Şimdi Ara

KARAMÜRSELBEY DZ. EĞT.OKL. K.LIĞI ALTINOVA YALOVA-YEDEK SUBAY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
25.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Déad

quote:

Orijinalden alıntı: purenake

Evet şu başlığı bir canlandıralım ((:

Genelde aynı devreler birlik olun derler uzun dönemlere karşı ama sanırım deniz komutanlığında böyle bir sorun olmuyormuş fazla.

Bir de buradan dağıtım olacak mı? Ne gibi ihtimaller var mesela ben matematik mühendisiyim daha önce amatör olarak yelken de yapmıştım bununla alakalı ne gibi bir görev olabilir?

Hocam biz meslekçi astegmen diye geçiyoruz düşündüğüm ve duyduğum mesleğimiz ile alakalı olacağımız söyleniyor. Fakat burası askeriye belli olmaz ne olacagı :)

Birde dağıtım oluyor yukarıda arkadaş zaten açıklamış ancak ihtimaller arasında aynı yerde kalmakta var tabiki.

İstanbul'u kimse yazmasın o zaman dağıtımda 1 yıl olmadı evleneli şansa 1 yıl uzun dönem çıktı. ((:

Cumartesi Pazar ya da haftaiçi İstanbul'a gidip gelme imkanı var mı acaba sürekli olarak evde kalsam mümkün müdür? Çoğu yerde duyuyoruz asteğmen ev tutmuş sabah 9 akşam 5 , haftasonu olayı biraz muallak işte.

• http://www.ido.com.tr/index.cfm?page=SubPage&textid=3071&kapsam=223&ln=tr

şurada seferler var bostancı ve kartaldan sabah saatlerinde
  • Birinci haftanizin sonunda Ankara'dan Deniz Kuvvetlerinden heyet gelir daha once nerelerde calistiginizi veya okul bilgilerinizi ogrenir. Sınıf bilgilerinizi belirler. 2. hafta sonunda da kura cekilir atama yeriniz belli olur. yalniz bazi siniflarda (orn muhendis) kisi sayisi fazla ise ve yapilacak yazili piyadecilik sinavi ile diger atislar gibi belirleyici kriterlerde birinci olursaniz kura oncesi okunacak birliklerden birini kendiniz secersiniz. Benim devremde Kemk (Karamurselbey Egitim Merk K.ligi) 'de sadece 1 kisi kaldi (Peyzajciydi) onun disinda herkes İstanbul, Ankara,Kdeniz Eregli,Bartin, Zonguldak,Samsun,İzmir,Mersin,İskenderun gibi yerlere kura cekerek atandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Birinci haftanizin sonunda Ankara'dan Deniz Kuvvetlerinden heyet gelir daha once nerelerde calistiginizi veya okul bilgilerinizi ogrenir. Sınıf bilgilerinizi belirler. 2. hafta sonunda da kura cekilir atama yeriniz belli olur. yalniz bazi siniflarda (orn muhendis) kisi sayisi fazla ise ve yapilacak yazili piyadecilik sinavi ile diger atislar gibi belirleyici kriterlerde birinci olursaniz kura oncesi okunacak birliklerden birini kendiniz secersiniz. Benim devremde Kemk (Karamurselbey Egitim Merk K.ligi) 'de sadece 1 kisi kaldi (Peyzajciydi) onun disinda herkes İstanbul, Ankara,Kdeniz Eregli,Bartin, Zonguldak,Samsun,İzmir,Mersin,İskenderun gibi yerlere kura cekerek atandi

Dostum şu iç çamaşırı ve çorap rengine de bi aydınlık getirirmisin :) malum çamaşırlar beyaz ama çoraplar ne renk acaba?

• quote:

Birinci haftanizin sonunda Ankara'dan Deniz Kuvvetlerinden heyet gelir daha once nerelerde calistiginizi veya okul bilgilerinizi ogrenir. Sınıf bilgilerinizi belirler. 2. hafta sonunda da kura cekilir atama yeriniz belli olur. yalniz bazi siniflarda (orn muhendis) kisi sayisi fazla ise ve yapilacak yazili piyadecilik sinavi ile diger atislar gibi belirleyici kriterlerde birinci olursaniz kura oncesi okunacak birliklerden birini kendiniz secersiniz. Benim devremde Kemk (Karamurselbey Egitim Merk K.ligi) 'de sadece 1 kisi kaldi (Peyzajciydi) onun disinda herkes İstanbul, Ankara,Kdeniz Eregli,Bartin, Zonguldak,Samsun,İzmir,Mersin,İskenderun gibi yerlere kura cekerek atandi

nereler çıkabileceğini merak ediyordum Allah razı olsun üstad...
  • Birde Yalovada otogarda inecem, Yalovanın merkezi oluyordur sanırım. Oradan birliğe ulaşım nasıl oluyor bilgisi olan varmı?
  • quote:

quote:

Dostum şu iç çamaşırı ve çorap rengine de bi aydınlık getirirmisin :) malum çamaşırlar beyaz ama çoraplar ne renk acaba?

Corap yukarida resmi verdigim haki isbasi icin SİYAH

Malum mevsim sicak siz yaniniza 10 cift falan siyah alin ( lakin benim gibi cok degisiyorsaniz ihtiyaciniza gore fazlalastirin, camasir makineleri var ancak onlarin basinda sira beklemek vs icin vakit harcamayin)

Sanirim yemin toreni beyaz uniforma ile olur bu yuzden yaniniza duz beyaz boxer ve beyaz corapta alin :)

Bunun disinda sivil elbise tshirt cok almayin. ic camasiri ve coraptan olusan, havlu terlik, bakim urunleri ( tras jileti, tras kopugu) yatmak icin giyeceginiz esortman veya sort,tshirt , spora veya mac yapmaya giderseniz giyeceginiz spor elbiseleri ve spor ayakkabi goturun.

Elektroniklerinizi kesinlikle goturmeyin :) Cantalar giriste aranacak 18 gun icin sorun yasamayin. Turk telekom tlf karti alin ihtiyaciniz kadar ( veya alo vatan gibi 5TL ile 35 dk konusturan kartlardan alin orada pek imkan olmuyor)

• quote:

Birde Yalovada otogarda inecem, Yalovanın merkezi oluyordur sanırım. Oradan birliğe ulaşım nasıl oluyor bilgisi olan varmı?

Yalova dan Karamursel minibusleri var. Deniz egitim merkezi dersen yardimci olurlar
  • quote:

Genelde aynı devreler birlik olun derler uzun dönemlere karşı ama sanırım deniz komutanlığında böyle bir sorun olmuyormuş fazla.

Bir de buradan dağıtım olacak mı? Ne gibi ihtimaller var mesela ben matematik mühendisiyim daha önce amatör olarak yelken de yapmıştım bununla alakalı ne gibi bir görev olabilir?

Bizler yedek subay olacağız, er değil. Uzun dönemlerle sorun yaşayabileceğimizi hiç sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diaat

quote:

Bizler yedek subay olacağız, er değil. Uzun dönemlerle sorun yaşayabileceğimizi hiç sanmıyorum.

Siz Yedek Subay okulu olarak ayri binada kalacaksiniz hicbir sekilde temasiniz olmayacak ama sizin binanin genel bakimi icin verilen er arkadas olabilir mumkun oldugunca kibar davranin ve askerlik hayatiniz boyunca Yedek Subayin da asker oldugunu unutmayin. Atanacaginiz birliklerde askerler ile aranizdaki mesafeyi iyi ayarlayin

• quote:

quote:

quote:

Corap yukarida resmi verdigim haki isbasi icin SİYAH

Malum mevsim sicak siz yaniniza 10 cift falan siyah alin ( lakin benim gibi cok degisiyorsaniz ihtiyaciniza gore fazlalastirin, camasir makineleri var ancak onlarin basinda sira beklemek vs icin vakit harcamayin)

Sanirim yemin toreni beyaz uniforma ile olur bu yuzden yaniniza duz beyaz boxer ve beyaz corapta alin :)

Bunun disinda sivil elbise tshirt cok almayin. ic camasiri ve coraptan olusan, havlu terlik, bakim urunleri ( tras jileti, tras kopugu) yatmak icin giyeceginiz esortman veya sort,tshirt , spora veya mac yapmaya giderseniz giyeceginiz spor elbiseleri ve spor ayakkabi goturun.

Elektroniklerinizi kesinlikle goturmeyin :) Cantalar giriste aranacak 18 gun icin sorun yasamayin. Turk telekom tlf karti alin ihtiyaciniz kadar ( veya alo vatan gibi 5TL ile 35 dk konusturan kartlardan alin orada pek imkan olmuyor)

345. dönem başlığında genel olarak eşortman, spor ayakkabı gibi şeyleri orada veriyorlar, getirmeyin demişlerdi.... ben de pek bir şey almadım. Yedek subaylar için durum farklı mı acaba?

• Orada kisa donem askerler icin verilenlerde yazilmistir. Yedek Subaylara 4 Takim uniforma, ic camasiri,terlik, havlu,pijama ve resmi deri ayakkabi vs veriliyor ancak spor ayakkabi ve spor elbisesi verilmiyor. Ayrica birkac gun elbise alamayabilirsiniz o yuzden dedim yaninizda goturun terlik havlu esortman vs diye. Kendi rahatliginiz icin yani ;)

• quote:

Orada kisa donem askerler icin verilenlerde yazilmistir. Yedek Subaylara 4 Takim uniforma, ic camasiri,terlik, havlu,pijama ve resmi deri ayakkabi vs veriliyor ancak spor ayakkabi ve spor elbisesi verilmiyor. Ayrica birkac gun elbise alamayabilirsiniz o yuzden dedim yaninizda goturun terlik havlu esortman vs diye. Kendi rahatliginiz icin yani ;)

Çok teşekkür ederim, gerçekten yorumlarınız çok yararlı oldu. Şimdilik aklıma gelen tek bir soru daha var: Kısa dönem arkadaşlar izin almazlarsa Eylül 16-17' de terhis olacaklar. Bizler peki izin filan almazsak, gelecek Mart ayında mi terhis olacağız, yani şafak bizler için kaç gün? :) Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diaat -- 10 Nisan 2012; 12:16:30 >
  • quote:

quote:

Orada kisa donem askerler icin verilenlerde yazilmistir. Yedek Subaylara 4 Takim uniforma, ic camasiri,terlik, havlu,pijama ve resmi deri ayakkabi vs veriliyor ancak spor ayakkabi ve spor elbisesi verilmiyor. Ayrica birkac gun elbise alamayabilirsiniz o yuzden dedim yaninizda goturun terlik havlu esortman vs diye. Kendi rahatliginiz icin yani ;)

Çok teşekkür ederim, gerçekten yorumlarınız çok yararlı oldu. Şimdilik aklıma gelen tek bir soru daha var: Kısa dönem arkadaşlar izin almazlarsa Eylül 16-17' de terhis olacaklar. Bizler peki izin filan almazsak, gelecek Mart ayında mi terhis olacağız, yani şafak bizler için kaç gün? :) Tekrar teşekkürler.

benim bildiğim bir ay iznimiz var şubat 2013'te terhis olmamız lazım izin kullanmazsak şayet...

• quote:

Orijinalden alıntı: Van Wilder

quote:

quote:

benim bildiğim bir ay iznimiz var şubat 2013'te terhis olmamız lazım izin kullanmazsak şayet...

30 Mart 2013 te terhis olacaksiniz. İzin kullanmasam erken vs diye bir durum yok. Ancak izini son ay kullanirsaniz 1 ay izin yapar, 30 Martta ilisik kesme ve ayrilis islemlerinizi yaparsiniz. Yani eger bir yerde ise girecekseniz 30 marttan once baslayamazsiniz

• Bir konuya daha aciklik getireyim :) ic camasiri konusunda ozelden soru gelmis bazi arkadaslardan, acemilikte haki renkli egitim elbisesi giyeceksiniz KEMK te .Onun icine ister siyah giyin ister beyaz kimse karismaz :) Ama yaz donemi giyeceginiz beyaz uniformanin icine de sakin giymeyin baska renk, hem ceza alirsiniz hemde kotu gorunur :)

Yani acemilikte illa icim bembeyaz olcak diye kasmayin. Ama rengarenkte gitmeyin. Siyah gibi tek rengi tercih edin. Atlet alin yaniniza cunku egitim elbisesi (haki elbise) V yakali o yuzden icine bisiklet yaka yarim kollu fanila giyemezsiniz. Kural sudur, icine giydigin hicbirsey disaridan belli olmayacak :))

• quote:

Bir konuya daha aciklik getireyim :) ic camasiri konusunda ozelden soru gelmis bazi arkadaslardan, acemilikte haki renkli egitim elbisesi giyeceksiniz KEMK te .Onun icine ister siyah giyin ister beyaz kimse karismaz :) Ama yaz donemi giyeceginiz beyaz uniformanin icine de sakin giymeyin baska renk, hem ceza alirsiniz hemde kotu gorunur :)

Yani acemilikte illa icim bembeyaz olcak diye kasmayin. Ama rengarenkte gitmeyin. Siyah gibi tek rengi tercih edin. Atlet alin yaniniza cunku egitim elbisesi (haki elbise) V yakali o yuzden icine bisiklet yaka yarim kollu fanila giyemezsiniz. Kural sudur, icine giydigin hicbirsey disaridan belli olmayacak :))

üstad verdiğin bilgiler için teşekkürler bi soru daha sorayım :)

dağıtım olduktan sonra konaklama işini nasıl çözücez eve mi çıkmak gerekiyor ?

• Ben de otobüs bileti aldım, perşembe sabahı 09:45' te otobüsüm kalkıyor, saat öğlen 12:00 gibi de Yalova' dayım. Oradan da otobüs, dolmuş, taksi, vb. ile bir saatte de eğitim merkezinde olsam... sanırım akşam 17:00' den önce rahat bir şekilde içeri girebilirim. Ondan sonra da 28 Şubat 2013' e kadar gün sayarım :)
  • quote:

quote:

Bir konuya daha aciklik getireyim :) ic camasiri konusunda ozelden soru gelmis bazi arkadaslardan, acemilikte haki renkli egitim elbisesi giyeceksiniz KEMK te .Onun icine ister siyah giyin ister beyaz kimse karismaz :) Ama yaz donemi giyeceginiz beyaz uniformanin icine de sakin giymeyin baska renk, hem ceza alirsiniz hemde kotu gorunur :)

Atamalariniza gore gideceginiz yerlerde askeri misafirhanelerden istifade edebilirsiniz. Bunun yaninda acemilikten samimi oldugunuz arkadaslarla ayni yere atanirsaniz beraber eve de cikabilirsiniz tamamen size kalmis

Bu arada teslim gunu mutlaka 17:00 den once giris yapin. Kapida yogunluk olmaz 30-35 kisi civari olacaksiniz ancak 17:00 den 1 dakika bile gec kalsaniz bakayaya kaliyorsunuz bu da demek oluyor ki terhis gununuz 1 gun artiyor;) illa 17:00 de gireyim diye dusunmeyin. Bence oglen 15:00 gibi falan girin. Malum berbere goruneceksiniz :))) cantalariniz aranacak :) birde karniniz tok olsun lakin ilk gun yemekhane konusunda sıkıntı yasanabiliyor. Ozellikle gec gelen arkadaslari beklerken okuldaki yemek saati kaciyor haliyle ac kaliyorsunuz :) Sabah 06:00 da uyanmaya gece 23:00te yatmaya alisin :)) sabah ne kadar erken uyanirsaniz trasi kolay olmaniz o kadar kolay olur :) Gidince goreceksiniz en light ve zevkli acemilik. Ben bir daha olsa yine giderim. Oradan sonra 12 ay boyunca beraber askerlik yaptigim her arkadasla gorusumuz ayniydi. Oncelikle universite mezunu iyi okuldan mezun arkadaslar toplulugu oldugunuz icin sanslisiniz.

Birde benim gibi kaptan olan denizcilik fakultesi mezunu varmi? varsa sorularini ayrintili yanitlayabilirim :)

• quote:

quote:

quote:

Atamalariniza gore gideceginiz yerlerde askeri misafirhanelerden istifade edebilirsiniz. Bunun yaninda acemilikten samimi oldugunuz arkadaslarla ayni yere atanirsaniz beraber eve de cikabilirsiniz tamamen size kalmis

Bu arada teslim gunu mutlaka 17:00 den once giris yapin. Kapida yogunluk olmaz 30-35 kisi civari olacaksiniz ancak 17:00 den 1 dakika bile gec kalsaniz bakayaya kaliyorsunuz bu da demek oluyor ki terhis gununuz 1 gun artiyor;) illa 17:00 de gireyim diye dusunmeyin. Bence oglen 15:00 gibi falan girin. Malum berbere goruneceksiniz :))) cantalariniz aranacak :) birde karniniz tok olsun lakin ilk gun yemekhane konusunda sıkıntı yasanabiliyor. Ozellikle gec gelen arkadaslari beklerken okuldaki yemek saati kaciyor haliyle ac kaliyorsunuz :) Sabah 06:00 da uyanmaya gece 23:00te yatmaya alisin :)) sabah ne kadar erken uyanirsaniz trasi kolay olmaniz o kadar kolay olur :) Gidince goreceksiniz en light ve zevkli acemilik. Ben bir daha olsa yine giderim. Oradan sonra 12 ay boyunca beraber askerlik yaptigim her arkadasla gorusumuz ayniydi. Oncelikle universite mezunu iyi okuldan mezun arkadaslar toplulugu oldugunuz icin sanslisiniz.

Birde benim gibi kaptan olan denizcilik fakultesi mezunu varmi? varsa sorularini ayrintili yanitlayabilirim :)

Bugün alışveriş yaptık adam acemilikte denizcilerde haki giyiyor dedi biraz haki biraz da beyaz atlet (yarım kol bisiklet yaka aldım hepsini sanırım bir kaçını atlet ile değiştirsem iyi olacak yaz için) boxer takımı aldım. Günlük kullandıklarımı da götürürüm duruma göre rahat ederim en azından.

Merak ettiğim nokta uzak yakın yol sefer yapıyor olacak mıyız görevimiz boyunca?

Bu arada çok teşekkürler yardımların için ((:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purenake -- 10 Nisan 2012; 17:14:44 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.