Bursa maçında süper bir geri dönüş 2.yarı tek kale oyun ama, maçı bu hale getiren de bursaspor, skor 2-0ken hala bekleriyle beraber hücuma çıkınca geride boşluk kalır zaten, diyeceğim o ki Bursa kontrollü oynamıyor İrfan Buz'dan beri, Bizim Ft zamanımızdaki gibi Rakibin tepesine binmeye çalışıyorlar ama oyuncuları çok kaliteli olmadığı için eksiklikleri kapatamıyorlar, bu kadar açık ve geniş alanda yer bırakınca bizim Sneijder gibi bir adama şov imkanı sağlıyorlar. Sneijder bir çok deplasmanda rakibin arasında kaybolup gidiyordu, çünkü geniş alanlar bırakmıyorlardı, hep sırtında arkasını döndürmeden oynuyorlardı. Korkarım Bu haftaki Elazığ maçında bu gazla oynamazlar, Galatasaray'ın kapanan takımları yenme olasılığı çok düştü bu sene hele ki deplasmanda, Elazığspor çok ofansif oynayan bir takım değil, oynatmamaya yönelik oynuyorlar. Biz hala 5.dakikadan itibaren doldur boşalt yaparsak bu seneyi bırakın seneye de deplasmanda galibiyet alamayız, son dakikalarda yapmamız gerekeni ilk dakikadan yapmak mantıksız, bence bunun sebebi de oyuncudaki özgüven eksikliği, ayrıca dikkat ederseniz Bursa,Eskişehir-Sivas-Antalya-gençlerbirliği dışındaki takımlar Galatasaray'ı yenmek için değil yenilmemek için oynuyolar, her gelelen hava topunu musleraya dikiyorlar 1-2 dakika gidiyor zaten. Bakalım hayırlısı ama ben gidişatı hiç iyi görmüyorum.
Güzel tespitler. Aynen katiliyorum.
Galatasaray o tarz takimlara karsi kazanamamasi tamamen Mancininin taktikleriyle alakali bir durum. Mancininin taktiğinde olmazsa olmazlar,
-İbrahimovic gibi komple bir santrafor. -Dikine oynayan, skoru her an degistirebilecek golcü kanat oyuncusu. -Dikine oynayan, yaratici 2 yönlü ortasaha. sadece Melonun olmasi yetmiyor. -Sağlam bir savunma.
Bizde 4üde yok. Geride Busquets tarzinda bir oyuncu kullanmasi, Drogba/Burak Yekta mesafesinin fazla olmasi, Galatasarayin 3.bölgedeki üretkenliğini etkiliyor, dahasi ortasahaya Galatasaray hükmedemiyor. Burak sağ kanatta, Sneijder sol kanatta, Drogba stoperlerin arasinda tek basina, ortasahayi da verince, Galatasarayin hucum gücü büyük oranda düsüyor. Halbuki Galatasaray 4-3-1-2 oynasa, 2 bekide ofans acisindan cok kaliteli, ortasahada sayica üstünlük sağlayip, hem ortasahaya hakim olabilir, hemde Drogba, Burak ve Umut gibi oyuncular birbirlerine yakin oynayinca, daha verimli oynayan oyuncular. Mancininin sisteminde Galatasarayin oynadiği alan, boylamasina ve enlemesine genisledi. Bu sistemde basari sansi yukaridaki 4 faktör olmadan cok zor.
Dikkat ettiysen, Galatasaray rahat kazandiği tüm maclarda, rakipler Galatasaraya karsi acik oynadi ve savunmayi cok önde kurup, geri dönüsleri yapamayan takimlar.
@calibrane
Katılıyorum.
5-2 lik skora kimse aldanmasın. Bursaspor bu ligin en rahat takımı
Bursaspor'un yediği golleri mahalle takımı yemez!! 2-0 olmuş maç hala ileride oynuyorlar.5-2 lik bir ders verdik
Bizimkilerde sistem,taktik,hırs felan yok. Kanatlarda yaratıcı oyuncumuz yok. Bursa maçında mancininin etkisi % 0 hatta - değer.Fark açılmış Lucas ı geniş alanda kullanacağına umut kazmasını soktu.Ezbere değişiklikler yapıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Experianc
Katılıyorum.
5-2 lik skora kimse aldanmasın. Bursaspor bu ligin en rahat takımı
Bursaspor'un yediği golleri mahalle takımı yemez!! 2-0 olmuş maç hala ileride oynuyorlar.5-2 lik bir ders verdik
Bizimkilerde sistem,taktik,hırs felan yok. Kanatlarda yaratıcı oyuncumuz yok. Bursa maçında mancininin etkisi % 0 hatta - değer.Fark açılmış Lucas ı geniş alanda kullanacağına umut kazmasını soktu.Ezbere değişiklikler yapıyor.
Mancini yi unutmuşum. O taktik verdiği kağıtlar ...