Şimdi Ara

Karakalem resim tekniği için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
3.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çizim tekniğim yok, sıfır desem yeridir. Yazın bu boş dönemlerimde sabah akşam karakalem tekniğiyle insan portresi falan çizmek istiyorum. İlla özel bir kursa mı gitmem gerekir yoksa internette videoları izlesem yeter mi? Bir de hangi kalemlerden almam gerekir? Gerçekten üstün çizim yeteneği sanat yeteneği gerekiyor mu?

• Verdiğin örnekteki gibi bir resim çizeceksen gerçekten üstün yetenek gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: india_ipekyolu

Verdiğin örnekteki gibi bir resim çizeceksen gerçekten üstün yetenek gerekir

Ya yok canım o kadar da değil... Öyle eşin dostun portrelerini çizmek istiyorum hobi başka birşey değil... Uyduruk muyudruk çizmek istiyorum... Eğitim vidoeları falan varm ı baştan sona kapsaml olarak?
  • portre cızmek zor bende resım cızebılıyorum cocuklugumdan berı oyle aklıma gelen seylerı cızıyordum cızgı fılm karakterrlerını vs vs ama portre cızmek teknık ıster.
  • -Boş zamanın varsa kursa gitmen faydalı olur. kalem olarak faber castell 2b, hamur silgi.
    -İnternette bi sürü e-book mevcut. Örnek: Giovanni Civardi - Drawing Portraits Faces And Figures
  • yetenek % 1
    çalışma % 99...
    Ben Grafik ve Tasarım bölümü okudum ve mezun oldum . Yetenek sınavına girmiştim . ( üniversite için ) Sınavda bir insan karşımıza geçip oturup onu çiziyorduk . Bunlardan önce benim karşıma bir insan geçirip otursa imkanı yok çizemezdim . Kısacası çalışırsan yapabilirsin . Ben iyi potre çizerdim . Ama ben ünüversiteyi kazanmak için kursa gitmiştim . Kursta daha ayrıntılı öğretirler . Yüzümüzün oranlarını daha iyi öğrenirsin . Evde de çalışabilirsin . Sen sanırım daha çizemiyorsun ... O yüzden sana temel lazım . Eğer kendin evinde çiziyorsan yüzün hatları için 3H-2B , saçın gölgesi için 5B-6B kalemleri kullansan yeter . Bir de hamur silgi lazım . Videolara gelince...
    Videolarda çok az şey öğrenebilirsin . Çizim kitapları daha iyi olur . Onlarda yüzle ilgili herşey anlatılır . Yani temelden öğrenirsin .
    Malzemelerin ; 3H-2H-2B-HB-5B-6B-7B-Hamur Silgi + bir de normal bir silgi ( ama silgi yumuşak olmalı + kalemler FaberCastell olmalı )

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Adam

Çizim tekniğim yok, sıfır desem yeridir. Yazın bu boş dönemlerimde sabah akşam karakalem tekniğiyle insan portresi falan çizmek istiyorum. İlla özel bir kursa mı gitmem gerekir yoksa internette videoları izlesem yeter mi? Bir de hangi kalemlerden almam gerekir? Gerçekten üstün çizim yeteneği sanat yeteneği gerekiyor mu?

Bu çizimde aslından daha iyi bakmış Atatürk var ya. Böyle hafiften insanın içine işleyen bir hüzün akıyor gözlerinden. Hakikaten etkileyici. Atatürk çizimlerini genelde hiç beğenmem ama bu çok hoşuma gitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Resim Çizdim Nasıl Olmuş ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kursa gıden yeteneklı arkadaslar kursa gırdıklerınde aslında hıcbırsey bılmedıklerını anlayacaklardır

• Youtube'da 'how to draw' arama sonucundakiler işe yarıyor biraz, ama sadce göz, sadece saç, sadece burun falan
  • Karakalemde başarılı olmak istiyorsan çalışacaksın. Durmadan... Yetenek falan hikaye. Rüyanda bile çizeceksin. Kursa gitmeni tavsiye ederim. Yanlışlarını kendi kendine düzeltmen zor. Onun dışında "Çizimin Sırları" kitaplarını önerebilirim.
  • quote:

Çizim tekniğim yok, sıfır desem yeridir. Yazın bu boş dönemlerimde sabah akşam karakalem tekniğiyle insan portresi falan çizmek istiyorum. İlla özel bir kursa mı gitmem gerekir yoksa internette videoları izlesem yeter mi? Bir de hangi kalemlerden almam gerekir? Gerçekten üstün çizim yeteneği sanat yeteneği gerekiyor mu?

Bu konu üzerine internette dolu kitap var indir birini başla neler alman gerektigini yazarlar zaten sonra yavas yavas ılerleye ılerleye yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

Karakalemde başarılı olmak istiyorsan çalışacaksın. Durmadan... Yetenek falan hikaye. Rüyanda bile çizeceksin. Kursa gitmeni tavsiye ederim. Yanlışlarını kendi kendine düzeltmen zor. Onun dışında "Çizimin Sırları" kitaplarını önerebilirim.

Hocam aynı kitabın 1 ve 2 si var

--------------
    Koymuş olduğun resimdeki gibi hemen çizebilmen biraz zor çünkü resim yetenek bir yana sabır işi, o resmi çizen bu işe baya zamanını ayırmıştır.
    Karakalem resim çizeceksen zıtlıklardan faydalanmalısın açık, orta ve koyu tonlar resimde olmak zorunda.Sürekli aynı tonları kullanırsan resmin hiçbir etkisi olmaz.

Başlangıç için Fabercastel 2B ve 4B resim kalemi alabilirsin, başlangıç evresinde kalem o kadar önemli değil

• quote:

Aynı resmi cin ali çizemeyen birisine 1 sene çalışma sonucu çizdirebilirim . Yetenek falan değil , çalışma işi bu . Bizim resim hocamız yüzümüze söylüyodu , hiçbirinizde yetenek yok , çalışırsanız olur diyodu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: wheaston

quote:

Aynı resmi cin ali çizemeyen birisine 1 sene çalışma sonucu çizdirebilirim . Yetenek falan değil , çalışma işi bu . Bizim resim hocamız yüzümüze söylüyodu , hiçbirinizde yetenek yok , çalışırsanız olur diyodu .

İçimi rahatlattınız... Çok çalışıp birşeyler yapmaya çalışacağım...

quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

quote:

Karakalemde başarılı olmak istiyorsan çalışacaksın. Durmadan... Yetenek falan hikaye. Rüyanda bile çizeceksin. Kursa gitmeni tavsiye ederim. Yanlışlarını kendi kendine düzeltmen zor. Onun dışında "Çizimin Sırları" kitaplarını önerebilirim.

Hocam aynı kitabın 1 ve 2 si var

--------------
    Koymuş olduğun resimdeki gibi hemen çizebilmen biraz zor çünkü resim yetenek bir yana sabır işi, o resmi çizen bu işe baya zamanını ayırmıştır.
    Karakalem resim çizeceksen zıtlıklardan faydalanmalısın açık, orta ve koyu tonlar resimde olmak zorunda.Sürekli aynı tonları kullanırsan resmin hiçbir etkisi olmaz.

Başlangıç için Fabercastel 2B ve 4B resim kalemi alabilirsin, başlangıç evresinde kalem o kadar önemli değil

Yarın bir tane fabercastel 2b ve 4b alıp çizimin sırları isimli kitap ile işe koyuluyorum :)

quote:

Çizimin sırları adlı kitap çok işime yarayacak. Yarın çalışmalara başlıyorum :) Daha kitabı açar açmaz resim yaparken kalemi resim yapar gibi tutmamam gerektiğini öğretti yani olayın %50sini kaptım

• Bir sorum var arkadaşlar. Az önce yukarıdan aşağıya soldan sağa düz çizgi çalışması yaptım. Sanki sol el ile daha iyi yapıyormuşum gibi geldi ama aslen sağlağım. Sizce hangi el ile yapayım? Sol daha mı havalı olur ne dersiniz?

Bir de okuduğum kitapta çizgileri çekerken kalemin ucuna konsantre olun denmiş. Tam olarak nersi oluyor?
  • quote:

Bir sorum var arkadaşlar. Az önce yukarıdan aşağıya soldan sağa düz çizgi çalışması yaptım. Sanki sol el ile daha iyi yapıyormuşum gibi geldi ama aslen sağlağım. Sizce hangi el ile yapayım? Sol daha mı havalı olur ne dersiniz?

Bir de okuduğum kitapta çizgileri çekerken kalemin ucuna konsantre olun denmiş. Tam olarak nersi oluyor?

Sağlaksan sağla devam et tabii ki. Havası mı var bu işin. Şimdi düz çizgi çiziyorsun, ilerde detaylara geleceksin daha... Solak değilsen zorlanırsın, gerek yok.

Bence sen nasıl konsantre oluyorsan öyle çizmeye devam et.

• Bu işte solak olmak avantaj mı?
  • Ama solaklar daha hoş duruyor kabul etmek gerek.
  • Kalemi tutuş şeklin doğru mu üstadlar?

• Nasıl gidiyorum arkadaşlar Çöp adam dahi çizemeyen birisiydim düne kadar şimdi hayrtler ediyorum bunları nasıl yapıyorum diy e

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.