TRABZONLU 2 dağcı Atatürk’ün doğumunun 125’inci yılı nedeniyle Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Tırmanışı’na katıldı. 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Zafer Tırmanışı öncesi PKK terör örgütü dağcılara, “Yola mayın döşedik” mesajını gönderdi. PKK’nın tehditine rağmen, tırmanış başarıyla gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden 150 dağcının katıldığı tırmanışa Trabzonlu 2 dağcı da katıldı.
Fenerbahçe’den Önce Dikildi
Türkiye'nin 5137 Metreyle en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na yapılan zorlu tırmanışın finalinde Trabzonlu dağcılar Mümin Aydın ve Burak Kural, hayatlarının en anlamlı iki eylemine daha imza attı. Hem Ay Yıldızlı hem de Bordo-Mavili bayrakları zirveye dikti. Mümin Aydın, “Fenerbahçe 100. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Ağrı Dağı’nın zirvesine bayrak dikecekti. Onlardan önce bayrağı zirveye biz diktik” dedi.
Atatürk’ün doğumunun 125. yılı nedeniyle Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen ve 30 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ‘Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı’, bölücü PKK terör örgütünün tüm tehditlerine rağmen başarıyla gerçekleştirildi. Belçika, Azerbaycan, İran, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya ve Sırbistan Karadağ gibi çeşitli ülkeler ile Türkiye’nin değişik kentlerinden 150 dağcının katıldığı zirve tırmanışında Trabzonlu dağcılar Mümin Aydın ve Burak Kural da yer aldı.
TERÖR TEHDİDİNE BOYUN EĞMEDİLER Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla 27 Ağustos’ta başlayan Zafer Tırmanışı’nı engellemek isteyen bölücü örgüt, yollara mayın döşendiği ve kampların basılacağı şeklindeki tehditlerle bu tırmanışa engel olmak istedi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alattin Karaca’nın önderliğindeki yerli ve yabancı dağcılar, Jandarma timlerinin de eşliğiyle her zamankinden farklı yollar kullanıp tehditlere boyun eğmedi. Ancak güvenlik nedeniyle programın kısa tutulması dağcıları zorladı.
Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi olan Mümin Aydın ve Burak Kural, 29 Ağustos gecesi saat 01.00 sıralarında 4200 metre kampından hareketle zirve yürüyüşüne geçen grubun içinde yer aldı. Dağcılar, büyük taarruzun yıldönümü olan 30 Ağustos sabahı 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmayı başardı. Mümin Aydın ve Burak Kural, zirveye ay yıldızlı Trabzonspor bayrağını dikti.
FENERBAHÇE’YE İNAT GİTTİM Ağrı Dağı’na ilk kez tırmandığını belirten Mümin Aydın, "Dağcılık yaptığıma yakın arkadaşlarım bile inanmıyordu. Ancak bunu önemsemiyordum. Fenerbahçe, kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Ağrı’nın zirvesine bayrağını diktirecekti. Onlardan önce Trabzonspor bayrağını dikmeyi çok istiyordum. Bu tırmanışın 30 Ağustos’ta yapılması da ayrıca ilgimi çekti. Bu nedenle katıldım. Orada Zafer Tırmanışı’nın engellenmesi için terör örgütünün tehditleri oldu. Bu tehditler hırsımızı artırdı. Sonuçta başarılı olduğumuz için çok mutluyum. Fakat zirveye ulaşmak gerçekten çok büyük performans gerektiriyor. Zor oldu ama mutlulukla bitti" dedi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme