Şimdi Ara

Karaca Grey Stone Bio Granit Tencere Tava (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
20
Favori
103.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çünkü var. lga / alman labaratuar sertifikası..
  • en uygun fiyata nerden alabilirz şuan
  • Moneta 2 tencere aldım,Toplam 200 tl civarı tuttu.
    Bu konudaki yorumlardan etkilenerek araştırdım ve bunlara karar kıldım.

http://www.n11.com/moneta-alluflon-1850724-etnea-24-cm-tencere-P20191239

http://www.n11.com/moneta-3060720-silver-stone-20-cm-derin-tenceresi-P26679671

• quote:

Orijinalden alıntı: rasmus61

Moneta 2 tencere aldım,Toplam 200 tl civarı tuttu.

Nasıl yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: andora1

çünkü var. lga / alman labaratuar sertifikası..

Bu sertifikanın anlamı, detayı nedir ?
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    lga, tüv rheinland tarafından yapılan ve neticesinde verilen bir karşılaştırma sertifikasının adı. ayrıntılı bilgi için;

http://www.tuv.com/en/corporate/business_customers/product_testing_3/our_ervices_1/lga_tested_2/lga_tested.html

bu arada sektör içindeki bir arkadaşa şu granit işinin aslını sordum. verdiği bilgiye göre piyasadaki bir çok granit argümanını kullanan firmanın yaptığı şu; 4 kat teflon kaplama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Nasıl yani ?

Sanırım fiyat konusunundan bahsediyorsunuz.
    N11 çek kampanyalarını takip ediniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

lga, tüv rheinland tarafından yapılan ve neticesinde verilen bir karşılaştırma sertifikasının adı. ayrıntılı bilgi için;

http://www.tuv.com/en/corporate/business_customers/product_testing_3/our_ervices_1/lga_tested_2/lga_tested.html

bu arada sektör içindeki bir arkadaşa şu granit işinin aslını sordum. verdiği bilgiye göre piyasadaki bir çok granit argümanını kullanan firmanın yaptığı şu; 4 kat teflon kaplama...

Tamam, TÜV test yapan bir kuruluş onu biliyoruzda bu monetanın neyini test etmiş ?

Böyle büyük bir test kuruluşuna alakasız bir test yaptırıp sonra bunu testle alakası olmayan iddiaları desteklemek için kullanmak sıkça yapılan samimiyetsiz bir uygulama maalesef.

Siz ne anladınız bu test olayından ? Şimdi seramik dedikleri bu içine taş tozu karıştırılmış teflon türevi zararsızmıymış ?

• quote:

quote:

quote:

Nasıl yani ?

Sanırım fiyat konusunundan bahsediyorsunuz.
    N11 çek kampanyalarını takip ediniz.

Hayır,

Burada uzun uzun teflon ve benzeri plastik kaplamaların zararları konuşuluyor. Burayı okuyupta nasıl yine gidip aynı malzemeden aldınız onu anlayamadım.

bio, seramik, granit vesaire, hepsi aynı plastik.

İçine değişik toz, seramik, vesaire karıştırıp, değişik boyayıp, yeni yalanlarla piyasaya ittirince bir şey değişmiyor.

Başlık karaca bio granit olunca sanki moneta ve başka seramikler daha iyi gibi bir algı oluşuyor galiba, bu yanlış olur.

Hepsi aynı plastik.

• Montena tüm ürünlerinde aynı garantiyi veriyor.
    Evde döküm var, hanım hızlı pişirmek için lazım dedi, moneta nın delux serisini beğenmedi bizde hem biraz sağlıktan hemde görsellikten yana olmak zorunda kaldık bunları aldım. Yoksa piyasada alacak birşey yok ki.
    Sizin kullandığınız ya da tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasmus61 -- 4 Şubat 2015; 11:51:35 >
  • quote:

Montena tüm ürünlerinde aynı garantiyi veriyor.
    Evde döküm var, hanım hızlı pişirmek için lazım dedi, moneta nın delux serisini beğenmedi bizde hem biraz sağlıktan hemde görsellikten yana olmak zorunda kaldık bunları aldım. Yoksa piyasada alacak birşey yok ki.

Ne garantisi veriyor ?

Sağlıktan yana olduğunuz için teflondan kaçıp, moneta alluflon almaya karar verme fikrinize katılamıyorum.

Alluflon kelimesi içine gizlenmiş flor kelimesine dikkatinizi çekerim. PTFE yani Teflonun ana maddeside bu değilmiydi ?

n11 sitesinde seramik kaplama diyerek daha ilk anda yalan söylüyorlar. Doğrusu, halkın anlayacağı şekilde söylenirse, ince kum karıştırılmış teflon plastik kaplama olacak. Monetanın italyan sitesinde ise PTFE yani teflon kullandıklarını saklamadan söylüyorlar, avrupalı tüketiciye yalan söylemek o kadar kolay olmuyor tabii.

Ben kaplamasız paslanmaz çelik başta olmak üzere dökme demir, sac, cam emaye kaplama gibi malzemeleri kullanıyorum sadece.

Teflonla başlayıp şimdi seramikle devam eden, plastik kaplama yapışmaz tava olayı, sağlık sakıncaları ortaya çıkınca yolun sonuna geldi. Evet sonuç olarak piyasada alınacak bir marka yok. çünkü hepsi aynı, hepsi sağlıksız.

20 yıl öncesine kadar her evde en çok alüminyum tencere tavalar kullanılıyordu. Şimdi kimse sağlıklı bir alüminyum tencere markası varmı diye sormuyor. Bunlarda öyle olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 4 Şubat 2015; 13:47:44 >

• saatlerdir okuyorum karşılaştırıyorum
    sonuç oalrak granitten de seramikten de vazgeçtim
    paslanmaz çelik tava ve tencere almaya karar verdim
    unu pirinci bile köyden alıyorum sğalıklı doğal olsun diye
    gel gelelim ki tava tencere zehir saçiyormuş
    paslanmaz çelik için önerisi olan var mı?

düzeltme:
    şöyle bir yazı buldum:
    PASLANMAZ ÇELİK

Çelik ile demir karbon alaşımıdır ve paslanır. Çeliğe % 11.5 oranında krom eklenirse çelik paslanmaz bir özellik kazanır. Tencere ve tavalar için en iyi kalite paslanmaz çelik %18 krom, % 8 nikel içerir. Yüksek nikel oranı çeliğe parlaklık, krom sağlamlık ve korozyona karşı dayanıklılık verir. Çelik kaplardan pişirilen yemeğe demir, krom ve nikel geçişi olur. Yukarıda da belirtildiği gibi demir, elzem bir besin ögesi olduğundan bu geçiş çok önemli değildir, aynı durum krom için de geçerlidir. Ancak, bazı hassas kişilerde allerjik kontak dermatite neden olabilir.

Paslanmaz çelikten yapılmış pişirme kapları, tezgah ve bıçak kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Paslanmaz çelik yüksek ısı etkisiyle kararır. Bu nedenle tezgah üzerine ocaktan yeni indirilmiş tencere, tava vb. konulmamalıdır. Bıçaklar da ateşe temas ettirilmemelidir. Paslanmaz çelik kaplar içinde uzun süre asitli bir yiyecek bırakılırsa korozyon olur. Paslanmaz çelik tencere içinde yemek pişirme son derece düşük ısıda yapılır ve yemeğin suyunu kaybetmesi söz konusu olmayacağı için yemek lezzetli olur. Bu şekilde pişirme yemeğin daha kısa sürede pişmesini sağlar, böylece besin değeri de daha iyi korunmuş olur.
    Kaynak:tugev, mynet, doktorsitesi,radikal, thehealthnews, aktifhaber, tsn.org

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 4 Şubat 2015; 16:02:15 >

• quote:

quote:

Ne garantisi veriyor ?

Sağlıktan yana olduğunuz için teflondan kaçıp, moneta alluflon almaya karar verme fikrinize katılamıyorum.

Alluflon kelimesi içine gizlenmiş flor kelimesine dikkatinizi çekerim. PTFE yani Teflonun ana maddeside bu değilmiydi ?

n11 sitesinde seramik kaplama diyerek daha ilk anda yalan söylüyorlar. Doğrusu, halkın anlayacağı şekilde söylenirse, ince kum karıştırılmış teflon plastik kaplama olacak. Monetanın italyan sitesinde ise PTFE yani teflon kullandıklarını saklamadan söylüyorlar, avrupalı tüketiciye yalan söylemek o kadar kolay olmuyor tabii.

Ben kaplamasız paslanmaz çelik başta olmak üzere dökme demir, sac, cam emaye kaplama gibi malzemeleri kullanıyorum sadece.

Teflonla başlayıp şimdi seramikle devam eden, plastik kaplama yapışmaz tava olayı, sağlık sakıncaları ortaya çıkınca yolun sonuna geldi. Evet sonuç olarak piyasada alınacak bir marka yok. çünkü hepsi aynı, hepsi sağlıksız.

20 yıl öncesine kadar her evde en çok alüminyum tencere tavalar kullanılıyordu. Şimdi kimse sağlıklı bir alüminyum tencere markası varmı diye sormuyor. Bunlarda öyle olacak.

Niye bu kadar celallendin anlamadım ama ben yinede dilimin döndüğünce cevap vereyim.

Moneta ana sayfasındaki bannerda moneta ürünleri ptfe,ptfo vsvs içermez diye yazı var.Ha şimdi diyeceksin ne bileyim hangi ürünlerinde var senin aldığın teflon olduğuna göre ondada vardır vsvs.
    Sonuçta ptfe ve ptfo içermiyor yazanları analiz ettirmiyoruz yada siz ettiriyormusunuz bilmiyorum.Yani ne yazıyorsa ona inanıyoruz ve alıyoruz.

Avrupa satış sitesine bakıp kıyaslama yapmadım,siz incelediyseniz link verin görmek isterim.

Seramik ürünleri arasında şunlarda var,peki bunlarda aynı gruptan olduğuna göre yalan beyandamı bulunuyorlar? Sonuçta hepsi plastik kaplama yapışmaz tava.
    http://www.esse.com.tr/setler/spartan-pylos-seramik-3-parca-tencere-seti_22_62488

Yani kısacası teflon ,seramik,alüminyum vslerin kaderi aynı, dökme demir,sac,cam,emaye ürünler baki kalacak. Kalacak da peki bu ürünlerin sağlığa zararı varmıdır? PTFE,PTFO nın kanıtlanmış zararları nelerdir? Bu konularda kime neye inanacaksınız ?
    Sağlıcakla kalın,

• quote:

quote:

Tamam, TÜV test yapan bir kuruluş onu biliyoruzda bu monetanın neyini test etmiş ?

Böyle büyük bir test kuruluşuna alakasız bir test yaptırıp sonra bunu testle alakası olmayan iddiaları desteklemek için kullanmak sıkça yapılan samimiyetsiz bir uygulama maalesef.

Siz ne anladınız bu test olayından ? Şimdi seramik dedikleri bu içine taş tozu karıştırılmış teflon türevi zararsızmıymış ?

Aslında LGA eski bir laboratuvardır ve zamanında TüV Rheinland tarafından satın alındı. Ancak LGA yaptığı testler ve verdiği kimi işaretler piyasada genel güven kabulü görüşmüştü ve TüV Rh da bu hizmeti devam ettiriyor.

İşaretin neye istinaden verildiğini raporu içerini görmeden söylemek güç. Ancak benim tahminim, gıda ile temas testi yapıldığı ve buna istinaden verildiği yönünde.
    Doğru bilgiyi ancak ilgili firmadan sorgulayarak öğrenebilirsiniz eğer kutu veya kılavuzda bilgi verilmediyse...

• quote:

quote:

quote:

Ne garantisi veriyor ?

Niye bu kadar celallendin anlamadım ama ben yinede dilimin döndüğünce cevap vereyim.

Moneta ana sayfasındaki bannerda moneta ürünleri ptfe,ptfo vsvs içermez diye yazı var.Ha şimdi diyeceksin ne bileyim hangi ürünlerinde var senin aldığın teflon olduğuna göre ondada vardır vsvs.
    Sonuçta ptfe ve ptfo içermiyor yazanları analiz ettirmiyoruz yada siz ettiriyormusunuz bilmiyorum.Yani ne yazıyorsa ona inanıyoruz ve alıyoruz.

Avrupa satış sitesine bakıp kıyaslama yapmadım,siz incelediyseniz link verin görmek isterim.

Seramik ürünleri arasında şunlarda var,peki bunlarda aynı gruptan olduğuna göre yalan beyandamı bulunuyorlar? Sonuçta hepsi plastik kaplama yapışmaz tava.
    http://www.esse.com.tr/setler/spartan-pylos-seramik-3-parca-tencere-seti_22_62488

Yani kısacası teflon ,seramik,alüminyum vslerin kaderi aynı, dökme demir,sac,cam,emaye ürünler baki kalacak. Kalacak da peki bu ürünlerin sağlığa zararı varmıdır? PTFE,PTFO nın kanıtlanmış zararları nelerdir? Bu konularda kime neye inanacaksınız ?
    Sağlıcakla kalın,

Ben size niye celalleneyim siz iyiniyetli bir müşterisiniz.

Link burada;

http://www.moneta.it/eng/prod_qualita.asp

Bu linkteki ikinci paragrafı kopyalıyorum;

"All Moneta models are made of aluminium. Heat-resistant porcelainised enamels, lacquers and PTFE coatings capable of withstanding corrosion and chemicals are used on the outside. Internal coatings use the best non-stick systems (Du Pont™ Teflon® or Artech, the exclusive formula developed by Moneta) or CERAMICA_01® technology."

Bütünüyle tercüme etmiyorum. PTFE, Teflon kelimelerini tercüme etmedende görebilirsiniz.

Burada "porcelainized enamel" diyorlar. Dikkatinizi çekerim, porselen diyemiyorlar. Bu onların seramik, benimse "içine ince kum karıştırılmış plastik" dediğim şey.

Esseden verdiğiniz linkteki ürün için "bunlar yalan beyandamı bulunuyor" diyorsunuz. O ürün için vakit kaybetmeyelim ama eğer ben size "hiç öyle şey olurmu ? burası Türkiye, tüccar ne diyorsa muhakkak doğrudur" desem bana inanırmısınız ?

PTFE, PTFO zararları için en azından burayı okudunuz herhalde. gerisi için google ve google tercüme var. Kime neye inanacağız derseniz bu konuda tamamen özgürsünüz, ayrıca illede bir şeye inanmanızda gerekmiyor, kararsızda kalabilirsiniz. Gerekiyorsa zamanla bir fikriniz oluşur zaten.

• quote:

quote:

quote:

Aslında LGA eski bir laboratuvardır ve zamanında TüV Rheinland tarafından satın alındı. Ancak LGA yaptığı testler ve verdiği kimi işaretler piyasada genel güven kabulü görüşmüştü ve TüV Rh da bu hizmeti devam ettiriyor.

İşaretin neye istinaden verildiğini raporu içerini görmeden söylemek güç. Ancak benim tahminim, gıda ile temas testi yapıldığı ve buna istinaden verildiği yönünde.
    Doğru bilgiyi ancak ilgili firmadan sorgulayarak öğrenebilirsiniz eğer kutu veya kılavuzda bilgi verilmediyse...

Bu sertifika olaylarını sadece kutu süslemesi olarak görüyorum ben artık.

Mesela hava temizleme cihazlarının hepsi CE sertifikalıdır ama bu sertifika hava temizleme başarısı için değilde elektrik kablosunun uygun kalınlıkta olduğunu göstermek için olabilir. Bu böyleyken tutar ilk satıra CE sertifikalı hava temizleme cihazı yazar, yersen.

Bu kötü niyettir, müşteriyi kandırmaktır. En iyi dünya markaları bile güzel memleketimizde bunu yapar, batıda yapamazken.

• quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

saatlerdir okuyorum karşılaştırıyorum
    sonuç oalrak granitten de seramikten de vazgeçtim
    paslanmaz çelik tava ve tencere almaya karar verdim
    unu pirinci bile köyden alıyorum sğalıklı doğal olsun diye
    gel gelelim ki tava tencere zehir saçiyormuş
    paslanmaz çelik için önerisi olan var mı?

düzeltme:
    şöyle bir yazı buldum:
    PASLANMAZ ÇELİK

Çelik ile demir karbon alaşımıdır ve paslanır. Çeliğe % 11.5 oranında krom eklenirse çelik paslanmaz bir özellik kazanır. Tencere ve tavalar için en iyi kalite paslanmaz çelik %18 krom, % 8 nikel içerir. Yüksek nikel oranı çeliğe parlaklık, krom sağlamlık ve korozyona karşı dayanıklılık verir. Çelik kaplardan pişirilen yemeğe demir, krom ve nikel geçişi olur. Yukarıda da belirtildiği gibi demir, elzem bir besin ögesi olduğundan bu geçiş çok önemli değildir, aynı durum krom için de geçerlidir. Ancak, bazı hassas kişilerde allerjik kontak dermatite neden olabilir.

Paslanmaz çelikten yapılmış pişirme kapları, tezgah ve bıçak kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Paslanmaz çelik yüksek ısı etkisiyle kararır. Bu nedenle tezgah üzerine ocaktan yeni indirilmiş tencere, tava vb. konulmamalıdır. Bıçaklar da ateşe temas ettirilmemelidir. Paslanmaz çelik kaplar içinde uzun süre asitli bir yiyecek bırakılırsa korozyon olur. Paslanmaz çelik tencere içinde yemek pişirme son derece düşük ısıda yapılır ve yemeğin suyunu kaybetmesi söz konusu olmayacağı için yemek lezzetli olur. Bu şekilde pişirme yemeğin daha kısa sürede pişmesini sağlar, böylece besin değeri de daha iyi korunmuş olur.
    Kaynak:tugev, mynet, doktorsitesi,radikal, thehealthnews, aktifhaber, tsn.org

Kullanılan malzeme ister paslanmaz çelik, ister dökme demir olsun hatta cam emaye kaplama bile yanlış karışım içeriyorsa zararlıdır. Eskiden ya çinde yada bizim saraylarda, hediye diye gönderilen, boyasında galiba civa olan porselen yemek takımlarıyla suikast yapılıyormuş.

Ama bu yapışmaz tavalar böyle değil, bunlar doğru imal edildiklerinde bile zararlı.

Yukarıdaki verdiğiniz yazı biraz yarı profesyonel blog yazısı gibi;

Paslanmaz çelik yüksek ısı etkisiyle kararır. Bu nedenle tezgah üzerine ocaktan yeni indirilmiş tencere, tava vb. konulmamalıdır.

Burada ne demek istemiş ?

Paslanmaz çelik tencere içinde yemek pişirme son derece düşük ısıda yapılır ve yemeğin suyunu kaybetmesi söz konusu olmayacağı için yemek lezzetli olur.

Bu söylediğide belki bir iki yemek tarifine uygundur ama genel olarak yanlış olduğunu her yemek yapan bilir. Mesela etin suyunu kaybetmemesi için yüksek ısıda, hızlı pişirilmesi gerekir.

Bende sizin gibi, paslanmaz çelik tava malzeme standardı hakkında bilgi verecek biri olursa ve marka adı verirlerse memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 4 Şubat 2015; 17:52:22 >

• Tamam, sağolun.
    Ben emaye araştırayım. :) :) :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mesela hava temizleme cihazlarının hepsi CE sertifikalıdır ama bu sertifika hava temizleme başarısı için değilde elektrik kablosunun uygun kalınlıkta olduğunu göstermek için olabilir. Bu böyleyken tutar ilk satıra CE sertifikalı hava temizleme cihazı yazar, yersen.

Bu kötü niyettir, müşteriyi kandırmaktır. En iyi dünya markaları bile güzel memleketimizde bunu yapar, batıda yapamazken.

sizin istediğiniz gibi bir başarı sertifikası alınması çok zor. öncelikle neye göre başarılı. bu başarılı kavramı için baz bir standart hazırlanmalı. bir de herkes illa bu başarı kavramını yakalayacak ürünler yapmayabilir, ya da başarı kıstasına sahip ürünlerin tüketici fiyatı çok yüksek kalabilir ve satılamaz. bu yüzden genelde genel bir başarı kriteri belirlenmez bu tip ürünlerde.
    sizin ve hemen herkesin yanıldığı şey şu; bu kalite, başarı, vs işareti nasıl verilir? bu sertifika ve işaretler, eğer bir genel kabul edilmiş başarı standardı yoksa ürünün kılavuzuna göre test yapılır. ve testin sonucu başarılı ise sertifika, işaret verilir. yani her ürün yapıldığı amaca uygun biçimde performans gösterirse başarılıdır. kimse senin şahsi başarı kriterini umursamaz. 3 liralık ürünün performansı kılavuzunda dediği kadardır. sen 10 liralık ürünün performansını bekleme. her ikisi de aynı sertifikaya sahip olabilir.
    CE konusu apayrı ve insanların çok yanıldığı bir beyan konusu....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sizin istediğiniz gibi bir başarı sertifikası alınması çok zor. öncelikle neye göre başarılı. bu başarılı kavramı için baz bir standart hazırlanmalı. bir de herkes illa bu başarı kavramını yakalayacak ürünler yapmayabilir, ya da başarı kıstasına sahip ürünlerin tüketici fiyatı çok yüksek kalabilir ve satılamaz. bu yüzden genelde genel bir başarı kriteri belirlenmez bu tip ürünlerde.
    sizin ve hemen herkesin yanıldığı şey şu; bu kalite, başarı, vs işareti nasıl verilir? bu sertifika ve işaretler, eğer bir genel kabul edilmiş başarı standardı yoksa ürünün kılavuzuna göre test yapılır. ve testin sonucu başarılı ise sertifika, işaret verilir. yani her ürün yapıldığı amaca uygun biçimde performans gösterirse başarılıdır. kimse senin şahsi başarı kriterini umursamaz. 3 liralık ürünün performansı kılavuzunda dediği kadardır. sen 10 liralık ürünün performansını bekleme. her ikisi de aynı sertifikaya sahip olabilir.
    CE konusu apayrı ve insanların çok yanıldığı bir beyan konusu....

Standard ve sertifikalar nelerdir ?

Bu konuyu anlamak öğrenmek lazım. Doğru yoldasınız.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.