Madem Bu Karabasan Bilimsel Bi Olay Besmele Cekince Neden Eski Halimize Dönüyoruz??
quote:
Orjinalden alıntı: kamiloglu
uyku felci. bana da oluyor arasıra. iki üç saniye sürüyor ve kendimi çok berbat hissediyorum. en sonkinde yan yatıyordum yani sağ omzumun üzerinde. bir anda uyandım sabah olduğunun farkındaydım odaya sızan ışığı farkedebiliyordum. bilincim yerine geldi fakat gözlerimi açamıyordum. sesim de çıkmıyordu üstelik. Sol elimin serçe parmağını hissetmek istedim o an bilincim sol elime gitti ve serçe parmağımdaki yoğunluğu hissettim. ama yine de kıpırtadamıyordum. sonrasında gözlerimi açmak için göz kapaklarımı zorlamaya başladım. Bu zorlama sırasında kirpiklerim yastığa sürtünüyordu ve sürtünme seslerini duyabiliyordum.
bu deneyim sonrasında bazı çıkarımlara ulaştım
birincisi; uyku felci yani karabasan halinde üç şey aktif halde
1-bilinç (his, algı, farkındalık) 2-göz kapakları 3-işitme yani kulaklar
ikincisi; eğer işitme dışında diğer tüm duyular pasif haldeyse işitme olayı beyinde dokunma, tatma ve koklama gibi işlemlerden tamamen bağımsız bir yapıda işliyor.
üçüncüsü; Tam anlamıyla uyanma süreci bilinçle başlıyor, hissetme, işitme ve son olarak kasların hareket geçmesi (gözlerini açabilme) süreciyle tamamlanıyor.
şimdi düşünüyorum da gece yatarken mp3 ü açık mı bıraksam?
bir dahaki sefere yanı başıma soğan sarımsak gibi aromalı şeyler bırakacağım uyku felci esnasında koku alma duyusunun ne alemde olduğunu merak ediyorum.
alıntı değil tamamen benim deneyimlerim...
ağır çekimde yaşadın galba bunları
quote:
Orjinalden alıntı: Scorpion_tr
Madem Bu Karabasan Bilimsel Bi Olay Besmele Cekince Neden Eski Halimize Dönüyoruz??
Bunun onla bir alakası yok. Çünkü sen küçüklükten beri karabasan hikayeleri duydun. Çünkü bu bilinçaltına yerleşti. Ve çünkü burası dinin etkisinin büyük olduğu biyer. Dolayısıyla sen uyku felcine girdiğinde psikolojik olarak bilinçaltındaki karabasan görüntüsünü canlandırıyorsun ve halisünasyon görüyorsun. Ondan sonra korkudan Besmele çekincede, psikolojik olarak kurtulduğunu düşünüyorsun. Tabi böylece karabasan da gidiyor. Kendini besmeleyle kurtulmaya koşullandırdığın için oluyor bu.
Daha hala karabasan denden şeye inanıp bir de bilimi reddeden insanları görddükçe intihar edesim geliyo. Kendimden utanıyorum. Şu milletten utanıyorum. Bu resmen cahilliğin en büyüğü.
Bizim burda kar yağdığında olur hep.
Karabasanın pozisyonla alakası yoktur her pozisyonda geliyor...
quote:
Besmele getirince gidiyor olayi yanliş tamamen bilimsel bir olay.2-3 saniyeye geçiyor , konusamiyorsunuz hareket edemiyorsunuz.Felçsiniz direk
2-3 saniyeye geçmesi imkansız bana ilk geldiğinde en az 5 dakika sürmüştü.
quote:
Orjinalden alıntı: 0nuR^^
Karabasanın pozisyonla alakası yoktur her pozisyonda geliyor...
quote:
Besmele getirince gidiyor olayi yanliş tamamen bilimsel bir olay.2-3 saniyeye geçiyor , konusamiyorsunuz hareket edemiyorsunuz.Felçsiniz direk
2-3 saniyeye geçmesi imkansız bana ilk geldiğinde en az 5 dakika sürmüştü.
İşte insan o anda öyle zannediyor...
Ya uyku felci olmak için ne yapmamız gerekiyor? Bu gece uyku felci geçirmek istiyorum.Çok merak ettim.
Bu konu hakkında yukardaki başlıkta oldukça fazla bilgi, örnek ve kısmi çözümleri bulunmakta arkadaşlar.
Nekadar berbat birşey olduğunu yaşayan bilir malesef , yukardaki konuyu açıcak kadar bezmiştim 1.5 sene önce çok şükür eskisi kadar sık uyku felci geçirmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Impavide
Bilimsel yönünü öğrenmem iyi oldu saol fakat o hareket edememe esnasında üzerime çıkan korkunç, suratı kapalı ve boğazıma sarılmış olan hayal ürünü neden sadece bende olmuyor da başkalarıda aynı şeyi görüyor?Şimdi bu olayın bilimsel yönümü doğru yoksa halk arasında söylenen şeymi?
Eger karabasan dedikleri şeyi bugüne kadar sana adriana lima gibi tarif etselerdi emin ol adriana limayı görürdün üstünde ...
Uyumadan önce çok yağlı ve ağır yemekler yediğinzde veya aşırı alkolden de olabilir diye biliyorum. 2. sınıfa giderken olmuştu bir keresinde neyse ki annem yanımdaydı
Var ya söylediklerinin aynısı.Elime kumandayı aldım ama ses çıkarmasını istediğim için atamadım.Bağarmaya çalıştım bağaramadım.Ama kel adamlar falan geliyor olayı yok.Kendi kendimi korkutmuştum.
Aşırı yemek , yorgunluk ve stresten kaynaklanan bir durum bu. Bir zamanlar banada çok oluyordu özellikle aşırı yorgun ve stresli oldugum günlerde. Amerikalı bir mühendis arkadaşa söyledim güldü ve öyle oldugun zamanlar 2 duble Jack iç dedi ve ondan sonra bir daha olmadı.
quote:
Orjinalden alıntı: Riqimaru
1 kere oldu, tam hatırlamıyorum ama sanırım çok yorgun olduğum bi gün. Uyandım kıpırdayamadım, boğazım gıcıklanmış gibi sesim çıkmadı, aha zı*tık dedim sonra geri uyudum
bende böyle sanıyordum sonradan farkettimki uyumuyorsun bayılıyorsun
Küçüktüm daha amcamlarda kalıyorduk.Saçma sapan hikayeler anlatıldı. Cinmiş inmiş karabasanmış. Yattım uyudum. Saha karşı. Uyandım.Babamın yanında yatıyorum. Bişeyler geldi. Karnıma feci şekilde yumruk atıyor. Barıyorum kimse duymuyor. Sesim çıkmıyor.Babama vuruyorum uyanmıyor. Böyle bir 3 - 5 saniye süren olaydan sonra ayıldım.Güneş çıkana kadar ne geldi kim yaptı cin miydi acaba diye düşündüm durdum. Korkudan ne yapıcagımı şaşırdım. Üstünden 3- 5 sene geçti . İnternet diye birşey vardı artık. Araştırdım. Ögrendimki tamamen biyolojik bir olaymış. Bilinç altındaki olgulardan dolayı olan. Peh a.q dedim sonrada . Akıllandım artık hiçbişeye inanmıyorum. Kimsenin beni kandırmasına izin vermem .
Ayrıca örneklemek gerekirse..
Yengem tarikat ayakları takılıyordu. Nasıl beynini yıkadıysalar kadının aylarca her gece sözde karabasan geliyordu. Bıraktı uzaklaştı şu an kendi halinde yaşıyor.Ne kar var piyasada nede basan ;)
Saçma sapan inançlardan vazgeçmeniz dilegiyle....
quote:
Orjinalden alıntı: onur01
karabasan geldiği zaman kappının ağzına şapkasını bırakır. karabasan size aşık olur göğsünüze bastırır. eğer bir kişi size karabasanın size girdiğini farkederse ve o kişi kapının ağzındaki karabasanın şapkasını alırsa şapkanın içi altın doludur ve şapkayı aldığınız anda karabasan size görülür ve her dediğinizi yapar.örneğin dersiniz ki git şu arkadaşım ahmete çarp gider çarpar. evimin içini sürüyle para kaplasın de öyle yapar.bir gün deneyin isterseniz doğrudur bu hak vereceksiniz bana.
mıllet bunu duyunca gelsın karabasan fln dıo
quote:
Orjinalden alıntı: Mogolo
Sirt ustu Yatinca Karabasan geliyor
Bu kesinlikle dogru ,bende duymustum ,simdi sirt ustu yatamaz hale geldim
bir iki kere yaşadım ne korktum ne gerizekalı şekiller gördüm..
banada avucunun ortası delik olur derlerdi ordan nefes alırmışız eğer avucunun ortasıma dokunursak altın falan alıyormuşuz
bundan sonra elimi hep ağzımda tutacam hadi karabasan gel bakiyım
quote:
Orjinalden alıntı: blocked
bu ekmek cinimi ne varmış öle bişiler diolardı yok yatağa ekmek kııntılarıyla yatarsan rüyana girer demişlerdi.ben gittim koca çiftli ekmeyi parçaladım yatağa sabaha kadarda mışıl mışıl uyudum hiçbişi yoktu hatta güzel şeyler gördüm diyebilirim