Şimdi Ara

Kapsamlı Varus Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
49.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edit1: orman sürelerindeki değişiklikten sonra skillerdeki golemlere dayalı geliştirmeyi sildim.
    ---------
    Merhabalar, ben tr sunucusunda oynuyorum ismim TekHucre.Başlıkta da belirttiğim gibi kapsamlı bi Varus rehberi yapmaya karar verdim.Öncelikle şunu söyleyeyim ben ADC oynamaya Team Turquality nin ADC’si Lethilion’ın Ustalar Vadisi’ne katılmasıyla başladım.Takip edenler bilir favori şampiyonu olarak Varus’u seçmişti.Bende şimdi hem onun hem de benim favori şampiyonumdan bahsedicem.

Öncelikle kısaca yeteneklerinden bahsedeyim.

Kapsamlı Varus Rehberi
    Canlı İntikam - Öldürmede ya da asistte Varus, geçici olarak Saldırı Hızı kazanır. Rakip şampiyonsa bu bonus daha büyük olur.
    Bu skill Varus’un pasifi, ayrıca çok da önemli.Bunu çatışmalarda akif tutmak çok önemli.Hatta adama herşeyinizle girdiğinizde bile arada dönüp bir miniona son vuruş yapmak savaşın gidişatını değiştirebilir.

Kapsamlı Varus Rehberi
    Deşen Ok - Varus yayını gerer ve bırakmaya hazırlandığı süre arttıkça, fazladan menzil ve hasar kazanan güçlü bir atış yapar.

Bu Varus’un Q skilli.Bu skill iki aşamalı.Varus yayı ilk gerdiğinde 2. Ye nazaran daha dar bir alana atış yapabiliyor.2. gerişinde ise menzil uzuyor ve hasar artıyor.Çok uzaklara atılabildiği için cazip görünebilir ancak uzun bekleme süresi bu cazipliği azaltıyor.

Kapsamlı Varus Rehberi
    Maraz Sadağı - Varus'un normal saldırıları ek büyü hasarı ve Maraz bulaştırır. Varus'un diğer yetenekleri Marazı patlatıp, hedefin azami canına bağlı olarak büyü hasarı vermesini sağlar.

Bu skill ile rakibin üzerine yük bırakıyorsunuz, pasif olarak daima etkin bi skill.En fazla 3 yük bırakabiliyorsunuz ve rakibin üstünde yük varken skill kullanığınızda yük sayısına göre skilliniz ekstra büyü hasarı veriyor.Büyü hasarını görünce bu ne diyebilirsiniz, ancak rakibin maksimum canından vurduğu için çok yararlı bi yetenek, ancak early game de çok da fazla yararı yok late de adamları eritebiliyorsunuz bunun sayesinde.

Kapsamlı Varus Rehberi
    Ok Yağmuru - Varus'un ok yağmuru alana fiziksel hasar vererek zemini kirletir. Kirletilmiş zemin, rakiplerin Hareket Hızı ile iyileşme ve yenilenme hızlarını azaltır.

Bana göre bu skill Varus’u early game de tam bir canavara çeviriyor.Gerek yüksek hasarı, gerek menzili gerekse hatrı sayılır(5 lvlda %50) yavaşlatması çok ama çok etkili.

Kapsamlı Varus Rehberi
    Musibet Zinciri - Varus çarptığı ilk şampiyonu hareketsiz bıraktıktan sonra çevredeki etkilenmeyen şampiyonlara da yayılarak temas anında onları da hareketsiz bırakan bir musibet sarmaşığı fırlatır.

Doğru atıldığında 5 kişiyi birden snarelayabilen bir skill.Varus’un mobil olmadığını biliyoruz, onu oynanabilir kılan ise E skilline ilaveten bu ultisi.Gerek savaşa girerken gerekse istenmeyen bir savaştan kaçarken kullanılabilir.

Zaten skill açıklamalarından da anlayacağınız üzere, ben Varus’un E skilline çok önem veriyorum, eleştirenler ya da katılmayanlar olabilir ama ben karşılığını misli misli alıyorum.Ancak ilk 3 lvl de skilllerin şu sırayla açılması en uygunu olacaktır;
    1 – Q ee, o kadar E, E dedin şimdi ne alaka bu Q diyebilirsiniz, ancak Varus’la lvl 1 de takasa girmek istemezsiniz, ben girmiyorum şahsen.Q daha mantıklı çünkü eğer ormancıya yardım ettiğimiz için koridora gecikirsek 1-2 minionluk kaybı önleyebiliriz ve 2 lvlden önce uzaktan dürtebiliriz.Bu ufak şeyler ileriki lvllarda büyük avantajlara dönüşebilir.
    2 –E Daha güçlü bir 2. seviye takası için uygundur.3 ü beklemek isterseniz W geliştirip 2 lvlda w stackleyip q ile dürtebilirsiniz.
    3 - Lvl 3 için de 2 ye bağlı olarak diğer skill i açmak gerekli, 2 de E yi açıpta 3 de tekrar E ye vermeyin, W’yu mutlaka açın.

Bundan sonrasında E yi max.lamak çok mantıklı olacaktır.E ye veremediğiniz zamanlarda W’ya verin, “Q çok güzel çok uzaktan vuruyo”ya aldanmayın derim ben.

Genel anlamda bakınca Varus’un 2 tane CC(Kalabalık Kontrol)’ü var, ki bu bir adc için oldukça fazla.Savaş başlatabilen sayılı adclerden olması bile onu oynamaya yeter bence.

Şimdi biraz da Varus’un koridor safhası ve rakipleri hakkında bahsedeyim.Tabi bu işin bide Desteği olduğu için her karşılaşmayı yazmak mümkün değil ama özellikle dikkat edilmesi gerekenlerden bir söz edeyim.
    Biliyoruz bazı adc ler vardır iyi dürter, bazı adcler vardır ki tamamen farm yapmaya çalışırlar ve bazıları vardır ani hasar verir takasları kazanır.İşte Varus bu 3. Kategoride oluyor.

Eğer karşınızda Caitlyn, Ezreal gibi dürtme kabiliyeti yüksek şampiyonlar varsa, mümkün olduğunca agresif oynamalısınız.Rakibinizde bu veya bu tarz adclerden biri varsa yanınıza Leona, Alistar, Blitzcrank gibi agresif şampiyonlar tercih edilebilir.Bu şampiyonlarla mümkün olduğunca takasa girmeye çalışın yoksa onlar hasar görmeden sizi dürterek b çektirmek zorunda bırakacaktır, belki ölmeyeceksiniz ama minion sayınız çok geride kalacak.Unutmayın siz onlara karşı agresif oynayıp kill almaya çalışırken onlar da sizin agresif oynamanızı engellemeye çalışacaklardır.

Eğer karşınızda Vayne, Kog’maw, Ashe gibi squishy, yani hareket alanı kısıtlı, canı ve zırhı az şampiyonlar varsa, onlara karşı agresifliğin sınırlarını zorlamalısınız.Bu tür şampiyonlar genelde oyun sonunda çok kuvvetlenirler bu yüzden onlar için ilk 15 dakikayı 0-1-0 veya 0-2-0 atlatmak çok da kötü sayılacak skorlar değildir.Bu sebeple onları minion biçmeden de maruz bırakmaya çalışmalısınız.Yanınızda gelecek bir Taric ve Leona etkili sonuçlar almanızı sağlayabilir.

Eğer karşınızda MissFortune, Draven gibi takaslardan sizden üstün çıkabilecek şampiyonlar varsa, farma ağırlık verip ormancınızın baskınlarını beklemeniz en mantıklısı olacaktır.Tabiki rakibin bariz pozisyon hatalarını değerlendirirseniz kolaylıkla üstünlük sağlayabilirsiniz.Bu rakiplere karşı yanınızda olacak bir Sona sizi iyileştirebilir ve bir Nunu size saldırı hızı vererek farm yapmanızı hatrı sayılır şekilde kolaylaştırabilir.

Şimdi gelelim Varus’un buildine, yani eşya dizilimine.Varus’a başlarken bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Doran Kılıcı almak çok yerinde olacaktır.Bu hem ihtiyacımız olan vuruş başına 5 can ı verecek hem de gerekli hasarı sağlayacaktır.
    Bence Varus için en önemli eşya
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Kana Susamış’tır.Bu eşyayı rush yapmak yani mümkün olduğunca erken çıkmak çok önemlidir.Eğer koridorda rahatsanız ve yeteri kadar para biriktirebilirseniz, öncelikle bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    A.M.K. Kılıcı çıkmak en çok yararlı olacaktır, eğer ilk kanı dökebilirseniz ya da çok rahat farm yaparsanız geriye 1.600 küsur altınla dönüp bunu ve bir kaç iksir alıp koridora geri döndüğünüzde karşınızda pek kimse duramaz.

Ancak işler kızışmışsa, hasar veriyor ancak dürtülüyorsanız, direk A.M.K. ya gitmek kolay ve mantıklı olmaz, ki 1.600 altın biriktirmek de çok zor olur.Onun için canınız tehlikeli seviyelere indiğinde geri dönüp bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Vampiri Asa almanız hem 1.600 altın biriktirmeye çalışırken geride kalmanıza neden olmaz hem de can çalma sayesinde koridorda kolaylıkla kalabiliriz.
    Bu iki eşyayı aldıktan sonra, oyunun gidişatına bakarak KanaSusamış ı tamamlamadan önce bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Sürat Çizmesi’ne ihtiyacınız olduğunu düşünebilirsiniz.Özellikle son yamayla birlikte Varus’un hareket hızı düşürüldü, bununla baskınlardan sağ çıkabilirsiniz.Ancak buna gerek yoksa hemen
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Kanasusamış’ı bitirin ve Özel Pasifinin verdiği +30 Saldırı Hasarı ve +%6 Can Çalmayı tamamlayın.

Bu eşya en geç 15. Dakikada tamamlanmış olmalıdır, daha erken tamamlanırsa sizden mutlusu olmaz zaten :).Daha sonra hemen
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Savaş Çizmesi’ni bitirelim ki hareket hızımız daha da artsın ve saldırı hızı kazanalım.

Şimdi biraz saldırı hızı kasmalıyız.Bunun için iki seçenek var;
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Hayalet Dansçı ve
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Statik Hançer, iki eşyayı karşılaştıracak olursak birbirlerine karşı + ları ve – leri var ancak genele vurduğumuzda aralarında çok da fark yok.Bu build için bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Kanasusamış’ın ardından,
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Hayalet Dansçı çok daha yerinde olacaktır.Varus’un mobil olmadığını ve pozisyon almanın çok önemli olduğunu defalarca söyledim, Hayalet Dansçı’nın Özel Pasifi olan birimlerin içinden geçebilme, zor durumlarda minionlara takılmamamızı sağlayarak hayatımızı kurtalrabilir.Statik Hançer’e göre +%10 fazlalık saldırı hızı da pasifimizi katmerlememiz için iyi bir seçimdir.

Bir çok defa yapıldığını gördüğüm için sizi bir konuda uyarmak istiyorum.Eğer bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Kanasusamış kastıysanız, sezon 3 ile birlikte gelen
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Mahvolmuş Kralın Kılıcı’nı kasmanın hiç bir anlamı yoktur, kesinlikle bir arada kasılmamalıdır.Bu eşyadan başka bir eşya diziliminde bahsedicem, şimdilik bir kenarda dursun.

Kapsamlı Varus Rehberi
    Hayalet Dansçı’mızı bitirdikten sonra, hem kritiğimizi arttırmak, hem de Kritik vuruşlarımızı %250 ye çıkarmak için, ve tabiki daha fazla hasar için
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Ebedi Kılıç şarttır.Bu eşya tamamlandıktan sonra Varus durdurulamaz güç haline gelebilir.

Bu dört eşyadan sonra yapılacak 5. Ve 6. Eşya hem oyunun gidişatına hem de rakibe göre ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapılmalıdır.

İlk senaryomuz şu olsun; rakip çok tank, vuruyorsunuz ama adamların ön saflarını öldürmekte zorlanıyorsunuz.Bunun için bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Son Fısıltı çok yerinde olacaktır.Dediğim gibi rakip bu safhadan önce tanklaşırsa ve bu eşyaya ihtiyaç duyarsanız,
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Ebedi Kılıç’tan önce almaktan çekinmeyin.

İkinci senaryo; rakipten gerideyiz, hard focus yiyoruz, yani herkes bize odaklanıyor, ve o kadar hasara rağmen hasar veremeden ölüyoruz.Bu durumda sizi öldürenlerin kim olduğuna bakmalısınız.Eğer bunu yapan Diana, Akali, Fizz gibi suikastçi yetenek gücü şampiyonları ise, işe bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Negatron Pelerini almakla başlayın.Şimdi asıl soru bunu neye tamamlayacağımız.Eğer sözünü ettiğim şampiyonların yanında, hard cc dediğimiz, ağır kalabalık kontrolü yeteneklerine sahip Leona, Nautilius gibi şampiyonlar varsa bunu bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Civalı Kuşak’a çevirmek çok yerinde olacaktır.Bu eşyanın aktifi, sihirdar yeteneği olan arındır ile hemen hemen aynı görevi görür.Olası bir cc durumundan kaçmanızı sağlayabilir.
    Ancak sorun Kalabalık kontrolünden ziyade, aldığınız ağır ve anlık hasar ise, bunu
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Banshee’nin Duvağı’na çevirmek de yerinde olacaktır.
    Ancak birde benim Varus için çok iyi bir defansif eşya olduğunu düşündüğüm
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Ruh Gömleği var.Şimdi soracaksınız neden Ruh Gömleği diye.Sebebi aslında eşyanın özel pasifinde gizli.Elbette verdiği büyü direnci ve can oldukça iyi ancak bu eşyanın özel pasifi can çalmamızı %20 arttırıyor.Bu da demek oluyor ki hem büyü direncimiz hem canımız hem de Çok hızlı can yenilememiz olacak.

Ve üçüncü senaryo; rakipte Zed, Kha’Zix gibi saldırı gücüne dayalı suikastçi şampiyonlar varsa, tahmin edebileceğiniz gibi acilen zırh ve cana ihtiyacımız olacaktır.Bunun için bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Günateşi Pelerini ya da
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Koruyucu Melek tercih edilebilir.Ayrıca
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Warmog’un Zırhı’da iyi bir seçim olacaktır.

Şimdi gelelim bir diğer eşya dizilimi seçimine, size yukarda biraz
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Mahvolmuş Kralın Kılıcından bahsetmiştim.Bu buildde ona yer vericem.

İlk builddeki gibi yine
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Doran Kılıcı ile başlayalım.

Koridordaki durumunuz başlangıç eşyanız için çok önemli olacak.Eğer rakibe göre çok üstünseniz ilk olarak
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Ebedi Kılıç’a gitmeniz mantıklı olacaktır.Yine de koridorda kalmayı sağlamak için bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Vampiri Asa gerekli olabilir.

Yine ayakkabımızı ihmal etmiyoruz unutmayın hareket hızı Varus için çok önemli.

Eğer böyle değilse, ilk olarak
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Mahvolmuş Kralın Kılıcı’na gitmek yerinde olacaktır.Bu bize hem hasar, hem saldırı hızı, hem de can çalma verecek.Özel pasifi rakibin max. Canı üzerinden ilave hasar verdiği için mid game de çok daha işe yaramaya başlar, ayrıca özel aktifi sayesinde rakibi yavaşlatıp canının bir kısmını çalabiliriz.Bu özel aktifini kesinlike kullanmayı unutmayın, hayati önem taşır.

Eğer ilk olarak
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Ebedi Kılıç’a gittiysek, bunun yanına, bir önceki buildden farklı olarak bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Statik Hançer çok yararlı olacaktır.Statik hançerin özel pasifi rakiplere büyü hasarı vurur, Ebedi Kılıcın özel pasifindeki kritik hasarının %250’ye çıkması bu büyü hasarı için de geçerlidir, yani bu iki eşya iyi bir ikili olur.

Ardından gelecek bir
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Mahvolmuş Kralın Kılıcı, aslında oyunun ona en çok ihtiyaç duyulan dakikaları olan 20-30 arasında tamamlanmış olacaktır.

Bu dört eşyadan sonra yukarıda anlattığım gibi rakibe göre defansif ya da ofansif seçimlerde bulunabilirsiniz.

Şimdi gelelim Varus’un koridorda ve takım savaşlarında oynanış tarzına.
    Tamam, varus güçlü, takaslardan üstün çıkabiliyor.Ama minion sayısında geri kalırsanız takaslardan üstün çıkmanız mümkün olamaz.Bu yüzden rakibi harasslıycam diye, yani ona hasar vericem diye kaçıracağınız son vuruşlar ileride canınızı sıkabilir.

İyi bir adc support uyumu çok önemlidir, desteğinizin nehre ve üçlü çimlere sağlayacağı iyi harita kontrolüyle koridoru iktirip rakibinizin minion kaçırmasını sağlayabilirsiniz.Ayrıca rakip kule altına sıkıştığında küçük pozisyon hatalarını değerlendirip karşılıksız hasar verebilirsiniz, ancak bunu yaparken kuleden hasar yememeye dikkat edin.Bu durumda kill çıkarmanız zor olabilir ancak minionda hatrı sayılır bir üstünlük sağlarsınız, öyle ki en iyi adc oyuncuları bile kulenin minionlara karışık saldırıları karşısında çaresiz kalabilir.

Defalarca söyledim ama bir kez daha söylemekten zarar gelmez.Varus mobil değildir ve pozisyon almak çok önemlidir.Bu yüzden olay takım savaşı safhasına geldiğinde, Varus’la doğru pozisyonda fırsatlar kovalamanız çok ama çok önemlidir.
    Öncelikle kesinlikle takımın önünde dolaşmayın, bırakın onu kabadayı şampiyonlar yapsın, sizin uzun menziliniz zaten buna ihtiyat gerektirmeyecek.
    Karşılaşmalarda belirttiğim squishy şampiyonlar da bizim gibi arka saflarda kalmaya gayret gösterecektir.Eğer onlara ulaşmaya çalışırsak, bir anda eriyip gidebiliriz.Bizim görevimiz daha çok ultimizle rakibin ön saflarını etkisiz hale getirip takımımızın rakibin arka saflarına girmesini sağlamak olmalı.

Varus için Red Buff(Kırmızı Güçlendirme) takım savaşlarında çok gereklidir.Eğer rakip arka saflara girme işini takımımızdan daha iyi yaparsa, E ve R skillerimiz yetersiz kalabilir.Bu aşamada kiting dediğimiz şeyi uygulamamız gerekecek.Nedir bu kiting?Rakip size yaklaşmaya çalışacak, siz ise rakibi uzak tutarak hem kaçacak hem hasar vereceksiniz.Red Buff da size bunu mümkün kılacak.Elbette Varus en iyi kiting şampiyonu değil, ancak böyle durumlarda tek çare odur.
    Tabi rakipte, ben kiting falan anlamam, ağız burun girerim diyen, yukarda da bahsettiğim Diana, Akali, Fizz gibi şampiyonlar olabilir.Bu şampiyonların uzun mesafe kapama yetenekleri vardır.Burda destek oyuncunuza büyük iş düşüyor.Gerek sizi iyileştirerek gerek rakibi sersemleterek/yavaşlatarak 2v1 i size kazandırabilir.

Sihirdar Büyüleri, Kabiliyetler ve Rünler’den bahsetmekte de yarar var.

Kabiliyetler klasik adc kabiliyeti olarak şu şekilde uygundur;

Kapsamlı Varus Rehberi

Rünler de yine aynı şekilde klasik adc rünü uygundur;

Kapsamlı Varus Rehberi

Kabiliyetler;
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Sıçra – Varus için olmazsa olmazdır.Zor durumlarda kullanılmak için birebirdir.Zaten herkes sıçranın önemini bilir, açıklamaya gerek yok.
    Ancak 2. Sihirdar büyüsü için farklı seçimler olabilir.Benim tercihim de genelde sezon 3 ile birlikte mutlaka alınan
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Bariyer dir.Bunu zor durumda hayatta kalmak için kullanabileceğiniz gibi rakibi yemlemek için de kullanabilirsiniz.

Ancak rakipte ağır cc olması durumunda
     Kapsamlı Varus Rehberi
    Arındır da tercih edilebilir.

Evet Varus için rehberim bu kadar, mutlaka eksiklerim ve kimilerinize göre yanlışlarım vardır.Lütfen bunları belirtmekten çekinmeyin, eleştirilere daima açığım.Rehberin bir çok varus kullanıcısına yardımcı olacağını umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bokarov -- 15 Eylül 2013; 12:13:52 >

• Varus un etkili bir adc oldugunu pek dusunmuyorum ama rehber fena degil.
  • Aynı düşünce bende de vardı, ezreal tutkunu idim.Varusu 1 kere deneyip sevmemiştim.Ama daha sonra bir şans daha vermeye karar verdim, ve hakkıyla oynayınca harikalar yaratabildiğini gördüm, sana da tavsiye ederim aynısını :)
  • İlk E fullemenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum, çünkü bir damage skillinden ziyade utility skillidir E. Bunun yerine Q fullemek hem size lane aşamasında "poke" fırsatı sunacak hem de düzgün oynandığı takdirde daha yüksek damage ve az canla kaçan hedefleri öldürme fırsatı verecektir. Bizzat dün Q atıp wraithlere kaçan bir Lee sin i cok uzak mesafeden Q ile öldürdüm.

Varus gayet sağlam bir carry, özellikle pasifi teamfightlarda ve farm yaparken çok işe yarıyor. Ayrıca ultisinin de alan etkili olması ve buna ek olarak damage vermesi bence harika.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette o da bi görüş, ben E yi fullememin gerekçelerini gösterdim, elbette Q da gayet işlevli bi skill.Ancak bence o Slow için E daha uygun, Q da tercih edilebilir tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurcellOnline

Varus un etkili bir adc oldugunu pek dusunmuyorum ama rehber fena degil.

oynaması zor geliyor ilk başta ama gerçekten çok eğlenceli :D

--
    rehber için, emeğin sağol ama ben düz adc olarak kasınca çok eğlenceli gelmiyor bana genelde hep botrk- runaan - lw bitiriyorum. diğer rakiplere verdiğim hasarıda yüksek tutmak istediğim için ie yerine bt çıkarak daha fazla sustain ve genel etki kazandığım inancındayım[;)
  • Tabiki, Varus çeşitli buildlerle etkili kullanılabilir.Ben en etkilisinin bu olduğu kanısına vardıktan sonra konuyu açtım.Uygun bi zamanımda bu build önerilerinide eklerim rehbere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amumu Rehber
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha kapsamlı rün ve kabiliyet sayfaları oluşturabilirsin.Güzel bir rehber olmuş.Eyer rakibi eziyorsak birazda trollük yapmak için zhonya alıp w muzu güçlendirebiliriz.
  • karşıda ad caster fazlaysa defansif itemlere randuin's omen da ekle 70 armor ve 500 hp sunfire cape (güneş ateşi) den çok daha iyi gidiyo ayrıca aktifi sana yapışan ad caster gap closerını kullanmışsa uzaklaşmanı sağlıyo

• Eline sağlık :)
  • varus çok etkili bir şampiyon fakat kaçış mekanizması olmadıgı için pek sevilmiyor w sunun skilleriyle birleşmesi sonucu büyük bir hasar ortaya çıkıyor genelde 2 ve 3.levelde first alınıyor varusla fakat yanına gerçekten sağlam bir supp gelmesi lazım yoksa early de çok zorlanıyorsunuz

builde bakıcak olursak warmong veya sunfire almak bence mantıksız kha zix gibi şampiyonlar zaten zırh delme ve cana göre hasar verdiği için bu itemler daha çok adamın yararına olur full offense gitmek daha makul diye düşünüyorum

benim tercihim : blood , inf , as bot , runaan , phantom dancer , last (yada black)
  • Öncelikle ilgi cevap ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.Oraya sunfire cape i koymamın sebebi hem ihtiyaç duyulan zırhı hem de hp yi sağlaması.Kişisel olarak runaan ı hiç bi şampiyona tercih etmiyorum, hele böyle bi pasifle o kadar saldırı hızı şart değil bence.Öte yandan randuin mantıklı olabilir deneyeceğim, uygun bi zamanımda eklerim rehbere.Full ofansif gitmek yararlı olabilir elbet ama oyun kalitesi yükseldikçe hayatta kalmak zorlaşacaktır varus ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bokarov -- 22 Mayıs 2013; 11:37:21 >
  • Emegine saglik,iyi bir rehber olmus

• Eline sağlık

• E fullemek msntikli hem sloe hem healing reduction. Hem debl tutturmasi kolau. W stackleyip e yi kullanarak iyi hasar veriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phreak LoL

E fullemek msntikli hem sloe hem healing reduction. Hem debl tutturmasi kolau. W stackleyip e yi kullanarak iyi hasar veriliyor.

Anlamakta biraz zorluk çeksem de :) evet katılıyorum o yüzden e fullüyorum zaten çok da etkili oluyor :)
  • Dostum bence eksikleri var tabi bu benim görüşümdür . Bana göre varus için ilk ve en iyi item Ruined King'tir.

İlk E fullenir bu konuda sana katılıyorum . Ama E fulleyeceksen ad değil de atak hızı çıkman daha işini görür .

Runelerde 15 ad artık useless . Onun yerine quintleri %6 life steal kırmızıları ad ile başlaman senin yararına olacaktır .Doran ile op sustain sahibi olursunuz . Aşağı takımsanız da golemleri oyun başı bol bol kestirir size .

Suikastçı şampiyonlara karşı artık GA Warmog Sunfire useless kalıyor . Bunların ek özellikleri kasılmış bir Lw ye bakıyor . Bunların yerine bir Zhonya kassan senin çok daha işine yarar . Zhonya ap veriyor diye bağırmayın lütfen . Zhonya oyundaki en op itemdir . Tüm adclere 3 . item olarak kasarım ve etkisi inanılmazdır . Üzerinizde focusu hissettiğiniz an basın karşıdaki bir afallasın ve skilleri cdye girsin . Etki bittiğinde full skilleriniz açık ve dalmaya hazır olacaksınız . Varus oyundaki bence en etkili adcdir . Fakat oynaması zordur nerede nasıl ulti atacağınızı ve Eyi etkili kullanmayı bildiğiniz an karşıdaki çaresizdir .

Yararlı rehber için teşekkürler .

• quote:

Orijinalden alıntı: Eleutherioss

Dostum bence eksikleri var tabi bu benim görüşümdür . Bana göre varus için ilk ve en iyi item Ruined King'tir.

İlk E fullenir bu konuda sana katılıyorum . Ama E fulleyeceksen ad değil de atak hızı çıkman daha işini görür .

Runelerde 15 ad artık useless . Onun yerine quintleri %6 life steal kırmızıları ad ile başlaman senin yararına olacaktır .Doran ile op sustain sahibi olursunuz . Aşağı takımsanız da golemleri oyun başı bol bol kestirir size .

Suikastçı şampiyonlara karşı artık GA Warmog Sunfire useless kalıyor . Bunların ek özellikleri kasılmış bir Lw ye bakıyor . Bunların yerine bir Zhonya kassan senin çok daha işine yarar . Zhonya ap veriyor diye bağırmayın lütfen . Zhonya oyundaki en op itemdir . Tüm adclere 3 . item olarak kasarım ve etkisi inanılmazdır . Üzerinizde focusu hissettiğiniz an basın karşıdaki bir afallasın ve skilleri cdye girsin . Etki bittiğinde full skilleriniz açık ve dalmaya hazır olacaksınız . Varus oyundaki bence en etkili adcdir . Fakat oynaması zordur nerede nasıl ulti atacağınızı ve Eyi etkili kullanmayı bildiğiniz an karşıdaki çaresizdir .

Yararlı rehber için teşekkürler .

Ben kirmizilara ad sarilara ar mavi mr quint ad kullaniyorum butun adclere.

Sen lifesteal diyosun. Hangilerine cekmek lazim bi de gercekten daha iyi performans alabilir miyim lifesteal li runelardan cunku baya bi ad dususu olucak. Last hit bakimindan da soruyorum traee bakimindab da.

• Öncelikle yorumun için teşekkürler, dediğin gibi life steal lar iş yapabilir.Bu sadece varus için değil tüm adc ler için geçerlidir aslında.Ben oraya sadece genel bi rün sayfası koydum, farklı rün kombinasyonları varus rehberinden çok bir adc rehberi olur diye düşündüm.Zhonya'yı hiç denemedim ancak teoride iyi gözüküyor mutlaka denicem.Tabi zhonya kasıcak olan hasarın olması gerekenden biraz düşük olmasını göze almalıdır.Aslında ben botrk i genel olarak sevmiyorum, ama kasılabileceği için ve sen de dahil bir çok kişi tercih ettiği için 2. buildde belirttim elbette etkili bir eşya gerek pasifi gerek aktifiyle, sadece varus için yetersiz ad si olduğunu düşünüyorum.
  • Büyükler lifesteal olmalı uğraş var resimlerle destekde güzel
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.