Şimdi Ara

KAPISINI ÇARPARAK AÇANLARDAN PSİKOLOJİM BOZULDU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Mümkün olduğunca aklı başında ve yardım sever konular oluşturmaya ya da yanıt yazmaya uğraşıyorum ancak bu seferki bir nevi sizlerden destek.

    Borçlanarak da olsa gençken (yaş 32) bir delilik yapıp hayalimdeki bir arabayı alayım dedim (320i). Aylardır özen göstermek için uğraştım durdum. Bir tatil yapalım dedik. Otelin bahçesine arabayı koyduk. Yer az olduğu için arabalar arasında büyük boşluklar yoktu. Ertesi gün (bugün) arabanın yanına gittim ki arabanın yanında duran diğer arabanın insanımsı yaratık öyle bir açmış ki kapıyı benim kapıda resmen boya dökülmüş. Alt katmanı görünüyor resmen tırnağım kadar büyük bir bölgede. Dahası da vardır belki ama o sinirle çarptım kapıyı döndüm arabanın yanından.

    Ya arkadaşlar öncelikle ricam bu konuya cevap yazacakların biraz olsun aklı selim olması. Zira benim aklım selim değil artık. Bıktım bu trafikte tampona dokunduranlardan, kapısını çarpanlardan... 2,5 senedir araba kullanıyorum ve tek kazam olmadı ama 6 kez tamponuma vurdular ya da dokundular, defalarca da bu kapı çarpma ya da sürtme durumları oldu.

    Benim gibi düşünenler ya da benim gibi olaylar yaşayanlar... Ne yapıyorsunuz? Nasıl bir düşünce sistemi geliştiriyorsunuz? Ya bir akıl vereceksiniz ya da arabayı satıp tank gibi olan eski bir araç alıp öyle devam edeceğim hayata. Ondan sonrasında kim çarpmış kapısını umrumda olmayacak ve hatta artık ben de dikkat etmeyeceğim kapım çarpar mı diye.

    Vaktinizi aldım biraz. Affola...







  • Merhabalar öncelikle.

    Aracınızla olan duygusal bağı bence biraz olsun kopartın. Tamam haklı olabilirsiniz ama öfkeyle kalkan zararla oturur sözü gayet de güzel bir sözdür. Bizim insanlarımız genelde ortasını bulamayız hiç bir konuda. Futbol takımı tutarız, fanatiklikten ölecek kadar ya da takım tutmayız. Arabamıza gözümüz gibi bakarız. Ona yatmadan önce bakmadan uyuyamayanlar mevcut. Ya da arabayı yıkamaya paraya acıyarak 2 ay sonra araçlarını yıkatanlar ve böyle tampon tampona, kapıları çarparcasına açanlar mevcut. Artık her konuda aşırıya kaçmamamız lazım. Böyle hayaliniz olan araçları kiralayın ve kullanın. Keyfini çıkartın sonra da günlük işlerinizi sorunsuz ve uygun şekilde yapabileceğiniz "mantık" evliliği yapın. Tabi aracınıza bakın fakat önceki tartışmalar gibi maaşınızın 24 katı bir aracı almayın. 12 katı kadarı alın, canınız sıkılmadan rahat rahat kullanın.

    Not: İç ses: "Ya arkadaş sende arabana gözün gibi bakıyorsun, biri senin arabanın kapısına kapıyı çarpsa ne yaparsın?" diye sormuyor değil. İlk arabam ve benim için çok önemli. Hayalinizdeki araç diyorsunuz ve ona zarar veriyorlar. Mantıklı olunabiliyorsa, yukarıdaki yazı. Olunamıyorsa bu yazı sanırım.




  • Hocam maalesef yapacak bir şey yok. Mümkün olukça araçlarınız duvar veya direk kenerlarına park ediniz.

    aynı durumdan herkes muzdarıp. aracıma titizlikle bakıyorum. Geçen gün bir indim ön cam patlamış. ondan önce kapıyı göçertmişler. vs vs uzatılır.
  • O zaman biras psikolojin düzelsin anlatayım , oturduğum yerde araba park etmek için yer yok herkesin araba sokakta duruyor , 2011 yılında istanbuldan özel otoparklı siteden taşındım buraya aracım golf tsi 6 ayda arabanın anası ağladı 2 kere durduğu yerde araba çarptı , bıçakla lastikleri kestiler , ön kaputa adam civi ile yuvarlak çizmiş araba şuan 5 parça boya isityor , şi,mdi gene site bakıyorum kendime otoparklı onun için kapı kapayanlar yok tampondan dürtenleri öpüp başıma koyucam problem değil....
  • Bende aracıma çok dikkat ederdim titiz kullanırdım. Noldu peki ? Manyağın biri geldi park halindeyken çarptı arabama. Gelip beni bulurlar işte.
  • Bazılarında öküzlük baki ne yaparsan yap ne söylersen söyle. Şimdi gelir biri araban o kadar değerliyse diye başlar verip veriştirmeye. Kendim aracın içindeyken bile şahit oluyorum. Tipe bakıyorum adam öküz laf söylesen anlayacak türden değil. Kabullenmekten başka seçenek yok.
  • Hocam Sonuna Kadar Haklısın Bende Hastahaneye Gittim Ve Döndüğümde Aracımın Kapısında Bir Oyuk Gördüm.Çok Duyarsız İnsanlar Ki Bazen Sinerlenip Dikkat Etmeden Açim Kapıyı Diyorum Sonra Vicdanım El Vermiyor Böyle Bişey Yapmaya
  • Haklisiniz fakat boyle seyler illaki olur. Araclarimizi folyo kaplatip kapali garajda saklamak icin almiyoruz.

    Insan ister istemez sinirleniyor dogru ama bunlari kafaya takarsaniz ileride ciddi psikolojik sikinti yasarsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 16 Ekim 2012; 18:46:27 >
  • Tahmin etmek istiyorum. Aracınızın sol tarafına mı vurmuşlar?
  • dünya malı. 2. el umrunda olan adam başka

    direkler ve koruyucular hasar almadıgı sürece dışı degişse nolcak orjinalligi gidecekte ee araba bu sokakta duruo sokakta kullanılıo.yapcakbişi yok.ama kapı olayına dikkat etmekte fayda var en azından 1 tarafı korumaya almak lazım direk duvar-- heasbı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 16 Ekim 2012; 18:51:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.