Şimdi Ara

Kapı açacak basit bir devre ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hepimiz biliriz buyuk sehirde yasamanın zorluklarını bunlardan biride evde kimse yoksa yada olsa bile apartman kapısında anahtarını unutugunuzdan dolayı kalmak en son çare olarak komsuların ziline basmak gelir

peki bizi bu durumdan kurtaracak bi devre yapamazmıyız benim elektronik bilgim cok degil ama devre seması verilipte malzemeler solenirse yapabilirim sanıyorum

ana fikir su apartmanın kapısına geldik baktık anahtar yok evdede kimse yok bize zile basmamızla beraber otomatiğe basarak kapıyı acacak bidevre lazım ama sadece zile basınca degil de kodlu basınca acacak misal 3 kısa bi uzun gibi yada 5 kere kısa basınca devreye girip otomatige basacak gibi mantık olarak basit ama hangi devre ile cozulebilir o konuda bilgim yok
    bu konuda daha onceden bilgisi olan yada tavsiye verecek bilgili arkadaslara simdiden tesekkurler...

• İstersen bu işi daha da geliştirip telefonundan apartman otomatiğini açmayı dene ne dersin?Devrenin çıkışlarından birini kapı otomatiğine bağlarsan olay tamamlanır...

Bu link işine yarayabilir. kolay gelsin...
    http://www.antrak.org.tr/gazete/122004/serafetdin-baloglu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanmj -- 29 Aralık 2005 19:07:05 >
  • link için saol ama daha basit bi devre olsa bu biraz komplike gibi en azından bana gore yinede cok tessekkur
    telefondan komutlarda guzel ama ne kadar cok fonksiyon okadar karmaşa
  • Mikro işlemci biliyosan çok kolay.Eğer bilmiyosan key path çözücü ile yapılan bir elektronik şifreli kilit yapman gerekir.Biz okulda yapmıştık.3 Haneli bi şifre için yaklaşık 15 tane entegre kullanmıştık :D Ama bunu asla tavsiye etmem.Çünkü her şifre değiştirmek istediğinde hardware i değiştirmen gerekir.Onun için en iyisi sen mikroişlemciyle yap bu işi.
  • arkadasım sende cok saol ama benim istedigim sistem cok basit olmalı

mantık olarak zilden gelen akımı kulanarak gelen sinyallerle devrenin 1-2 sn için anahtarı kapaması ve otomatigi acılarak kapıyı acmasıdır atıyorum 5 kere kısa kısa arka arkaya bastıgımda devre bunu anlayarak anahtarı kapatıp tekrar acmalı böylece normal basmalarda kapı kapalı kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dojge -- 30 Aralık 2005 0:10:52 >
  • Tamda benim mesleğim hemen hemen her kapıyı açarımdevreye gerek yok ben çilingirim
  • projen cok guzel olmus tavsiyen için tesekkurler ama bana su an icin bana uymaz gibi benim yapacagım devrede sadece evde ve ufak bi sey olmalı gene de cok saol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞIM ELEKTRİKÇİLERDE SATILAN 0 - 30 SN LİK TIMERLAR VAR.BUNU ZİLE BAĞLAYIP KONTAKLARINI DA KAPI OTOMATİĞİNE BAĞLARSAN DEVRE OLMUŞ SAYILAIR.YAPMAN GEREKENZAMANI AYARLAYIP.( MESELA 15 SN )ZİLE AYARLADIĞIN SÜRE KADAR( 15 SN ) BASMAK.SÜRE DOLDUĞUNDA TIMER KONTAĞINI KAPATIP KAPI AÇILACAKTIR.EN BASİT DEVRE BU.
  • arakdasım sende saol ama benim yapacagım kodlu bi sistemdi yukarıdada dedigim gibi 3 kısa 2 uzun basınca acılacak bir devre dusunuyordum ama malesef bilen bir arkadas bulamadık genede saol ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dojge

arakdasım sende saol ama benim yapacagım kodlu bi sistemdi yukarıdada dedigim gibi 3 kısa 2 uzun basınca acılacak bir devre dusunuyordum ama malesef bilen bir arkadas bulamadık genede saol ...

Bana pıc kullanmadan zor olacakmş gibi geliyor. Ayrıca her basışınızdaki süre değişecektir. Kısa uzun kavramlarını geniş tutmanız lazım mesela 1-3 sn kısa 3-5 sn uzun olarak algılanacak gibi bu arada herkesin yeni yılı kutlu olsun
  • ARKADAŞIM HEM BASİT BİR DEVRE İSTİYORSUN HEMDE 2 KISA 1 UZUN BASINCA KAPI AÇILSIN DİYORSUN.KONUYU BİRAZ DAHA AÇARSAN SANA YARDIMCI OLABİLİRİM.MESELA BU İŞ İÇİN NE KADAR HARCAMA YAPABİLİRSİN.ELKTRİK VEYA ELEKTRONİK BİLGİN NE KADAR.BUNLARI YAZARSAN SENİN KOYDUĞUN SINIRLAR İÇİNDE PLC Lİ , PICLİ VEYA OTOMATİK KUMANDALI BİR DEVRE OLUŞTURULABİLİR.
  • saolasın ama 2 kısa 1 uzun basıldıgını anlayacak bir devrenin cokta karmasık olmaması gerekiyor herhalde bazı arkadaşlar yukarıda linkler vermisti sifreli sistemler telefondan kumanda gibi karmasık sistemler vermislerdi onun için basit dedim pic li devrelerde olabilir ama bilgim az tarif edersen iyi olur.
  • iki kısa bir uzun kolay alosun ufak olsun yok öyle beleş iş kolay olur pic kullanmazsın buyuk olur ufak dersen pic olur bunlardan birini kabul ediyorsan bu devreyi sana tasarlarız ama yok diyorsan ben ilada basit birşey isterim işin kolayına kaçmak en iyisi o zaman zillerin bulundugu tuş takımının altına (tabiki yeni sistem plastik oldugunu var sayıyorum eski mermer degil) ufak hani araba teyplerinin içinde bulunan swich ler varya bir tane gizlersin ve geldiginde yerini sadece sen bildigin için kapıyı açarsın hemde hiç uğraşmamış olursun ha yapacaksan gerçi biliyorsundur ama ginede söyleyeyim otomatikler ort 12v 1a akım çekerler swich i röleyi sürerek bağlarsan işi haledersin abşarılar
  • belki tam istediğin gibi değil ama oldukça basit bir kilit açma sistemi. 470 ohm direnç ve ledin yerine röle bağlarsan yük kontrolü yapabilirsin.

http://rapidshare.de/files/10411977/lock.rar.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: leeon

iki kısa bir uzun kolay alosun ufak olsun yok öyle beleş iş kolay olur pic kullanmazsın buyuk olur ufak dersen pic olur bunlardan birini kabul ediyorsan bu devreyi sana tasarlarız ama yok diyorsan ben ilada basit birşey isterim işin kolayına kaçmak en iyisi o zaman zillerin bulundugu tuş takımının altına (tabiki yeni sistem plastik oldugunu var sayıyorum eski mermer degil) ufak hani araba teyplerinin içinde bulunan swich ler varya bir tane gizlersin ve geldiginde yerini sadece sen bildigin için kapıyı açarsın hemde hiç uğraşmamış olursun ha yapacaksan gerçi biliyorsundur ama ginede söyleyeyim otomatikler ort 12v 1a akım çekerler swich i röleyi sürerek bağlarsan işi haledersin abşarılar

arkadaşım beleşe bişey istediğim yok amacım sadece bilgili ve ilgili arkadaşlardan tavsiye almakt ve tabi elinde bole bi devre olan ve paylasmak istiyen varsa ogrenmekten ibaretti.fakat basit yazmam herhalde işleri karıstırdı tamam basit olmasına gerek yok ( karmasık olsun :) ) pic ile olursada daha iyi olur hemde ogrenmis oluruz anlatabilirseniz sevinirim.

bu arada lakiska verdigin sema için saol...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.