Şimdi Ara

Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle konuyu nereye acacagımı bilemedim. burayı uygun gördüm.

Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Ankara'da bir pano imalatı şirketinde stajyerlik yapıyorum. Patron bir konu hakkında beni bilgilendirdi ve bu konuyu araştırmamı istedi.

Bir orta gerilim hücresiyle diğer bir orta gerilim hücresi arasında 400 metrelik 1x95 mm2/16 XLPE kablo var. buradaki gerilim 36kV. ve kapasitif etki 0,151 mikro F / km. bu kapasitif etkiyi giderebilmek için ne yapılmalıdır ? gerilim ya da bunun gibi farklı degerler ile teklif geldiginde ne gibi değişiklikler yapılabilir?

tek hat şemasını isterseniz ekleyebilirim.. yardımınız için şimdiden teşekkürler

• Şönt reaktörlerini araştırınız. Kablo ve gerilimlere göre kullanmanız gereken reaktör değerleri:

Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili... Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili... Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: forgatten2

Şönt reaktörlerini araştırınız. Kablo ve gerilimlere göre kullanmanız gereken reaktör değerleri:

Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili... Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili... Kapasitif etkiyi giderme ile ilgili...

hocam o değerleri ben de buldum ancak kablo katolog degerleriyle ilgili benim bahsettigim. şu sitede mesela bulunuyor 1x95/16 lık kabloların gerilimlere göre degerleri. şimdi burada kapasitif etki degerlerine karsılık gelen indüktif etki degerlerini dikkate alarak mı hesap yapmak lazım. bu hesap nasıl yapılıyor ve hangi kriterlere göre yapılıyor bunlar lazım bana.

http://www.hes.com.tr/images/user_uploaded_files/Hes_Kablo_Katalog.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 11 Kasım 2015; 9:45:53 >

• hocam ben simdi gerekli hesaplamaları yaptım. kablonun kapasitif reaktif gücü 24,692 kVAr olarak çıkıyor. bu durumda gerekli olan endüktif güç de yaklasık 25 kVAr oluyor. simdi bunu saglamak icin kullanılacak olan hat tıkacı ya da self i nasıl belirleyebilirim? kablolar düz yerlestiriliyor yonca tipi degil.
  • tamamdır hocam hallettim. marmaray projesinde hesaplanmasından bahsedilmiş.

http://www.emo.org.tr/ekler/0bdf8568f7d9ce4_ek.pdf?dergi=970
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.