Şimdi Ara

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
24.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kışın hiç yağ karıştırmadın mı?

valla bende şimdi biraz yağ var(tahminen %30 filan) ve sorunsuz çalışıyor.
    acaba başka bir sıkıntı olur mu sence
  • gliserini alınmış ise, common railde de kullanılır. Ama şöyle daha iyi,

yüzde 40 ayçiçek yağı-yüzde 60 Mazot
  • Hocam sen hiç karıştırdın mı?
    hangi arabada hangi yağ(temiz yağ, kullnılmış yağ, bitki yağı, 10 numara, hangi bitki yağı vs.) hangi oranlarda ve karışımı nasıl yaptın (deponun içinde, dışarıda bidonda vs)
    quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

gliserini alınmış ise, common railde de kullanılır. Ama şöyle daha iyi,

yüzde 40 ayçiçek yağı-yüzde 60 Mazot
  • 90 öncesi dizel arçlarda rahat kullanılabilir sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjklee18

90 öncesi dizel arçlarda rahat kullanılabilir sanırım

Biri şu yoruma onay versin nereye mesaj atsam kurutuyorum
  • zeytin yağı ile çalışsa bir miktar zeytinliğimiz var güzel olurdu wallla
  • Zeytin yağını yemeklerde kullanmanızı tavsiye ederim,böyle güzel bir yağı araca koymanız pekte tasarrufa yönelik olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

bountr
    kışın hiç yağ karıştırmadın mı?

valla bende şimdi biraz yağ var(tahminen %30 filan) ve sorunsuz çalışıyor.
    acaba başka bir sıkıntı olur mu sence

Kışın karıştırarak denemedim ama şu an sorunsuz bir şekilde yağ ile kullanıyorum arabayı. Bir de bir arkadaş gliserini alınırsa iyi olur demiş, gliserin biodizelde olur sıvı yağda olmaz, en azından serbest bir şekilde olmaz 3 yağ asidi+1 gliserol şeklindedir ki bu da tek başına gliserin değildir.
  • quote:

quote:

90 öncesi dizel arçlarda rahat kullanılabilir sanırım

Biri şu yoruma onay versin nereye mesaj atsam kurutuyorum

:D Common rail olmayan, eski sistem dizellerde kullanılabilir, ama mazot pompası muhakkak Bosch marka olmalı yoksa pompayı elinize alırsınız. Diğer Lucas, Cav gibi pompalar yağa uygun değil. Gerçi common rail arabalarda da kullananlar var ama onların sistemi biraz daha değişik, valfleri basınca dayanıklı falan oluyor. En uygun arabalar eski dizel mercedesler, citroen saxo dizel, volvo, audi ve volkswagenin eski dizel arabalarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Zeytin yağını yemeklerde kullanmanızı tavsiye ederim,böyle güzel bir yağı araca koymanız pekte tasarrufa yönelik olmayacaktır.

aracın kolestrolünü alır , damarlarını açar diyorlar doğru mudur ?

----

şaka tabi ki zeytin yağı depoda donabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Zeytin yağını yemeklerde kullanmanızı tavsiye ederim,böyle güzel bir yağı araca koymanız pekte tasarrufa yönelik olmayacaktır.

aracın kolestrolünü alır , damarlarını açar diyorlar doğru mudur ?

----

şaka tabi ki zeytin yağı depoda donabilir.

bilemem artık damarları açar mı tıkar mı?

Bu arada crd araçlarda da bir çoğunda pompa bosch marka ama,basınç ayarları çok yüksek olduğu için sorun çıkarma ihtimali yüksek.

• Common raillerde zaten atık yağ değil sıfır yağ kullanıyorlar ve valfleri de basınca dayanıklı oluyor. Benim şahsi kanaatim common rail motorda denememek gerekir, 3 kuruş kar için motoru bozarsanız masrafı 4-5 bin lirayı bulur. Bu sistem daha çok düz sistem dizeller için uygun.
  • Bu işi common railde yapan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: obt

Bu işi common railde yapan varmı ?

youtube da videosu bile var, adamlar yepyeni ford focus dizel ve jeep dizele yapmışlar. Daha eski arabaları söylemiyorum bile.
  • peki uzun vadede sonuç ne acaba?
  • Uzun vade derken adamlar bir minibüsle sırf atık yağ kullanarak dünya turu atmışlar sorunsuz bir şekilde. Benim daha 10000 km falan oldu yağ kulandığım herhangi bir sorun yok, tıkır tıkır çalışıyor maaşallah :D
  • teşekkürler,insan sorunsuz bir şekilde uzun km ler kullanırsınız.
  • Son yakıt tüketim değerlerimi yazıyorum :). Yaklaşık 1 aylık bir sürede toplam 12 teneke yani 60 litre kanola yağı ve 40 tl lik mazot tükettim. Mazotun fazla kullanılmasının sebebi havaların soğuk olması ve en az 25-30 sefer arabayı kısa mesafelerde kullanmamdan dolayıdır. Bu 1 ay içinde. 12 teneke yağ 12 X 11.75 , 141 TL +40 TL mazot, 181 TLlik yakıt ile şehir içinde 1400 km yol gittim, hem de İstanbulda :) . Hesaba göre şehir içinde 13 kuruş yakmış araba, eğer bu kadar mazot kullanmasaydım ve uzun yol gitseydim demek ki 10 kuruşa kadar, belki de daha az yakabilirdi.
  • on numara olmuşta böyle arabalarda cok azaldı
  • üstat 16 şubattan yana son durum nedir..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.