Şimdi Ara

KANGAL vs. KAPLAN - KANGAL KÖPEGi Yeni bilgiler videolar eklendi!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
35.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öteki Kangal&Kurt konusunu görünce bir sivasli olarak kanima dokundu.

Bu hayvanin kurtlara karsi basarisi dillere destan olmustur ve tüm dünyaca bilinir. Hatta Afrikadaki hayvan sürülerini citalardan korumasi icin bile Türkiye´den Kangal götürüyorlar.

Kangal asla hantal bir hayvan degildir, gerektiginde mermi gibi firlamasini ve bir yilan gibi kivrilmasini bilir. Su videodaki ceviklige bakin ondan sonra karar verin.

Video gözükmüyor diyen arkadaslar icin linki: noktayi kaldirin

http://www.you.tube.com/watch?v=sZv3XMvKPtw

Beyler su videoyu kesin seyredin!

---------------------------------------------------------------

Kangallar hakkindaki diger bazi bilgiler icin asagiya bakin...-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 12 Mayıs 2008; 22:21:30 >

• ya hocam bende sivaslıyım acayip kanıma dokundu. ben 2 sene önce forumda 3 kangalmı yoksa 1 aslanmı döver diye konu açmıştım 3 kangal kazanmıştı

video açılmıyo bu arada
  • bu kaplanlar mı cok iri yoksa kangallar m küçük?
  • KANGAL KÖPEĞİNİN KURT BOĞMASI

Kangal köpekleri topluca kurt boğdukları gibi tek başlarına da kurt boğabilirler. Eğer köpek tek başına kurt boğmuşsa uzun süre yerinden kalkamaz . Zira hem yaralı olur hem de gösterdiği üstün efordan dolayı aşırı yorgun olur. Yarasının çoğu tırnak yarasıdır. Kurdu boğmak için altına aldığında yaraların çoğu karın bölgesindedir. Kurt arka ayağının tırnaklarıyla üstündeki köpeği kaldırıp atmaya çalışırken yaralar. Kurdun arka ayak kasları çok kuvvetlidir. Kurdun açmış olduğu diş yarası ise bıçakla kesilmiş gibidir. Kangal köpeği kurdu çok süratli kovalar ve yetiştiği zaman bazen yan taraftan süratli döş vurur,bazen de rast gele arkadan da çarpar. Bu çarpışma sırasında haliyle kurtta köpekte yıkılır. Sonra her ikisi birden kalkmaya çalışır. Eğer köpek kurttan evvel kalkarsa, hemen kurdun boğazından tutar ve ölünceye kadar bırakmaz. Fakat kurt daha evvel kalkarsa bu kovalamaca devam eder. Eğer köpek iki veya daha fazla ise kurt kalkmadan köpeğin öbür eşleri kurdu boğarlar. Bu köpekler kurdun ölüsüne kulağını dayayarak dinler ve en ufak bir harekette yeniden boğarlar. Bu anda köpeklerin sahibi dahi gelse o hırsla hücum edip kurdun ölüsünün yanına yaklaştırmazlar. Bu olaydan birkaç saat sonra köpekler uysallaşırlar ve boğazlarına kaçan kurdun kılları dolayısıyla öksürmeye başlarlar. Bunun için köpeklere hemen bir koyun kesilir ve koyunun kuyruğu yedirilir. Böyle bir olaya tanıklık etmek ve böyle bir köpeğe sahip olmak sahibi için övünç kaynağıdır

• video gözükmüyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • Kangal deyince herkesin aklina kil yumagi sevimli köpecikler geliyor. Cünkü artik besleyenler genelde süs amacli besliyorlar.

Gercek bir Kangal nasil olur diyorsaniz, bir de sinirli halini göreyim diyorsaniz su videoya bir bakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 12 Mayıs 2008; 21:16:31 >
  • videoda bana daha cok oyun oynuyorlarmış gibime geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: C@RtHeR

videoda bana daha cok oyun oynuyorlarmış gibime geldi.

Oyun oynuyorlar zaten, kavga etmiyorlar. Ama köpek oyun oynarken kendini belli eder, atakligini görebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganza

KANGAL KÖPEĞİNİN KURT BOĞMASI

Kangal köpekleri topluca kurt boğdukları gibi tek başlarına da kurt boğabilirler. Eğer köpek tek başına kurt boğmuşsa uzun süre yerinden kalkamaz . Zira hem yaralı olur hem de gösterdiği üstün efordan dolayı aşırı yorgun olur. Yarasının çoğu tırnak yarasıdır. Kurdu boğmak için altına aldığında yaraların çoğu karın bölgesindedir. Kurt arka ayağının tırnaklarıyla üstündeki köpeği kaldırıp atmaya çalışırken yaralar. Kurdun arka ayak kasları çok kuvvetlidir. Kurdun açmış olduğu diş yarası ise bıçakla kesilmiş gibidir. Kangal köpeği kurdu çok süratli kovalar ve yetiştiği zaman bazen yan taraftan süratli döş vurur,bazen de rast gele arkadan da çarpar. Bu çarpışma sırasında haliyle kurtta köpekte yıkılır. Sonra her ikisi birden kalkmaya çalışır. Eğer köpek kurttan evvel kalkarsa, hemen kurdun boğazından tutar ve ölünceye kadar bırakmaz. Fakat kurt daha evvel kalkarsa bu kovalamaca devam eder. Eğer köpek iki veya daha fazla ise kurt kalkmadan köpeğin öbür eşleri kurdu boğarlar. Bu köpekler kurdun ölüsüne kulağını dayayarak dinler ve en ufak bir harekette yeniden boğarlar. Bu anda köpeklerin sahibi dahi gelse o hırsla hücum edip kurdun ölüsünün yanına yaklaştırmazlar. Bu olaydan birkaç saat sonra köpekler uysallaşırlar ve boğazlarına kaçan kurdun kılları dolayısıyla öksürmeye başlarlar. Bunun için köpeklere hemen bir koyun kesilir ve koyunun kuyruğu yedirilir. Böyle bir olaya tanıklık etmek ve böyle bir köpeğe sahip olmak sahibi için övünç kaynağıdır

ARkadaşım paylaşım için tşkler. VE kurtların boyunlarının sabit olduğu yani sağa sola kolayca çeviremediklerini biliyorum bu yüzden biraz hantallar ve köpekler daha şanslı diye biliyodum doğru değil mi ?

• bir vahşi Kurt teke tekte her zaman bir kangalı yok eder;parçalar
  • Kaplanda yavru kangalda.Oynaşıyorlar.
    Kimse Kangal güçsüz bir hayvan,bir işe yaramaz demiyor.Kangal köpekler arasında en sevdiğim türdür ve mükemmel bir gücü vardır.Lakin kangalı 300-400 kiloluk vahşi kedilerle bir tutmak olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=Fr8iWAyUOG4

Bu video da Kaplan ve Ayı yavruları oynaşıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=7y-I5z9F0VY&feature=related

Bu video da da ayı kaplandan kaçıyor.

Amma uzadı yalnız bu konu hee

• YIGIT KANGAL NASIL ANLASILIR??

Ayrica her Kangal cesur olmayabilir. Yigit köpekler, yavrularin arasindan özel yöntemlerle secilir. Bizim bildigimiz yöntem söyleydi:

Önce bir tabanca, tüfek temil edilir. Yoksa, mantar tabancasi da olur. Yavrularin yakin bir mesafede bir el havaya ates edilir. Burada amac yüksek ve ani bir ses cikarmaktir. Yavrular hemen egilir, kafalarini yere gömerler. Ama aralarinda büyüyünce kurt bogacak bir köpek varsa o sesle birlikte kafasini dikip etrafa bakacaktir. Asaleti ve cesareti daha o zamanlardan belli olur.

Alinti degildir, bizzat denedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 12 Mayıs 2008; 21:28:55 >
  • Bende sivaslı olarak sonuna kadar kangal diyorum bizim çiftliktede safkan kangallarımız var görmesek kurt öldürür diye yutturacaklar....
  • videoyu izleyeyim dedim şerefsizin biri kürdısh dog kangal diye video açmış sinirlerim bozuldu akşam akşam genehiç işleri güçleri yok mu bu ib*elerin
  • vidyoda kaplan pek sallamıyo gibi duruyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganza

YIGIT KANGAL NASIL ANLASILIR??

Ayrica her Kangal cesur olmayabilir. Yigit köpekler, yavrularin arasindan özel yöntemlerle secilir. Bizim bildigimiz yöntem söyleydi:

Önce bir tabanca, tüfek temil edilir. Yoksa, mantar tabancasi da olur. Yavrularin yakin bir mesafede bir el havaya ates edilir. Burada amac yüksek ve ani bir ses cikarmaktir. Yavrular hemen egilir, kafalarini yere gömerler. Ama aralarinda büyüyünce kurt bogacak bir köpek varsa o sesle birlikte kafasini dikip etrafa bakacaktir. Asaleti ve cesareti daha o zamanlardan belli olur.

Alinti degildir, bizzat denedik.

Sanki kangal köpeğiymişim gibi tüylerim ürperdi

Kangal köpeklerini çok sevdiğimden olsa gerek o hayvanlardaki asalet hiçbir varlıkta yoktur başka (kadınlar hariç)

• gercekte dovusmuyorlar gercek dovuşseler kaplan tek atar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Mayıs 2008; 22:52:08 >
  • Kangalın nasıl olmaduğunu bilmeyen var mı ya? Millet gelmiş Kangal vs. Kurt diyor. O konuya hiç tıklamaya bile tenezzül etmedim. Çünkü kangalın ne tür bir köpek olduğunu gayet iyi biliyorum ve Sivaslı olmadığım halde Türkiye adına gurur duyuyorum. Yaşasın ülkemizin kültürel güzellikleri, yaşasın ülkemizin tüm güzellikleri!!!
  • Beyler su videoyu kesin seyredin!

• quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

gercekte dovusmuyorlar gercek dovuşseler kaplan tek atar...

Ya Knightonline mı oynuyosun tek atar falan
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.