Şimdi Ara

Kanaryamı verdim sultan papağanı aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 liraya muhabbet kuşu almıştım 3-4 ay önce onu kanarya ile takas ettim o kanaryada dişi çıkınca erkek bir sultan ile takas ettim.Beyler bunu nasıl eğiteceğim?ele alınca ısırıyor.Tecrübeli kardeşlerim yardım etsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.5 yıl sultan besledim.Zamanla alışır fakat ekstra yapacağın şeyler de var. Bunlar ;

1-Sultanını sakın eline gelmesi için zorlama
    2-Elini kafese sok ve hareket ettirmede 5-10 dakika kadar içeride tut ama sultanın ne yaparsa yapsın elini hareket ettirme !
    3-Sevdiği yiyecekleri bulmaya çalış. (Çoğunluk la ay çekirdeğine bayılırlar ama sakın fazla verme yağlanmaya neden olur.
    4-Eline yavaş yavaş alışacak ama olduda alışmaya başlamışken sana küstü (Çok sık küserler ilgilenmezsen.) Bana pm at duruma göre yardımcı olurum.
    5- En kısa zaman da fotoğrafını koy ki türü ve yaşı hakkında bir şeyler söyleyeyim.
    6-Düzenli temizliğini yap , sultanın yanında bağırma.
    7- Kafesten kaçması doğaldır bu durumda sesizcee yaklaşıp bez ile yakala fakat hemen kafese götür bez içinde fazla tutma.

Bunların dışında bir sorun olursa pm atabilirsin.Tecrübeliyim bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: bizdesevdikpanpa

25 liraya muhabbet kuşu almıştım 3-4 ay önce onu kanarya ile takas ettim o kanaryada dişi çıkınca erkek bir sultan ile takas ettim.Beyler bunu nasıl eğiteceğim?ele alınca ısırıyor.Tecrübeli kardeşlerim yardım etsin

IronCable gerekenleri söylemiş ama dediklerini hemen yapma aradan 1 hafta geçsin yavaş yavaş başla eğitmeye arada kavrulmamış çekirdek al ver ama yemliğine koyma elinle yedir sana alışacaktır kolay gelsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thecrow.

quote:

Orijinalden alıntı: bizdesevdikpanpa

25 liraya muhabbet kuşu almıştım 3-4 ay önce onu kanarya ile takas ettim o kanaryada dişi çıkınca erkek bir sultan ile takas ettim.Beyler bunu nasıl eğiteceğim?ele alınca ısırıyor.Tecrübeli kardeşlerim yardım etsin

IronCable gerekenleri söylemiş ama dediklerini hemen yapma aradan 1 hafta geçsin yavaş yavaş başla eğitmeye arada kavrulmamış çekirdek al ver ama yemliğine koyma elinle yedir sana alışacaktır kolay gelsin....

1 hafta sonra başla demeyi unutmuşum

• resmini yarın koyayım.bilgiler için çok sağol :D.aynı muhabbet kuşu gibiymiş desene :D ben yem olarak kara çekirdek veriyorum.ama çok hareketsiz duruyor 1 saattir o tünekte.heralde yol yorgunu ta antepten antalyaya geldi yanına dişi alayımmı sizce dişi alırsam evcilleşmez heralde
  • Sakın erkeği eğitmeden dişi alma senden uzaklaşır sultanın. Dişi alacağın zamanda yapacaklarını sana söylerim.Sadece kara çekirdek verme champion papağan yemi vitaminli al seviyorlar.
  • adama yeni kafes aldım :) büyük kafes.önceden muhabbet kuşu kafesindeydi yeni kafesine attım beğendi galiba :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sokaktan Kedi Aldım
    6 yıl önce açıldı
    muhabbet kuşu aldım...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en sevdikleri yiyeceklerden biriside daldarıdır.
    daldarı ile eğitebilirsiniz. çok sabırlı davranın, olabildiğince beraber fazla vakit geçirin.
    bende 2 tane var, ele omuza geliyorlar, birtanesinin her tarafını sevebiliyorum, kanatlarının altını bile sevdirtiyor, diğeri sadece kafası ve boynunu sevdiriyor.
    her tarafını sevidren erkeği çağırınca hemen yanıma gelir, 7-8 kelime konuşur, kızıncada tabiki ısırır.
  • su içmiyor :) yavaş yavaş ele alışıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.