Şimdi Ara

Kanadaya gitmelimiyim ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makine mühendisliğinden mi mezun oldunuz hocam?

Bana kalırsa 1 sene tek başınıza gidin, gerisi duruma göre şekil alır zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

Orijinalden alıntı: Serpus

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye'de çocuk Müslüman olup,çürüyecekse,
    gerekirse,ateist olsun orda hayatını yaşasın...

Nasıl bi mantıktır müslüman olmanın neresi kötü ?

Müslüman olmakla igligi değil,Türkiye'de yaşamakla ilgili
    Türkiye'deki Hristiyan'larda,ateistlerde çürüyor,herkes çürüyor,sen dinini düşünüyosan gitme o zaman....

@cCc_Reis_cCc

Yazdığın mesajdan öyle bi durum anlaşılıyor.

Arkadaşa gelirsek maaş konusunda buradaki 2000 tl ike oradaki 3000 $ dab dahs iyidir tek avantajın daha üst düzey bir ülkede yaşarsın çocukların için daha iyi olur

Haaa birde, burda 2.000Tl maaşı 30 yıl biriktirsen,Canada'da 1 yıl yaşayamazsın...
    Ama Canada'da 30yılda 4.000 dolar maaşı biriktirirsen,TR'ye emeklilikte geri dönüp rahat 20yıl yaşarsın...

Yurt dışında tek maaşla yaşamanın zor olduğunuda biliyorsunndur umarım.

Valla benim akrabam Canada'da 3 çocuğuna bakıyor,karısı çalışmıyor,yani tek maaşla 5 kişilik aile...

Ne iş yapıyor ? Maaşı ne kadar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam kanada gibi bir ülke varmı ya ben olsam hiç düşünmeden giderim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Arkadaşlar 1 yıl içerisinde eşim ve çocuğumla birlikte kanadaya yerleşme fırsatım olacak, bir firmada cnc operatörü olarak çalışacağım. yaklaşık olarak 3500 - 4300$ arası bir maaşım olacak. şuan türkiyede bir firmada bölüm sorumlusu olarak 2000 tl gibi bir rakam alıyorum, eşimde bende üni mezunuyuz. siz olsanız gider miydiniz? orada akrabası olan veya gitmiş olan var mı durumlar nasıl, kanadadaki bir türk derneğinden birisi ile görüştüm ırkçılık olduğunu, herşeyin pahalı olduğunu alacağım ücretin asgari ücret gibi bir şey olacağını v.s söyledi, sizin düşünceleriniz neler bu konuda.

hocam arkadaşın abisi orada konuşma fırsatım oldu lahmacuna "Turkish Pizza" diyorlarmış ve fiyatı 10 dolar kadarmış çok pahalı bir ülke ama insanları iyidir hayvanlara insanlardan farklı muamele yapılmaz orada alacağı ücret asgari ücret gibi kalır eğer iyi bir yaşam istiyorsan orada 10.000 $'dan aşağısı kurtarmaz

edit: diğer yandan çocukların geleceği için iyi bir fırsattır gelişmiş bir ülkedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 427 -- 3 Ağustos 2013; 12:47:30 >

• Kanada ırkçı diyebileceğiniz en son ülkedir.

Böyle bir şansın varken kullanmıyorsan ilerde kafanı duvarlara varacaksın.
  • Üni mezunuyum.İngilizcem iyi seviye (c1).Yaklaşık 2 senedir Canadaya göç etme ya da orada iş bulma gibi bir hayalim var ama engel olan tek şey var. o da PARA !

Hocam çok şanslısınız bana da böyle bir iş teklifi gelse- iş bulsam saniyesinde giderdim. Bir arkadaşım orada Post Graduate (1 senelik yüksek lisans gibi bişey) yaptı ve sonrasında orada kaldı.Evlendi şu an Kanada vatandaşı olma hakkı var.

Aynısını bende istiyorum ama yaklaşık 30.000TL para gerekiyor bu iş için :(
  • kanadada ırkcılık yok kendiniz gidin önce evdi işdi ayarlayın sonra eşinizi götürün
  • quote:

Arkadaşlar 1 yıl içerisinde eşim ve çocuğumla birlikte kanadaya yerleşme fırsatım olacak, bir firmada cnc operatörü olarak çalışacağım. yaklaşık olarak 3500 - 4300$ arası bir maaşım olacak. şuan türkiyede bir firmada bölüm sorumlusu olarak 2000 tl gibi bir rakam alıyorum, eşimde bende üni mezunuyuz. siz olsanız gider miydiniz? orada akrabası olan veya gitmiş olan var mı durumlar nasıl, kanadadaki bir türk derneğinden birisi ile görüştüm ırkçılık olduğunu, herşeyin pahalı olduğunu alacağım ücretin asgari ücret gibi bir şey olacağını v.s söyledi, sizin düşünceleriniz neler bu konuda.

dostum forumdaki daha henüz 16 yaşında olup avrupa amerika sevdalısı çok sana tavsiyem düzgün bir şekilde tek başına araştır bu forumdaki filmlerden gördükleriyle git derler sen bunları dinleme kendince araştır

ama cidden kanadada hayat pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 3 Ağustos 2013; 13:17:32 >

• cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, elektrik elektronik mezunuyum kanadayla ilgili arkadaşım evlenmek için geldiğinde daha detaylı bilgiler öğrenebileceğim, arkadaş bir şirketde mühendis olarak çalışıyor maaşı 9000$ civarıymış türkiyeden evlenecek ve eşide çalışacak, aynı şirkete beni ve eşimi öneriyor ve şirket bizi çağırıyor, eşim bilgi işlem bölümünde, bense üretim bölümünde çalışacağız, eşim yaklaşık 4500$ gibi bir ücret bende yukarıdada yazdığım gibi 3500$(belki biraz daha fazlası) ücret alacakmışım.
    800 - 1500$ arası ev kirası
    400 - 600 $ arası ulaşım
    600 $ bakıcı
    1000$ civarı mutfak masrafı
    400$ civarı fatura
    yani birimizin maaşı masraflara gidecek, eşim günde 8 saat hafta içi çalışacak, ben 10-11 saat cumartesi dahil çalışacağım. türkiyedeki işimden ve yaşantımdan pek farkı olduğu söylenemez burda 08:00 - 19:00 arası çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darksilence09

Üni mezunuyum.İngilizcem iyi seviye (c1).Yaklaşık 2 senedir Canadaya göç etme ya da orada iş bulma gibi bir hayalim var ama engel olan tek şey var. o da PARA !

Hocam çok şanslısınız bana da böyle bir iş teklifi gelse- iş bulsam saniyesinde giderdim. Bir arkadaşım orada Post Graduate (1 senelik yüksek lisans gibi bişey) yaptı ve sonrasında orada kaldı.Evlendi şu an Kanada vatandaşı olma hakkı var.

Aynısını bende istiyorum ama yaklaşık 30.000TL para gerekiyor bu iş için :(

dostum arkadaşım mühendis olarak türkiyeden gittiğinde, ingilizce olarak marketden su alamayacak seviyedeydi şuan mükemmel fransızca ve ingilizcesi var. 30000 tl bir rakamla gidebiliyorsanız kredi çekip gitmeniz yararınıza olacaktır, ama eğerki orada çevreniz yoksa sıkıntı çekersiniz düşüncesindeyim, benim arkadaşım ve onun çevresi olmasına karşın halen çekincelerim var.

• quote:

Evet alacağın ücret Kanada'da normal bir maaş normal bir yaşam.Ki bunun birde kesilecek vergisi olacak.Türkiye'den gitme düşüncen varsa birkaç yıl dene derim.Birde kiralar gideceğiniz yere göre değişiyor.Akrabam Halifax'ta ücra bir yerde odasını 400 $a kiralamıştı.Toronto Vancouver Montréal gibi şehirlerin downtownlarında bahsettiğin kira çok düşük söyleyeyim Rakamı biraz daha arttır ayrıca evdeki hesap çarşıya uymaz abi hiçbir zaman.

Burada yazılanlarada pek kulak asma çoğu Edirne'den dışarı çıkmamış elemanlar filmlerden gördüklerini anlatıyorlar.Ben İngiltere'de yaşamaktayım , Kanada Amerika dahil olmak üzere 50 küsür ülke gezdim daha öncesinden de İsviçre'de yaşamıştım.

Irkçılığa Québec eyaletinde dil olarak maruz kalabilirsin.Daha öncesinden Frankofon ülkelerinde bulundum mu bilmiyorum ama insanları Fransızca'ya sahip çıkmalarından dolayı İngilizce bilmelerine rağmen konuşmuyorlar.

Burada ki çoğu insana kaçmak güzel fikir gibi geliyor gökdelenlerin arasında 4/4lük hayat yaşayacaklarını düşünüyorlar.Eğitim için gitseydin işin daha kolaydı en azından arkadaş grubun olurdu , direk göçmen olarak gittiğin için birkaç yıl yalnız kalacaksın.Ortama adapte süresi olacak vs..Türkiye'de Güney Doğu Anadolu veya Doğu Anadolu'da yaşamamış birinin oranın iklimine alışması çok zor.Kışın -30 ları gördüğün olacak.Hele Ege veya Akdeniz'den gidiyorsan hava 0ın altına bile düşmezken bir anda - 30ları göreceksin.

İklime alışmakta nee ya diyenler olabilir.Türkiye'de yılda 20 gün bile yağmur görmeyen şehirden gittim , burada hergün yağmur yağıyor.Sabah yağmur yağıyor , öğlen güneş açıyor terlikle şortla dışarı çıkıyorsun bir bakmışsın yağmur başlamış.

Ayrıca istediğin zaman Türkiye'ye dönemezsin.Uçak paraları nerdeyse bir maaşına gidecek.Akademik yıl başlangıcı uçak biletleri epey pahalı oluyor , ziyarete geleceksen kör zamanlarda gelebilirsin.Akademik yıl başlangıcı bitişi ve Christmas zamanlarında fiyatlar tavan yapıyor.

Dile alışmakta problem , İngiltere'de Kanada'da ki kadar çok göçmen yok mesela burada tahminen Hintli kişiler var market falan işletiyorlar.Adam yeah kelimesini yoh gibi telaffuz ediyor.

Türkiye'de ki kurduğun hayatı orada kurabilmen epey zaman alır dostum bunu da göz önünde bulundur.

Ayrıca aldığın maaşı gözünde büyütme.Tamam kur olarak farklı 2000 TL nerde 4000 CAD nerde tamam da orada da CAD üzerinden harcayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 3 Ağustos 2013; 14:13:48 >

• Düşünmene gerek var mı ?? Kaç kurtul buradan..
  • Düşünmene gerek bile yok çocuğun büyüdüğünde çok iyi ingilizce ve fransızca konuşacak aksan sıkıntısı neredeyse olmaz heralde çocuk büyüdüğünde dönseniz çocuk burda 3-0 önde iş vb bulur gitmezsende çocuğun büyüdüğünde imkanın varken gitmediğinden kızması muhtemel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanada'nın ilan sitelerine bak online alışveriş sitelerine bak kiralar yaşam şartları hakkında bilgi edinirsin. Ben olsam giderim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruthSeeker

quote:

Evet alacağın ücret Kanada'da normal bir maaş normal bir yaşam.Ki bunun birde kesilecek vergisi olacak.Türkiye'den gitme düşüncen varsa birkaç yıl dene derim.Birde kiralar gideceğiniz yere göre değişiyor.Akrabam Halifax'ta ücra bir yerde odasını 400 $a kiralamıştı.Toronto Vancouver Montréal gibi şehirlerin downtownlarında bahsettiğin kira çok düşük söyleyeyim Rakamı biraz daha arttır ayrıca evdeki hesap çarşıya uymaz abi hiçbir zaman.

Burada yazılanlarada pek kulak asma çoğu Edirne'den dışarı çıkmamış elemanlar filmlerden gördüklerini anlatıyorlar.Ben İngiltere'de yaşamaktayım , Kanada Amerika dahil olmak üzere 50 küsür ülke gezdim daha öncesinden de İsviçre'de yaşamıştım.

Irkçılığa Québec eyaletinde dil olarak maruz kalabilirsin.Daha öncesinden Frankofon ülkelerinde bulundum mu bilmiyorum ama insanları Fransızca'ya sahip çıkmalarından dolayı İngilizce bilmelerine rağmen konuşmuyorlar.

Burada ki çoğu insana kaçmak güzel fikir gibi geliyor gökdelenlerin arasında 4/4lük hayat yaşayacaklarını düşünüyorlar.Eğitim için gitseydin işin daha kolaydı en azından arkadaş grubun olurdu , direk göçmen olarak gittiğin için birkaç yıl yalnız kalacaksın.Ortama adapte süresi olacak vs..Türkiye'de Güney Doğu Anadolu veya Doğu Anadolu'da yaşamamış birinin oranın iklimine alışması çok zor.Kışın -30 ları gördüğün olacak.Hele Ege veya Akdeniz'den gidiyorsan hava 0ın altına bile düşmezken bir anda - 30ları göreceksin.

İklime alışmakta nee ya diyenler olabilir.Türkiye'de yılda 20 gün bile yağmur görmeyen şehirden gittim , burada hergün yağmur yağıyor.Sabah yağmur yağıyor , öğlen güneş açıyor terlikle şortla dışarı çıkıyorsun bir bakmışsın yağmur başlamış.

Ayrıca istediğin zaman Türkiye'ye dönemezsin.Uçak paraları nerdeyse bir maaşına gidecek.Akademik yıl başlangıcı uçak biletleri epey pahalı oluyor , ziyarete geleceksen kör zamanlarda gelebilirsin.Akademik yıl başlangıcı bitişi ve Christmas zamanlarında fiyatlar tavan yapıyor.

Dile alışmakta problem , İngiltere'de Kanada'da ki kadar çok göçmen yok mesela burada tahminen Hintli kişiler var market falan işletiyorlar.Adam yeah kelimesini yoh gibi telaffuz ediyor.

Türkiye'de ki kurduğun hayatı orada kurabilmen epey zaman alır dostum bunu da göz önünde bulundur.

Ayrıca aldığın maaşı gözünde büyütme.Tamam kur olarak farklı 2000 TL nerde 4000 CAD nerde tamam da orada da CAD üzerinden harcayacaksın

hocam bilgiler için çok teşekkür ederim, eşimin yurtdışı deneyimi var yüksek lisans için bulunmuştu fakat benim hiç yok, çalışacağım yerde 100 tane türk çalışıyor işyerinde pek sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum ama sosyal yaşantımda dille ilgili sıkıntı çekerim, ırkçılık konusunda arkadaşım 10 yıl oldu gideli gittiği dönemde gerçekten çok zorlanmış, marketde önüne geçmeler, arabasını çizmeler, otobüsde yanındaki yere oturtmamalar v.b ama daha sonra ya alıştığı için yada artık insanlar değiştiği için böyle durumlar kalmamış, soğuk konusunda kışların gerçekten çok soğuk olduğunu söylüyorlar, egeli birisi olarak kışın zorlanacağım kesin, yazlarıda gayet sıcakmış. arkadaşım evlenmek için türkiyeye gelecek ve uçak parasının gerçekten çok pahalı olduğunu söyledi, normalde şubat ayında gelirdi ama düğün nedeniyle eylül-ekim arası gelecek.

• İşte bahsettiğin durumları göze alabiliyorsan yerleşin derim.Ama dönmek istersenizde , Türkiye'de tekrar aynı hayata sahip olabilicek misiniz ? Yerleşeceğin yerde önemli.Kanada eskiden İngiliz ve Fransız sömürgesi olduğu için insanlarının yarısı İngiliz veya Fransız daha sonra diğer Avrupa ülkelerinden insanlar var İtalya Polonya gibi.Asyalı bazı yerlerde fazlaymış özellikle Ontario ve British Columbia eyaletlerinde.

Yani Avrupa'da yaşayacağın zorlukları orada da yaşaman muhtemel.Mesela orada 4-5 nesildir yaşayan insanların hayatına bakma , yeni yerleşenlerin hayatına bak.Ona göre adım atarsın.

Türkiye'de de ırkçıklıkla karşılaşabilirsin ama Türkiye'de danışabileceğin akraban var hele aynı şehirdeyseniz hemen gidip gelebilirsin.Kanada'da yardım alınabilecek kim olacak ki ? Akrabanı aramaya kalksan orda sabah Türkiye'de gece olacak.Türkiye'ye gitmeye kalksan kutu gibi bir yerde 10 saat geçirmek tabi bunun jet lagı falanda var.Yani kısaca özet olarak bunları söyleyebilirim.

Çocuğunun açısından çift ülkede eğitim alma şansı olabilecek göçmen veya vatandaş olduğu takdirde.Maddi olarak sıkışık olduğunuzda OSAP'tan geri ödemeli kredi çekebilirsiniz eğitim için ama çalışma hayatında zorluklar yaşar birkaç yıl.

Londra'da babamla beraber profesörle tanıştık daha doğrusu babamın arkadaşıydı.Ev almış 20 yıl geri ödemesi varmış daha 4. yılı bitirebilmiş falanda filan adam gelmiş 50 küsür yaşına daha 16 yıl o evin geri ödemesini ödeyecek.Demek istediğim ev almak isteseniz de epey yük binecek ev fiyatları aşırı pahalı.Mesela Türkiye'de aynı standartta yaşadığımız eve 1000 TL gibi kira ödüyorduk sonradan evi aldık tabii ama İngiltere'de aynı tarz aynı standartta bir ev 1500 - 2000 £ civarı.Londra'da daha fazla olabiliceğini düşünüyorum.

•  Kanadaya gitmelimiyim ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voldermort

quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

quote:

quote:

quote:

3500-4300 arası demişsin heralde herşey çok pahalı kiralar falan yetermi o para ingilizce sıkıntısı çekmessen koşarak git derim

ingilizce lise ve ünide gördüğüm kadarıyla, anlayacağın tarzancadan daha beter ama şöyle bir durum var, çalışacağım yerde 108 türk çalışıyor, yardımcı eleman değil direk cnc opt olarak işe başlayacağım, kiralar 600-800$ seviyesi deniliyor, tabii market v.b şeylerde pahalıymış. aslında kendim pek istemesem de çocuğumun geleceği için istiyorum ama biraz da korku var çocuğumun ezan sesine hasret bir şekilde büyümesinide istemiyorum çok kararsızım.

İlk kendin git bence güzel bir para biriktir kendi başına para harcamadan durabilirsin 1 sene sonra alırsın hanımınla çocuğunu o zaman rahat edersin bu arada çocuğun kaç yaşında büyükse sorun olmaz ama daha bebek falansa dediğin gibi aklı başka taraflara kayabilir...

asıl sorun büyükse küçükken dilide rahat öğrenir büyükse sıkıntı aklı biyere falan kaymaz

Dil öğrenir diyosunda 1.5 yaşında çocuk 10 yaşına geldiğinde babasına derse baba ben hristiyan olmak istiyorum derse ne olacak arkadaşlarının çoğu gittiği okul hristiyan olucak hepsi örnek alıcak ve özenecek...

Ne olacak kardeşim hayır söle ne olacak kimse kafasına silah dayayıpda hristiyan ol demez merak etme kendi özgür iradesiyle karar verebilir herşeye ve kesinlikle git derim müthiş bir fırsat bence eğer gidip görme imkanın varsa çık orada sokağa bir yarım saat dolaş neden gitmen gerektiğini anlayacaksın.

• türkiyedeki insanlara sorarsan hepsi git der. ama ordakilere sorup onların düşüncelerini alman lazım. forumda yaşayan vardır elbet canada'da. onları bulmaya çalış.
  • Arkadaşım gitmişti yazılım üstüne büyük firmalar varmış anlatıyordu birde kanada'da ferrarinin yerinin önünde fotoğraf çektirmiş gelmişti öve ve bitiremiyordu bana kalırsa git Türkiyede bir ömür geçirince ne olacak ? farklı insanlar farklı kültürler farklı bir hayat olacak gittiğin her yer senin için yeni bir yer olacak tecrübe olacak ben olsam durmam dakikasında koşa koşa giderim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.