Şimdi Ara

Kanada'dan Mercimek, Çin'den pirinç ve tarım ülkesi Almanya! yiyin efendiler yiyin! (resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

Büyük riks ben olsam bu riski göze almazdım.Tüm veriler coronayı işaret ediyor.
    Çokta abartmamak lazım. Zaten koronalar pirinç pişerken ölür

Yani zoruma giden korona virüsü değil!
    Asıl zoruma giden: Çin'den ve Kanada'dan bakliyat alıyor olmamız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otoban, beton, avm yapmak varken neden tarımı desteklesinler ki? Bop'un Amerika'daki ayağı ekmeyeceksiniz diyor bunlar da uyguluyor. Tarım bakanı bile amerikan şirketinden transfer. Fıkralarla Türkiye...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidip a101'den baldo pirinç aldım 7.5 lira. "Made in İtaly"

Yayla marka pirince bakıyorum 12-13 lira alüminyum. Artık ben de bıraktım milli üretim diye desteklemeyi ne lan bu?!

Hem battık diye ağla hem de oy at!

Ğılışhdar ve Seseğa ile. "Herşey bok gibi olacak"
  • Tarımda hala eski teknikler kullanılıyor. Avrupada gelişmemiş ülkelerde bile büyük tarım araçları, gübreleme ve teknoloji kullanılıyor. İşgücü düşük ve verim aşırı yüksek olmasının sebebi bu. Bizde bunlara hiçbir bir yatırımız yok. Ayrıca ithal bile edilmiyor veya alım gücünün düşüklüğünden alınamıyor. Bunun yanındada nüfus aşırı arttığından zaten azalan üretim daha da yetersiz kalıyor.

• Fındığı bile Amerika'dan ithal ediyorsak, kapatın gidelim ülkeyi.
  • Gene malum tayfa yok konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Adamların maliyetleri az. Zamanında hammadde ve enerji kaynaklarını ele geçirmişler. Ucuza üretip dünyaya satıyorlar. Eğer istersen 2-3 katı fiyata yerli üretim alabilirsin. Ama çoğu insan fiyat bazlı alış-veriş yaptığı için bunlar satılıyor.

Birde kanadaya eskiden mercimek ithal ediyormuşuz. Bizim tohumları ekip bize satmışlar.
    Yazdığınız durumlarla alakalılı olduğunu düşünmüyorum. Kanada için konuşacak olursak; işçilik, hak, hukuk ve uyulması gereken katı kuralların maliyeti, bizim ülkeden Kat ve Kat kıyaslanmayacak kadar daha fazladır.

Bence bu tarz durumlar 'eşek ve semeri' durumuyla açıklanabilir.

Ayrıca Bosnayı, Arnavutluğu, Kırgızistanı, Somaliye vb. ülkeleri kalkındırmak için, Türk çiftçisini yok etmek pahasına bile olsa, imtiyazlar verilmesi, gümrük vergilerinin kaldırılıp ithalatın daha ucuza getirilmesini;
    (Cem Seymen'in “Para Dedektifi” programından duymuştum.) kendimce 'eşek ve semeri' durumuyla açıklayabiliyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 24 Şubat 2020; 22:16:38 >

• Kanada ne alaka arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Otoban, beton, avm yapmak varken neden tarımı desteklesinler ki? Bop'un Amerika'daki ayağı ekmeyeceksiniz diyor bunlar da uyguluyor. Tarım bakanı bile amerikan şirketinden transfer. Fıkralarla Türkiye...
    İftira atma Sayın Bakanıma. Amerika'dan transfer diye.

Kanada o... Amerika değil.

• Bütün sebep maliyetler. Kanadada yetişen mercimek nakliyat, komisyonlar ve vergiler dahil burda üretilenden ucuza satılıyor. Eskiden nufus azmış yetiyormuş ama artık üretilen yetmiyor. Mecbur dışardan alıyoruz.

Uydu haritalarını incelerseniz dağlık, kurak bir toprak yapısı var. ülkemizin tarım için pekte uygun olmadığını görürsünüz. Sulamadan gübre vermeden pek birşey üretilmiyor. Birde kanadaya bakın yemyeşil düz, belki adamlar senede 3-4 kere mahsül alıyorlar.

Birde araştırırken öğrendim kanada ingiltereye bağlıymış. Kanadalılar üretiyor kraliçe kazanıyor. Sonrasında o kazandıklarıyla başkaları daha ucuza üretmesin diye uğraşıyorlar.
  • quote:

Bütün sebep maliyetler. Kanadada yetişen mercimek nakliyat, komisyonlar ve vergiler dahil burda üretilenden ucuza satılıyor. Eskiden nufus azmış yetiyormuş ama artık üretilen yetmiyor. Mecbur dışardan alıyoruz.

Uydu haritalarını incelerseniz dağlık, kurak bir toprak yapısı var. ülkemizin tarım için pekte uygun olmadığını görürsünüz. Sulamadan gübre vermeden pek birşey üretilmiyor. Birde kanadaya bakın yemyeşil düz, belki adamlar senede 3-4 kere mahsül alıyorlar.

Birde araştırırken öğrendim kanada ingiltereye bağlıymış. Kanadalılar üretiyor kraliçe kazanıyor. Sonrasında o kazandıklarıyla başkaları daha ucuza üretmesin diye uğraşıyorlar.
    Sadece konyaya eksek bütün ülkenin tarım ihtiyacı karşılanır. Türkiye gibi bir çoğrafyada ekim arazimiz yok demeyin çok komik gözüküyorsunuz.

• tazmannia T kullanıcısına yanıt
    Konyanın yerini biliyorsundur git mercimek ek ve Kanada dan ucuza üret mercimeği. Kurak iklim var diyorum. Yer altı sularını çekmekten Konyada obruklar oluşuyor artık.

Cennet vatan hikayelerini bırakın. Eskiden nüfüs az diye kendi kendine yetiyormuş.

• quote:

Konyanın yerini biliyorsundur git mercimek ek ve Kanada dan ucuza üret mercimeği. Kurak iklim var diyorum. Yer altı sularını çekmekten Konyada obruklar oluşuyor artık.
    https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/konyada-olusan-obruklarin-nedeni-belli-oldu

Cennet vatan hikayelerini bırakın. Eskiden nüfüs az diye kendi kendine yetiyormuş.
    Tek başına Türkiye, bitki örtüsü bakımdan Avrupa kıtasından bile daha zengin. Ama tek bir Hollanda bile olamıyoruz.

Bu arada Türkiye'nin bazı bölgelerinde "nadas" uygulanır. Yani susuz tarım yapılır, toprak 1 yıl bekletilir ve 2 yılda bir hasat alınır. ama "Çukurova" gibi zengin bölgelerimizde sadece bir yılda 3 kez hasat alınır. (Kanada gibi kış kıyamet bir coğrafyada 2 kez hasat alındığını bile sanmam.) ayrıca nadas yapılan bölgelerimizin dışında, Çukurova düzeyine, bereketine yakın zengin bölgelerimiz olan: "ege, karadeniz, marmara, akdeniz ve trakya bölgelerimiz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 25 Şubat 2020; 16:25:19 >

• dünyada bir ilk herhalde tarım ülkesi olup dışardan ithal etmek bence komik
  • sen gel tarım ülkesi ol ama dışardan ihricat yap :(( ne üzücü
  • Kanada'dan Mercimek, Çin'den pirinç ve tarım ülkesi Almanya! yiyin efendiler yiyin! (resimli)
  • Bende diyorum şok marketin nohutu ve fasulyesi çok lezzetli,sebebi belli oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Götlü göbekli müteahhitin binde biri kadar itibari yok ciftcinin.
    Niye üretsin veya Neden üreteyim ?
    Gelinlik caginda kızınız olsa ciftciye vermezsiniz
    O yuzden gerek yok bok bile uretmeye degmez bu memleket.
    El altinda range rover ile gezecek ben iki kasa domates uretcem diye sabah aksam bokun icinde yetmedi ömür boyu borcun icinde surunup gidicem.
    Sahte peygamber ayda 90 milyar maasla ucakla gezecek yalamalari da makam arabalariyla tuvalete bile sicmaya gidecek ben iki 3 cuval soğan üretecegim diye katır gibi calis dur elde var sıfır.
    Geçin o işleri geç geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluraydisk -- 26 Şubat 2020; 3:14:44 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.