Şimdi Ara

Kanada da college eğitimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Araştırıp duruyorum ancak college eğitimi biraz farklı bir sistem ve tam olarak neler yapmam gerektiğini anlayabilmiş değilim.

Yeditepe üniversitesi biyomedikal müh bölümden bu yaz mezunum(ingilizce 4 yıl). Ortalamam 2.10 falan olacağından yüksek lisansa kayıt olma ihtimalim yok gibi. Hayatımı kanada da geçirmek istediğimden ve tekrar 4 sene aynı bölümü okumak istemediğimden college kısmı ağır basıyor.

1 yıl hazırlık + college eğitimi düşünüyorum ancak bu konuda hangi kuruma başvuracağımı bulamadım. Nette her kurum dil okulu diyor başka birşey demiyor. Kanada ile deneyimi olan hangi kurumları önerirsiniz? Beni hintli hocaların olduğu saçma bir yere atmalarını istemiyorum.

Akımda medikal ile ilgili teknisyenlik eğitimi var hem böylece 4 yıllık diplomamın az da olsa katkısı olacak. Ayrıca şuan kanada da yeni yüksek lisansı bitirmiş bir arkadaşım var ve teknisyenler neredeyse aynı maaşı alıyor diyor ne derece doğru?

Son olarak kanada da ki college ların bir listesi var mı acaba biliyor musunuz? Her üniversite ayrı telden çalıyor sanki.

• stealth213 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Stealth.

Ben şuanda Kanada'da bir kollejde okuyorum. Burada devlet üniversiteleri gerçekten çok pahalı. Yıllıkları en az 15.000 dolardan başlayıp bölümüne göre giderek artıyor. Mesela benim okul özel bir kolej 2 yıl + 2 ay ESL kursu için toplamda 14.450 CAD ödedim.

1 yıl boyunca hazırlığa vereceğin parayla daha azına burada ingilizceni adam gibi geliştirip hem de diploma programı alırsın. Hem de çalışma iznin olur. Ondan sonra sana burada kalmanı sağlayacak sponsor bulamazsan bile burada direkt devlet üniversitesine başlayabilirsin.

En azından burada kalmak için dünyanın parasını ödeyip yine de risk altında kalmayıp şansını denemiş olursun. Baktın sponsor bulamadın başlarsın bir üniversiteye.

Arkadaşının dediği kısmen de olsa doğru. Kanada da sistem biraz daha değişik işliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcan

Merhaba Stealth.

Ben şuanda Kanada'da bir kollejde okuyorum. Burada devlet üniversiteleri gerçekten çok pahalı. Yıllıkları en az 15.000 dolardan başlayıp bölümüne göre giderek artıyor. Mesela benim okul özel bir kolej 2 yıl + 2 ay ESL kursu için toplamda 14.450 CAD ödedim.

1 yıl boyunca hazırlığa vereceğin parayla daha azına burada ingilizceni adam gibi geliştirip hem de diploma programı alırsın. Hem de çalışma iznin olur. Ondan sonra sana burada kalmanı sağlayacak sponsor bulamazsan bile burada direkt devlet üniversitesine başlayabilirsin.

En azından burada kalmak için dünyanın parasını ödeyip yine de risk altında kalmayıp şansını denemiş olursun. Baktın sponsor bulamadın başlarsın bir üniversiteye.

Arkadaşının dediği kısmen de olsa doğru. Kanada da sistem biraz daha değişik işliyor.

Süper tam adamını buldum. Benim hazırlık dediğim zaten gittiğim college in hazırlığı yani dışarıdan bir kursa,dil okuluna para vermeyeceğim. Birde bu college kısmında farklılık söz konusu sanırsam. 1 seneliğe sertifika verirlerken 2 sene college eğitimine diploma veriyorlar gibi. Eğer böyle ise 2 yıllık college tam benim istediğim. Arkasına 3 yıl çalışma izni de veriyorlar zaten sonrasına kesinlikle dönmem Türkiye ye.

Özel bilgiye mi girecek bilmiyorum ancak okuduğun okulu ve bölümünü söyleyebilme şansın var mı? Yarın gidip alsstudy ve academix ile konuşacağım ve senin college a saçma bir fiyat verirler mi onu karşılaştıracağım. Onun dışında öğrenci olarak çalışırken masraflarımı çıkarabilir miyim mesela? Yada sizin eklemek istediğiniz birşey var mı? Şuan her bilgi altın deneyiminde.

• Takipteyim ona göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stealth123 şuanda bildiğim kadarıyla bahsettiğin acentalarla okulun henüz bir anlaşması yok. Ayrıca gittiğim kolej özel olduğu için okul bittikten sonra dediğin gibi 3 yıl daha çalışma izni alamıyorsun. Zaten bunun garantisini devlet okulları bile veremiyor. Sadece onlarda şansın var.

Ama bu koleji bitirdikten sonra devlet üniversitesine geçiş yapma şansın var. 2 yılda ingilizceni devlet üniversitesinde okuyabilecek düzeye rahatlıkla getirebilirsin diye düşünüyorum. Çünkü o tarz devlet üniversiteleri IELTS veya TOEFL skoru istiyorlar ki sadece yıllıklar 15000 CAD dan başlıyor.

Burada belli bir düzei oturttuktan sonra devlet üniversitesine gitmenizi öneririm.

Takipte kalmaya devam edin. Bu arada Kanada'ya yeni gelecek arkadaşlar için Vancouver Şehir Rehberi isimli blog yazısından ne yapmaları gerektiklerini ve ne yapabileceklerini bulabileceği bir yeni bir yazı yayınlandı. Kanada'ya yeni gelecek olanlara önerilir.

Takipte kalmaya devam edin :)

• Ne düşünüyorsunuz hocam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.