Şimdi Ara

kana D'den de bu beklenir zaten (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yunanlılara sorun bakalım, yeşil sarıklı askerler nasıl görünüyormuş onlara.
    şehitlere ölüler demeyin onlar diridirler, fakat sizler göremezsiniz..

gözünüze de soksak inanmazsınız zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece

quote:

Şimdi birde şu var:

Biz 1. dünya savaşında ve o zamana kadar birçok savaş kaybettik hatta kazandığımız MUHAREBE yok hemen hemen yüzyıllarca... Bİ yunanlıları yenmişiz ondan önce...

Ama gelgelelim ÇANAKKALE de dünyaın en güçlü donanmasını denize döküyoruz ...

Biraz araştırsanız... 57.Alayı araştırsanız okusanız...

Veya LİMON V. SANDERS ın komutan olduğu ÇANAKKALE savaşı hakkında o zamanki gazeteler neden BİR TÜRK SUBAYI DÜNYAYA KARŞI KOYUYOR diye başlıklar atıyor bir araştırsanız...

Atatürk olmasa eğer, Atatürk Limon V. Sanders paşa nın emirini dinlemeyip askerlerini başka yerde bekletmese, ve elindeki çok küçük birlikle ÜSTLERİNDEN EMİR VE ONAY BEKLEMEDEN HÜCÜMA GEÇMESE...

ÇANAKKALE ZAFERİ BİR RÜYA; şimdi sizin konuştuklarınız bir HÜlya olurdu...

O yüzden lütfen saçma sapan konuşmayı bırakın... İbadetinizi yapıyorsanız yapmaya devam edin ama biraz gerçeklerle yaşayın... Saçma sapan şeylerin peşinde koşmayın bu insanı sapkınlığa götürür, mucizelerden medet beklemek...

Bir kere bu olanların adı mücize değildir zaten...Mucizeleri sadece Peygamberler gösterir...Allah'ın yardımını gördük demek neden insanı saptırsın...Günlük hayatımızda bazen öyle olmadık bir şey olur ki, Allah'ın yardımını gördüğümüze inanırız...İnandık diye yoldan mı çıktık yani

Dedikerinizden şu sonuç çıkıyor :

O zaman Arap dünyası ALlah ın yardımını hiç göremiyor...

Müslüman dünyası ALlahın yardımını hiç göremiyor...

Bugün güçlü mazlumu eziyor... O zaman ALlah gaddarın güçlünün yanında diyebilir miyiz??

Misal olarak Afrika daki açlar... Filistindeki insanlar, hatta Müslüman dünyası. Sömürülen ülkelerdeki insanlar... Fransadaki mazlum, fakir insanlar...

Yani Allah yardım edeceği kişileri de seçiyor mu? Şöyle ki her mazluma her ithiyacı olan haksızlığa uğramış ama inançlı kimseye yardım etmiyor...

Haşa aynıanda herkese yardım edemediğinden olabilir mi?

Yada sayısal loto gibi piyango işi mi bu????

Demek istediğim şu ki Allah ın yardımına muhtaç kimseler bu dünya düzeninde şu anda hakettikleri desteği bulamıyorlar...

Dediklerini bir kez daha gözden geçir bence...

Arkadaşım şunda anlaşalım. Çanakkalede yardım görmüş olmamız bizim zaferimize bir zarar vermez bundan korkmayın. Kimse çıkıpta siz Allah'ın yardımını görmüşsünüz o yüzden biz bunu tarihe büyük zafer olarak geçirmiyoruz demez...Neden bu kadar korkuyorsunuz anlamak mümkün değil. Hemde Allah'a inandığın İslama inandığın halde inanmamanı anlayamıyorum(yazdıklarından inandığını sanıyorum)...Peygamber Efendimiz savaşlarında melekler ile yardım olunmadı mı ? yardım olunmuş olmak neden Atatürkçülüğe karşıymış gibi hemen Atatürk'ü ortaya atıyorsunuz. Din geçen her konuya neden Atatürk'ü karıştırıyorsunuz anlamıyorum.

Bugün Filistine veya başka Müslümanlara yardım olunmuyormuş gibi görünmesi(bilemeyeceğim ne kadar yardım olunduğunu, ancak Allah bilir) onların yardım görmediği anlamına gelmez. (bu gün çeçenistan da kan kusuyor ama bak biraz, göreceksin ki en olmadık zaman da nasıl yardım olunduklarını anlatıyorlar). Yani biz burdan, otururken yardım olunup olmadığını bilemeyiz. Yardım olunmuyorsa bile her şeyin bir sebebi vardır, yardım olunmamasının da vardır bir hikmeti bunu bilmek imkansız...Sonuçta yardım olunmuş olduğumuzu söylemek kimsenin zaferine gölge düşürmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

1) hangi mehmetçik , hani namı Hz. MUHAMMED (S.A.V.) den gelen mehmetçik mi , yoksa senin bildiğin başkaca bir mehmetçik mi var , neden askerimizin adı tolgacık yada alpercik değil de mehmetçik ?

2) Çanakkale' de O ordunun başında M.Kemal mi vardı ?

3) Ne yapsın bizim askerlerimiz Ya Şehitlik Ya Gazilik diyerek mi savaşsınlar. Yoksa Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavara karşı Çağdaşlık edebiyatı yaparak mı savaşsınlar.

- yaşasın savaşı kazanırsak artık Fötr şapka giyecezzz
    - yaşasın artık anamızın bacımızın başörtüsünü çıkarıp atacazzzzzz
    - yaşasın artık Türk müziğini yasaklayacazzzzzz
    - yaşasın artık Düşmanlarımızın Klasik müziğini dinleyecezz ve dinletecezzzzzzz
    - yaşasın artık Mehmet Akif' in " o ezanlar ki şahadetleri dinin temeli " dediği ezanı kaldıracazzz ve "tanrı uludur tanrı uludur" diye uluyacazzzzz
    - yaşasın artık bizim gibi savaşarak istanbulu alan ecdadımızın cami yaptığı Ayasofyayı müze yapacazzzz
    ......vs
    ......vs
    - yaşasın artık bizde Pozitif Bilime İnanacazzzz ve düşmanlarımıza benzeyecezzz

bu naralarla mı savaşmalıydı sence bizim askerimiz ?

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: squalla

Ben o cizgi filimi yapan ümraniye belediyesini banlıyorum.
    Eli asalı birisi gelip nusretmayın gemisinin kaptanına mayınları nereye koyucağını söyler.
    Çanakkalede denizin üstünde arapça yazılar çıkar.
    Bunlarmı Tarihi gerçekler.

ya olayları çarpıtıyorlar işte beee....

Bu tarz şeylere inanmak için gerizekalı olmak lazım...

Avrupa da da aynı şeyler varmış...

Alman askerleri hakkında şöyle deniyomuş işte kurşun geçirmiyorlar, ölmüyorlar falan filan ne efsaneler anlayıorlarmış..

Bu da bizim bu büyük zaferimizi küçümsemek için yapılmış birşey...

AMa o ordunun başında sizin SAİD NURSİniz yoktu ...

O ordunun başında MUSTAFA KEMAL vardı...

O savaşta KAHRAMAN MEHMETÇİK vardı...

Ayrıca Çanakkale de işgalcilerden çok kendi VATANDAŞIMIZ öldü....

Merak ediyorum bu AK SAKALLI dedeler niye LANETLENMİŞ İSRAİL karşısında bu MÜSLÜMANLARA yardım etmedi ya...

Adamlar kendilerinden sayıca neredeyse 10 kat güçlü orduyu yendi...

O ak sakallı dedeler İslam Dünyasına yardım etsin, İslam dünyası kan ağlıyor. Bugün dünyada Hristiyanlar,Yahudiler refah içinde yaşıyor Müslümanlar eziliyor hor görülüyor aşağılanıyor...

Bir tek TÜRKİYE bunların arasında en azından bir serin duruşa sahip hepten bir KUKLA devlet değil.. o da en azından tam çağdaş olmasada hedefi ÇAĞDAŞLIK olan (önderi tarafından çizilen) bir ülke...

Kusura bakma ama yaptığın şey demogojiden de öte terbiyesizlik...

Konuyla ilgisi yok, çarptırılmış , saygısızca önyargılı ve bilgisizce, ayrıca gerçek dışı yorumun hakkında söyleyecek karşı çıkılacak nokta bulamıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: R_a_p_p_e_R_35

TMM İZLEME KANAL D Yİ SUANDA GARFİELD WAR WALLAHA MİSS GİBİ
    Sonrada Hero Baslıcak aldım Çiğdem imi de Oh

walla ne güzel sen de aynını yap ohhhhh
  • Orjinalden alıntı: Azimkar

1) hangi mehmetçik , hani namı Hz. MUHAMMED (S.A.V.) den gelen mehmetçik mi , yoksa senin bildiğin başkaca bir mehmetçik mi var , neden askerimizin adı tolgacık yada alpercik değil de mehmetçik ?

2) Çanakkale' de O ordunun başında M.Kemal mi vardı ?

3) Ne yapsın bizim askerlerimiz Ya Şehitlik Ya Gazilik diyerek mi savaşsınlar. Yoksa Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavara karşı Çağdaşlık edebiyatı yaparak mı savaşsınlar.

- yaşasın savaşı kazanırsak artık Fötr şapka giyecezzz
    - yaşasın artık anamızın bacımızın başörtüsünü çıkarıp atacazzzzzz
    - yaşasın artık Türk müziğini yasaklayacazzzzzz
    - yaşasın artık Düşmanlarımızın Klasik müziğini dinleyecezz ve dinletecezzzzzzz
    - yaşasın artık Mehmet Akif' in " o ezanlar ki şahadetleri dinin temeli " dediği ezanı kaldıracazzz ve "tanrı uludur tanrı uludur" diye uluyacazzzzz
    - yaşasın artık bizim gibi savaşarak istanbulu alan ecdadımızın cami yaptığı Ayasofyayı müze yapacazzzz
    ......vs
    ......vs
    - yaşasın artık bizde Pozitif Bilime İnanacazzzz ve düşmanlarımıza benzeyecezzz

bu naralarla mı savaşmalıydı sence bizim askerimiz ?

Demagoji ancak bu kadar olur, olayı çarpıtmak ancak bu kadar olur!! yuh be!!

• az kaldı ha gayret...

kana D'den de bu beklenir zaten
  • @antiochos soruları cevapla yeter , Terbiyesizlik yorumunu sana iade ediyorum , sorular son derece basit

1) mehmetçik adı nerden geliyor

2) M.Kemal çanakkale savaşında başkumandan mıydı , ordunun başında mıydı ?

3) eğer orada savaşan insanlara " Ayasofyayı müze yapacaz , Türk müziğini yasaklayacaz ,ezanı türkçe yapacaz ve şapka giyilmesini zorunlu kılacaz...velhasılıkelam batılılara benzemek için elimizden geleni yapacaz " deseydik eğer tepkileri ne olurdu ?

Üç soru sayı olarak mı çok geldi yoksa nitelik olarak mı zor geldi ?

Sorulara tahmmül gösteremiyormusun yoksa hep bazı iddialarda bulunup kenara çekilmek senin tarzın mı ?
  • "Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerine inmiştir." Anlayana...
  • loooooooooowwwww sorduz mu yunanlılara? onlar anlatsın. niye birbirizi yiyonuz.
    savaşı yaşayanlar anlatıyor işte. hadi biz yalan söylüyoz yunan gavuruda mı sallıyo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tasarımcı80

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

KArdeşim kumanda die bişi war izlemessin olr biter

Demekki kanal D yi izleyenler bu tür yayınları seviyor demekki kanal D sana hitab etmiyor bas tuşa geç

Kaldıki bende öle düşünüyorum bazı işler çok abartılıyor

Yok neymiş ölmeyen erler warmışta

Sonra bir er mektup wermiş ewine götürmüşler o aslında bir önceki savaşta ölmüştü biz onu gömmüştüler fln fln

Bir sürü kanıtlanamayan havaya yazılmış yazı

bunlar gerçek şeyler .

sende mi savaştaydın....

• bu arada hero filmiyle anlatılan çinlilerin eski savaşçilarının destanını seyreden zamane gençliği kendi atalarının destanına Pozitif Bilim Edebiyatı yapmaları ne kadar vahim , kanaati vicdanlara bırakıyorum
  • arkadaşın bazı yerlere kini var herhalde.kaç yerde İstiklal marşımızı okutmus kendisi?kaç yerde yabancı öğrencilere dilimizi öğretmiş,kac yerde olimpiyat şampiyonları çıkarmış?bıraksın bu işleri kendi yaptıklarına baksın herkes.
  • valla çok ilginç kişiler var.çanakkalenin imani ruhana inanmamak için her türlü yolu izliyorlar.
    bizim o yıllardaki düşmanımız olan anzaklar bile atalarını anmak için çanakkaleye geliyorlar.(nasıl kutluyorlarsa)
    biz ise ........
  • Bu filmi tartışmak ve konuyu başka yönlere çekmek abesle iştigaldir.Benim anlamakta zorlandığım bu şaçmalığı savunanların hangi ideoloji uyruna bunu yaptığıdır...

Yapılan Türkleri küçümsemek onun aklını , vatanseverlğini şaibeli hala getirmektir....Bu başarıyı Müslümanlıkla bağdaştırıp .... Radikal islam sempatizanları yaratmaktır... Bu bu bizim isin ulvi kavramları tartışma konusu yapacak provatörlerin finansmanında devlet kaynakları kullanılmışsa ... suç işlemişlerdir....

Atatürk ve Türk halkının gerçekleştirdiği bu zafere küçümsemek ilk kez yapılan bi olay değil ... Çünkü bölücü Terör örgütü yanlılarıda Kurtuluş savaşı Atatürk'ü küçülten ifadeler kullanmıştı....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi birde şu var:

Biz 1. dünya savaşında ve o zamana kadar birçok savaş kaybettik hatta kazandığımız MUHAREBE yok hemen hemen yüzyıllarca... Bİ yunanlıları yenmişiz ondan önce...

Ama gelgelelim ÇANAKKALE de dünyaın en güçlü donanmasını denize döküyoruz ...

Biraz araştırsanız... 57.Alayı araştırsanız okusanız...

Veya LİMON V. SANDERS ın komutan olduğu ÇANAKKALE savaşı hakkında o zamanki gazeteler neden BİR TÜRK SUBAYI DÜNYAYA KARŞI KOYUYOR diye başlıklar atıyor bir araştırsanız...

Atatürk olmasa eğer, Atatürk Limon V. Sanders paşa nın emirini dinlemeyip askerlerini başka yerde bekletmese, ve elindeki çok küçük birlikle ÜSTLERİNDEN EMİR VE ONAY BEKLEMEDEN HÜCÜMA GEÇMESE...

ÇANAKKALE ZAFERİ BİR RÜYA; şimdi sizin konuştuklarınız bir HÜlya olurdu...

O yüzden lütfen saçma sapan konuşmayı bırakın... İbadetinizi yapıyorsanız yapmaya devam edin ama biraz gerçeklerle yaşayın... Saçma sapan şeylerin peşinde koşmayın bu insanı sapkınlığa götürür, mucizelerden medet beklemek...

Bir kere bu olanların adı mücize değildir zaten...Mucizeleri sadece Peygamberler gösterir...Allah'ın yardımını gördük demek neden insanı saptırsın...Günlük hayatımızda bazen öyle olmadık bir şey olur ki, Allah'ın yardımını gördüğümüze inanırız...İnandık diye yoldan mı çıktık yani

Dedikerinizden şu sonuç çıkıyor :

O zaman Arap dünyası ALlah ın yardımını hiç göremiyor...

Müslüman dünyası ALlahın yardımını hiç göremiyor...

Bugün güçlü mazlumu eziyor... O zaman ALlah gaddarın güçlünün yanında diyebilir miyiz??

Misal olarak Afrika daki açlar... Filistindeki insanlar, hatta Müslüman dünyası. Sömürülen ülkelerdeki insanlar... Fransadaki mazlum, fakir insanlar...

Yani Allah yardım edeceği kişileri de seçiyor mu? Şöyle ki her mazluma her ithiyacı olan haksızlığa uğramış ama inançlı kimseye yardım etmiyor...

Haşa aynıanda herkese yardım edemediğinden olabilir mi?

Yada sayısal loto gibi piyango işi mi bu????

Demek istediğim şu ki Allah ın yardımına muhtaç kimseler bu dünya düzeninde şu anda hakettikleri desteği bulamıyorlar...

Dediklerini bir kez daha gözden geçir bence...

Arkadaşım şunda anlaşalım. Çanakkalede yardım görmüş olmamız bizim zaferimize bir zarar vermez bundan korkmayın. Kimse çıkıpta siz Allah'ın yardımını görmüşsünüz o yüzden biz bunu tarihe büyük zafer olarak geçirmiyoruz demez...Neden bu kadar korkuyorsunuz anlamak mümkün değil. Hemde Allah'a inandığın İslama inandığın halde inanmamanı anlayamıyorum(yazdıklarından inandığını sanıyorum)...Peygamber Efendimiz savaşlarında melekler ile yardım olunmadı mı ? yardım olunmuş olmak neden Atatürkçülüğe karşıymış gibi hemen Atatürk'ü ortaya atıyorsunuz. Din geçen her konuya neden Atatürk'ü karıştırıyorsunuz anlamıyorum.

Bugün Filistine veya başka Müslümanlara yardım olunmuyormuş gibi görünmesi(bilemeyeceğim ne kadar yardım olunduğunu, ancak Allah bilir) onların yardım görmediği anlamına gelmez. (bu gün çeçenistan da kan kusuyor ama bak biraz, göreceksin ki en olmadık zaman da nasıl yardım olunduklarını anlatıyorlar). Yani biz burdan, otururken yardım olunup olmadığını bilemeyiz. Yardım olunmuyorsa bile her şeyin bir sebebi vardır, yardım olunmamasının da vardır bir hikmeti bunu bilmek imkansız...Sonuçta yardım olunmuş olduğumuzu söylemek kimsenin zaferine gölge düşürmez.

MaviGece , Azimkar siz ne yazsanız çarpıtılcak farklı şeyler anlayacaklar bakış açıları farklı ne deseniz boş anlamazlar

• Dine inanıyormusunuz ?

Cevap Hayır : O zaman %99.99'u inanan ve inancı uğruna savaşan ve destan yazan insanlar hakkında yorum yapmayın , onlar gibi inanan torunları gereken yorumu yapar

Cevap Evet : O zaman Allah'ın sevdiği ve onun uğruna onun ismini ağzına alarak savaşan kullarına yardım etmesi , ve bu yardıma meleklerin ve evliyaların Allahın izniyle ve emriyle katılması sizi niye rahatsız ediyor
    olamaz mı yani ? herşey birebir silah gücüyle yada taktikle mi kazanılıyor ?
    savaş sırasında bir takım kerametlerin mucizelerin gerçekleşmesi bizim ordumuzun şanını düşürmez yükseltir
    Meleklerin yardım ettiği ordu olmak her ordunun harcı değildir ,
    Tıpkı Yavuz Sultan Selim 'in Sina çölünü geçmesi ve bu sırada uzun yıllardan sonra yağmur yağması gibi

Çanakkale Destanını Şiirle dile getiren Mehmet Akif den daha iyi mi bileceksiniz neyin ne olduğunu
  • Benim bildiğim Atatürk Çanakkale Savaşı'na sonradan katılmıştır. O yüzden fazla çıkmamış olabilir.
  • bırakın bu yobaz düşünceleri,yok evliyalar rüyalarına girmiş,yok savaşlar dualarla kazanılmış, yok mucizeler olmuş bunlar saçma şeyler.seyid onbaşının 275 kiloluk mermiyi kaldırması mucize falan değil adam kendisini okadar şartlandırmışki bu şekilde kaldırmış.bunu başka şeylere yönlendirmek yanlış.21. yüzyılda butür şeyler hakkaten çok komik ama imanında biraz etkisi olmuştur buda saklanamaz bir gerçek.burda konuşulması gereken mustafa kemali strateji kurmada inanılmaz bir yeteneği olmasıdır.bu çizgifilm baştan sona saçmalık.atatürk 4 dakika görünüyor.ayrıca televizyonların verdiği bu tepkiyide alkışlamadan geçmek istemiyorum.

• Aslında burada kendini sorgulaması gereken inançlı insanların bu oyunlarına neden geldikleri , inançları uğruna kullanılıp kullanıladıklarıdır?
    Bende müslümanım ama kör değilim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 20 Kasım 2005, 23:27:28 >
  • Film Dinimizi tanıtmak için yapılmış olabilir , yani asıl hedefi budur.... onun için ters ters laflar söylemeyin....

Sizde bir Çizgi Film yapın ve Atatürk'ü baş role koyun....

Belgelerde ıspatlanamayan şeyler gerçek değildir diyemezsiniz bu arada ! yukarıda bir arkadaş buna benzer birşey söylemiş , o zaman o arkadaşı ıssız bir adaya götürelim doğar doğmaz ve o arkadaş yaşamıyor öyle biri yok diyelim... diyebilirmiyiz ?? bence HAYIR , ama o arkadaşın mantığıyla düşündükmü EVET çünkü nüfüs kağıdı falan yok....yani mantıksızca bence.....

Sanırım biz yavaş yavaş değişiyoruz , milletimiz öyle bir duruma geldiki...

A Arkadaş : Müslümanmısın Allaha inanıyormusun ?
    B Arkadaş : Hayır ( ama aklından geçen ise , aslında inanıyorum ama böyle desem daha karizma olur ve değişiklik olur nede olsa ateistim demek moda bu sıralar....vs..vs.. )

Bırakın Çocuklar izlesin o Çizgi Filmi ve Dinlerini öğrensinler.....Ne zararı var ?

Not : Ne Atatürkçüyüm Ne aşırı Dinci.... Yerim : İkisinin arası

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.