Şimdi Ara

Kamuda Personel Giderleri Yıllık 333,9 Milyar TL, Kamunun Emekliye Ayırdığı Kaynak 342,8 Milyar TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kamuda Personel Giderleri Yıllık 333,9 Milyar TL, Kamunun Emekliye Ayırdığı Kaynak 342,8 Milyar TL

kaynak: Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı.

Pdf'i buraya ekleyemedim ama şu sekilde herkes indirip inceleyebilir:

Kamuda Personel Giderleri Yıllık 333,9 Milyar TL, Kamunun Emekliye Ayırdığı Kaynak 342,8 Milyar TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dinocan Gökçek -- 12 Aralık 2020; 13:23:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel para

• Mesajdaki fotoda bir tutarsızlık var. Eğitim ve sağlık bütçelerinin içinde zaten personel giderleri büyük yer tutmakta. Bunun üzerine tekrar ayrı bir personel gideri gösterilmiş. İşin içinde bir algı var sanki.

Olası algılar: 1-Bütçemiz ne kadar büyük!

2- Personel gideri çok fazla, emekli maaşları çok yüksek. Azaltmamız lazım. Ama maaştan keserek, ama mevcut sayıları azaltarak. Nitekim emekli olmak her geçen gün zorlaşmakta. Memur maaşları asgari ücrete yaklaşmakta.

• sürattrage S kullanıcısına yanıt

Algı yok.

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/2021-yili-merkezi-yonetim-butce-kanun-teklifi-tbmmye-sunuldu/2010278

Kaynak AA inanmam yha diyecekler olacak fakat bu TBMM'ye sunulan kanun teklifi

Edit: Bu arada linkten 2021 bütçesine de ulaşılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dinocan Gökçek -- 12 Aralık 2020; 14:55:22 >
  • Memurlar paraya doysaydi Türkiye'de aç insan kalmazdı

• Şimdiden asgarî ücretle çalışanlar gelir konuya. Millet bu kadar yüksek maaş ağlıyor diye ağlayacaginiza biz niye bu kadar düşük maaş alıyoruz diye konuşun
  • Dinocan Gökçek kullanıcısına yanıt

Algı oluşturmaya çalışan hükümet demek istemiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kamuda bu kadar çok gideri olan bir ülkenin beli doğrulmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Güzel para
    = KDV / ÖİV / ÖTV / Harç ..... (vergi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CGUzmani

Şimdiden asgarî ücretle çalışanlar gelir konuya. Millet bu kadar yüksek maaş ağlıyor diye ağlayacaginiza biz niye bu kadar düşük maaş alıyoruz diye konuşun

O kadar zeka onlarda olsaydı zaten özel sektörde çok iyi konumda iyi yerlerde çalışıyor olurlardı. Onun yerine memurlara sallamak daha kolay olduğu için ikinci seçeneği tercih ediyorlar. Kamuda Personel Giderleri Yıllık 333,9 Milyar TL, Kamunun Emekliye Ayırdığı Kaynak 342,8 Milyar TL 

Kudurun! Kamuda Personel Giderleri Yıllık 333,9 Milyar TL, Kamunun Emekliye Ayırdığı Kaynak 342,8 Milyar TL 

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

O kadar zeka onlarda olsaydı zaten özel sektörde çok iyi konumda iyi yerlerde çalışıyor olurlardı. Onun yerine memurlara sallamak daha kolay olduğu için ikinci seçeneği tercih ediyorlar.  

Kudurun!  

Alıntıları Göster
    memurlar niye memur da üretim yapmıyorlar onlara ne diyorsun kafasız mı😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 13 Aralık 2020; 18:12:5 >

• Bir ülkede memur veya emekli için çok harcama yapıyoruz demek ve bunu da kalkıp çok bilmiş bir şekilde destekleyen süper zekalı arkadaşlar. Eğer memura para vermezsen, memur harcamaz, memur da harcamazsa, hiç bir çark dönmez, iyi kötü şu an alacağın maaş da yarın yok olur. Ayrıca son yıllardaki artışlardan dolayı asgari ücretli pert, memur da sürünme durumunda. Bu böyle devam ederse ilk olarak memur olmayanlar batar. Özellikle atıp tutanlar ilk siz nalları dikeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: teramycin

Bu mesaj silindi.

Bende öğretmen olarak atandım, nişanlım da öğretmen olarak benden 1 sene sonra atandı.Bir çok arkadaşımda atandı ve hiçbirimizin TORPİLİ yok.KPSS puanım 81.82.Branş sıralamam 600 küsürdü. Bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmayın derim.İlk mülakat hariç , sonraki yapılan mülakatlarda KPSS puanının aynısını verdiler.Bende o zaman atandım, ilk mülakatta puanları çok şişirmişlerdi, 70 75 puan alanlara 90 95 verdiler ve bizim önümüze geçmişlerdi.Bende o zaman mağdur olmuştum.İnsanları yaftalarken düşünün biraz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.