< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kamuda bilgisayar mühendisi

-
-
Normal mühendis ne yapıyorsa onu yapar ama kamuda memur olarak mühendis olmak demek klasik memur hayatı yaşamak demek. Çok para kazanacağım vs diye beklemeyin yani, 657’li olmanın çok avantajı yok.
Savunma şirketleri çok farklı projeler yapıyorlar. Memurluk ile aralarında çok fark var. Bence siz ne yapacağınıza karar verememişsiniz henüz. Tavsiyem ne yapmak istediğinizden emin olmanız yoksa sevmeyeceğiniz projelerde olabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslinda 2 yildir sektordeyim. Agirlikli front yazıyorum. Hedef stm aatg bites gibi firmalara girmek. Ama eleniyorum olmuyor. Son zamlardan sonra kamu cazip gelmeye basladi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neyden eleniyorsunuz teknikten mi.
Ekinoks savunmada teknik mülakata elendim. Axios kütüphanesindeki interseptorleri sormustu. Diger firmalar ise hic donmedi :/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım olabilir öyle şeyler. Tavsiyem eğer kariyer odaklı gidiyorsanız kamudan uzak durmanız. Eğer standart seviye bir hayatım olsun diyorsanız da kamu kötü değildir. Savunma şirketlerinin skalası bence çok düşük, hedefinizi eğer tecrübeli ve yetenekli biriyseniz daha yüksek tutmalısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 6 Ocak 2024; 0:51:49 >
Devlet memuru olarak çoğu memurdan yüksek alırsın , sabit güzel bir gelirin olur . Mesai saatin bellidir haftalık 40 saat çalışırsın , hafta sonların ve resmi bayram tatillerin vardır. Kendine de güzel zaman ayırırsın sevdiklerinede. Fakat ne uzar ne kısalırsın , yıllar sonra emsal mühendislerin maaşı uzarken seninki belirli bir seviyede kalır ama iş bulacam derdin yoktur , maaşın her daim vardır . Sabit gelir güzel bir şey. Borçlanarak maşallah her şeyi alıyorsun :D Birde senin gelir seviyende bir memur eş bulursan işte o zaman gayet yüksek bir hayat standartında yaşarsın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Garp -- 6 Ocak 2024; 3:56:57 > -
50 den az maas almazsın son gelen zamla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X