Şimdi Ara

Kamu bankalarından konut kredilerinde 0.99 yapılandırma (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
48
Favori
109.574
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yapılandırma gelmesi çok zor. Aralık ayında 0.99'dan kredi çektim iki gün sonra sıfır konutlarda krediler 0.79'a düştü. O zamanda bekleyin 3 aya düşerler dediler, düşmedi.

Hem Hükümetin amacı sıfır konut stoklarını eritmek. Eğer bu kadar arz fazlası olmasa idi kredilerin bu seviyeye gelmesi hayaldi.

Eger evi beğendiyseniz ve zam yapılmadıysa bu fırsatı kaçırmayın ev sahibi olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0.99 dan 6 ay once kredi cektik onceki yillarda yapilandirmalar yapildi insallah bizede yaparlar

• Taşıma yapabilen varsa bizi bilgilenditsin lütfen. 0.99dan çektik Ekim'de. Hoş bir zararimiz yok bence sonuçta aldigimiz evin fiyatı da çok yükseldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: trexin

0.99'dan cektim. Kuveyt Turk 0.76'dan veriyor. Tasima da mi yapamiyoruz? Yok mu maliyet dusurmenin yolu?
    2019 Aralık ta 0,95 ten çektim 200.000 TL şimdi 0,79 dan veriyorlar yapılandırın yeni oranden diye başvurdum nuh diyor peygamber demiyor.
    Sözde faiz maize bulaşmıyorlar.
    Siz yapılandırma veya güncel faiz oranını uygulama yolunu bulursanız haber verirseniz sevinirim.
  • %10 pesinat kalani kredi deniliyor fakat hic boyle bir eve denk gelemedim. Nedir bunun aciklamasi evi degerinden fazlaya satmalarindanmi kaynaklaniyor ?

• fthbsbg F kullanıcısına yanıt
    Satıcı ya da genelde müteahhitler vergiden kaçmak için yapıyor. Ev 500bin tl ve 50bin peşin 450bin kredi şeklinde alınacaksa peşin alınan kısmı gizleyebilir ama 450bin tl üzerinden vergi vermek zorunda. 200bin peşin 300bin taksitte ise 300bin üzerinden vergi verir. Tapuda satışta da 300bin tl yazarlar zaten genelde.
  • Sesli düşünüyorum; evin borcunun tamamını tek seferde ödeyip kapatsak ve evi bir tanıdığımıza satıp yeni faiz oranlarıyla ona kredi çeksek, kredimizi bu şekilde ödemeye devam etsek olur mu?
  • mag13 kullanıcısına yanıt
    Olur ama sorunları var.

Öncelikle 2 kere tapu ödeyeceksiniz oldukça yüksek. İkincisi 5 yıldan önce sattığınız için değer artış vergi ödeyeceksiniz. Üçüncüsü para tatlıdır kime güvenip üzerine ev yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mag13

Sesli düşünüyorum; evin borcunun tamamını tek seferde ödeyip kapatsak ve evi bir tanıdığımıza satıp yeni faiz oranlarıyla ona kredi çeksek, kredimizi bu şekilde ödemeye devam etsek olur mu?
    Ödeyeceğin tapu harçları, kredi masrafları derken uğraştığınza değmez bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mag13

Sesli düşünüyorum; evin borcunun tamamını tek seferde ödeyip kapatsak ve evi bir tanıdığımıza satıp yeni faiz oranlarıyla ona kredi çeksek, kredimizi bu şekilde ödemeye devam etsek olur mu?
    hem satarken hem de geri alırken iki kere tapu masrafı yapacaksınız.
    buna benzer bir durum yaşamıştım. Çok güvendiğim birisinin bankaya ödemediği borcu yüzünden az daha evimden oluyordum. Zor kurtardım ama 6 ay boyunca çektiğim sıkıntıları bir ben bilirim. Ben böyle işlere o zaman tövbe ettim
  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    Tapu öderiz artık o kadarını göze aldık vergi artışı konusunu kendimce biraz araştırdım. Evi 350 bin TL'ye almıştım, eğer bu rakamın üzerinde satarsam değer artışı olacak ve bununla birlikte vergi yükümlülüğü doğacak şeklinde anladım. Yani ben evi 350 bin TL ya da altında bir rakama satarsam değer artışı olmayacağı için ek bir vergi ortaya çıkmıyor. Yanlış anlamışsam düzeltin lütfen. Güven konusu da eşimin üzerine yapmayı düşünüyorum benim açımdan farkeden bir şey olmayacak ama banka bu şekilde bir satışı kabul eder mi orasını bilemiyorum :)
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    Onu hesapladım, 350 bin TL kredi için tüm masrafları düştükten sonra 10-15 bin TL gibi bir kazanç oluyor. Bir de 1 yıl ödeme yok o epey rahatlatmış olacak
  • samiyenhell S kullanıcısına yanıt
    Sadece satış olacak tekrar almayacağım, eşimin üzerine yapmayı düşündüğüm için farketmiyor benim için. Binde 4 tapu masrafı + kredi masrafları olacak.
    Büyük ihtimalle eş olamayacaktır. Eşine hiç güvenme bana şiddet uyguladı diyerek önce uzaklaştırma sonrada evinden olabilirsin. -:)

Satış işi riskli bir iş attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez.

Kira iyidir diyenlere kulak asmayın iyi bir alsatçı değilseniz borsadan felan anlamazsanız mutlaka ev sahibi olun. Tl ile alınan herşey kardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Böyle hesaplar yapıyorsanız eşi direkt boşayın :)
    Riski vs hepsini hesaplamaya çalışıyorum şu ana kadar her şey mantıklı görünüyor sadece eşime evi satma konusuna banka kredş vermeye yanaşmazsa sıkıntı çıkar. Biraz daha araştıralım bakalım... Bu arada evin peşinatını borsadan kazanmıştım :)
    Doğru anlamışsınız ama size bakmaz o rakam hocam ama hani evin olduğu muhit ile de alakalı biraz. Belirlenmiş rayiç bedelin altında satış yapamazsınız. Tapuda yazan 350 bin TL ise bu rayiç bedelin üzerindeyse gene 350 bin TL ye satıp vergiden kaçınabilirsiniz tabiki.

Bankalar eş, kardeş, anne, baba vs. kredi vermezler konut satışı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memothegreat -- 2 Haziran 2020; 22:29:54 >
  • Evi eşinize satabilmek için eşinizden satış izni alacaksınız. Eşiniz kredi çekerken satıcı durumda olan sizden yazılı izin alacak :)
    Banka böyle bir şeyi kabul eder mi acaba?
    hocam 1. derece yakınlarla ve hatta belki de aynı soyadı taşıyanlarla bu yeni kredi işine girilmiyor, bilginiz olsun.

bunu ilk düşünen emin olun siz değilsiniz... :)
    Sizin yapmak istediğiniz işlemin adı "Muvazaalı" işlem olarak geçiyor. Bu şekilde işlem yapamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root16 -- 2 Haziran 2020; 22:48:7 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.