Şimdi Ara

Kampüslerde Wireless için ip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, benim sorum şöyle: Bir üniversite içerisinde öğrencilere sunulan ücretsiz bir wireless hizmeti var. Bu wireless ağa bağlanıldığında her seferinde farklı bir ip mi verir yoksa aynı PC için her seferinde aynı ip mi verir? Teşekkür ediyorum..

• her pc için ayrı ip
  • Biliyorum fakat benim sorum şu, PC nin mac adresini hatırlayıp PC atıyorum bağlandı x ip si verdi, ağdan çıkıp tekrar bağlandı yine x ip sini mi verir yoksa her seferinde farklı bir ip mi alırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancak9698

Biliyorum fakat benim sorum şu, PC nin mac adresini hatırlayıp PC atıyorum bağlandı x ip si verdi, ağdan çıkıp tekrar bağlandı yine x ip sini mi verir yoksa her seferinde farklı bir ip mi alırım?

bence o ağdan ağa değişebilir.ama şuan benim ağımda genelde bağlanış sırasına göre ıp alıyor ve modem kapanmadığı sürece tekrar baglansa bile aynı ip yi alıyor
  • Teşekkür ediyorum cevabın için
  • quote:

Teşekkür ediyorum cevabın için

ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• quote:

Biliyorum fakat benim sorum şu, PC nin mac adresini hatırlayıp PC atıyorum bağlandı x ip si verdi, ağdan çıkıp tekrar bağlandı yine x ip sini mi verir yoksa her seferinde farklı bir ip mi alırım?

tamamen ağ yöneticisinin insiyatifinde bir durumdur bu. isterse kafasına göre ip verir.
    isterse ip mac binding ile mac lere göre özel ip verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ve IP adresi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DHCP sunucusunun ip kiralama süresiyle alakalı, o süre dolduktan sonra siz bağlı değilseniz, sizin ip adresinizi başka bir istemciye verebilir. Vermeyebilir de.
  • Universiteler IP-MAC binding tarzi seyleri misafirler icin ayirdiklari networkler'de uygulamazlar gibime geliyor. Ben kendi universitem icin calisirken bu hizmeti sadece rektore filan veriyorduk. Geri kalanlar icin DHCP sunucusunun IP kiralama suresi dolunca o Ip'yi ,baska bir kullanici istekte bulunusa tabi, baska bir kullaniciya atanirdi. Sizin icin de ayni durum gecerlidir gibime geliyor. Her gun alacaginiz IP degisecektir.
  • Kampüs aglarında IP-MAC ikilisini static tutmaya aslında pek gidilmez zaruri durumlar haricinde..Cunku IP-MAC ikilisi sabit tuttuldugunda dhcp sunucusu bir log vermez..yani kira baslangıc ve bitis suresi vermez..Bu durumda 5651 yasasi cercevesinde problem teskil ettigi icin kuvvetle ihtimal ip adresleri dinamik olarak dagitiliyordur...Yani @Diablo nunda belirttigi uzere kiralama suresi bitene kadar aynı ip adresini aalabilirsiniz.Kiralama suresi bittikten sonra da dhcp sunucusunun ilgili scop daki yuk durumuna gore ve agdan gelen ip isteklerine gore değişkenlik gosterebilir..Yani hep aynı ip adresinide alabilirsiniz...Fakat farklı ip adreside alabilme ihtimaliniz vardır...Yani onemli olan clientin ip yi dinamik yolla almis olmasidir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.