Ya filtreler yüzündendir ya tank basıncı düsüktür. Filtrelerin hepsini değiştirdikten sonra sorun devam ederse muhtemelen tank ile ilgilidir.. |
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (421. sayfa)

-
-
Hocam detaylı bilgiler için çok teşekkürler, ilettiğiniz markaları inceleyeceğim. Artı olarak kulaktan dolma/eski komşulardan mutfağı su bastı vs. duyduklarımız oluyordu. Muhtemelen çok az rastlanan bir durumdur ancak, montajda veya cihazda bu duruma karşı dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mümkün olabilir, basınç yüzünden dirsekler patlayabiliyor, patlamaz dedikleri marka dirsekler de patlamış, geçenlerde ilgili postu atmıştım. Fakat söylediğiniz gibi nadir durumdur ama bu son derece normal çünkü arıtma basınçla çalışan bir cihaz. Burada da sürekli parça değiştirmenin önemi ortaya çıkıyor zaten. Arıtma da değişmeyecek tek parça kasadır, brakettir, onun dışında her parça bir süre sonra yenilenir. Ben alayım 10 sene kullanayım, böyle bir şey yok. Keşke olsa ama ya filtreden zehirlenirsiniz, ya dirsekler patlar, ya tank leş gibi kokar, ya parçalar bozulur...
Arıtma kaçak dedektörleri var, onlardan alınıp kullanılabilir.
Fakat pompali cihaz bu riski azaltır ve koruma da sağlar çünkü girişe basınç düşürücü taktığınızda, ön filtreler sadece 3 ya da 5 bar basınçla çalışır, membran kabına basıncı pompa sağlamış olur ve basınçtan patlama ihtimali olan dirsek ve filtre sayısı da doğal olarak düşmüş olur.
Bu forumun yavaşlaması ve hata vermesi beni bitirdi. 502 Bad Gateway falan diyor. Millet milyar kullanıcılı sosyal medya sitesi kurmuş, çalıştırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Kasım 2024; 9:19:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,
10-12k arası bütçem var. Üst düzey ya da ona yakın cihaz bakıyorum. Pompalı ne önerirsiniz?
-
merhaba
https://puretronwater.com/urun/goldline-ro-su-aritma-cihazi/
https://puretronwater.com/urun/x-master-pompali-alkali-su-aritma-cihazi/
bu iki cihazı inceleyebilirsiniz,her ikiside üst segment cihazlardır
kredi kartı tek çekimde %10
havale eft ödemesinde %15
forum indirimi uygulanıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Pompalı evorayı sepete ekledim. Bir isteğim daha olacaktı, satıcının profilinden bu ürünün yanında almam gereken parçalar var mı? şunu da al lazım olur dediğiniz, satıcı ürünü %90 kurulu gönderiyoruz sadece su bağlantısı ve musluğu takacaksınız yazmış. Biraz montaj videosu izledim basit duruyor gibi, suyu bataryanın su girişinden alacağım kombi var sıcak soğuk çevirince açılan batarya tipinden, araya parça lazım sanırım ekstra uzatma borusu da lazım olur mu acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kombinin soğuk girişi 1 / 2 inç olabilir. Biz burada kombi kullanmıyoruz, klima kullanıyoruz ama Ankara'dan hatırladığım kadarıyla 1 / 2 inç giriş olması lazım. Eğer 1 / 2 inç ise hat alma vanası 1 / 2 inç olmalı. Yani burada kombi olmadığı için, bu biraz spesifik soru olmuş hocam o yüzden siz satıcıyla iletişime geçin, ona kombi soğuk su girişinden hat alacağım şeklinde iletin, o boyuta uygun vana göndersin.
Çünkü genel olarak vanalar 1 / 2 olsa da ve hat almak istediğiniz o kombiye giden borunun da 1 / 2 inç olması çok muhtemel olsa da, arıtma cihazları için farklı çaplarda hat alma vanaları da vardır yanlış vana göndermesin sorun yaşamayın.
Fakat sizin ihtiyacınız olan vana 1 / 2 inç hat alma vanasıdır mutlaka meslea 3 / 4 gibi adaptörler var onlar çamaşır makinesi muslukları gibi büyük çaplı musluklar icindir
Bir de basınç düşürücü alın tabii eğer göndermiyorsa..
Ek hortum gerekir mi konusunda, o arıtma cihazını koyacağınız yerden, hattı aldığınız yerin mesafesine göre değişir tabii ki. Ben olsam 10 metre ek hortum satın alırdım. Hatta almışken 20 metre alın.
Şimdi 20 metre hortuma ne gerek var yahu diyebilirsiniz ama benim 5 senelik arıtma cihazımdaki hortumların içlerine bile balçık gibi çamur sıvanmıştı. Cihazda ne kadar hortum varsa hepsini yenileriyle değiştirdim. Yani hortum lazım olur. Almışken alın 20 metre bir yerde bulunsun. Metresi 15 lira mı ne.. Arıtma parçalarına sürekli zam geliyor. Dolara endeksli. Dolar arttıkça tüm parçalar artıyor. Birkaç senede bir hortumları yenileyin. Tankı yenileyin.. Kimyasal ile dezenfekte etmeye uğraşmayın bence değiştirin kafanız rahat olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Kasım 2024; 20:16:52 >
-
taptec mi kullanıyorsunuz
-
4 yıl az degıl mı tanka kırlenınce su da belırtı nasıl verıyor benım 5. seneye giriyor ıyı gıbı su
-
pae yı bırakıp neden trtank a dondunuz
-
Ben arıtma parçalarını kullan at şeklinde değerlendiriyorum zaten de öyleler. Arıtma cihazında uzun gidecek bir parça satın alayım şeklinde hedefleyen bir kafa yapısına sahip değilim. Sadece filtreler değil, tanklar da aynen bu şekilde. 500 liralık parça da kullansam bu böyledir, 5000 liralık parça da kullansam bu böyledir. Bunun dışında söylenebilecek her şey gereksiz goygoydur..
Yani içinde sürekli olarak su depolanan bir tank, çok kısa zamanda bakteriyel biyofilm oluşturuyor ve hatta bu tankların içinde mineral yani kireç de birikiyor. Suyun tadı zamanla bozuluyor. Sizde bozulmadıysa daha az biyofilm olusmutur sizin giriş suyunun kalitesine göre de değişebilir ama yine de içinde mutlaka biyofilm vardır.. Zaten kirli tankta TDS yüksek çıkıyor. Kendi tankımda membran TDS 14 iken, tanktan aldığım TDS 50'ye vuruyordu. Değiştirdikten sonra, membran sonu TDS 14, tank 24 cıkmaya başladı. Tanktaki su beklediği için TDS doğal olarak artıyor ama kirli tankta çok fazla TDS yükselmesi oluşuyor tankın içindeki kirlenmeyi, olası yosunlaşmayı, olası mineral birikimlerini TDS olarak görüyorsunuz zaten
Forumda arıtma kullanan çoğu arkadaş, 4 yılda tanklarının leş gibi kullanılmaz hale geldiğini daha önce de buraya yazmıştı. Aratarak o arkadaşların postlarına da ulaşabilirsiniz. Bir arıtma tankını 4 - 5 yıldan fazla kullanmak kesinlikle tavsiye edilebilir bir şey değil.
Hatta bu bakteriyel biyofilmin, yüzeye çok güçlü şekilde yapışma yeteneği vardır. Mekanik temizlik gerektirir. Biyofilme ulaşıp temizlemeniz lazım ama tank içine erişim yok. Bunu kimyasal ajanlarla, temizlemek imkansıza yakın bir şey. O yüzden, kimyasal maddelerle temizlenmiş tank bile sıfır tank gibi olmaz. Ayrıca dezenfektan olarak çamaşır suyu kullanma durumundasınız. Sirke ve hatta hidrojen peroksit gibi alternatif çözümler bile çamaşır suyundan daha az güçlüdür.
Çamaşır suyu kullanırken, dozajı iyi ayarlamak gerekir. Eğer iyi ayarlayamazsanız, hem tank iç kısmına zarar verirsiniz, hem de kokusuz yani parfümsüz çamaşır suyu kullansanız bile, cihanızdaki tüm parçalara çamaşır suyunun kendi kokusu sinebilir ve cihazınız tamamen kullanılmaz hale gelebilir. O yüzden dezenfekte etmeye çalışmak, değiştirmekten daha üstün bir çözüm değil.
TrTank, ucuz fiyatlı ve belli bir kaliteye sahip bir tank. Bunu satın alıp, birkaç yılda bir aynen filtre değiştiriyor gibi değiştirmek daha akıllıca fakat istiyorsanız, PAE tankları da o şekilde kullanabilir ve değiştirebilirsiniz. Maliyeti daha fazla olur ama tercih meselesi. Bence buna gerek yok.. Fakat PAE tanklar, artık eskisi gibi yaygın değil zaten, bunun yerini TrTank falan aldı, yine de bazı satıcılar, 1000 liraya falan PAE tank veriyorlar, istiyorsanız PAE alın ama onu da düzenli değiştirin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 1 Aralık 2024; 13:49:17 >
-
arkadaşlar selam
Çalışan hakkı ile BOSCH tan bu su arıtma cihazını almak istiyorum kullanan varmıdır yorumlarınızı alabilirmiyim
www.bosch-home.com.tr
WU11A2AW0N Su Arıtıcı | Bosch Ev Aletleri TRhttps://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/klimalar-ve-ev-konforu/su-sebilleri/WU11A2AW0N#/Togglebox=manuals
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ ICEMAN -- 2 Aralık 2024; 14:46:56 > -
Hocalarım merhaba,
Mineral filtreyi post karbon öncesi mi sonrası mı koymak mantıklı?
Basınç sensörünü Çetin hocam ekledi sağolsun fakat çeşme basıncını henüz ölçtürmediğim için takmadım. Takmalı mıyım öyleyse hangi pozisyona?
Son olarak hızlı akış ve yavaş akış hangi filtrelerde kullanılır nasıl sağlanır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SiTeMKaR_ -- 2 Aralık 2024; 19:39:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam alkaliden önce takarsanız tadı daha iyi olur,tds de diğerine göre bir miktar düşük olur.standart cihazlarımız bu şekilde
Yaklaşık 2 yıl kadar önce 6lı su filtre seti alıp kendimiz kasa yaparak su arıtma cihazı kullanmaya başlamıştık, (babam hindistan cevizi kömürü filtresini takmamış) ama artık filtrelerin değişim zamanı geldi geçti. Piyasada 400-500 TL civarına 5li filtre seti satılıyor, ama hangisi iyi hangisi kötü, hangisi gerçek hangisi sahte, hangisi NFS onaylı bilmiyorum. Hepsiburada gibi platformlarda kullanıcı yorumlarını okuyorum, ama o da kesin bilgi değil. 10 farklı satıcı varsa hepsinden memnun olan da var, olmayan da var. Siz 5li filtre seti olarak ne almamı önerirsiniz? Sonuçta sağlığımız söz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 3 Aralık 2024; 22:43:33 > -
ekonomik nsf onaylı setlerde
swun chyuan
cck
purefer
markaları var bunları tercih edebilirsiniz 4 lü setlerde.
membran filtresinde ise
nsf onaylı olarak
vontron marka
ve filmtec marka bulunuyor
Önerileriniz için teşekkür ederim; Hepsiburada, PTTAVM gibi satış platformlarından alışveriş yapmamızı önerir misiniz yoksa bayiilerden alışveriş mi yapalım? Zira Akakçe'de bu söylediğiniz markalardan pek fazla model listelenmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 4 Aralık 2024; 9:44:54 > -
hocam bu markalar dişinda genelde hepsi aynı,sadece etiketleri değişir içerik aynı.en
uygun olanı alabilirsiniz onlardan.ama iyi olsun derseniz yukardaki markalar var.
https://puretronwater.com/product-category/filtreler/
Sağolun hocam, ben de internetten araştırırken görseller niye hep aynı diyordum. Muhtemelen Çin'den konteynır dolusu mal gelip her satıcı burada üstüne kendi markasının etiketini yapıştırıyor. Birçok sektörde olduğu gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 4 Aralık 2024; 9:48:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X