< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (310. sayfa)

-
-
Şurada yazılmış detaylı olarak, 700 tl aylık abonelik ücreti varmış filtreler ilk yıl ücretsiz değiştiriliyormuş sonraki yıllarda abonelik ücreti + filtre ücretleriyle ortalık iyice karışıyor.
Parası çok olan alıp kullanabilir. Bu kadar para verdikten sonra ne kadar iyi bir su veriyor orası da muamma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Haziran 2023; 0:12:56 > -
-
Evet aritma yapar ama tankda biriktirdigi su bir miktar az.olur ve atik suda bir miktar fazla olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
450 lik atık su kısıcı kullanıyordum. 300 lük kullansam nasıl olur? pompa takmak istemiyorum sistemime. benim için önemli olan suyu kirleticilerden arıtması ve saflaştırması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 28 Haziran 2023; 20:33:22 > -
Sebeke tds degeriniz yuksek degilse 300cc veya 450cc kullanmaniz cok far etmez.
Merhaba ,Puretronwater sitesinden kuzenime biocera filtre aldım, yavaş akım bağlantıda tds 19 değeri alıyorum ph da 7 yi geçmiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Membrandan çıkan suyun TDS değeri 36. Oradan çıkan su 4 yollu vanaya giriyor. Dört yollu vana çıkışında TDS 46 oluyor. Dört yollu vanada ne oluyor da değer 10 yükseliyor, anlamıyorum. Dört yollu vanayı da değiştirdim yine aynı. En son tatlandırıcıdan çıkıp, musluktan akan TDS değeri 110 ve biraz acılık var. Ne tavsiye edersiniz?
-
Su Arıtmada DAMITMA yöntemi ve Damıtma Cihazları
https://forum.donanimhaber.com/su-aritmada-damitma-yontemi-ve-cihazi-ilginc-konu--144445141
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 30 Haziran 2023; 16:18:39 > -
Selamlar hocam @ctnuyr
Evimde kullandığım tezgah altı dışarıdan takmalı bir arıtma sistemim var, filtreler günümüzde kullanılan uyduruk filtrelerden ve ne tadından ne tds değerinden memnun değilim.
Bu sebeple aşağıdaki filtreleri alıp şu anda kullandığım filtreleri değiştirmek istiyorum. Bu filtreleri bahsettiğim tarz bir sistemde pompa olmadan kullansam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Ayrıca bir de tank ve borulardan dolayı kalite problemi yaşayıp yaşamayacağımı da merak etmekteyim bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Bir de rica etsem filtreler için bir indirim kodu atabilir misiniz?
iyi çalışmalar
Swun Chyan Inline Sediment Filtre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evosever -- 30 Haziran 2023; 18:16:13 >
-
Merhaba,
800 M2 arazi içinde dubleks olan bir ev için su arıtma sistemi kurmak istiyorum. Evin hemen yanında 3 tonluk bir su deposu var. Bu su deposunun girişine veyahut çıkışına su arıtma takılır mı? Öte yandan evin de girişine takılabilir mi? Keşife gelen bir usta daire girişine takılan su arıtmanın sadece bina içlerinde kullanılabileceğini, dubleks binada ise suyun basıncının çok düşeceğini söylemiş. Doğru mudur bu söylem? Keza doğruysa nasıl bir sistem kurmak gerekir?
Su deposunun çıkışına ekstra bir çıkış takıp bu çıkışa da üçlü arıtma takıp arıtmaya da damla sulama hortumuna bağlayabilir miyiz?
Dubleks binalar için arıtma nasıl olmaktadır? Su basıncı çok mu düşmektedir? İyice kafamız karıştı açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha önce konuşulmuştu biocera firması filtre içeriğinde değişiklik yaptığı için düşük mineral ve düşük ph sorunları yaşanıyor.
Ben de geçen ay filtre yeniledim 3 yıllık biocera filtrem hala 40 tds ve 7.5 ph veriyordu, tekrar biocera alacaktım ama şikayetleri duyduktan sonra riske girmek istemedim bioplus mineral filtre aldım 1 aydır kullanıyorum filtreyi çok memnunum. 60 tds 9.4 ph almaktayım hızlı akımda suyun tadı çok lezzetli. Filmtec membran ve swun chyan post karbon filtre kullanıyorum, alt 3 giriş filtremizde swun chyan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Temmuz 2023; 14:46:11 > -
Bence çok değişiklik yok oyle olsa 2-3 gün boyunca süren 9+ ph -orp almazdım bence bu içindeki metalik gri renkte olan magnezyum oksit toplarının kalitesini düşürmüşler, fabrikasyon krizdenmi nedir birşeyler vara ama pek çözülmüş değil.
Hatta başta sevinmiştim bir sıkıntı yok diye ama sadeece 2 gün sürdü.
48 saat sonra filan varla yok arasında birşeye döndü.
Önerim olay çözülünceye kadar biocera almayın boşuna para vermeyin.
Zaten bize gelen 10 inch lik ucuz modeli,asıl harbi biocera mavi olan büyük modeli artık o mavi olani bu dolar kuruyla 1.500 tl+ civarı birşey olucağı için kimse getirmez zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Temmuz 2023; 17:45:16 > -
bir iki haftaya yeni seri bioceralar gelecek diyorlar. bu sorun firmaya bildirilmiş. yeni serilerde düzeltilmesi bekleniyor.
-
Piyasada olan, stok yapılmış sorunlu serilere ne olacak peki?
Yakında 50-100 lira ucuza piyasada görürüz herhalde :)
Çok sıkıntılı işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Temmuz 2023; 12:31:30 > -
selamlar şebeke basıncı düşük değilse pompasızda kullanabilirsiniz sorun olmaz.
-
nerdeyse 1 seneden fazla boyle bakalım düzelcekmi görücez en son galip bey pek umutlu yazmamıştı ama bilemiycem yeni seriler ne olur.
-
Arkadaşlar forumda 1000-1200 TDS değerlerinde çeşme suyu alan ve arıtma kullanan yok sanırım.. 1150 TDS değerinde çeşme suyunu VONTRON HP-1812 75 lik membrane 200-250 değerlerine ancak düşürüyor.. Satın alırken verilen bilgide 1800-2000 TDS değerindeki sular için denmişti..
Geçen yaz aynı yerde uyduruk olarak değerlendirilen Aqua angel gold membrane ile 1200 Tds değerini 60-70 lere düşürmüştüm ..
-
anladım siparişimi verdim artık zaten deneyip göreceğiz :) bir de aklımda sistemdeki tank hortumlar vs. tadı bozabilir mi acaba diye bir düşünce oluşuyor bu konudaki deneyiminiz nedir?
-
Membran dahil komple filtre setimi değiştirmek istiyorum. Fiyat/Performans tavsiyeniz ne olur?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X