Şimdi Ara

KALİTELİ PAHALI KLİMALAR-UCUZ KLİMALAR (MARKET VE YERLİ ÜRETİM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
7.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    hangi klimalarda no-name kompresör var?

    konuya hort çektik bu durumu ben bilemem tabi ama. ister istemez aksak çalışan klimalar düşünülebilir. koç ticaret volkan. bazende firmalar markalı kompresörün maskasını söküp satıyorlar oda bir tür güzel şans demişti.
  • no-name yani adı belli olmayan...

    Çin pazarı çok büyük bir pazar. Gree nin Çinde sadece kendisine ait 10000 tane mağzası varmış.Bunun yanında 60 tane Çin içerisinde dağıtım yapan distribitör firması ile çalışıyormuş. Varın gerisini siz düşünün.

    Şimdi Klima için konuşacak olursak,Gree,Midea,Chigo,Hisense,Hair gibi firmalar her kalitede mal üretiyorlar ,bunların adetleri tutturabilmeleri için alt kalitedeki malların üretminde her türlü ucuz yan sanayiyide kullanbiliyorlar.Bir çok marka kendisi kompresör üretse bile (Gree nin ciddi kalitede kompresör üretimi var G matrix süper ötesi komp.dür) yinede kendi ürettiğinden daha ucuza komp. mevcut piyasada onu kullanabiliyor.Bu iş tabiki de sadece komp. için geçerli değil.Diğer aksamlar içinde geçerli.

    Peki ne sıkıntısı var bu no-name komp. ,Markalı komp. Çin de üretilse dahi (Mit.Hy,Mit.Elec.,Tosh,Hıtachi,Daikin,Panasonic,Gree vs.hepsi Çin de çok büyük üretime sahipler) alınan teknolojik desteklerden ve markanın belirli kalite standartlarından dolayı daha güvenilir ,verileri daha doğru kabul ediliyor.

    No-name ler ise şansa kalmış,hepsi de kötü denemez ama bir zorlayıcı standart yok.Bunun yanında rekabet adına kalitesi bile düşüyor.Birde çakal üreticiler 2,5 kw lık kompresörü 3,5 kw lık makineye takarsa bak sen artık işe.No-name yaz yaz üstüne ne yazarsan.


    Bu arada size dahada özel bir konuyu yazayım.Kaliteli mal üreten marka ,ister Çinli olsun ,ister diğer uzak doğulu,ister Japon, 3,5 kw lık bir klimaya 4-4,5 kw lık kompresör kullanıyor.Yani her zaman kapasitenin %15-20 üstünde.Bunun en büyük kanıtı ise Diamond Electric (hualing üretimi)olanlardır.DSH 12 QV duvar tipi serisi 12 lik makinasında(3,5 kw kapasitede etiketinde yazan) üzerinde 4,4 kw lık Mit.Elec. Çin li kompresör mevcuttur.Yine FSH 26 QV-M serisi salon tipinde (7 kw soğutma kapasitesi)Daikin JT 95 yani 9,5 kw lık kompresör mevcuttur.FSH 45 te ise(12,5 kw kapasiteli)Daikin JT 160 yani 16 kw lık kopm.mevcuttur. Bu söyledklerim Mit.Elect. vs de de aynıdır.

    Ama piyasadaki bir çok tırımırı markalarda ise 9 luk 2,5 kw,12 lik 3,5 kw kompresöre sahiptir.Ha yalanmı kapasitesi hayır,ama hava şartları azıcık zorlaştı mı işte klima tırtlıyor.Bu gün kompresör arızasında klimacılar piyasadan alınıp taktıkları komp. leri hep 12lik klima ise 12 lik kompresör takıyorlar.Ha bilerek mi,hayır tamamen bilinçsizce.Çünkü malzemeciye gidiyorsun bana 12 lik kompresör ver diyorsun,oda al san Tosh,Mit,Pan 12 lik kompresör diyor veriyor.Kimse üzerinden söktüğü kompresörün kodunu,kapasitesini incelemiyor.Sonrasında ise ''Vay arkadaş kompresörü de yeni taktırdık,ama eski verim yok,ölmüş bu makine''vs. muhabbetleri

    Yani iş sadece no-name ile bitmiyor.Yine karıştı ortalık ,bakalım nasıl toplanacak.

    Bir şey daha yazalım kapatalım.Marketlerde adamlar reklamı bu klima Tosh. kompresörlü diye pazarlıyor.Sanki komp. Tosh. olunca klima Tosh. oluyor.Ulen arkadaş piyasada en ucuz Rotary komp. Tosh. anasını satayım. Bu işi şöyle özetleyelim.Eşeğe altın semer vurmuşlar Eşek yine Eşek...




  • KESİNLİKLE KAÇMAMIZ GEREKEN KLİMALAR.

    1- vestel ve regal serileri sadece vesetelin mideaya yaptırdığı optimum serisi alınabilir. vakum yaptırmak şartıyla.

    2- baymak vs serileri

    3-arçeliğin alt serileri latus vs. arçelik bir nebze alınabilir.

    4-samsung aslında klima çok kötü değil ama servisi berbat.

    bu klimaları inceleyin arkadaşlar plastiğine dokunsanız nedemek istediğimi anlarsınız. ayrıca bu firmalar vakum yapmamak için binbir dereden su getirirler.

    5-airfel ve türevleri güzel klimalardır.. ama alüminyum borudan dolayı kaçmak gerekli. ben şahsen hem klimaya para verip hemde ayrıyeten 100-150 tl boru parası vermek istemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Bizim Yerli markalardan hangiler FASON üretim yaptırıyor acaba?

    hort diyelim burayada.

    bosch: klimalr genelde mideaya yaptıryor.

    vestel: bir modelini mideaya yaptırıyor.

    uğur : mideya yaptıryor.

    airfel : gree ye yaptırıyor.


    olefini: ismi yabancı ama şirket eke itibarıyla yazıyorum sanırım eski sanyo kuruluşu olan kelon yeni adıyla hisense yaptırıyor.

    flair : (alarko) gree ye yaptıryor.

    sigma: (iklimsa)mideaya yaptırıyor. bir ara gree ürnde gördüm.

    tronic : (iklimsa) midea.

    general electric: (enkay) gree ye yaptırılıyor.

    fujitherma : (abkay) chigo ya yaptıryor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.