Şimdi Ara

Kaliteli Logo Tasarımı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu resimdeki gibi kaliteli logoları nasıl tasarlayabilirim, bilen yardımcı olursa sevinirim.

Kaliteli Logo Tasarımı?

• vektörel programlar bu tip logolar için birebirdir. Abobe illustrator (bir zamanlar Freehand vardı, hala kullananlar var) kullanabilirsin. Ayrıca Photoshop ile de yapabilirsin, ama vektörel bir program kullanmanı tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 23 Mayıs 2011; 21:58:45 >
    C2D T8300 2.4Ghz Penryn 3Mb Cache İntel GM965 - Nvidia Geforce 8600M GS 500/1000/400 512Mb - 2x2Gb Ddr667 Mhz Ram - 250Gb 5400rpm Sata + 500Gb 5400rpm Sata HDD - 17" WXGA+ BrightView 1440*900 - 8Cell Lityumİyon - Duble Layer Lightscribe Dvd-Rw 8X - 5in1 Card Rader - Biometric Finger Print - Hp Web Cam - Windows Vista Ultimate Tr - HP MOBAUO Mouse
  • Photoshopla uğraşırsan yaparsın. Ama sadece photoshopla kısıtlamayalım programı; Adobe Fireworks'te logonu oluşturabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkaN.WebMaster -- 24 Mayıs 2011; 12:10:31 >

Öncelikle logo nedir öğrenmen lazım, bu linkden logo, logotype ve amblem konusunda temel bilgiler edinebilirsin:
    www.yorumla.net
    Sayfa bulunamadı – Yorumla.Net – Teknoloji'yi Yorumla!
    http://www.yorumla.net/photoshop-ve-grafik/150444-ablem-ve-logo-nedir-logo-ve-ablem-neyi-anlatmalidir.html

İyi bir logo yapabilmek için biraz çizim kabiliyeti de lazımdır. Kabiliyet ziyade çizim/illustrasyon bilgisi diyebiliriz, bunlar dışında genel tasarım bilgisi olmazsa olmazdır. Sağlam bir genel kültür olmadan da iyi bir logo zor çıkar

Mesela bir logoda ne olmaz

Çok fazla renk
    Fazla desen
    Renk geçişi (gradient)
    Logonun leke değeri çok önemli eğer logonuz düz beyaz veya siyaha dönüştürülünce bir şeye benzemiyorsa, logo yapmaktan pek çakmıyorsunuz demektir.
    Birden fazla espiri
    Aşırı simetri
    Karmaşa vb

Ayrıyetten logo hiç bir şekilde fotoşopta tasarlanmaz. Fotoşopta zaten var olan logoya belli bir medya için alengirli şeyler ekleyebilirsiniz. Ama bu zaten logonun farklı bir kullanım tarzıdır kendisi değildir.
    Logo kağıt kalemle, tabletle yada mouse ile çizilir. İllustrator, freehand veya corel programında işlenir hayata geçirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 24 Mayıs 2011; 13:44:30 >
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...

• Anlattıklarında gerçekten doğruluk payı var. Bende zaten sadece basit yöntemlerle nasıl logo tasarlayabilirsin bunu anlatmak istedim. Ki bende zaten prof. değilim Ağzım döndükçe aktarmaya çalıştım. Tabiki photoshop bir professional tasarım aracı değil. Ama temeli olmayan içinde başlangıç olarak iyi bir program.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 24 Mayıs 2011; 16:02:59 >

Orijinalden alıntı: burrnn

Anlattıklarında gerçekten doğruluk payı var. Bende zaten sadece basit yöntemlerle nasıl logo tasarlayabilirsin bunu anlatmak istedim. Ki bende zaten prof. değilim Ağzım döndükçe aktarmaya çalıştım. Tabiki photoshop bir professional tasarım aracı değil. Ama temeli olmayan içinde başlangıç olarak iyi bir program.

Gerçeklik payı var derken..... Payı kelimesini kullanırken arkadaşa haksızlık etmiyor musun... :) Arkadaş A sın dan Z sine kadar herşeyi tamamen doğru söylemiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: burrnn

Anlattıklarında gerçekten doğruluk payı var. Bende zaten sadece basit yöntemlerle nasıl logo tasarlayabilirsin bunu anlatmak istedim. Ki bende zaten prof. değilim Ağzım döndükçe aktarmaya çalıştım. Tabiki photoshop bir professional tasarım aracı değil. Ama temeli olmayan içinde başlangıç olarak iyi bir program.

Tam tersine fotoşop çok iyi bir yazılımdır. Siz beni yanlış anladınız fotoşop yapısı gereği vektör çalışmadığı için vereceği çıktılar logo için uygun olmayacaktır. (vektör de çalışılabilir ama bu tam bizim istediğimiz gibi olmaz). Logo denen şeyin vektörel olması gerekir ki gerektiğinde boyutu değiştildiğinde oynandığında bozulmasın.

Şöyle deneyin fotoşopa bir resim alın ve onu bayağı bi küçültün enterleyin. Daha sonra aynı resmi iyice büyütün ve enterleyin. Gördüğünüz gibi resim çamur gibi oldu. Fotoşopta logo ve bazı kurumsal işler yapılamamasının temel sebebi budur. Bu bozulmanın sebebi fotoşopun pixel esaslı bitmap olarak çalışmasıdır. Her transormasyon hareketinizde fotoşop .....'dan pixeller uydurup yerleştirdiği için sonuç böyle olur.
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...

• Logo tasarımından filan anlamam ama izleyici gözüyle bakınca koyduğunuz logo (Ankara Gücü) bana sizin tabirinizle pek de "kaliteli" gibi gelmedi. İlgi alanım değil ama internette bir ton kaynak var bu konu ile ilgili. Ben şahsen bu işe başlayacak olsam aşağıdaki video'ları izlerim ve bir fikir sahibi olurum. İnternet gibi bir nimet varken insanlar neden bundan faydalanmıyorlar anlamıyorum.

Al sana bir ton video (tabi bunları malum yerlerden bulman gerekli)

www.digitaltutors.com
    Creative Professional Training and Courses | Pluralsight
    http://www.digitaltutors.com/11/training.php?cid=205&view=all

Beginner's Guide to Typography
    Fundamentals of Color Theory
    Elements of Graphic Design
    Fundamentals of Typography
    Principles of Graphic Design
    Understanding the Basics of Grid Based Design

Daha grafik ve logo tasarımı ile ilgili bir ton video var linkte. Şimdi "alelade" bir kursta bundan daha mı fazlasını veriyorlar? Bunlarla başlarsın olay nedir ne değildir fikir sahibi olursun. Misal tipografi, renk teorisi, grafik dizaynı prensipleri vs. vs. Piyasada eminim ki bunlar hakkında hiçbir fikir sahibi olmadan abidik gubudik işler yapan bir ton adam var.

Dediğim gibi bu konu benim ilgi alanım değil ama başlasam bunlarla başlardım. Ki benim koyduklarım sadece digital-tutors. Araştırınca, giriş seviyesinden ileri seviyeye kadar binbir çeşit kaynak bulabilirsin.

• Merhaba arkadaşlar;
    net üzerinde logo tasarlayabilecek birilerini ararken konu başlığına rastladım. Kurduğumuz bir firma için logo tasarımına ihtiyacımız var. İlgilenecek arkadaşlar varsa pm atarak fiyat ve içerik hakkında anlaşma sağlayabiliriz...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.