Şimdi Ara

Kaliteli HDMI Kablo Önerisi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
3
Favori
73.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben geçen gün normal fiyattaki hdmı kablomu 120 tl lik bir hdmı kabloyla değiştirdim görüntü daha iyi oldu ama sesteki baslar azaldı bide böyle bir durum var
  • Hdmi kablolarda 3d ve bluray görüntü aktarımında bant genişliği yani veri transferi veri yolu daha geniş olanlar var 70 tl ve üzeri fiyatlardalar bunlarda aynı terane mi şimdi?
    Yoksa küçük farkların büyük aldatmacası mı?
  • monster hdmi kablosu nasıldır acaba
  • Bu tur donanimlarda philips in uzerine tanimiyorum.ses ve goruntu baglantilarinda philips ust duzey diye dusunuyorum.
  • konuyu hortlatmış olucam. 10 mt hdmi kabloda ses ve goruntu ciddi oranda değişirmi? bilgisayardan tv ye kablo çekicem

edit: eğer bi problem olmazsa.f/p olarak hangi kabloyu onerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 17 Şubat 2013; 12:34:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalb01370

konuyu hortlatmış olucam. 10 mt hdmi kabloda ses ve goruntu ciddi oranda değişirmi? bilgisayardan tv ye kablo çekicem

10mt ciddi bir mesafe,görüntüyü etkileyebilir zira kaliteli markaların 10mt hdmi kabloları yok maalesef.Monster önerebileceğim tek marka aslında.Ben philips kullanıyorum ama monster tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k-edi

quote:

konuyu hortlatmış olucam. 10 mt hdmi kabloda ses ve goruntu ciddi oranda değişirmi? bilgisayardan tv ye kablo çekicem

10mt ciddi bir mesafe,görüntüyü etkileyebilir zira kaliteli markaların 10mt hdmi kabloları yok maalesef.Monster önerebileceğim tek marka aslında.Ben philips kullanıyorum ama monster tavsiye ediyorum.

Dostum herhangi marka aldim.cokta memnunum philipsde var elimde hicbir farki yok goruntu olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Dostum herhangi marka aldim.cokta memnunum philipsde var elimde hicbir farki yok goruntu olarak

hayırlısı olsun.iyi günlede kullanın.Çok detaycı değilseniz önmeli değil tabiki.ben artık çoğu konuda gözüme çarpar olduğu için hemen seyiriyor gözüm :)

İyi günler

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayırlısı olsun.iyi günlede kullanın.Çok detaycı değilseniz önmeli değil tabiki.ben artık çoğu konuda gözüme çarpar olduğu için hemen seyiriyor gözüm :)

İyi günler

Alıntıları Göster
    Evde iki tane plazma televizyonum var. İki televizyonda kullandığım ürünler ise şunlar. Her iki kablomda 2 metre uzunluğunda,

50PM6900 de

http://www.vatanbilgisayar.com/Kablolar/belkin-av10023qp2m-belkin-3d-pro-hd-4000-hdmi-to-hdmi-1,4-kablo-2-mt/productdetails.aspx?I_ID=60190

42PT351 de

http://www.teknosa.com/urunler/110270960/hama-43085-hdmi-hdmi-5-m-baglanti-kablosu

kullanıyorum.

Kablolar arasında fark olmuyor diyen arkadaşları, DTS kodekli Blu-ray 3D 1080p film seyretmek için evime davet ediyorum. Çay ve mısır cipsi de ikram edeceğim. Kendi gözleriyle görsünler bakalım kablo görüntü kalitesini etkiliyor mu etkilemiyor mu?

Tamam bazı ürünler sadece marka ve laf salatası ile satılır ama kullanacağın yere göre aldığın kabloların büyük farklılıkları olabiliyor.

Vasat ve altında bir ürün satın almamanı öneririm şahsen.

• Fark olmama durumu olamaz tabiki.fakat isteyen beyfendi sorun olmadığın söylemedikten sonra önemli değil zaten. :)
  • Sayın Akseaus ve yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç bilirim size olmasaydınız gidip en pahalı kablolardan alacaktım sonuçta hiç bir fikrimin olmadığı bir konu ve detaylıca araştırdım bu yazıları okuduktan sonra gerçekten sadece versiyon önemli ha birde ürün ömrü açısından malzeme kalitesi görüntü farketmiyormuş kesinlikle bi yerde kablo çok uzun olursa kaliteli olmalı diye bişeyler okudum ama sonuta 2metre bana yettiğinden gerek yok şimdi piyasada 1.4 versiyon kablolar var ama hdmi kendi sitesinde mevcut veya daha eskieski cihazların bundan yararlanamayacağı yazıyor hliyle daha pahalı ise gerek yok ..

Allah razı olsun teşekkürler DH
  • Yorumların çoğunu okudum, aydınlattığınız için teşekkür ederim. Çoğunluğun ortak görüşüne göre, üst düzey bir görüntü hedeflemediğim ve böyle bir cihazım da olmadığı için ucuz bir kablo tercih edeceğim. Vestel 32vh3020 lcd mevcut elimde. Yakın zamanda alacağım bir bilgisayar ile kullanmak için ucuz bir hdmı kablo alacağım :)
  • merhaba yeni bir televizyon aldım samsung 46f8000 ve son ev sinema sistemim var bdv ız1000 modeli orjinal blu ray almaktayım 3d ve normal bu linkteki hdmi kablosunu alsam en net görüntüyü elde edermiyim saolun

http://www.dr.com.tr/Elektronik/Atlona-Flat-Duz-24K-Altin-Kaplama-HDMI-HDMI-Kablo-18-m-//Ev-Elektronigi/Kablo-Soketler/urunno=0000000398282
  • Hortlatalım.

Ya - bu kablolar madem dijital "1" ve "0" olarak gönderiyor (tamamen dijital), neden kimse dijital olarak test etmiyor? Sonuçta görüntünün kaliteli olup olmaması gözle bakınca göreceli. Ancak, bir bilgisayarda diğerine hdmi ile veri aktarıp (en yüksek görüntü kalitesinde veri) input ile output'un aynı olup olmadığını, yeterli hızda olup olmadığı, hangisinin daha çok tutarlı veri aktarıp aktarmadığı test edilir - zaten mümkünse yabancı sitelerde yapılmıştır. İki HDMI kablo arasındaki fark bu kadar zor olmamalı. Bilgisayara bir düzenekle iki bilgisayar ya da test cihazı arasında kontrol etmek zor olmasa gerek. Neden sürekli tartışılıyor anlam vermedim. Yoksa mümkün değil mi.
  • yine başa dönelim,
    analog video ve ses iletiminde kablo kalitesiz ise,
    görüntü veya sesde parazit, dalgalanma olur.

digitalde ise, 1 - 0 lardan oluşan data gönderilir,
    bu bilgi alıcı tarafından yeniden işlenir,
    pixellere gerekli renk kontrast parlaklık vs olarak aktarır.
    eğer kablo kalitesiz ise görüntüde bozulma olur ama parazit falan değil,
    pixellerde kayıp olur onuda görüntüde karelenme, bozuk şerit vs... şeklinde görürsünüz.
    yoksa görüntünün net olması, flu olması gibi durum yoktur.

hdmi kabloların kalitesi saniyede aktarabildikleri data miktarıla ölçülür.
    eğer bu kbps değerinden düşükse görüntüde bozulma olur(yukarda yazdığım)
    ama bu yüksek değer data aktarımı şimdilik sadece bluray ve ps3/4 de var,
    bu cihazları alanların kaliteli hdmi alması normal olur,
    ama uydu, dvd, vs... kaynak için gerekmez...

şu anda evde büroda kullandığım 10 a akın hdmi kablo var,
    biri 10m , çoğu çinden alınma, çoğu 4-8 usd tutarında,
    hiç bir sıkıntı çıkmadı. hatta ps3 de bağlı sorunsuz.

altın kaplama, hightec ibarelerine aldanmayın,
    altın kaplama olma, uç kısım için geçerlidir, sadece korozyonu engellemek içindir,
    eviniz çok rutubetli ise, metal aletleriniz paslanıyorsa, evet, altın kaplama uçlu hdmi alın.
    kabloların renkli, bez sarmalı, desenli oluşu sadece görsellik ve ezilmelere karşı direnç içindir.

kolay gelsin.

ek,
    1.3v hdmi tüm cihazlar için yeterlidir,
    1.4v ise karşılıklı iletişimde bulunan cihalar için gereklidir,
    yani, alıcı cihazda vericiye bilgi yollar çift taraflı bilgi akışı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 16 Şubat 2015; 10:05:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Yaklaşık 3 senedir işyerimde laptop ile Sony marka LCD tv arasında çin malı, yaklaşık 5m HDMI kablo kullanmaktaydım. Sony tv yerine Arçelik marka LCD tv getirince görüntü aktarımı gitti, ekranda hiç hareket yok. Daha kısa olan HDMI kablo ile aynı laptop ve Arçelik tv sorunsuz çalışmakta ama uzun çin malı kabloda çalışmamakta.
    Kablo ve laptop aynı olup Sony de çalışırken Arçelik tv de çalışmaması HDMI kablonun kalitesinin yanında (hepsi aynı mı fark var mı henüz emin olamasam da) alıcı tv lerinde kalitesinin etkili olduğu gibi bir sonuç çıkıyor sanırım.
    Bu konudaki görüş ve çözün önerilerinizi bekliyorum.
  • ÇÖZÜLDÜ;

Yeni HDMI kablo almaya gittiğim yerdeki satıcının uyarısı üzerine, bilgisayardan ikincil ekran çözünürlüğünü düşürünce (yeni gelen Tv HD olmadığı için) görüntü almayı başardım.
  • Konuyu hortlatıp, başka bir alandan bahsedeyim;
    Promacto X10 LED projeksiyon kullanıyorum, kullanma alanım PS4 ve Digiturk maç yayınları.
    Normal bildiğimiz biraz orta kalite üstü altın uçlu 1.4v HDMİ kullanıyorum.
    Filmlerde ve PS4'te aldığım görüntü akıcı ve verim olarak maximum seviyede tatmin edici.
    Yalnız Digiturk maç yayınlarında HDMİ çıkışlı büyük VESTEL decoderlerden kullandığım uydu alıcısı yeterli değil.
    Normal programlar (örneğin Yüzde yüz futbol) ve Maç yayınlarında görüntüde titreme oluyor, ayrıca perdenin üst kenar çizgisinde dalgalanmalar oluyor.
    Bu da beni memnun etmiyor, maçlardan zevk alamıyorum.
    Promacto servisiyle konuştuğumda sorunun HDMİ kablodan yani sinyal seviyesinin düşüklüğünden olabileceği , varsayımında bulundular.
    Bense uydu alıcıdan kaynaklandığını düşünmekteyim, sizin düşünceleriniz ve tavsiyeniz nedir arkadaşlar?

• Hdmı kablo kalıtesı hıc farketmez
    Sadece altın uclu olsun yeterl.
    Bu kablolarda 20-25 tl cıvarında bulabılırsınız
    Dunya para verıp pahalı cıhazlar almamızın zaaflıgını kullanıp satıcılar kablo onemlı dıye kafa karıstırıyor
    bızde ıcımızden o kadar para verdık bunada verelım mantgı ıle hareket edıyoruz
    Hıcbır fark yok arkadaşlar
    Hdmı kablo sadece 1 ve 0 sınyallerını gonderır.
    Çalışma sıstemı analog sıstemler gıbı degıldır
    Paranızı çöpe atmayın
    Goldmasterın 25 tl lık kablolarını onerırım
    teknosada vatanda bulabılırsınız
    saygılar
  • Yav arkadas hort olacak ama bende 4 tane HDMI kablo var biri DİGİTURK marka biri 10 TL lık piyasa kablosu 2 tane de high speed altın uclu 1.4 hama marka HDMI kablo var cihazlar ise denon AVR Sony Blu ray Player bütün kabloları denedim inanın aralarında ne goruntu ne de ses bakımından hiçbir fark sezemedim ki bakn Blu ray denon AVR ve 5.1 ses sistemi ile birlikte kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.