Şimdi Ara

KALI LINUX KASIYOR! LINUX DAGITIMLARI NEDEN SORUNLU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde Kali Linux'ün en son sürümüne sahip kalıp dosyası var. Kurulumu falan yapıyorum ama bilgisayar acayip kasıyor. Sistem gereksinimleri bu kadar düşük olan bir işletim sisteminin bu kadar kasması normal değil! (Gerçi hepsi sıkıntılı). Windows artık sıkmaya başladı zaten Windows 8'den sonrası hiç hoşuma gitmiyor. Kali linux'te yapacağım bir kaç projem vardı ve hazır kurulu olduğu için bunu tercih ettim ama berbat ötesi linux hiç stabil değil!

Sorunlarımı liste halinde yazıcam;

* Terminalde bir programı yüklerken ikinci programı yükleyemiyorsun.
    * Wine üzerine minecraft kurdum belki sıkılırım diye oyun falan yükleyecektim. "The application required Java runtime environment 1.6.0" benzeri bir hata verdi!
    *Ekran kartı yüklenmiyor! Yüklü gözüküyor fakat Gallium 0.4 benzeri bir ekran kartı modeli yazıyor sistem ayarlarında!
    *Ekran kartını yükmeye çalıştığımda komutları girdikten sonra ekran böyle oluyor ve başlamıyor! ;  KALI LINUX KASIYOR! LINUX DAGITIMLARI NEDEN SORUNLU!
    *Terminal bir zaman sonra insanı çok fazla yoruyor. Kurulumun tam ortasında sana evet veya hayır diye soruyor. Komutun sonuna "-y" komutunu koyduğumda hata veriyor! Anlayacağınız sürekli bir katılım gerektiriyor.
    *Programı kaldırmaya çalışırken çok fazla sıkıntı oluyor ben yüklediğim adı sonra nasıl hatırlayabilirim ki! "apt-get install filezilla-common" olarak yüklemiştim filezillayı kaldırmak istediğimde yarım saat uğraşmıştım meğer "common" ekini eklememişim ! Saçmalığa bak!
    *Driverlar sıkıntılı ses sürekli cızırtı çıkarıyor!
    * tar.gz li dosyaları yükleyemiyorum. oraya buraya atıp duruyosun! indirdiğim java8 dosyasının içinde make install falan işe yaramıyor.
    *Boot ekranı öküz gibi oluyor. çözünürlüğü düşüyor.
    *Masaüstü herhalde körler için yapılmış :! 1024*768 NEDİR !
    *İnternetde bu kadar kasma görmemişsinizdir!
    *Yarı türkçe yarı ingilizce ne anladım ben bundan ! Çevirmese daha iyi olurdu. En azından hataları ingilizce arardık!
    *Kurulumda wifiyi görmedi! WPA2 kurulumda olmuyormuş. Saçmalığa bak! Süs diye koymuş adam herhalde!
    *Sildiğim programlardan kalan dosyalar var.
    *Kısayol oluşturulmuyor veya farklı dosyalar. Sağ tuşa tıklayıp yeni dosya denildiği zaman sadece metin belgesi var. Nerde diğerleri şablon oluşturulmamış diyor ! Ama nasıl oluşturulacak öyle bir bilgi yok!

DAHA SAYAMADIĞIM BİR SÜRÜ HATA İLE UĞRAŞMAK ZORUNDA OLUYORUM! Nasıl kullanıyorsunuz bu işletim sistemini ? Hataları gidermekten işimi yapamıyorum!
     KALI LINUX KASIYOR! LINUX DAGITIMLARI NEDEN SORUNLU!

• dediğin gibi Kali linux kullanıyorsun bu hataları gideremeyen birinin kali kullanması saçmalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

dediğin gibi Kali linux kullanıyorsun bu hataları gideremeyen birinin kali kullanması saçmalık

"BİR SÜRÜ HATA İLE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALIYORUM" hatayı gideremiyorum demiyorum . Neden bu kadar sık hata çıkıyor ? Kurulum yaparken tüm yönergeleri kontrol ediyorum ama başka bir adam sıkıntısız bir şekilde kullanıyor ? Bana sadece Geforce NVIDIA FX 5200 model ekran kartının (biliyorum eski ) driverinı nasıl yükleyebileceğimi söylermisin ? Umarım biliyorsundur çünkü internetteki kaynaklar bir işe yaramıyor ?

• Kalilinux ilk kez duydum. - Kali Linux is a Debian-derived Linux distribution designed for digital forensics and penetration testing falan diyor aratınca google.da araatincç. yani profesyneller için gibi görünüyor.günlük kullanıma daha uygun bi dagtım denesen.mint ubuntu xubuntu.h

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

Kalilinux ilk kez duydum. - Kali Linux is a Debian-derived Linux distribution designed for digital forensics and penetration testing falan diyor aratınca google.da araatincç. yani profesyneller için gibi görünüyor.günlük kullanıma daha uygun bi dagtım denesen.mint ubuntu xubuntu.h

Malesef üzerindeki hazır toolları kullanmam lazım ama çözüm bende bitmez windows 7 kali linux kurucam işim olduğu zaman hemen windows 7 geçerim böyle yaparım :) Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler ama bu linux hiç bir zaman düzelmeyecek herhalde 2 sene önceside aynıydı :) Takip ederim konuyu belki ben tam olarak kullanamıyorumdur

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamer1998

quote:

dediğin gibi Kali linux kullanıyorsun bu hataları gideremeyen birinin kali kullanması saçmalık

"BİR SÜRÜ HATA İLE UĞRAŞMAK ZORUNDA KALIYORUM" hatayı gideremiyorum demiyorum . Neden bu kadar sık hata çıkıyor ? Kurulum yaparken tüm yönergeleri kontrol ediyorum ama başka bir adam sıkıntısız bir şekilde kullanıyor ? Bana sadece Geforce NVIDIA FX 5200 model ekran kartının (biliyorum eski ) driverinı nasıl yükleyebileceğimi söylermisin ? Umarım biliyorsundur çünkü internetteki kaynaklar bir işe yaramıyor ?

Linux topluluk ile yönetilir ve bu topluluk bütün donanımları tek tek tespit edip bunlara uygun yazılımlar yapmak zorunda değiller. Dükkandan pasta alırsan bunun adı Windows olur ama Unu,şekeri ve diğer malzemeleri dükkandan alıp yaparsan bunun adı Linux olur..

Aldığın hatalar yazılımla ilgili değil donanımla ilgili bu arada.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamer1998

quote:

Linux topluluk ile yönetilir ve bu topluluk bütün donanımları tek tek tespit edip bunlara uygun yazılımlar yapmak zorunda değiller. Dükkandan pasta alırsan bunun adı Windows olur ama Unu,şekeri ve diğer malzemeleri dükkandan alıp yaparsan bunun adı Linux olur..

Aldığın hatalar yazılımla ilgili değil donanımla ilgili bu arada.

İngilizce kaynakları araştırdığımda evet dediğiniz gibi donanım sıkıntısı var. Aslında eski olan donanımlarda yazılım desteği sıkıntısız olmalı ama işin aslı öyle değil. Yukarıda bahsettiklerimin bazıları donanımsal olabilir ama diğerleri değil :) Her önüne gelen yeni bir distro çıkarmasaydı. Bu kernel heba olmıyacaktı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xp Kurulumunda hazır programlar.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kali Linux'ta olan o "toollar" neymiş merak ettim. Diğer dağıtımlara da paket olarak yüklenebiliyorlardır sanırım. En azından sürekli uçbirimde uğraşmazsınız...
  • Kali Linux'ta olan o "toollar" neymiş merak ettim.

bende merak ettim neler acaba
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.