Şimdi Ara

KALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.157
Cevap
598
Favori
1.948.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kullandığım kalemle aramda duygusal bağ oluşturmayı seviyorum arkadaş o yüzden uzun süreli kullanmak isterim ama rekorum 1 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: reKLizMa

quote:

Orijinalden alıntı: MAVİT

reKLizMa ve cliffburnstein

arkadasılarım forumda bır uye satıyordu nıck verım sana bı fıyat konusunda aranızda karar verırsınız artık nıck:SSH bole bır nıcı vardı bı pm at bakalım

Bulamadım.
  • Benim rekorum 4 yıl. faber castel grip plus
    mayonezlitonbalığı gardaş onla başamı çıkılır ucunu aç körelince bi daha aç
    ama uç goy uzun süre gider fazla uraşmazsın kardeş
  • benimde rekor grip 1347 de..7.sınıfın ortasında aldım 9.sınıfta ortasında bozuldu yani 2 yıl.. oks e de onla girmiştim çok ayrı yeri vardı bende..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

Benim rekorum 4 yıl. faber castel grip plus
    mayonezlitonbalığı gardaş onla başamı çıkılır ucunu aç körelince bi daha aç
    ama uç goy uzun süre gider fazla uraşmazsın kardeş

yahu arkadaş, ben bugüne kadar bi tek 8 yaşımdayken uçlu kalem kullanmıştım, beğenmeyip kullanmadım bi daha. Eğer yanımda kurşun bulunmazsa mecburem uçluyla yazarım hâlen. Ayrıca onu açması ayrı bi zevktir, hani 40 dk ders 10 dk mola olur ya. Heh işte bu kalem açma seansları da birer moladır benim için :D yoksa diğeri fazla mekanik geliyor bana. Ben kurşundan vazgeçmem :) ayrıca kalınlığını veya inceliğini de sen ayarlıyorsun 1 kalem hem 0.5 olabiliyor hem de 0.9 olabiliyor. Bu yüzden severim kurşunu bir de :)

• reKLizMa
    evet kardesım emın olmak ıcın uyenın ısmıne yenıden baktım ama hata yok SSH uye ısmı
  • FAYDALI BİLGİLER
    SCRİKSS hangi ülkenin markasıdır?
    Scrikss “dünya markası” olmuş bir Türk Markasıdır. 1964 yılından bu yana Türkiye’de üretim yapan Scrikss Kalem Kırtasiye ve Ofis Malzemeleri Anonim Şirketi’nin tescilli markasıdır.

SCRİKSS modelleri Türkiye’de mi tasarlanıyor?
    Hemen bütün Scrikss kalem modelleri ile deri ürün ve aksesuarları Türkiye’de tasarlanmaktadır. Scrikss firması, kırtasiye alanında en fazla Türk tasarımcı ile çalışan kuruluştur.

SCRİKSS Türkiye’de mi üretiliyor?
    Bütün dünya markaları gibi SCRIKSS firması da ürünlerinin pek çok parçasını Türkiye ile birlikte dünyanın çeşitli kıta ve ülkelerinde üretmektedir. Ancak, nihai kalite kontrol işlemleri her zaman Scrikss’in İstanbul’daki tesislerinde gerçekleşmekte, yazı araçları her türlü yazma testine tabi tutulduktan sonra ambalajlanıp satışa arzedilmektedir.

Ömür Boyu Garanti neleri kapsar, neleri kapsamaz?
    Ömür Boyu Scrikss Garantisi, kalemin satın alınma veya üretim tarihine bakılmaksızın Türkiye sınırları dahilinde uygulanan bir garantidir. Fiyatı ne olursa olsun, bakıma gereksinim gösteren bütün mekanik kısımlar (mekanizma, kapak, seksiyon gibi) fabrikamızda onarılır veya yenilenir. Ancak, kalem içindeki yedekler (tükenmez refili, dolmakalem ucu, kurşun kalem mini, silgi kartuş gibi) kullanım sonucunda tükenmiş olan parçalar ile kötü ve hor kullanım sonucu hasar gören kısımlar garanti kapsamı dışındadır.

Üretimden kaldırılan bir ürününün garantisi ne olur?
    Şayet üretimden kaldırılmış olan ve stoklarda bulunmayan bir Scrikss ürünü herhangi bir nedenle onarılamıyorsa, yerine aynı ederde başka bir ürün teklif edilir.

SCRİKSS Servis ve onarım süresi ne kadardır?
    Scrikss ürünleri, servise geliş tarihinden en geç 10 iş günü içinde onarılarak sahiplerine iade edilir veya bulgular kalem sahibine telefon, faks yada e-postayla bildirilir.
    Ancak, yıl sonu – yıl başı gibi çok yoğun dönemlerle, yaz tatili döneminde bu süre uzayabilmektedir.

Dolmakalemimin bakımını nasıl yaparım?
    Dolmakalemler diğer kalemlere göre daha özen ve itina ister. Kaleminiz kullanım sıklığına göre temizlenmelidir. En iyisi, her kartuş değişimde yada piston kullanılıyorsa hazneye mürekkep çekmeden önce temizleme işleminin yapılmasıdır. Temizleme işlemi, mürekkebi doldururken yaptığınız işlemin aynısıdır ancak bu kez hazneye mürekkep yerine ılık su çekip boşaltmanız gerekir. Bu işlemi birkaç kez, önceden kullanmış olduğunuz mürekkebin rengi iyice kaybolana kadar uygulayabilirsiniz. Ayrıca kaliteli mürekkep kullanmak kalemin verimli yazmasında etkendir.

Dolmakalemimi, alkol veya benzeri sıvı müstahzarlarla temizleyebilir miyim?
    Dolmakalem haznesine kesinlikle alkol, benzol, kezzap ve benzeri sıvıları doldurmamak gerekir. Bunlar kalemin piston ve yolluk sistemine zarar verir, dolmakalemin hasar görmesine neden olurlar. Onun yerine, ılık suya üç damla sıvı sabun yada bulaşık deterjanı katılabilir.

SCRİKSS Dolmakalemde uç kalınlığı nedir?
    Dolmakalem uçları, kullanıcının tercihine göre beş değişik kalınlıktadır: EF= çok ince, F= ince, M= orta, B= kalın ve “Calligraphy” kesik uç. Türkiye’de en çok F ve M tipi uçlar satılmaktadır. Scrikss’in kesik uçlu dolmakalemi yoktur.

SCRİKSS Mekanizmalı kurşun kalemimin ucu nasıl değişir?
    Şayet kullandığınız kalem 0,5 veya 0,7 min ile yazıyorsa, uç bitince kalemin haznesinden otomatik olarak yenisi gelecektir. Haznedeki minler tükendiğinde, 0.7 veya 0.5 Scrikss uçlarını kırtasiyecilerden temin edebilirsiniz.
    0.9 mekanizmalı bazı modellerimizde kalem önden beslemelidir. Bu durumda, kaleminizin ucu bittiği zaman zorlamadan kaleminizi kapağından sağ tarafa doğru hafifçe çevirip içindeki bitik ucu düşürünüz daha sonra kapağı sola doğru sonuna kadar çevirip önden yeni ucu takıp hafifçe bastırıp yerine oturmasını sağlayıp tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. (Bkz: kroki )

SCRİKSS nedir?
    ScrikssOffice, Scrikss AŞ’nin ofis tipi ürünlerini pazarladığı tescilli markasıdır.

CROSS hangi ülkenin malıdır?
    Cross bir “Amerikan Klasiğidir”. ABD’nde Rhode Island’daki Cross fabrikasında tasarlanan ürünler, ilk deneme üretimlerinin ardından Cross’un deneyimli mühendislerinin gözetim ve denetimi altında çeşitli ülkelerde seri olarak üretilirler.

Cross Altın Kalemleri kaplama mıdır?
    Cross Amerikan normlarına göre üretildiğinden, üzerinde GF (gold filled) veya RG (rolled gold) yazan bütün kalemlerin net ağırlıklarının %20’si yine üzerinde yazdığı ayarda altın ihtiva etmektedir. Örneğin üzerinde 10kt RG yazan bir kalemin net ağırlığının en az %20’si 10 ayar altındır. Cross’un 10, 14 ve 18 altın kaplama modelleri mevcuttur. Gövde ve kapak dışındaki klips, 22 ayar altın elektroliz banyosu ile kaplanmaktadır.

Altın kaplama kalemlerde kimi zaman görülen lekeler nedir? Nasıl önlem alınmalıdır?
    Cross kalemleri özel varak tekniğiyle altın kaplanmaktadır. Sürekli olarak kullanılmaz ve kutu içinde kapalı kaldıkları taktirde, bazı ortamlarda, ısı ve rutubet durumuna göre kalem terleme yapabilir. Bu da kalemin yüzeyinde bir takım küçük lekelerin oluşmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda, kalemi altın veya gümüş parlatma beziyle silip parlatmak lekelerin giderilmesi için yeterlidir. Ancak, kalem çok süre kullanılmamışsa, Cross servisine gönderilmesi daha iyi olur.

KAYNAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAVİT -- 3 Temmuz 2010; 22:39:42 >

• Bugün ki kalem tanıtımımda fiyatı:33 tl olan 'Scrikss' marka bir kalemi ele alacağım
    MARKASI: Scrikss
    MODELİ:Titanyum 35 serisi
    KÖKENİ:Türkiye
    URETIM:Günümüzde üretimi sürmektedir
    GARANTİ:ÖMÜR BOYU
    KALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır)

Evet arkadaşlar bugün ki tanıtımımızda sizlere klasik modellerde kalem üreten scrikss marka bir kalem tanıtacağım.
    Kalemin gövde yapısından başlayalım paslanmaz çelik üzerine titanyum alaşım gövde ve kapağa sahip kalem standart kalem ağırlığının üstünde bir ağırlık sunuyor bizlere ağır ve klasik tarzda kalem seven kullanıcılar için uygun fiyat aralığına sahip olan kalem çevirmeli mekanizmaya sahip buda kalemin farklı bir tarz kullanım özelliği kazanmasını sağlıyor.Kalemin şık duruşu kendini belli ediyor.Mekanizmasının düşürmeye çarpmaya karşı hassas olması kalemin dikkatli kullanılması için bir neden.Uç kısmının sabit olması taşıma açısından sıkıntı yaratacak tarzda olmasa da içine giren bir uç mekanizması tercih edilebilirdi.Uzun sureli yazımlarda kullanılmak için elverişsiz olmuş kalemimiz ağırlığı nedeniyle.Ömür boyu garanti sunan ‘Scrikss’ kalemlerine olan güvenini vurgulamış.
    Aynı tarz kalem segmentine göre makul bir fiyat aralık sunan ‘Scrikss’ klasik şık ve bir ağırlığı olan kalem isteyen bir kullanıcının ilk tercihi olabilecek bir marka.
    ARTILAR VE EKSİLER
    +Klasik, şık, fark edilen bir tasarım
    +Ömür boyu garanti
    + Aynı tarz kalem segmentine göre makul bir fiyat aralığı
    +Şık bir kalem kutusu
    -Standart bir kaleme göre ağır olması uzun sureli kullanım için uygun değil
    -İçine gitmeyen uç kısmı taşımada çizim kalemlerine göre pek sıkıntı çıkarmasa da içine girmesi daha yararlı olurdu

(RESİM ÇESİTLİLİĞİNİ SİZLERE BU TANITIMIMDA SUNAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM)

• mayonezlitonbaligi
    kardeş şimdi düşündümde senin için onunda zevki başkadır benim içinde uç koymak kalem bastırmak zevktir-- zevkler ve renkler tartışılmaz.haklısın kardeş.
    MAVİT
    kardeş yemin ederimki küçük dilimi yutuyodum scrikss i ben isviçre malı sanıyodum bilgiler için sağol kardeş.
  • Akin_tr
    önemli degil kardesim
  • Cross Century Classic Medalist parlak krom altın versatil kalem almaya değer mi ?

Piyasada 110tl ye satılıyor ama ben 50tl ye bir yerde buldum sıfır almaya değer mi ?
  • Scrikss Türk malıysa iyi. Hem kaliteli kalemleri var, hem de yabancıya gitmiyor paralarımız
  • cliffburnstein
    sunu soyleyım kardesım eger buldugun kalemde sorun yoksa al derım cunku cross, delta, mont blanc, waterman, dunhıll london, caran d'ache, viscontı, tıbaldı, aurora vb. bu markalar eskımeyen markalardır yanı 2.elde olsa alınıp kullanılacak markalardır.buldugun kalemı bı gozden gecır zaten cross'un omur boyu garantısı vardır yanı alacagın kısıden kaleme ayıp faturayıda sana vermesını ıste derım kardesım bu omur boyu garantısını daha kolaylıkla kullanmanı saglar yanı omurluk kalemlerın 2.elıde olsa alınabılır bu benım gorusumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAVİT -- 3 Temmuz 2010; 22:36:05 >
  • Yağmurda Ölen Militan
    evet kardesım kaynak dosyayıda ekledım faydalı bılgıler bolumune
  • quote:

cliffburnstein
    sunu soyleyım kardesım eger buldugun kalemde sorun yoksa al derım cunku cross, delta, mont blanc, waterman, dunhıll london, caran d'ache, viscontı, tıbaldı, aurora vb. bu markalar eskımeyen markalardır yanı 2.elde olsa alınıp kullanılacak markalardır.buldugun kalemı bı gozden gecır zaten cross'un omur boyu garantısı vardır yanı alacagın kısıden kaleme ayıp faturayıda sana vermesını ıste derım kardesım bu omur boyu garantısını daha kolaylıkla kullanmanı saglar yanı omurluk kalemlerın 2.elıde olsa alınabılır bu benım gorusumdur

kalemi epey inceledim. kullanılmamış olduğu belliydi. hatta kutusu ve garanti kartı da vardı. pazartesi gidip bir daha bakayım
    Param olsa Mont Blanc dolma kalem alırdım da yok işte.
    Waterman için söyleceklerim var. Garantisinde çok alakasız bir firma. Dolma kalemimin kapağındaki altın parça kayboldu. 2 aydır parça bekliyorum. Garantili deyip parayı bastırdık ama karşılığını veremeyen bir firma

• cliffburnstein
    aslında garantı olayı sole kardesım dıkkat etmen gereken sey fırmanın hızı ama bu devırde kalem fırmaları ıcın hızlı olmaktan bahsetmek bıraz zor neden dersen adamlar bellı bır ulkeden kalem mıktarının artmasını ve topluca yapıp gondermeyı dusunuyor yanı kargodan tasarruf olayı eger omur boyu garantılı bır kalem alacaksan garantı bolgesı yakın bır kalem markası tercıh etmek en ıyısı olacaktır.benım dusuncem cross'u alman olacaktır eger bahsetıgın gıbıyse
  • quote:

cliffburnstein
    aslında garantı olayı sole kardesım dıkkat etmen gereken sey fırmanın hızı ama bu devırde kalem fırmaları ıcın hızlı olmaktan bahsetmek bıraz zor neden dersen adamlar bellı bır ulkeden kalem mıktarının artmasını ve topluca yapıp gondermeyı dusunuyor yanı kargodan tasarruf olayı eger omur boyu garantılı bır kalem alacaksan garantı bolgesı yakın bır kalem markası tercıh etmek en ıyısı olacaktır.benım dusuncem cross'u alman olacaktır eger bahsetıgın gıbıyse

Haklısın pazartesi gidip alayım. Şimdiye kadar Cross dan hiç şikayet yaşamadım umarım yaşamamda

• cliffburnstein
    simdiden hayırlı olsun kardesım
  • Teşekkürler. Alınca inceleme yaparım
  • cliffburnstein
    incelemenı beklıyoruz kardesım
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.