Şimdi Ara

Kalbim saçmalamaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 gün önce başladı ayaktayken öne eğilip kalkınca diyaframımda (tam kalbin orası) acayip bir şey hissediyorum, sonrada kalp atış hızım birdebire ikiye katlanıyor.Dakikada 180 - 200 vuruyor sanki depar atıyormuşum gibi.Uzanıp derin nefes alıp yavaşça bırakınca geçiyor ama uğraştırıyor hemen değil.Bazen 10 dakka uzanmak zorunda kalıyorum.Çok uzun sürünce nasılki çok koştuğunuzda göğsünüz yanar aynen öyle yanıyor.İllede eğilip kalkma değil.Koltuğa oturuncada başlayabiliyor.Yada ayaktaykende olabiliyor nadiren.Çok rahatsız edici eğer yolda yakalarsa durum kötü.Yatsam bile her tarafım terden sırılsıklam oluyor.Başına gelen varmı böyle birşey ne olabilir? Doktora gitmeyi düşünüyorum 2 gün sonra.

• Kardeşim , heyecan yapmanı istemem ama kalbinde delik , veya kalp yetmezliği gibi sorunlar olabilir. En kısa sürede doktora git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxxly~

Kardeşim , heyecan yapmanı istemem ama kalbinde delik , veya kalp yetmezliği gibi sorunlar olabilir. En kısa sürede doktora git.

Hocam bir doktor yakınımıza açmıştım meseleyi o çok ciddi bişey değildir taşikardi tarif ediyorsun dedi ama eğilince başlamasına bi anlam veremedi.Birde aslında 3-4 sene öncede olmuştu aynı durum ama kısa sürdü 1 gün falan bu sefer 3-4 gündür azalarak devam ediyor.Tek tesellim azalması.Bakalım 2 gün sonra belirgin bir azalma olmazsa mecbur gidecez doktora.Doktor parasından kaçabildiğim kadar kaçıyorum yani anlayacağın.
  • Delik falan değildir , taşikardi bu. Aynı sorun bendede var , yarın özel bir hastaneden randevu al git,girişte 25 tl ödüyosun sadece . Muayene olmadan önce EKG çekerler göğsüne yapışkan diyotlar takarlar bir acı vs. hissetmezsin.

Sonra doktor ultrasonla kalbini muayene eder şeklinde bozukluk , büyüme varmı yokmu atışı normalmi , eğer hepsi normalse Beloc yada Saneloc adındaki ilaçlardan verir ki zaten başka ilacı yoktur bu hastalığın. 2-3 Gün biraz daha artabilir kalp atış hızın sonra hiç birşey hissetmezsin tamamen normale döner.
  • Bendede aynı sorun var.. Bunun birçok nedeni vardır psikolojik,fizyolojik vs. hemen heycanlanma büyük birşey oldugunu sanmıyorum etkileri dusuk cunku.. Benim kalbimde ufurme var psikolojik ve hormanal sebbebler carpntıyı tetikliyor doktor bir hap verdi çok ciddi olmadgndan basmlamaya gerek duymadm.
  • Ben özel hastaneye gittim. Babam emekli oldugu için sadece 5tl aldılar.. Bende nadiren oluyor fakat etkili oluyor nefes alamiyorum, uyuşma, titreme ort 5-15dk suruyor yinede şukur onemli birsey cıkmadı..
  • Geçmiş olsun arkadaşlar.Aslında çok ciddi bir sorun değil fakat acaba başlayacakmı diye tedirgin olmak kötü işte.Başlasada öyle çok büyük dert değil en fazla 10 dakka sürüyor ama dışarda yakalarsa kötü oluyor.2 gün sonra baktımki düzelme yok giderim.3-4 gün öncesine bayağı kötüydü.Hareket etmeye korkuyordum şimdi çok seyreldi.Aslında düzelse bile gitmek lazım hastaneye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıkılmaya başladım sanki :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • büyük ihtimal psikolojik eğer öyle olmasa sürekli olurdu.Ama rahat olmak için bir ekg ve muyaneye git kafan rahatlayınca geçiyor banada öyle olmuştu rahatladım kafamda soru işareti kalmadı şimdi iyiyim dert etme fazla :)
  • Geçmiş olsun.
    "acayip bir şey hissediyorum" diye tanımladığın şey
    nasıl birşey? Kalp atışın biran için duruyor gibi mi oluyor;
    ya da hıçkırık gibi bir etki mi oluyor?
  • Ben bir ay önce sana benzer bir şekilde hastalandım, kardiyolojiye gittim ekg çekti ardından ekokardiyografi ardından kan testi ardından hormon testi tansiyon 13 e 7 kalp 104 kere atıyor. Ağrıda vardı göğüs bölgemde bir şey yok dedi iç hastalıklarına gönderdi o da muayene edip ilaç yazmadan gönderdi. 1 ay oldu bu güne kadar kalp 90-100 arası attı hep dakikada neyseki şimdi biraz dindi, çok kötü bir şey kardiyolojiye bir görün muayene kolay ve çabuk oluyor bir troid testi geç çıkıyor sonucu o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ISIS

Geçmiş olsun.
    "acayip bir şey hissediyorum" diye tanımladığın şey
    nasıl birşey? Kalp atışın biran için duruyor gibi mi oluyor;
    ya da hıçkırık gibi bir etki mi oluyor?

Nefes verirken bazen bu bana oluyor
  • Geçmiş olsun hocam.

İyisimi sen bi doktora görün.
  • @trion
    bu duruma tıpta ekstrasistol deniliyormuş.
    Ben tek başıma ev taşımıştım, paketler, toparlanma,
    araba ayarla vs. 3 hafta kadar uğraştım. Olduydu olacaktı vs.
    derken kendimi çok kaptırmışım; kalbim arada bir mola vermeye başladı.
    2 şekilde oluyor bu durum; ya eksik ya da fazla atış.
    Yani kalp tık - tık - tık diye atarken, bir an tıktık şeklinde çift atım
    ya da tık'lardan birini es geçme şeklinde oluyor.
    Eğer bu duruma kafanı çok takarsan da panik atağa dönüşüyor;
    yani "ya yine olursa, ya kalbim hepten durursa" gibi, bu sefer de
    ateş basıyor, korku-heyecan karışık durumda buluyoruz kendimizi.

Öncelikle bi' sakin olun.

Yoğunlukları biraz azaltın. Eğer işlerden uzaklaşma olanağı yoksa,
    dışarıda açık havada kısa bile olsa, tempolu yürüyüşler yapın.
    Yürürken konuşmayın ve düzenli nefes almaya çalışın.
    Cep telefonlarıyla da biraz az konuşun.
    Eğer bir iş olmuyorsa da, bırak olmasın ucunda ölüm mü var.

Bu tür rahatsızlıkların çok büyük kısmı, psikolojik çıkıyor.
    Ama, her zaman için doktora mutlaka gidin ve
    enazından kafanızdaki "acaba" düşüncesinden kurtulun.

Tekrar geçmiş olsun.

• Durumlar nasıl arkadaşlar...sıkıntı yoktur umarım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.