deyerli ustalarım.işimle ilgili olarak sık-sık rusça yazı makale yazıyorum.fakat bir türlü şu noktalama işaretlerini yapaıyorum.her defa nokta .soru işaresi,virgül koynak istediyimde mecbur türkçeye geçiyorum.lütfen bana birakıl verin.her halde bu işin bir kolay yolu var diye düşündüm.önceden teşekkür ederim
deyerli ustalarım.işimle ilgili olarak sık-sık rusça yazı makale yazıyorum.fakat bir türlü şu noktalama işaretlerini yapamyorum.her defa nokta .soru işaresi,virgül koymak istediyimde mecbur türkçeye geçiyorum.lütfen bana bir akıl verin.her halde bu işin bir kolay yolu var diye düşündüm.önceden teşekkür ederim
sorununun başka çözümü olabilir ama bence bir ascii karakterleri gösteren bir tablo bul internetten , işine yarayan noktalama işaretlerini ezberle
şimdi o ne diye sorma uzun iş mesela benim hep kullandığım ok işaretleri var alt ve 174 tuşlarına başarsan « işaretini çıkarır alt 175 » ise ters ok işareti çıkarır yani bunun gibi , sende işine yarar şeyleri bulabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: LonelyTurk
sorununun başka çözümü olabilir ama bence bir ascii karakterleri gösteren bir tablo bul internetten , işine yarayan noktalama işaretlerini ezberle
şimdi o ne diye sorma uzun iş mesela benim hep kullandığım ok işaretleri var alt ve 174 tuşlarına başarsan « işaretini çıkarır alt 175 » ise ters ok işareti çıkarır yani bunun gibi , sende işine yarar şeyleri bulabilirsin
anlıyorum kardeş sizi yordum .güsuruma bakma.
makalelerini yazarken word kullanıyorsan noktalama işaretleri için otomatik düzelti kullana bilirsi. her işaret için bir harf kümesi oluştur (örneğin ? için szx yazıp space tuşuna bastığında "szx" karakterlerini (?) karakteri ile değişmesini sağlayabilirsin...