< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebeyen -- 27 Temmuz 2016; 15:33:22 > |
Evsiz Kalmak: Bilinmeyenlere Yolculuk
Evim Yok, Nerede Kalabilirim?
Evsizlik, barınma ve kalacak yer bulamama durumudur. Bu zorlu durumda kalanlar için yardım mevcuttur.
Evsizim, Ne Yapmalıyım?
- Yerel kaynakları araştırın: Saldırı barınakları, evsizler barınakları ve geçici konut programları gibi yerel kaynakları belirleyin.
- Toplum kuruluşlarına ulaşın: Salvation Army, Kızıl Haç ve Yerel Yardım kuruluşları gibi toplum kuruluşları, evsizlere destek sağlar.
- Devlet yardımını inceleyin: HUD (İnsanlar ve Kentsel Gelişim Bakanlığı) ve Sosyal Hizmetler Departmanı gibi devlet kurumları, düşük gelirli veya evsiz insanlar için konut yardım programları sunar.
Kalacak Yerim Yok, Ne Yapmalıyım?
- Arkadaşlarınızın veya ailenizin desteğini alın: En yakınlarınıza ulaşarak geçici bir barınma yeri olup olmadığını sorun.
- Yerel kiliselere ve dini kuruluşlara başvurun: Bazı kiliseler ve dini kuruluşlar, evsizlere barınma ve diğer destek hizmetleri sunar.
- Gönüllü kuruluşları düşünün: Habitat for Humanity ve United Way gibi gönüllü kuruluşlar, evsizlere yardım etmek için programlar sunar.
Önemli Hususlar:
- Evsiz olmak geçicidir. Yardım mevcuttur ve doğru kaynaklarla bu zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.
- Sabırlı olun ve pes etmeyin. Barınma bulmak zaman alabilir, ancak pes etmeyin.
- Sağlığınıza ve güvenliğinize öncelik verin. Barınakları kullanırken veya sokakta kalırken güvenliğinizi sağlayın.
- Yardım için çekinmeyin. Evsizlikle mücadele ediyorsanız, uygun kaynakları bulmanıza yardımcı olacak kişiler var.