Şimdi Ara

Kahve SAÇ DÖKÜLMESİNİ durduyor mu? SAÇLARI UZATIYOR mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilimadamları kafeinin saçı dökülmeye başlayan erkeklerin saç derisindeki minik foliküllleri uyardığını keşfetti.

Bu buluş saç dökülmesine karşı yeni tedavi yöntemlerini de gündeme getirdi.

Uluslararası Dermatoloji Dergisi'nde yayımlanan yeni bir araştırmada kafeinin saç foliküllerine zarar verdiği bilinen testostron hormonunun etkisini bloke ederek saçların dökülmesini önlediği belirtildi.

Ancak bu sorun bol bol kahve içmekle çözülecek gibi görünmüyor.

Bilimadamları baş derisindeki foliküllere ulaşabilmesi için günde 60 fincan kahve içilmesi gerektiğini hesapladı.

Bunun yerine Alman kozmetik şirketi Alpecin baş derisini ovarak uygulanacak kafeinli bir losyon geliştirdi.

Kafeinli losyonun kelliğe karşı hem ucuz hem de diğer losyonlar kadar etkili bir seçenek olması bekleniyor.

Bu araştırmayı Almanya'daki Jena Üniversitesi'nde gerçekleştiren Dr Tobias Fischer, saçı yeni yeni dökülmeye başlayan 14 erkekten baş derisi biopsileri aldı.

Saç foliküllerini çıkararak bunları içinde farkı düzeylerde kafein bulunan test tüplerine yerleştirdi.

Örnekler, değişimin gözlemlenebilmesi için sekiz gün laboratuar ortamından tutuldu.

Deneyin sonunda kafeinin saçlarını boyunu yüzde 33-40 oranında uzattığı belirlendi.

• teşekkürler
  • Her gün en az bir adet kahve içen biri olarak bu bilgi hoşuma gitti. Ve bu demektir ki artık saç bakım ürünlerinin içeriğinde kafein göreceğiz. Birde hemen aklıma şu geldi kakao da dolayısıyla çikolatada kafein vardır ve saçı uzunlar (kadınlar ) onu çok sever. Kadınların ostrojenden sonra ikinci güzel, uzun saç silahları çikolatadır desek, yanlış olur mu?
  • zaten kakao yağıyla bakım yapılabilir saçlara.. belki alaka burdan geliyor
  • Ozaman ne yapıyoruz yarın hemen gidip kafamıza kahve sürüyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: BİG KİNG

Ozaman ne yapıyoruz yarın hemen gidip kafamıza kahve sürüyoruz

gold mu classic mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

quote:

Ozaman ne yapıyoruz yarın hemen gidip kafamıza kahve sürüyoruz

gold mu classic mi?

Öğğğk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wax mı Saç Spreyi mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kahve falan bilmiyorum ama benim yaptığım tek bir yöntem var ve uzatmasını bilmiyorum saçı ama %100 benim saçımdan birtek tel dökülmüyor artık aktardan çam terabenti alıp üzerinde yazdığı miktarda şampuanın içine boşaltın şampuan sulanıcak ama uzun süre kullanım sonunda sonuç mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkabuğu -- 31 Ocak 2007; 12:24:34 >
  • bende saçlarım neden hızlı uzamaya başladı diyordum
  • Türk kahvesi içiliyorsa saça telvesi mi sürülecek
  • ben hiç kahve içmem ama saçlarım uzun
  • arkadaşlar saçla ilgili bi konu açılmışken bişey sorcam saçım uzun ve nasıl şekil yapayım
    birsürü biliyorum ama bi türlü istediğimi elde edemiyorum dik saç sevmiyorum horoz ibiği gibi filan sevmiyorum tavsiye lazım
  • günde 60 fincan içebilecek var mı
  • öyle bişey olsaydı babam sırma saçlı olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: __PenTaGraM__

öyle bişey olsaydı babam sırma saçlı olurdu

koptum yaa

• quote:

Orjinalden alıntı: beyazorkide

kahve falan bilmiyorum ama benim yaptığım tek bir yöntem var ve uzatmasını bilmiyorum saçı ama %100 benim saçımdan birtek tel dökülmüyor artık aktardan çam terabenti alıp üzerinde yazdığı miktarda şampuanın içine boşaltın şampuan sulanıcak ama uzun süre kullanım sonunda sonuç mükemmel

Çam terabenti ne yaw?
  • quote:

quote:

kahve falan bilmiyorum ama benim yaptığım tek bir yöntem var ve uzatmasını bilmiyorum saçı ama %100 benim saçımdan birtek tel dökülmüyor artık aktardan çam terabenti alıp üzerinde yazdığı miktarda şampuanın içine boşaltın şampuan sulanıcak ama uzun süre kullanım sonunda sonuç mükemmel

Çam terabenti ne yaw?

aktarda satılan bi esans gibi birşey çamdan elde edildiğini biliyorum sadece ciddi söylüyorum ben kullanıyorum vallaha

• quote:

quote:

quote:

Çam terabenti ne yaw?

aktarda satılan bi esans gibi birşey çamdan elde edildiğini biliyorum sadece ciddi söylüyorum ben kullanıyorum vallaha

kötü kokar o be
    ama hangi şampuana?
    kimsayal maddelerle dolu şeye o doğal ürünü dökünce nötr leniyo galiba

• quote:

Orjinalden alıntı: tracy

quote:

quote:

quote:

Çam terabenti ne yaw?

kötü kokar o be
    ama hangi şampuana?
    kimsayal maddelerle dolu şeye o doğal ürünü dökünce nötr leniyo galiba

yok canım birşey olmuyor çam gibi kokuyor şampua biraz sulanıyor ama işin uzmanları şampuanla karıştırın diyorlar 2oo ml şampuana 1 kapak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.