Şimdi Ara

Kahve nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kahve dediğim baya kaynatılarak yapılan Türk kahvesi. Benim bildiğim bir yol var ama sanki beceremiyorum gibi.

• cezveye koy altını yak 3-5dk nesi var kahve yapmanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç kişiyseniz kahve fincanı ile su koy.2 kişiyseniz 2 kahve fincanı su gibi.
    Kahve de kişi sayısına göre 1 buçuk çay kaşığı koyabilirsin.Çok koyarsan çok acı olur.
    Şeker de kişi sayısına göre 1 çay kaşığı.

Bunları cezveye koyduktan sonra karıştır.Daha sonra ocağın altını yak ısınmaya başlasın.Karıştır sürekli.Kaynar kaynamaz altını kapat.Servis edebilirsin.
  • Ben büyük kupada içiyorum. Ufak fincan kesmiyor

Önce acı suyu cezveye koyuyorum. Biraz ısındıktan sonra 2 tatlı kaşığı kahve koyuyorum. Bardağım büyük zaten. Daha sonra 2 tatlı kaşığı şeker koyuyorum. Kaynayıp köpürdükten sonra üstünden köpüğünü alıyorum, bardağa koyuyorum. Sonra yine kaynamasını bekliyorum ve bardağa döküyorum.

Yanlış yapmıyorum herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Ben büyük kupada içiyorum. Ufak fincan kesmiyor

Önce acı suyu cezveye koyuyorum. Biraz ısındıktan sonra 2 tatlı kaşığı kahve koyuyorum. Bardağım büyük zaten. Daha sonra 2 tatlı kaşığı şeker koyuyorum. Kaynayıp köpürdükten sonra üstünden köpüğünü alıyorum, bardağa koyuyorum. Sonra yine kaynamasını bekliyorum ve bardağa döküyorum.

Yanlış yapmıyorum herhalde.

Burada önemli olan çok kaynatmamak.Kaynar kaynamaz alman lazım.

• kısık ateşte yapılır. En kısık ateşte. kaynamasından az bir süre önce içine bir tutam daha çiğ kahve atılır. Köpüğü bol olur o zaman. Starbucks ta türk kahvesi içtikten sonra kendim yapmıyorum artık kahve.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde sigara nasıl yapılır ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sıcak suyu neskahveyi bardağa koyduktan üstüne dökerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_11

Kaç kişiyseniz kahve fincanı ile su koy.2 kişiyseniz 2 kahve fincanı su gibi.
    Kahve de kişi sayısına göre 1 buçuk çay kaşığı koyabilirsin.Çok koyarsan çok acı olur.
    Şeker de kişi sayısına göre 1 çay kaşığı.

Bunları cezveye koyduktan sonra karıştır.Daha sonra ocağın altını yak ısınmaya başlasın.Karıştır sürekli.Kaynar kaynamaz altını kapat.Servis edebilirsin.

kahve kaynarken karıştırılmaz yalnız. Önce soğuk suda iyice karıştırılır. sonra en kısık ateşe konup hiç dokunmadan beklenir. Birde kahve tek fincanlık yapılır. Bazıları büyük cezvede yapıp köpüğü pay ederler. Bu yanlıştır.
  • Ben de fincanla kahve içmeye ayar oluyorum o ne lan bi yudumcuk kahve...

Evde içeceksem kupayla isterim
  • hocam öncelikle kurukahveci mehmet efendi kahvesinden alacaksın

sonra da güral porselen veya kütahya porselenin kırmızı veya mavi lale desenli şık fincanları var. kahveye ayrı bir hava katıyor.

ikisini de temin ettikten sonra küçük bir cezveye kaç kişilik kahve yapacaksan fincan ile ölçerek su koyuyorsun. örneğin 3 kişiye yapacaksan 3 fincan su koyuyorsun

fincan başına da cezveye çay kaşığı ile kahve atıyorsun. diyelim ki 3 kişilik kahveye toplamda 6 çay kaşığı kahve atacaksın şekerini istediğin kadar ilave edeceksin

küçük ve kısık bir ateşte kaşıkla karıştırarak pişireceksin. devamlı karıştıracaksın zaten 1,5 dakika sonra kahve kabarmaya başlar ateşin üstünden biraz cezveyi kaldıracaksın köpük iyice kabaracak

sonra da kahvenin üzerindeki köpüğü küçük bir kaşıkla fincanlara pay edecesin. sonra da çok yavaş bir şekilde kahveyi fincanlara dökeceksin. ne kadar yavaş dökersen o kadar köpüklü ve lezzetli bir kahve olur

28 yaşındayım ve kahvesiz günüm yok. onu içmeden uyuyamam o kadar yani. kahvem bitince tahtakaledeki kurukahveci mehmet efendiden hemen gider alırım. en iyi kahve çünkü. şimdiki kahve dünyasi vs. uyduruk yerler

dediğim gibi kahve yaparsan tadından içilmez :) tam bir mandabatmaz kahvesi :) bir de közde olacak ah ah

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.