Şimdi Ara

KAFES Filmi | 12 Eylül Ülkücüler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resmi sitesi:http://kafesfilm.com

İhtilalden sonra neredeydin, nereye saklandın?!
    -Anıtkabir'e saklandım..

12 Eylül darbesini Ülkücülerin gözünden ekrana taşıyacak sinema filmi "Kafes"in çekimlerine başlandı. Gölbaşı ilçesinde çekilen filmin yapımcılığını Bülent Aydoğan, yönetmenliğini ise Mahmut Kaptan yapıyor. Başrollerde ise İsmail Hacıoğlu, Şefik Onat ve Nilay Duru oynuyor.

Filmde dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bir sağdan bir soldan asalım politikasına ilk kurban giden Mustafa Pehlivanoğlu ve Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda eğitim görürken örgütçüler tarafından ciğerlerine bisiklet pompası ile hava basmaya kadar uzanan işkenceler yapıldıktan sonra okulun 3. katından aşağı atılarak katledilen Ertuğrul Dursun Önkuzu da anlatılacak.

Filmin yapımcısı Bülent Aydoğan, yaptığı açıklamada, keyifli bir film çektiklerini belirterek, "Joy PR yapım, bir ilke daha imza atıyor. Bir dönem filmi çekiyoruz. 12 Eylül darbesine, Ülkücülerin gözünden bakan ilk film olacak. Hikayeler, tamamen gerçek. Ama karakterler hayali karakterlerdir" şeklinde konuştu.
    Yönetmen Mahmut Kaptan da filmin 80'li yılları ve ihtilal hikâyesini anlatacağını belirterek, "Ama 1972 yıllarından filme başlıyoruz. Büyük bir kesimin yaşadığı ve hala geçmeyen acılarını, bir nebze de olsa dindirmek için bu filmi çekiyoruz. 12 Eylül'e kırk yıldır, sağcıların tarafından bakılmadı. Biz ilk defa bu pencereden bakıyoruz. Çok heyecanlıyız ve inşallah izleyicilerimiz de yaptığımız işten mutlu olur" ifadesini kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 4 Ekim 2015; 15:58:54 >

• Film üzerine çok dikkatli çalışılmış. Gerçekten büyük tarihçilerden destek alınmış. Ve ortaya inanılmaz bir başarı çıkmış.

Öyle ki, 1980'den önce okul duvarlarında 1994 yılında kurulan DHKP-C'nin, 2001 yılında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nin ve 2013 yılında kurulan TKP 1920'nin logoları asılı. Bir de belgesel-film diyorlar.

Gerçekten harika bir eser fjdsafkjsdfşklasfjalsdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViveLaCommune

Film üzerine çok dikkatli çalışılmış. Gerçekten büyük tarihçilerden destek alınmış. Ve ortaya inanılmaz bir başarı çıkmış.

Öyle ki, 1980'den önce okul duvarlarında 1994 yılında kurulan DHKP-C'nin, 2001 yılında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nin ve 2013 yılında kurulan TKP 1920'nin logoları asılı. Bir de belgesel-film diyorlar.

Gerçekten harika bir eser fjdsafkjsdfşklasfjalsdf

Dhkp-c denen terör örgütünün logosu bildiğim üzere sovyet yıldızı içinde orak ve çekiç. Bunu dünya üzerindeki çoğu sol örgütler veya cepheler ortak olarak kullanıyor yanlış bilmiyorsam. Ayrıca 1920 yılında Mustafa Suphi'nin kurduğu Türkiye Komünist Fırkasının ardılı olan Türkiye Komünist Partisi 1960 ve 1970'li yıllarda faal olarak çalışmalarına devam etti (ki filmin bir kısmı 70'li yıllarda geçiyor) ve 12 Eylül darbesi ile çalışmalarını bitirdi. Umarım kafandaki soru işaretlerine bir nebze cevap verebilmişimdir canım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 19 Ağustos 2015; 12:39:29 >

• Urahara Kisuke. kullanıcısına yanıt
    Verememişsin.

Bak şimdi, şöyle anlatayım. TKP ilk olarak 1920 yılında kuruldu. Kadroları öldürüldü, tutuklandı, sürgün edildiler. 51 Tevkifatından sonra zaten fiilen bir parti kalmadı ortada. Yeniden kuruluş yaşadılar. O kuruluş sırasında logoları değişti. Ve o logo, o duvarda yok. Daha sonra TİP ile birleştiler ve ortada TKP kalmadı.

1986 yılında Gelenek dergisi çıkmaya başladı. 1992 senesinde Sosyalist Türkiye Partisi adıyla partileştiler ve logoları Çark-Çekiç idÇark-Çekiç kullanan ilk parti bunlar. Yani 80 öncesinde Çark-Çekiç diye bir sembol yok. Doğal olarak bir okul duvarında asılı olma ihtimali de yok.

Sonra gelelim asılı olan diğer TKP logosuna. TİP ile birleşmeye karşı çıkan kadroların bir kısmı, daha sonra partinin eski bir yayının adı olan Ürün dergisi etrafında örgütlenmeye başladılar. 2012 yılında, TKP-1920 adı ile partileştiler. Partileşirken de 1970'de kullandıkları değil, 1920'de kurulan partinin logosunu benimsediler. Duvarda asılı olan logo budur. Ve üstünde koca koca 1920 yazmasının sebebi de 2001'de kurulan TKP'den kendilerini ayırmak içindir. 1970 senesinde bir örgütün bunu yapması mantıksız olurdu değil mi?

Neyse, belgesel-film olması iddiasıyla siyasal bir yapıt ortaya koyup, dönemin siyasal örgütlerini bile araştırmamak anca ülkücülerin yapabileceği şeyler. Arkadaşları tebrik ediyorum.

• quote:

Verememişsin.

Bak şimdi, şöyle anlatayım. TKP ilk olarak 1920 yılında kuruldu. Kadroları öldürüldü, tutuklandı, sürgün edildiler. 51 Tevkifatından sonra zaten fiilen bir parti kalmadı ortada. Yeniden kuruluş yaşadılar. O kuruluş sırasında logoları değişti. Ve o logo, o duvarda yok. Daha sonra TİP ile birleştiler ve ortada TKP kalmadı.

1986 yılında Gelenek dergisi çıkmaya başladı. 1992 senesinde Sosyalist Türkiye Partisi adıyla partileştiler ve logoları Çark-Çekiç idÇark-Çekiç kullanan ilk parti bunlar. Yani 80 öncesinde Çark-Çekiç diye bir sembol yok. Doğal olarak bir okul duvarında asılı olma ihtimali de yok.

Sonra gelelim asılı olan diğer TKP logosuna. TİP ile birleşmeye karşı çıkan kadroların bir kısmı, daha sonra partinin eski bir yayının adı olan Ürün dergisi etrafında örgütlenmeye başladılar. 2012 yılında, TKP-1920 adı ile partileştiler. Partileşirken de 1970'de kullandıkları değil, 1920'de kurulan partinin logosunu benimsediler. Duvarda asılı olan logo budur. Ve üstünde koca koca 1920 yazmasının sebebi de 2001'de kurulan TKP'den kendilerini ayırmak içindir. 1970 senesinde bir örgütün bunu yapması mantıksız olurdu değil mi?

Neyse, belgesel-film olması iddiasıyla siyasal bir yapıt ortaya koyup, dönemin siyasal örgütlerini bile araştırmamak anca ülkücülerin yapabileceği şeyler. Arkadaşları tebrik ediyorum.

Dediğim gibi yanlışım olabilir yazmıştım attığım mesajda. Tamamen zıt görüşte olduğum için pek bir bilgim yok. Aslına bakarsan filmin hitap ettiği kesim belli ki youtube yorumlarına da bakarsan ( senin atmış olduğun hakaret içerikli yorumu da dahil ediyorum) Nişantaşı-Cihangirli süper sosyeteye mensup karşıt görüşlü insanların ilgi göstereceği bir yapım değil. Bir hata mevcutsa ki olabilir bunu yapımcıya düzgün bir şekilde iletebilirdin hakaret etmeye lüzum yoktu canım. Ayrıca filmin yapımcısı olan Yasemin hanım ülkücü değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 19 Ağustos 2015; 13:35:41 >

• Ben yazmadım o mesajı. Mustafa Keser ben değilim. Facebook'ta falan dönüyor bu muhabbet. Oradan görüp konusunu açmaya geldim, baktım zaten paylaşılmış az eğleneyim dedim. O arkadaş da öyle yapmış olabilir. Cihangir'li falan olduğumuz da yok. Siz iyi kaptırdınız bu viski içip yalılarda oturan tayfa muhabbetine ama hadi hayırlısı.

Bilmiyorsanız, konuşmayacaksınız. Biliyorsanız, belgesel-film demeyeceksiniz. "Kitlemiz gaza gelsin istedik. Vatanlı milletli film çektik, kitlemiz de bilgiyle değil de gazla çalıştığından detaylara(ki bunlar ufak detaylar değil) pek dikkat etmedik" diyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViveLaCommune -- 19 Ağustos 2015; 13:47:56 >
  • quote:

Ben yazmadım o mesajı. Mustafa Keser ben değilim. Facebook'ta falan dönüyor bu muhabbet. Oradan görüp konusunu açmaya geldim, baktım zaten paylaşılmış az eğleneyim dedim. O arkadaş da öyle yapmış olabilir. Cihangir'li falan olduğumuz da yok. Siz iyi kaptırdınız bu viski içip yalılarda oturan tayfa muhabbetine ama hadi hayırlısı.

Bilmiyorsanız, konuşmayacaksınız. Biliyorsanız, belgesel-film demeyeceksiniz. "Kitlemiz gaza gelsin istedik. Vatanlı milletli film çektik, kitlemiz de bilgiyle değil de gazla çalıştığından detaylara(ki bunlar ufak detaylar değil) pek dikkat etmedik" diyeceksiniz.

Bu zamana yapılmış tüm film ve televizyon dizilerinde sol görüşlü militanlar (sol görüşe saygım var benim sorunum militanlık yapanlar ile) sempatik, sevgi pıtırcıkları olarak gösterilirken nasıl algı üstüne oynanıyorsa bu filmde algı üstüne oynayacak. Film baştan beri avaz avaz bağırıyor zaten yanlı bir film olup sağcıların gözünden bakacağını. Yanlı olan bir şeyin de objektif bir belgesel niteliği taşıyacağını düşünmüyorum ve bildiğim kadarıyla yapımcının da böyle bir gayesi yok. Son olarak ben bu konuyu tartışma olacağını bildiğim için açmakta tereddüt ettim. Benim amacım sempozyum yapmak değildi konuyu açarken istiyorsan özel mesajdan sabahlara kadar konuşuruz, ilgi duyanlar için açmıştım konuyu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13 Eylül Katliamı -ANA KONU-
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu objektif olması değil. Ben devrimcileri sevgi pıtırcığı olarak göstersinler demiyorum. Biz gidip 70lerdeki devrimci yükseliş ile ilgili bir belgesel-film çekip dövdüğümüz gericilerin standına AKP flaması koysak komik olur değil mi? Öyle işte. Sorun cehalet burada. Ben bununla dalga geçmeye geldim. Tartışmak gibi bir derdim yoktu. İyi günler.
  • quote:

Konu objektif olması değil. Ben devrimcileri sevgi pıtırcığı olarak göstersinler demiyorum. Biz gidip 70lerdeki devrimci yükseliş ile ilgili bir belgesel-film çekip dövdüğümüz gericilerin standına AKP flaması koysak komik olur değil mi? Öyle işte. Sorun cehalet burada. Ben bununla dalga geçmeye geldim. Tartışmak gibi bir derdim yoktu. İyi günler.

Gülüp eğlendiysen ne mutlu sana, söylediğin 'cahil, gerici' kelimeleri benim için bir iltifattır canım sana da iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 19 Ağustos 2015; 15:18:24 >
  • Yarın vizyonda
  • yıllar önce bi kaç küçük denemeyi saymazsak, ilk kez sağ kesimin penceresinden bakan bir film olması açısından önemli... solcusuda izlemeli bence.
  • Sağ kesim değilde ülkücüler diyelim.
  • Ülkücülerin gözünden güzel bir film yapmışlar. Destek olsun diye gittim,beğendim.fakat yine ülkücü büyüklerin bu filme desteği çok az, yani film iyi tanıtılmıyor ben birinden duymasam gidemezdim. Reklam yapmıyorlar. Az kişi giderse bu filmi yapan bütçesini karşılar ancak bu fikri yaymak için gerekecek bütçeyi yeni filmler belgeseller için karşılayamayacak. Camiada bu sıkıntılar mevcut cemaat bir film çıkardımı abiler 3-5 defa gider, herkesi götürmeye çalışır ne yazıkki bizde böyle bir şey yok. Allah yapanlardan razı olsun. Gidin izleyin, görün,destek olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

Ülkücülerin gözünden güzel bir film yapmışlar. Destek olsun diye gittim,beğendim.fakat yine ülkücü büyüklerin bu filme desteği çok az, yani film iyi tanıtılmıyor ben birinden duymasam gidemezdim. Reklam yapmıyorlar. Az kişi giderse bu filmi yapan bütçesini karşılar ancak bu fikri yaymak için gerekecek bütçeyi yeni filmler belgeseller için karşılayamayacak. Camiada bu sıkıntılar mevcut cemaat bir film çıkardımı abiler 3-5 defa gider, herkesi götürmeye çalışır ne yazıkki bizde böyle bir şey yok. Allah yapanlardan razı olsun. Gidin izleyin, görün,destek olun.

Tanıdıklarımdan ikinci kez izlemeye gidenler oldu. Ancak dediğiniz de doğru bir destek var fakat bunun artması şart. Film konusunda ise tadında bir dönem filmi olmuş diyebilirim. Eleştirilecek bir hayli noktası olduğu aşikar ama Dursun Önkuzu sahnesi gibi daha iyi betimlenemeyecek efsane bir sahnenin bulunması bile filmi bir adım ileriye taşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 4 Ekim 2015; 15:31:47 >

• Genel olarak izlenim ve eleştirilerime gelecek olursak. Darbe dönemi olması gerektiği gibi yansıtılmış diyebilirim. Ülkücüler ve devrimcileri iki gruba ayırırsak bunların özde birlikte büyüyen mahalle arkadaşı oldukları fakat ideolojileri gereği ayrı düştükleri gibi bir mesaj verilmek istenmiş. Darbe öncesinde ülkücü ve devrimcilerin arasında kızışmalar yaratan karakterlerin darbe sırasında bir anda ortadan kaybolmaları, darbenin Amerika eliyle gerçekleştirilmiş olmasına dayandırılması gibi ince mesajlar da yatmaktaydı. Ankara Ulucanlar Cezaevinde yapılan çekimlerde darbenin acımasız işkenceleri ve o karamsar havasını da başarılı bir şekilde bizlere yansıtmışlar. Oyunculuklara gelecek olursak öncelikle İsmail Hacıoğlu kesinlikle oyunculuğu ile filmi bir adım ileriye taşımış diyebilirim. Keza ocak başkanı İhsan ve karakol amiri (şivesi ve bozuk ağızı salonda kahkahalara sebep oldu) de rollerine tam anlamıyla bürünmüşler. Ülkücü ve devrimci figüran rolündeki arkadaşlar ise bana göre hayal kırıklığıydı, fazla ruhsuz ve tekdüze oyunculuk vardı o kısımda. Filmde işlenen aşk teması ise şahsi kanaatime göre olmamalıydı onun yerine karakterler arasındaki arkadaşlık ve kişisel ilişkiler daha fazla işlenerek izleyiciler psikolojik açıdan daha çok yakalanabilirdi.

Üniversite kısmında Fırat Çakıroğlu'na yapılan gönderme, muhteşem bir Dursun Önkuzu sahnesi gibi göz yaşartıcı sahneler ile açıkçası ben camianın yapılan ilk profesyonel filmi için genel anlamda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Umarım yapımcı ekip de gişelerden bekleneni bulur ve yeni işlere imza atarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara Kisuke. -- 4 Ekim 2015; 15:55:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Urahara Kisuke.

quote:

Ülkücülerin gözünden güzel bir film yapmışlar. Destek olsun diye gittim,beğendim.fakat yine ülkücü büyüklerin bu filme desteği çok az, yani film iyi tanıtılmıyor ben birinden duymasam gidemezdim. Reklam yapmıyorlar. Az kişi giderse bu filmi yapan bütçesini karşılar ancak bu fikri yaymak için gerekecek bütçeyi yeni filmler belgeseller için karşılayamayacak. Camiada bu sıkıntılar mevcut cemaat bir film çıkardımı abiler 3-5 defa gider, herkesi götürmeye çalışır ne yazıkki bizde böyle bir şey yok. Allah yapanlardan razı olsun. Gidin izleyin, görün,destek olun.

Tanıdıklarımdan ikinci kez izlemeye gidenler oldu. Ancak dediğiniz de doğru bir destek var fakat bunun artması şart. Film konusunda ise tadında bir dönem filmi olmuş diyebilirim. Eleştirilecek bir hayli noktası olduğu aşikar ama Dursun Önkuzu sahnesi gibi daha iyi betimlenemeyecek efsane bir sahnenin bulunması bile filmi bir adım ileriye taşıyor.

Film insanı bayağı duygulandırıp göğsünü kabartıyor, dursun önkuzu sahnesi keşke daha uzun olsaydı yani fakültenin kuşatılması önkuzu'nun ekmek alıp dönerken yakalanması işkence edilmesinin daha dehşet olarak yansıtılması gerkeliydi. Ancak bu kadarıda tatminkar ve güzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Urahara Kisuke.

quote:

Film insanı bayağı duygulandırıp göğsünü kabartıyor, dursun önkuzu sahnesi keşke daha uzun olsaydı yani fakültenin kuşatılması önkuzu'nun ekmek alıp dönerken yakalanması işkence edilmesinin daha dehşet olarak yansıtılması gerkeliydi. Ancak bu kadarıda tatminkar ve güzeldi.

Kesinlikle katılıyorum o sahne biraz daha uzun tutulabilirdi gerçekten..

• Dostum bugün gittim hakikaten güzel film olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercekten cok basariliydi film

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ?imdi izleyebilme imkanym oldu.Film çok güzeldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.