Şimdi Ara

Kafayı yiycem.. Ne yaptıysam düşüremedim cpu ısısını//ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Intel P4 2.8 LGA775HT işlemci var. Ayrıca Cpu soğutması için Zalman'ın CNPS7700 12cmlik fanını kullanıyorum. Kasam ise Thermaltake V1000A Xaser III (7 adet fan).

Soğuk havalarda işlemcim masaüstünde 50-52 derece arası çalışırken, oyun oynarken falan 60-65 derecelere kadar çıkıyor
    Bugünkü gibi sıcak havalarda da havanın sıcaklığına bağlı olarak masaüstünde 55-60 derece, oyun oynarken de 75 dereceye kadar çıkabiliyor.
    1 yıl kadar önce termal macunu yeniledim. Markasını hatırlamıyorum fakat gümüş alaşımlı iyi bir termal macun.
    Kasanın içerisinde de ortalıkta hiçbir kablo yok, gayet güzel toparladım hepsini. Kasa içi hava sirkülasyonu gayet iyi..
    biosu da güncelledim ısıda herhangi bir değişiklik söz konusu değil.
    İşlemci fanını da sürekli en yüksek devirde kullanıyorum.
    Arkadaşlarımın bilgisayarlarına baktığımda aynı işlemciler stok fanla ve içerisinde tek fan bulunan standart 20 dolarlık kasalarda bile benimkinden çok daha düşük derecede çalışıyor, buna anlam veremiyorum
    Stok fanı 2 sene önce işlemcimi alır almaz hava sıcaklığından dolayı cpu qfan kontrol ile devrini yükselterek adeta odanın içine helikopter iniyormuşçasına gürültü yapınca hemen gittim bahsettiğim zalman fanı aldım.

Bugün Firebal'ın web sitesinden Nano Thermal Grease Mavi renkli yeni teknoloji olarak tanıtılan bir macun aldım. Link :http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTG-B20015
    Aslında bunu ekran kartıma uygulamayı düşünüyorum. Bu ürün hakkında yorum yapabilecek olan var mı acaba? performansı nasıldır? Acaba bu termal macunu işlemciye de uygulasam ısıda düşüş olur mu ?

Sistemimin resimlerini ekliyorum :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 14 Temmuz 2007; 14:38:41 >

• belki sogutucun tam temas etmiyordur ocedende böylemiydi bide fanlardan dolayı ıyı hava akımı saglamaya bilir en iyisi bi sok tak bence temizle yeniden macun sür zaten havalarda sıcak o cpu için pekte şaşılacak bi durum değil ama bosta okadarda olmamaıs lazım macun kaliteli ama sistemin uzun süre calısması lazım tam verim için baya uzun bi süre
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

Herkese selamlar

Bende Intel P4 2.8 LGA775HT işlemci var. Ayrıca Cpu soğutması için Zalman'ın CNPS7700 12cmlik fanını kullanıyorum. Kasam ise Thermaltake V1000A Xaser III (7 adet fan).

Soğuk havalarda işlemcim masaüstünde 50-52 derece arası çalışırken, oyun oynarken falan 60-65 derecelere kadar çıkıyor
    Bugünkü gibi sıcak havalarda da havanın sıcaklığına bağlı olarak masaüstünde 55-60 derece, oyun oynarken de 75 dereceye kadar çıkabiliyor.
    1 yıl kadar önce termal macunu yeniledim. Markasını hatırlamıyorum fakat gümüş alaşımlı iyi bir termal macun.
    Kasanın içerisinde de ortalıkta hiçbir kablo yok, gayet güzel toparladım hepsini. Kasa içi hava sirkülasyonu gayet iyi..
    biosu da güncelledim ısıda herhangi bir değişiklik söz konusu değil.
    İşlemci fanını da sürekli en yüksek devirde kullanıyorum.
    Arkadaşlarımın bilgisayarlarına baktığımda aynı işlemciler stok fanla ve içerisinde tek fan bulunan standart 20 dolarlık kasalarda bile benimkinden çok daha düşük derecede çalışıyor, buna anlam veremiyorum
    Stok fanı 2 sene önce işlemcimi alır almaz hava sıcaklığından dolayı cpu qfan kontrol ile devrini yükselterek adeta odanın içine helikopter iniyormuşçasına gürültü yapınca hemen gittim bahsettiğim zalman fanı aldım.

Bugün Firebal'ın web sitesinden Nano Thermal Grease Mavi renkli yeni teknoloji olarak tanıtılan bir macun aldım. Link :http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTG-B20015
    Aslında bunu ekran kartıma uygulamayı düşünüyorum. Bu ürün hakkında yorum yapabilecek olan var mı acaba? performansı nasıldır? Acaba bu termal macunu işlemciye de uygulasam ısıda düşüş olur mu ?

Sistemimin resimlerini ekliyorum :

OC yapıyorsan eğer cpu voltage değerlerini düşürmelisin.yüksek voltage yüksek sıcaklık demek..bence voltage değerlerine bir bak..

• Maşallah, kasanın her tarafı fan olmuş. Bence işlemci fanı olmasada olur.

Şaka bi yana, ya aşırı oc yapıyosun, yada arkadaşların dediği gibi fanda temassızlık var. Vidaları biraz daha sıkmayı deneyebilirsin.

Yada işlemci ile fanın üstünü iyice bi temizleyip, hiç bişi sürmeden bi test edebilirsin... Çünkü ben aldığım bi termal macunla çok kötü sonuç almıştım...

Bide anakart faktörü var. Sana oluşan ısıyı ne derece sağlıklı verdiğide önemli. Yine kendi ASUS anakartımla başıma gelen olayı anlatayım. Anakart işlemci sıcaklığını boşta 35-40, oyun oynarken 50-55 göstermesine rağmen resetlemer oluyodu. İşlemcim çift çekirdekli Pentium D. Ancak ne anakart nede ısı ve voltaj durumunu gösteren programı bir hatadan bahsetmiyordu... Ve ben sorunu araştırırken, işlemcinin çekirdeklerinden birinin diğerine göre daha fazla ısındığını sisoft sandra programı aracılığıyla öğrendim. Bazı testlerde 100 dereceyi gördüm nerdeyse.... Ama diğer çekirdek 50 dereceyi geçmiyordu nedense.

Umarım dediklerimin bi faydası olmuştur ve çözersin olayı. Bencede o fanla aşırı rakamlar onlar. Kolay gelsin herkese...

• Dostlar,

Tam anlamıyla profesyonel olmasam da 10 yıldır bilgisayarla iç içeyim ve onlarca bilgisayar topladım, tamir ettim, monte ettim. Yaptığım işi kusursuz yaptığımdan emin olabilirsiniz acemi değilim, ama bu işlemciyi aldığımdan beri hep yüksek derecelerde çalışıyor. Eskiden kış aylarında o/c yaptığım oluyordu, şu an kesinlikle o/c yapmıyorum. Ayrıca Asus anakartımın içinden çıkan AI Booster ile sıcaklığa bakıyorum, ayrıca biostan baktığımda daha da sıcak olduğunu görüyorum. Bir de bu problem vardı size belirtmediğim, biostayken işlemcim neden aşırı ısınıyor acaba buna da anlam verebilmiş değilim. Bilgisayar başlarken de win yeni açılırken systray programlar başlarken de 65 dereceye kadar çıkıyor, 1-2 sn. içinde bütün systray programlar açıldığında ise size verdiğim değerlere düşüyor ve daha da düşmüyor... Bu arada masaüstünde çalışırken sistem boşta %99. Yani yazılımsal olarak da herhangi bir program işlemciyi kullanmıyor. Gel de deli olma....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 11 Temmuz 2007; 15:52:13 >

• alala stock dan desek neysede o fanlarla iyi bi hava akımı oluşturulmussa asla cıkmaması gerek
  • core 2 al kurtul destop 33-35 derece oyunlarda 45 derece 6600 var süper..

bende 2 kasa fanı
    sende 7 fan gürültüden durulmuyordur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende üç tane fan var yeterli olurmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

core 2 al kurtul destop 33-35 derece oyunlarda 45 derece 6600 var süper..

bende 2 kasa fanı
    sende 7 fan gürültüden durulmuyordur...

Adam diyor traş olacam.Sen diyorsun kafayı kes kurtul.Sistem toplayacam demiyorki sıcaklık sorunum var diyor.
    Neyse ceyarr kardeş sen soğutucuyu sök, temizle macununuda sür ve soğutucyu tak.Sonra bayağı bi çalışsın ama.Macun erisin ve tam perfromansı o zaman gösterir.

• yahu söktüm, temizledim taktım makine açıldı 89 derece ile
    şimdi masaüstünde 75 derecede çalışıyo anlamadım ben bu işi.. macun yeni olduğu için mi böyle oldu yoksa macunu biraz fazla mı kaçırdık?
  • kardeş ben 90 dereceyi gördüm sen ne diyon. bu forumda İŞLEMCİ 80 DERECE !!!!!!!!!! başlığına bak ama sorun çözüldü
  • yav forumu falan açtım 85 derecede çalışıyo ne oldu buna ? söküp baksam mı ki ?
  • bi arkadaşın böyle sorunu varmış
    biosu yenilemiş sıcaklık düşmüş

ama sen yinde c2 alll hatta CQuatro all 22 temmuz büyük gün
  • quote:

Orjinalden alıntı: powersystemultimated

kardeş ben 90 dereceyi gördüm sen ne diyon. bu forumda İŞLEMCİ 80 DERECE !!!!!!!!!! başlığına bak ama sorun çözüldü

iyi de ben bios yükledim zaten dün hiçbir şey değişmedi
    tekrar macun uygulayıp açınca çıldırdı 80lerde çalışıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 11 Temmuz 2007; 21:41:47 >
  • ya beyler kafayı yiycem yardım lütfen.. heatsinke elliyorum buz gibi neredeyse...
    Asus ai booster ve biosa baktığımda 90 derece ?? nasıl oluyo ki anlamadım ben bu işi
    biosu da tekrar yükledim az önce değişen bir şey olmadı. işlemci bu derece sıcak olduğunda heatsinke de el değmemesi gerekiyo
    yerine de tam oturmuş durumda
  • bilgisayarı acar acmaz sıcaklık yükselemez
    anakartın sıcaklık sensoru bozulmus olabilir

imkanın varsa aynı işlemciyi başka boardda dene bide aynı fan ile

orda düşük sıcaklık gosterirse sorun yok
    ama yine yüksek cıkarsa termal macun bozulmus olabilir
    başka bi macun dene güzelce temizledikten sonra heat sinki

birde son olarak heat sink buz gibi diyorsunya işlemci 80 derece iken,
    o an kapa pc yişhemen sök heat sinki işlemciye dokun(dikkatli dokun ama )
    işlemci yanıyosa bilki sorun macunda
    yanmıyosa sensör bozuk
  • açtım baktım macunu biraz fazla kaçmış sanırım
    salak gibi bi macun aldım da ondan... nano thermal grease mavi renkli çamur gibi bişey.. Yoğun, miktarını ayarlayamadım.
    temizleyip tekrardan uyguladım, şu an masaüstünde 60 derece, oyun açtığımda 75'i buluyor...
    ama macun az kalmıştı çok az uygulayabildim..
    Heatsink konusuna gelince de, bilgisayar çok çalışınca ısınıyo ama öyle aşırı bir ısı yok
    subaru arkadaşın da dediği gibi bilgisayar 80 derece gösterirken hemen kapatıp söktüm
    sıcaklık var, ama öyle 80 derece falan değil bence..
    Neyse, bildiğimden şaşmayacağım, yarın gidip bi arctic silver 5 alıcam kendime bi 8-10 derece garanti düşer diye düşünüyorum
  • büyük ihtimal anakart yanlış ölçüyor bios uğpate dene bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: KENZ

büyük ihtimal anakart yanlış ölçüyor bios uğpate dene bence

dosum bios update yaptım herhangi bir değişme yok
    adam gibi bi arctic silver alıp sürücem 8-9 derece kadar düşürse normaldir zaten sıcak havalarda 52-53 derece..
    soğuk havalarda da 48-50 derece.. ben bu işlemci ve anakartın 45'te çalıştığını gömedim zaten hiç
  • Öncelikle bios upgrade yap.
    Benim conroe-l tanınmadığı için hem celeron-d olarak gösteriliyordu hemde ısısı 249 derece olarak gösteriliyordu. :D

Sonra heatsink...... dicektim son yorumunu okudum bu yazdıklarımı aklından sil.

Benim p4 2.8 (HTsiz)(478 pin) stok fanıyla(solisyonsuz) tam 79 dereceye kadar ısınıyordu.
    P4 2.8'den vazgeçmekten başka bir çaren yok.

Birde bişey daha.Colgate diş macunu al işlemcinin üzerine taşırmadan sür.
    Hiç olmazsa bir dene bakalım.Ben Signalle denedim.Azda olsa sonuç verdi.

Neden Colgate dedim Kuzen kendininkine (Pentium 100'e seneler evvel Colgate sürmüş)

Yalnız sonra fanı tam mı oturttum naptım bende bilmiyorum ısı 44 derecelere indi şaşırdım kaldım.
    Ama nihayet o işlemciden kurtuldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Temelkuran -- 12 Temmuz 2007; 12:16:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.