Şimdi Ara

Kafamdaki Sorular..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Yaşım 21 motor ehliyeti olarak a2 yazıldım, eğitimi görüyorum 1 ay içinde sınava gireceğim.18 yaşımdan beri motor sürdügüm var.
    Şimdiden motor alıp alamayacağımı şaşırdım.
    Motor alıcak olursak, ilk defa motor almış olacağım, suana kadar arkadaşların motorlarını kullandım.
    Yani motor kısmından emin değılım derken almakta sıkkıntı yaşamak istemiyorum.bu sebebten bu motor satış aylarında ucuzluk oldugunu duydugum her seneler gibi yazın pahalanmasına motor olmasından aradıgım özellikte motor yoktur olmayabilir diye 1 ay içinde kesinlikle almayı düşünüyorum veya daha beklemem gerekir mi? kesın kararlı olarak alacağım motoru.
    tek ricam bilgisizligime bilgi katarmısınız? sizlerden yardım istiyorum.

İzmirde oturuyorum ege bölgesinden motor aradıgım vardır.

Bütcem hakkında 7000tl-9000tl arası sıksam max10.000tl .

Rahat 160kmh hızına max 200kmh görebilecek motor arıyorum.

Motor ararken hangi siteleri önerirsiniz veya bulundugum sitede satış yapanlar varmıdır?

Hız konusunda eminim: b sınıf ehliyetim var izmir konya arası araçla gidip geliyorum araç tek başıma bindiğim için yakıt ve hızı 130kmh göremeyen araçla(ömrümü yedi) artık son bir değişiklik yapmak amacıyla sizlere başvurdum.
    Bazı sorularım daha var aklıma gelmıyor suanda. geldikçe yazacagım. böle yazı içinde bıraktıgım için özürlerimi iletiyorum umarım yazdıklarımı anlarsınız.yardımlarınızı bekliyorum.

Düzeltme:
    Kısaca sizlerden motorsiklet tavsiyesi istiyorum. İş konusundan dolayı Şehir dışına sık sık çıkıyorum. Arabayla yavaş ve yakıtı çok yediği için motorsiklet almayı düşündüm.Bu sebepten dolay bu aylarda motor almakta uygun olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda bana bilgilendirmenizi istiyorum .
    Bütçem 7000-10000tl arasında, Zaman benim için önemli olduğu için rahat 160-200kmh hızına ulaşabilecek motorsiklet tavsiyeleriniz bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirakifarslan -- 23 Kasım 2015; 15:22:46 >

• Yazdığını kendin okudun mu hiç? Bu nasıl bir türkçe?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse yazmamış ben yazayım. Fıstıklı olsun.
  • Ne kadar az çok sölesenizde haklısınız, güzel Türkçemizi batırdığım için Özürdilerim .Vardiyalı olarak çalışıyorum, işe giderken aklıma geldiği için yazarken aceleye getirdim ve Alman vatandaşıyım Türkçeyi geç zamanda öğrendim.Tekrardan Özürlerimi iletiyorum.

Kısaca sizlerden motorsiklet tavsiyesi istiyorum. İş konusundan dolayı Şehir dışına sık sık çıkıyorum. Arabayla yavaş ve yakıtı çok yediği için motorsiklet almayı düşündüm.Bu sebepten dolay bu aylarda motor almakta uygun olup olmadığını bilmiyorum. Bu konuda bana bilgilendirmenizi istiyorum .
    Bütçem 7000-10000tl arasında, Zaman benim için önemli olduğu için rahat 160-200kmh hızına ulaşabilecek motorsiklet tavsiyeleriniz bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirakifarslan -- 23 Kasım 2015; 14:29:28 >
    Öncelikle trafikte sürat yapmayı kafanızdan çıkartın 200 kmh hızla giderken yola 5 yaşında çocuk fırlatma ne yapacaksın 200 kmh hız bir saniyede 56 metre yol almaktır 4 saniye uzaklıktaysanız sizi hiçkimse görmez görseler fren tutmaz mezar yerini şimdiden hazırlat

• Haklısınız bu şehir içinde kullananlar hız olarak cidden size hak veriyorum kaza olayı olarak beni geç karşımdaki çarpabileceğim kişi insan ,çocuk o yaralanma ölüm gibi sonuçlara ne hakkı var Allah Korusun size bu konuda tamamen katılıyorum. Ama benim bu hız konusunda sadece otobanda kullanacağım, tabi ki şehir içinde kullanırken hayata o hızla kullanmam mümkün değil, demek istediğim şehir dışına sık sık çıkıyorum İzmir Konya arası otobanı kullanırken yapabileceğim hız olacak şekilde motor istedim kısaca.
    Soruuuu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emirakifarslan E kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkçeniz şu an dikkat edilecek en önemsiz şey. Siz pek detaylı ve gerçekçi düşünmeden bir karar almışsınız ve bu kararı hayata geçirmenizin sizin sağlığınız için çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Kendiniz hakkında bilgi vermemişsiniz, ekipmanlarınızdan, önceki tecrübelerinizden bahsetmemişsiniz tavsiye bekliyorsunuz.

Siz bunlardan bahsetmedikçe kimse sizin ölmenize yardımcı olmak istemez.
  • Türkçeyi doğru düzgün yazmadıkça kim beni anlamak ister ki deminki aceleden yazdığımı yazamadığım gibi anlayamadıklarınızdan olan oluşan durum gibi ,anlatmak istediklerimi anlatamadığımda onun cevabını alamadıkça ne önemi olurdu, Türkçeyi önemsiz görmeyelim. Öncelikle%100 hayatıma önem veriyorum tabi ki benimde özel hayatım var. kendim emin olarak yapıyorum işlerimi bu konuda şüpheniz olmasın lütfen.
    Unutumuşum kendi hakkımda yazmadıklarımı aff ola.
    Hafta 5 kere İzmir-Konya yapıyorum meslek işte.O yolları adım gibi biliyorum nerde ne yapılacağını ve ondan o hızda motor istedim.
    Boyum: 184
    Kilom:82
    18 yaşımdan itibaren motora biniyorum a1 ehliyetim var.bu ay a2 ehliyeti alacağım Allah nasip ederse.
    Kask Ceket Eldivenlerim olarak ekipmanlarım hazır depoda duruyor. 1 sene önce almıştım hiç kullanmadım bile.

Motor her zaman tehlikeli, her insana bakarsak herkes bir şekilde tehlikeli diyecektir diyoruzda. bu konuları lütfen açmayalım. Kendime emin olarak kendime inanarak yazdım sadece sizlerden motor tavsiyesi istiyorum yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirakifarslan -- 23 Kasım 2015; 15:46:18 >

• hocam o paraya alacağınız motorların o hıza çıkmasına imkan yok. tahminimce en fazla 140 falan görebilirsiniz. 20-22bin veririm derseniz mt07 tavsiye ederim. ya da 5 daha koyup cbr250r derim.

ama o paraya aldığınız motorla 140 yaparsanız şükredin derim. ayriyetten anladığım kadarıyla sabit tecrübeniz yok o hızla uzun yol yapmanıza imkan yok ilk virajda allaha ulaşırsınız.
  • haftada 5 kez Konya-İzmir ciddi bir rakam. Bence otomobilden vazgeçmeyin. Motorla o yol gidilmez. ayda yılda bir iki kere zevk için yapılacak mesafe o. Ayrıca motor ne olursa olsun otobanda da o hızlar çok tehlikeli. Bana pek bilinçli istekler olarak görünmedi, bu söyledikleriniz. Şu kadar param var deyip, 160-200 yapacak motor tavsiyesi istiyorsunuz bu da motosikletler hakkında çok bişey bilmediğinizi gösterir. Benim tavsiyem vazgeçin bu fikirden. zaman konusunda sıkıntınız varsa seyahatinizi uçakla planlayın. otobanda 160 la giden bir motordan milyon kere güvenlidir.
  • Yıllardır motora binen birisi olarak ben de yorumlarımı yazayım:

Anladığım kadarıyla uzun yol yapıyorsun ve az yaktığını ve hızlı gittiğini düşündüğün için motosiklet istiyorsun. Öncelikle şunu söyleyeyim, sürekli konforlu bir şekilde 150 - 160 gidebileceğin, basınca 200'ü görebileceğin motosikletlerin hepsi 4,5 - 7 lt/100 km yakar. Küçük bir dizel araç her zaman daha ekonomik olacaktır. Clio 1,5 DCİ, Citroen C3 dizel, Opel 1,3 CDTi, Fabia dizel, Ibiza dizel, Fiat 1,3 multijet vs... Bunların hepsi motosikletten az yakar. Motosiklet keyif aracıdır, az yaksın diye tasarlanmamış. 250'lik motosikletler son gaz abanırsan 140'ı görür, ama onlar bile 3,5 litre civarında yakacaktır, belki daha fazla. 1000'lik süper sport motosikletler 300 km/h görür, ama bu hızda giderken ortalama 18 - 20 litre yakarlar. Hız pahalıdır.

Konfor yönüne gelirsek, 300 km'den uzun yolculuklar altında 1000 - 1200 cc'lik bir Adventure Touring veya Sport Touring motosiklet yoksa ızdıraba dönüşür. Yamaha MT-07 gibi çıplak bir motosikletle uzun yola çıkarsan pişman olursun, rüzgardan korunağı iyi olan motorlarla uzun yol yapılır. Kawasaki Versys 650 veya BMW F650 (Tek silindirli olan) gibi motorlar da titreşimlidir, 2 saat sonra uyuşmaya başlarsın. Yanında eşya taşıyamazsın, sırt çantasına ve 40 lt civarı arka ve yan çantalara tepiştirebildiğin kadar. Yine dizel küçük araba tavsiye ederim.

Güvenlik konusuna gelince, öncelikle ve mutlaka iyi bir hocadan güvenli sürüş eğitimi almalısın. ADAC, RosPA, American Motorcycle Association, OMM Riders, GIS akademi, ART motoakademi vs bir sürü güvenli sürüş toplulukları ve eğitim kurumları falan var, bunların yayınlarını bol bol okumalısın. Güvenli sürüşte asla herşeyi öğrenemezsin, asla 'olmazsın'. Her zaman öğrenecek yeni bir ders vardır, hep kendini geliştirmelisin. Bu konunun şakası yok, güvenli sürüş eğitmeni dostlarımızın bile bir anlık hatalarıyla aramızdan ayrıldıklarını çok gördük. Kaskın, kulak tıkacın, balaklavan, belliğin, tam korumalı montun, pantolonun, eldivenlerin ve çizmelerin (ve tercihen içine giydiğin dizliğin ve vücut korumaların) paranın yettiği en iyi ürünler olmalı ve en kısa yolda bile mutlaka üzerinde olmalı. Ama unutma, bunlar sadece yumurtayı korumak için üzerine tuvalet kağıdı sarmakla aynı şey!

10000 TL bütçe bu iş için uygun değil, biraz daha artırman gerekir. Biraz eşya taşımak ve uzun yola gitmek için sana ne önerebilirim dersen, F650 GS, F650 CS, VStrom 650, CBF600, Versys 650, ER6, ER5, Pegaso 650, Transalp, KLE 500, TDM850 aklıma gelenler. ABS'li için bütçeni zorla derim.

Sadece bir sırt çantası ile 140'ı geçmeden, 300 km'den az yol giderim dersen Ninja 250, CBF 250, CBR 250 en makul motorlar.

125'likler amaçlarına hizmet etmez diye düşünüyorum.

Öncelikle güvenli sürüş! Eğitim, araştırma, sürekli kendini geliştirme, limitlerini bilme. Asıl önemli olanlar bunlar.

• Uzun yoldan geldim. Tekrardan geç yazdığım için özür dilerim.
    Anlaşılan bu kadar sağlığımız canımız için sizlerin söylediklerinize göre tecrübe gerçekten önemliymiş ,sizlerden Allah razı olsun. Bunu bir kez daha aklıma soktum. şimdi motorun ne demek olduğunu net şekilde anladım. Bütçem deki hızda Motoru zaten alamayacağım gibi de, iyi ki sizlere başvurdum.
    Artık saçma cümlelerimle düşüncelerimden uzak duruyorum .
    Keşke Uçak olsada...Maalesef yol üzerinde konaklamam gereken yerler vardır, bu sebepten uçak olmuyor.
    Artık merak etmeyin Allah`a şükür aracımdan vazgeçmiyorum sayenizde canımı can taşıyanları düşünüp cevaplamanız beni çok etkiledi çok teşekkürlerimi iletiyorum sizlere.
    Artık keyif için.. dikkatli olmak içinde boş zamanlarımda ADAC, RosPA, American Motorcycle Association, OMM Riders, GIS akademi, ART motoakademi eğitim yerlerine gidip paramı bir kısmını da buraya harcamayı düşündüm. Tedbirli olmak için.
    ve geri kalan para kısımla motor almayı yine düşündüm, keyif için .O kadar çok istemiştim ki, Çıkartabildiğim kadar para çıkardım ama tahmin ettiğim gibi gerçekten yanıldım .
    Konumuz uzun yolculuk meselesi artık kapattım. Yeni bir konu açmakla başlıyorum izin verirseniz. Aklımda kaldı yine sizlerden tavsiye ettiğiniz motora baktım en ince ayrıntısına kadar. Tek silindir olarak bahsettiğiniz durum içerisinde olmak gerçekten rahatsız edici araştırdım. Ne yalan söyleyim super sport tarzda motor hoşuma gitti :Ninja 250, CBR 250 ..
    Almayı düşünüyorum yinede.
    Şimdi bir durum söz konusu arkadaşımdan uygun fiyatta motor almayı düşündüm. Yine sorularım geldi:
    Bazı forumlarda okuduğum gibi fizik olarak boy kilomla altımdaki motorun küçük görünmesi bazılarına çok rahatsız edici olduklarını söyledikleri gibi bende öyle düşünüyorum. Bunun için 184cm 82 kilom için motorun altımda küçük görünmesinde sakınca için yinede bütçem deki race tarzda motor bulabilir miyim? Hız önemli değil artık.
    2.el motor olursa sıkıntıları olacak mı?
    Yakınımdaki satılık olan hyosung GT 250 R 2011 model nasıldır?
    2.el olarak satan tanımadığım sahiplerin Motoru nasıl sağlam olduğunu anlayabilirim ?(önceden dediğim gibi ilk defa motor alacağım ondan dolayı bilgim çok yok, sizlerden bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.) yardımlarınız için teşekkürler iyi günler dilerim..

gokhandemirhan sizlere o kadar ayrıntılı uzun yazmanız için tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirakifarslan -- 25 Kasım 2015; 4:33:43 >

• Hocam 2. El alacaksaniz lutfen cin mali almayin. Motordan sogumaniza neden olur. Honda yamaha gibi markalarin 2. Elleri daha yarariniza olacaktır. 0 alacaksaniz mondial kuba gibi markalara bakabilirsiniz. Yagini suyunu takip ettikce sıkıntı cekmeyeceksiniz. Egitiminizi almaniz tabii yarariniza olacak ama bence egitimden de önemli olan sey ekipmandir. Egitim almayin demiyorum yanlis anlasilmasin. Ama lutfen ekipmanlariniz eksiksiz ve kaliteli olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de her durumda Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, sizin için uygunsa KTM, bütçe yetiyorsa BMW tavsiye ederim. Bunlar dışında son olarak Hyosung alınabilir, Güney Kore malıdır. İkinci el sıkıntı olmaz, ben şimdiye kadar 6 - 7 motor aldım, hiçbiri sıfır değildi.

Motordan anlayan bir ustaya göstermek lazım, tarif edilebilecek birşey değil. Ben de aldığım bütün motorları mutlaka ustama gösterip aldım.

Boyunuza posunuza uygun motor işini sıkıntı etmeyin. Bu işi sever, devam edecek olursanız daha koca bir ömür var önünüzde. 250'lik iyidir iyi. Çok deneyimli değilken büyük motor alırsanız siz motoru değil, motor sizi yönetir, hatalı alışkanlıklar gelişir, motordan soğursunuz.
  • İkinci el motorda geçmişini bildiğiniz tanıdığınız motor dışında tamamen kumar işi hiçkimse garanti vermez ikincil motorda garantisi bitmemiş servis kayıtları olan motor birazdaha güvenli olur onunda fiyatı sıfırıyla arasında fazla fark olmaz tabi her motorun kendine has avantajı ve dezavantajı olur bunlardan hangisi işine gelirse tabi herşey ekonomi meselesi

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.