Şimdi Ara

KAFAMDA KABUK OLUŞUYOR YARDIM!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
34.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar yaklaşık 3 aydır kafamda kabuk gibi şeyler oluşuyor. Başlarda pek çok değildi dert etmiyordum kaziyordum kasininca elime kepeklerden oluşmuş kabuk gibi şey geliyordu. Şimdi cekilmeyecek derecede çok çıkmaya başladı. Sürekli kasiniyor. Kasiyorum kabuğu kanıyor vs. Arkadaşlarım falan gorunuyo diyorlar. 2-3 günde bir ketoral adlı doktorun önerdiği sampuanla kafamı yikiyorum ama pek bir fayda ettiği söylenemez. Bu kabukları kasiyana kadar kafamda kepek falan yok. Ne zaman kasirsam sacim kepeklenmeye başlıyor. Doktora gidecektim MHRS den boş randevu bulamadım. Ne yapayim sizce? En yakın zamanda randevu almaya calisacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Birçok insanda bu sorun var, benimde var, buna seboreik dermatit diyoruz, genellikle fazla stresli ve yağlı cildi olan insanlarda meydana geliyor.Dönem dönem azıyor bazende hiç olmuyor, ve cidden iğrenç bir sorun saçları 2 günde 1 yıkamak gerek yoksa 3. günde başlıyor. O kabukları kopartma ozaman daha beter hale geliyor. Ama işin daha kötü tarafıysa bana kısa saç yakışıyor ve saçımı kestirdiğimde o kabuklanan bölgelerdeki saç derim hep kıp kırmızı ve kıp kırmızı bir kafayla geziyorum o kötü oluyor. Bu hastalığın tedavisi yok, kendinden geçebilirde ömür boyu geçmeyebilirde, ama geçtiğinde tekrar başlayabilirde. Aramıza hoşgeldin.
  • Benim saçımda + kulağımda oluyor....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Fly

    Birçok insanda bu sorun var, benimde var, buna seboreik dermatit diyoruz, genellikle fazla stresli ve yağlı cildi olan insanlarda meydana geliyor.Dönem dönem azıyor bazende hiç olmuyor, ve cidden iğrenç bir sorun saçları 2 günde 1 yıkamak gerek yoksa 3. günde başlıyor. O kabukları kopartma ozaman daha beter hale geliyor. Ama işin daha kötü tarafıysa bana kısa saç yakışıyor ve saçımı kestirdiğimde o kabuklanan bölgelerdeki saç derim hep kıp kırmızı ve kıp kırmızı bir kafayla geziyorum o kötü oluyor. Bu hastalığın tedavisi yok, kendinden geçebilirde ömür boyu geçmeyebilirde, ama geçtiğinde tekrar başlayabilirde. Aramıza hoşgeldin.

    Çok fazla kasiniyor hocam. İster istemez kopuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Strestendir,ergenliktendir,kafan yağlıdır ya da üçüdür.Geçer takma kafaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Fuddy

    Strestendir,ergenliktendir,kafan yağlıdır ya da üçüdür.Geçer takma kafaya.

    Kafam yağlı değil. Stres olabilir. Bu aralar dersler çok binmeye başladı. Ergenlikten de olabilir ama 1 tane sivilcem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stresten oluyor bende o. Çözümünü bilmiyorum. Pek takmıyorum da şuan, stres-üzüntü duyduğum şeyi takıyorum çünkü sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: il alkol


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Fuddy

    Strestendir,ergenliktendir,kafan yağlıdır ya da üçüdür.Geçer takma kafaya.

    Kafam yağlı değil. Stres olabilir. Bu aralar dersler çok binmeye başladı. Ergenlikten de olabilir ama 1 tane sivilcem yok.

    Şampuanın da etkisi oluyor zamanında iyice arttırmıştı benimkileri
    Çok şükür kaç senedir yok artık
  • bi şampuan verecek bitecek dert edecek bişey yok geçmiş olsun.
  • Yıllarca çektim aynısını, seboreik dermatit. Tek çare yeşil kutu prozinc. Kullandığımdan beri ne kaşıntı ne kabuk hiçbirşey yok cillop gibi saç derim. Prozinc al kullan hiç gitme doktora.
  • Tamamen stresle alakalı bir durum.Tecrübeyle sabit.
  • ketoral kullanıyorum ayrıca yukarıdaki arkadaşın söylediği prozincide hiç bir fayda etmiyor bununla yaşamayı öğreneceksin banyo sonrası sığ uçlu tarakla kazıyarak yumuşayan kepeklerden kurtulacaksın seni 3 gün idare eder sonra tekrar tekrar ve tekrar....
  • Kafanda ben olabilir. O ben kepekle kaplanir ve kazidiginda kanayabiliyor. Benim kafamda bir adet mevcut elle hissedebiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banyo yapsan geçer
  • dostum bu bir hastalık ve ismi seboreik dermatit eczacılara söyle bununla ilgili vichy nin bir şampuanı var veriyor aslında saçında kepek olan insanların çoğunda bu durum söz konusu bendede aynı eşkilde bu şampuanı al ve saçını yıkarken fırçalı tarakla tara yani saçının derisine temas edicek şekilde , saçını bu şekilde 2-3 günde bir yıka ancak sürekli bu şampuanı kullanmalısın .sorun çözülüyor aynı şekilde kulaktaki kabuklarda gidiyor.
  • dostum kozanol diye bir medikal şampuan kullanmıştım... (aynı dert için..) eğer o şampuanı kullanırken kaşımayı bırakırsan bir süre yaralar geçiyor.. ama insan kendine hakim olamıyor ve çok kaşınıyor... sonuç olarak 2 yıl bu stresi yaşadım... Bu kozanolu kullanmadan önceki gittiğim doktor şampuanımı değiştirmemi önermişti.. (elidor kullanıyorduk , sırasıyla ; pantene , dove ,blendax kullandım... ) blendax 1 gün rahatlatıyordu ama sonra yine çıkıyordu.. Sonunda head & shoulders (saç dökülmelerine karşı - erkekler için) kullanmaya başladım ... 1 yıldır rahatım :) sende kullan rahat edersin...

    edit :
    http://images.hepsiburada.net/assets/SG/1500/SG_1282650.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi william thomsen -- 27 Aralık 2013; 14:17:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.