Şimdi Ara

Kafam Çalışmıyor !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
13.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum aşırı radyasyon yüklemesi yapıyormusun kendine? ben mesela 2 sene boyunca günde 3-4 saat telefonda konustum sonra mankafa oldum cıktım. bu tarz bişey olabilir sende de..
  • mesajım bulunsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Star

Ders çalışmakla ilgili konsantrasyon probleminin bence nedeni niçin ders çalışmak gerektiği konusunun aslında özünde kavranmamış olması.İlerdeki yaşamın kalitesi tamamen şu lise ve üniversitedeki yıllara bağlı.Durumun ciddiyeti gerçekten kavranmış olsa aslında bırak konsantrasyon eksikliğini çalışmak için vaktinizin yetmediğini bile söylerdiniz.

Ben doğru dürüst bir üni kazanamadım bunun ne demek olduğunu fark ettiğim an iyi bir üni kazanmış arkadaşımla kalabalık bir ortamda bir araya geldiğim andır.Özelliklede kızların da bulunduğu bir ortamda şu soru çok canınızı yakabiliyor.Hangi üniversitedesin ve hangi bölüm? Tıp Fakültesi demekle anadolunun bir ilinde duyulmamış bir üni ismi söylemek arasındaki farkı gözlemledim.Arkadaşım Tıp Fakültesinde okuyorum dedikten sonra aynı ortamda bulunan insanların ona karşı olan davranışlarında gözle görünür bir değişiklik oldu inanın.Saygı kavramı gözümde somut bir hal aldı.Zaten farkettimki bu yaştan sonra artık insan ilişkilerinin en belirleyici noktası bu soru.Örnk vereyim ben konuştuğumda bazen yüzüme bile bakmayan insanlar o konuşurken pür dikkat dinlediler yada başka bir yerden örnek vereyim bizim apartmanda yönetici bir doktor ama adam kendisi istemedi yönetici olmayı zaten işlerlede gene eski yönetici uğraşıyor Fakat her konuda apartmanda adamın sözleri çok önemli herkes için.

Şimdi düşünüyorumda biz serserilik ederken adam ders çalışıyordu hatta biz onunla dalga bile geçtik şakada olsa ama sonuç? Şimdi o bizle dalga geçecek durumda ama yapmıyor böyle giderse hayat bizle bişeyler geçecek zaten o yeter bize Bunun geri dönüşü yok işte asıl önemli olanda bu.Ben şimdi yeniden ders çalışmaya başlayacak olsam iyi bir üni kazanmak için gereken seviyeye gelmem en az 3 senemi alır tonlada paraya mal olur vede kaybettiğim senelerde cabası.Avrupada yaşıyor olsam bu hiç sorun olmazdıda Türkiye'de her şey çok para.Her neyse pişmanlık çok kötü bişey alın size ibretlik paylaşım.

Arkadaş gerçekten çok güzel anlatmış,herşey için çok geç olmadan önlemini al.İnsanın yaşı ilerledikçe kendini ne kadar zorlasanda hayata karşı olan merakı,öğrenme isteği ve içindeki kavrama zekası,arzusu yok oluyor.İleride benim gibi keşke şöyle yapsaydım,etseydimlerle kalma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Orijinalden alıntı: CaRbOnxx

Bu durumlarda unutkanlık ve dikkatsizlik elizabete bağlanıyor. fazla biniyor olabilirmisin alete

Bununla alakası var mı yok mu bilemiyorum.

Kesinlikle var
  • Lanet olsun.Bu sorun bendede var.Tam dersi dinliyorum , odaklanıyorum hoooop aklıma bilgisayarım,ps3,arkadaşlar,arabalar v.b şeyler geliyor.Bunlar özellikle Fen ve Matematik derslerinde oluyor.Bunun dışında unutkanlığım yok.
  • Birşey olmadı arkadaşlar. Şu sıralar belimdeki ağrılar için doktora gidip geldim emar , emg , kan testi vb. Bu yüzden daha psikoloğa gidemedim. Gittikten sonra son durumu yazıcam merak etmeyin.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Lafı çok uzatmıcam. Özet geç muhabbetleri olmasın

Örneğin matematikte konuyu biliyorum , anladım. Örnek soru çözüyoruz. Herkes takır takır çözüyor ben soruya bakıyorum soru bana bakıyor. Aslında o anda kafamda binlerce düşünce geçiyor. Ama kafamı toparlayamıyorum. Ayrıca çok fazla unutkanlık olmaya başladı. Bu da gittikçe bende istemeden psikolojik bozulmalara yol açıyor. Ya bazen biri bi soru soruyor arkadaşlarla konuşuyoruz öyle. 5 saniye ne dediğini düşünüyorum. Nedir bunun sebebi bilen var mı ya da yaşayan ?

Saygılar

bu olay benim lise yıllarımda kimya dersinde karşıma çıkıyodu.Herşeyi biliyorum ama soru karşıma gelince hayallere dalıyorum kafamda en son dinlediğim şarkı çalmaya başlıyo anlam veremediğim şeyler oluyodu.Şimdi üniversitede kimya bölümü okuyorum ne garip dersler de çok iyi. Sen de matematikçi olacaksın galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Lafı çok uzatmıcam. Özet geç muhabbetleri olmasın

Örneğin matematikte konuyu biliyorum , anladım. Örnek soru çözüyoruz. Herkes takır takır çözüyor ben soruya bakıyorum soru bana bakıyor. Aslında o anda kafamda binlerce düşünce geçiyor. Ama kafamı toparlayamıyorum. Ayrıca çok fazla unutkanlık olmaya başladı. Bu da gittikçe bende istemeden psikolojik bozulmalara yol açıyor. Ya bazen biri bi soru soruyor arkadaşlarla konuşuyoruz öyle. 5 saniye ne dediğini düşünüyorum. Nedir bunun sebebi bilen var mı ya da yaşayan ?

Saygılar

bu olay benim lise yıllarımda kimya dersinde karşıma çıkıyodu.Herşeyi biliyorum ama soru karşıma gelince hayallere dalıyorum kafamda en son dinlediğim şarkı çalmaya başlıyo anlam veremediğim şeyler oluyodu.Şimdi üniversitede kimya bölümü okuyorum ne garip dersler de çok iyi. Sen de matematikçi olacaksın galiba

• Panpa sana önerim bilgisayarın başında daha az otur. Ondan dolayı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asyouvvish
    Panpa sana önerim bilgisayarın başında daha az otur. Ondan dolayı oluyor.

Bununla pek alakası olduğunu sanmıyorum. Doktora gidicem ama şu aralar belimdeki ağrılardan dolayı doktora gidip geldim (emar , emg vb.) ondan gidemedim bi türlü.
  • AYNI SORUN BENDEDE VAR SON GÜNLERDE MÜZİK DİNLEMEDEN DURAMIYORUM SÜREKLİ KAFAMDA MÜZİK VAR SUSMASI İÇİN YALVARIYORUM AMA YOK SABAH UYANINCA DA BEYNİM BENİ MÜZİK DİNLEMEYE İTELİYOR.OKB DİYE Bİ HASTALIK VARMIŞ GALİBA ONDAN BU.BİLEMİYORUM AMA GEÇMESİNİ UMUYORUM.ŞUAN BİLE HALA KAFAMDA MÜZİK VAR DELİRECEK GİBİ HİSSEDİYORUM...
    BU KONUDA BİLGİSİ OLAN BİR ARKADAŞIMIZ YARDIM EDERSE SEVİNİRİM
  • Gidemedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bkz: Gitmedi...
  • Adamda dikkat dağınıklığı var kimse de yazmamış.Kardeş senin yapacağın tek şey psikiyatriste gidip ilaç almak.
  • Arkadaşlar konuyu görmemişim. Bildirim sistemi ile gelen bildirimler ile bugün farkettim.

Doktora tabii ki gittim. Üni sınavlarına hazırlandığım sene Ritalin ile başlayıp Concerta ile devam eden bir süreç geçirdim. Tabii bunların yan etkilerini azaltmak için bir de antidepresan. Bu durumu yaşayan ve hâlâ konuyu takip edenlere tavsiyem bir psikiyatriste başvurun. Ben size kafama göre gidip şunu yapın , şu ilacı alın diyemem. Belki yardımcı ilaca gerek kalmadan çözülebilecek durumunuz vardır. Zaten önerebileceğim ilaçlar da kırmızı reçete ile alınan ilaçlar olduğundan her türlü bir uzmana başvurmanız gerekiyor. Şuan Celal Bayar Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim ve ilaç kullanmıyorum. Durumum gayet iyi. Bunları aynı durumu yaşayanlara moral vermesi açısından yazıyorum. Çözülemeyecek bir sıkıntı değil çünkü.

Herkese geçmiş olsun , iyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.