Şimdi Ara

Kadinlar eslerini neden yanlizlastirmaya calisirlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok sevdigim sessiz sakin, uysal bir abimiz gitti kendisine zit karakterde bir bayanla evlendi. Adamin gunluk hayati ev, is. Hanimi ile bir yere cikabilirse ne ala cikamazsa ev kedisi gibi bir hayata sahip.

Efendi bana misafir gelince ona yatagimi verip kendim yerde yattim, isimi gucumu birakip onu gezdirdim, ilgilendim. Ben adama hurmet ettikce karisi kudurmus. Kadin geldi birden bire face ten sen beni kocamdan bosatmaya calisiyorsun eline ne gecicek, cocuklarimizi bile sevmiyorsun, kocamla gorusmeni istemiyorum dedi. Bende son derece incinmis bir sekilde tamam dedim !

Kocasi beni arayip musait bir zamanda tekrar sana ugricam deyince bende olani biteni adama soyledim. Bu arada hoparlor acikmis bizim yengede dinliyo ! Birden bire ciyak ciyak bagirmaya basladi. Sen bunlari niye soyledin diye ! Simdi ne arkadas beni ariyo nede ben onu zira kadinin atacagi iftiradan korkuyorum !

Bu kadin milleti niye boyle ? Neden kocasinin sadece kendinden baskasi ile gorusmesini istemez ?

• Ne yiğitler kabadayılar süt dökmüş kediye dönüyor anlamadığım durum şu neden çoğu erkek söz geçiremiyor neden korkuyorlar anlamıyorum kadınlar hep otoriter ağırlığını koyuyor.

Eskiden erkeğin ağırlığı vardı kadın korkardı,şimdi erkek korkuyor boşanırsam ne yaparm eve geç gidersem ne yaparım diye hersey temizlik ev işi ortak olmalı lafıyla başladı.100 yıl sonra belki biz göremiyecez ama kadınlar çocuk doğurmakta ortak olsun diyecek.
  • Ne yiğitler kabadayılar süt dökmüş kediye dönüyor anlamadığım durum şu neden çoğu erkek söz geçiremiyor neden korkuyorlar anlamıyorum kadınlar hep otoriter ağırlığını koyuyor.

Eskiden erkeğin ağırlığı vardı kadın korkardı,şimdi erkek korkuyor boşanırsam ne yaparm eve geç gidersem ne yaparım diye hersey temizlik ev işi ortak olmalı lafıyla başladı.100 yıl sonra belki biz göremiyecez ama kadınlar çocuk doğurmakta ortak olsun diyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Ne yiğitler kabadayılar süt dökmüş kediye dönüyor anlamadığım durum şu neden çoğu erkek söz geçiremiyor neden korkuyorlar anlamıyorum kadınlar hep otoriter ağırlığını koyuyor.

Konus yigidim konus ! Insanin yuregine su serpiyor senin gibi adamlar yeminle !

ben evlenmeye korkuyorum bu model kadinlar yuzunden zira kadin kendine es degilde hayvan aliyor gibi
  • Ruhları ezik insanlar, kendi kişilikleri oturmadığı için böyle birileri yontuyor işte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi olmuş ona evlenmeseymis her insan tercihini yaşar benide böyle sıkan bunaltan kıza vurdum tekmeyi oh be hayat varmış dedim özgürlük gibisi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

İyi olmuş ona evlenmeseymis her insan tercihini yaşar benide böyle sıkan bunaltan kıza vurdum tekmeyi oh be hayat varmış dedim özgürlük gibisi yok
    iyi guzel diyonda hocam adamin 4 tane cocugu oldu ! Eli mahkum kadin ne derse efendi yutmak zorunda
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Benim konuşmam batıyor bazılarına yahu adamın şansına milyarda bir olan bi kız denk geliyor hem çalışan hem iyi huylu adam evliliği övüyor yahu kardeş insan yaşadıklarına göre şekillenir sana denk gelmiş mutlusun başka birine denk gelen kadın hayatı zindan etmiş o adamdan evlilik güzel demiş herkes sizin yaşadığı hayatı yaşamak zorunda değil.

Bak ben çevremi değiştirdin sıfırladım başka şehre taşındım yeni çevre edindim yine evli olan elemanların hepsi mutsuz,yarısı boşanma dersinde.

Sen burda saygı sevgi kıvılcımı saçanlara bakma iki iç adamlar hüngür hüngür ağlar :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir kiza nasil sarilinir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    O zaman işi zor hocam 4 çocuk ta varsa artık bir ömür ona ölüm gibi gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybetme korkusu ve güvensizlik

• quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Benim konuşmam batıyor bazılarına yahu adamın şansına milyarda bir olan bi kız denk geliyor hem çalışan hem iyi huylu adam evliliği övüyor yahu kardeş insan yaşadıklarına göre şekillenir sana denk gelmiş mutlusun başka birine denk gelen kadın hayatı zindan etmiş o adamdan evlilik güzel demiş herkes sizin yaşadığı hayatı yaşamak zorunda değil.

Bak ben çevremi değiştirdin sıfırladım başka şehre taşındım yeni çevre edindim yine evli olan elemanların hepsi mutsuz,yarısı boşanma dersinde.

Sen burda saygı sevgi kıvılcımı saçanlara bakma iki iç adamlar hüngür hüngür ağlar :)
    icmeden aglayip sizliyanlari, ici yana yana bu kadina nerden bulastim diyenleri bilirim ben !

Devletin bir an evvel erkek siginma evleri yada erkek koruma kanunlari gibi bir seylere el atmasi lazim zira erkek sussa ona azap erkek siddet uygulasa bir rezalet

• quote:

Orijinalden alıntı: LORIK

Kaybetme korkusu ve güvensizlik
    banada oyle geliyo ! Kocam bununla dolasirsa gozu acilir bende eskisi gibi kocamin agzina edemem diyerek adamin benimle baglantisini koparmaya calisiyo
    Aslında bu konu göründüğünden biraz daha karışık gibi, bir kere kadın kendine güvenmiyor ki karşısındakine nasıl güvensin, kişiler genelde kendinden bilir. Bilmiyorum belki de kadının sakladığı birşeyler vardır ve belki de kocası da bunu biliyordur ve sana anlatamaması için iletişiminizİ kesmeye çalışıyordur(kadın birşeyin üstünü zorla örttürmüştür belki). Bir bit yeniği var gibi ama anlamadım valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: LORIK

Aslında bu konu göründüğünden biraz daha karışık gibi, bir kere kadın kendine güvenmiyor ki karşısındakine nasıl güvensin, kişiler genelde kendinden bilir. Bilmiyorum belki de kadının sakladığı birşeyler vardır ve belki de kocası da bunu biliyordur ve sana anlatamaması için iletişiminizİ kesmeye çalışıyordur(kadın birşeyin üstünü zorla örttürmüştür belki). Bir bit yeniği var gibi ama anlamadım valla.
    Hocam aklimi karistirdin ! Benim tahminim yenge, adam yanima geldikce gozu acilsin istemiyordur ! Birde adam bununla evlendigine pisman

• içi pis olan kendi gibi birini bulunca bele olur
    birinin içi pis diğeri normal ise normal olan umursamaz davranır
    içi pis olan zamanla uzaklaşır

• Yemin ediyorum kadinin atacagi iftiradan korkuyorum. Adam beni aradikca kadin cildiriyo. Bir kac gundur adam beni aramiyo. Ne soyliceksen kocanin yaninda soyle dedim face ten blokladi

• çok şey söylenebilecek bir mevzu bu. burada analiz kasardım ama boşa gidecek biliyorum. ama kısaca şunu söyleyeyim, durum büyük oranda maddi ve sosyal statü ile alakalı. karaktermiş, adam ezikmiş kadın baskınmış bunlar ikinci planda kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

çok şey söylenebilecek bir mevzu bu. burada analiz kasardım ama boşa gidecek biliyorum. ama kısaca şunu söyleyeyim, durum büyük oranda maddi ve sosyal statü ile alakalı. karaktermiş, adam ezikmiş kadın baskınmış bunlar ikinci planda kalıyor
    Bildigim kadari ile maddi durumlari iyi. Sadece yenge hanim anladigim kadari ile kendilerine samimi olanlardan bir sekilde baglantiyi koparmaya calisiyor ama bunu neden yaptigini bilmiyorum !
  • 1-

"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm." buyurdular.

Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:

"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz."

2- “Ey kadınlar topluluğu, sadaka veriniz. Ben cehennem halkının çoğunun sizden oluştuğunu gördüm” buyurmuştur. (Buhari, Hayz 6, Müslim, İman 132)

İbn Abbas rivayetinde ise bu ifadeler şöyle aktarılmıştır:

“Bana cehennem gösterildi. Halkının çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.” (Buhari, İman 21.)

Rivayetin Cabir b. Abdullah’tan nakledilmiş metninde yer alan ibare ise şöyledir:

“Sadaka veriniz, zira çoğunuz cehennem kütüğüdür.” (Müslim, Salatu’l-îdeyn 4)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

1-

"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm." buyurdular.

Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:

"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz."

2- “Ey kadınlar topluluğu, sadaka veriniz. Ben cehennem halkının çoğunun sizden oluştuğunu gördüm” buyurmuştur. (Buhari, Hayz 6, Müslim, İman 132)

İbn Abbas rivayetinde ise bu ifadeler şöyle aktarılmıştır:

“Bana cehennem gösterildi. Halkının çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.” (Buhari, İman 21.)

Rivayetin Cabir b. Abdullah’tan nakledilmiş metninde yer alan ibare ise şöyledir:

“Sadaka veriniz, zira çoğunuz cehennem kütüğüdür.” (Müslim, Salatu’l-îdeyn 4)
    OoooooooooooO
    Mukemmel bir paylasim olmus

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.