Şimdi Ara

Yulaf yiyenin kabız olmaması gerekmez mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hergün olmasa da iki güne bir yulaf yerim. Ne zaman da düzenli bir şekilde yesem büyük tuvalet sıkıntılı oluyor. Öyle sindirimi zor gıdalar da tüketmiyorum ama bu akşam kabız olmuşum 1 saat tuvaletten çıkamadım, ağlaya ağlaya yaptım. Yulafın böyle bir şeye neden olma ihtimali var mıdır? Direkt yulaf yemesem bile 1 tane Eti yulaf bar yerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Alakası yok dostum, 100 gram yulafta 6 gram civarı lif bulunur. Senin günlük lif ihtiyacın 25 gram civarı. Sadece bunu yedim olmam diye bir şey yok. Bolca suyunu da içeceksin, meyve-sebze-kuru baklagiller de tüketeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sahsi tecrubem ne yediginden cok daha fazla stres ve ruh durumu etkiliyor.

Ama yulafin kabiz yapma etkisi yoktur. Aksine lif vardir.

• Yemem gerekiyor hocam biraz kilo var bende. Yoksa acıkınca sipariş vermem gerekir.

• kaskatı olmuş gaitayı çıkartmaya uğraşmayın ya basur olur ya da fissür olur ömür boyu acısını çekersiniz

anlık müdahale için libalaks lavman + bağırsakları düzene sokmak için laxafiber pro prebiyotik ve probiyotik karışımı  

• MyDrama M kullanıcısına yanıt
    Onu dübüre boşaltınca nasıl bir etki yapıyor ki? Kayganlaştırıcı gibi bir şey mi?

• Bağırsakları düzene sok
    Gerekirse kendi yoğurdunu yap sonra bitkiyle beslen
    Probiyotik prebiyotik mevzusu yani
    Ayrıca düzenli tuvalet alışkanlığı edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sıvı jel ufak bir tüp kullandıktan sonra katı haldeki dışkıyı birkaç dakika içinde yumuşatıyor buna bağlı olarak basınç hissi oluşunca tuvalete gidip rahatça yapıyorsunuz.

• En son 5-6 sene önce bu kadar ciddi kabız olmuştum. Günde bir kere kesin tuvalete gidiş olur. Normalde sıvı tüketimi, yoğurt, süt vs. zaten var da yulafı yemeye başladıktan sonra böyle şeylerin olması garip geldi. Ben yine de şu probiyotik takviyesine bir bakayım. Teşekkürler yardım için.

• Vallah bende 2 gündür sıçamıyorum normalde günde 2 defa öküz gibi sıçardım musluk kurudu mübarek  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.