Şimdi Ara

KADER NEDIR? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
7.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: soldraconiseptem

birkaç kez okuduğun bir kitap ya da izlediğin film olmadı mı hiç? evet, kitap ya da film güzelse elbette tekrar tekrar okunur ya da izlenir, bu da bu kitap ya da filmden aldığın zevki azaltmaz, tersine iyi bir filmde her izleyişte daha farklı şeyler, daha hoş ayrıntılar algılanmaya başlar. üstelik 2.kez izlediğinde yorumun bile değişebilir.

san bunu şöyle anlatayım neden kaderimizi bilmememiz gerektiğini.. bir karar var önünde hayati bir mesele misal evlilik.. sen evleneceğin kişinin yanlış biri olduğunu önceden biliryosun(kaderini bildiğini varsayarsak) ama kaderin o olduğu için onunla evlenmek zorundasın. ilerde çok üzüleceksin ama kaderinin dışına çıkamıyorsun o imzayı atmak zorundasın..

mantıklımı sence?

Orjinalden alıntı: nejdeath
    san bunu şöyle anlatayım neden kaderimizi bilmememiz gerektiğini.. bir karar var önünde hayati bir mesele misal evlilik.. sen evleneceğin kişinin yanlış biri olduğunu önceden biliryosun(kaderini bildiğini varsayarsak) ama kaderin o olduğu için onunla evlenmek zorundasın. ilerde çok üzüleceksin ama kaderinin dışına çıkamıyorsun o imzayı atmak zorundasın..

mantıklımı sence?

ama ya o hataları teekarar etmeme şansımız olsaydı? Yani bunları önceden bilip uygulamama; ama sanırım o da bir kader olurdu ve bir kısır döngüye girmiş olur böylece sözlerimiz

@HA3UKE

ama ya o hataları teekarar etmeme şansımız olsaydı? Yani bunları önceden bilip uygulamama; ama sanırım o da bir kader olurdu ve bir kısır döngüye girmiş olur böylece sözlerimiz

işte sorunun cevabını buldun.. ve bu kısır döngüye girmek insanı çileden çıkartır.. bir çok alim bile bu yüzden dini terketmiştir.. Peygamber Efendimizinde bu konuyu konuşulmasını yasaklamasının nedenide budur..

Orjinalden alıntı: mavera

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Kader diye birşey yoktur arkadaşlar. Muhammed, "İnsanları kader konusunda konuşmaktan men ederim" demiştir. Çünkü içinde bulunulan çıkmazı ve çelişkiyi biliyor. Tabi ki men eder kader konusunda konuşmaktan.

Bir de şunu söyleyeyim, Allah her şeyi önceden biliyor mu biliyor. Ben ayağımı kaldırdım yere basacağım... basacağımı biliyor mu? biliyor... Peki basmıyorum anasını satayım... ee o zaman basmayacağımı da biliyor... Bu mudur yaa. o zaman başımıza gelen her olay kader. ölsek te kader, yaşasak ta kader. Başımıza tuğla düşse de kader düşmese de kılpayı kurtulsak ta kader. Arkadaşlar geleceği kimse bilemez, ancak tahmin edilir.

Peygamber Ef.ismini Anarken İsmin sonuna (S.A.V) ibaresini koyarsak daha iyi olur.

o senin düşüncen s.a.v ne demek ben de konulmaması taraftarıyım

• quote:

Orjinalden alıntı: fullcinema

kaotika kardeş sen ateistmisin yoksa hristiyan mı merak ettim sadece??

sanane adam dogru yazmış ben kötü isem bunu allah yazdı o zaman beni cehenneme atamaz o istedi çünkü allah ne derse o olur sende buna inan

Allahu Teala hazretlerının,ezelden ebede kadar olacak seylerın zaman ve mekanını, evsafını , havassını(vasıflarını ve nıtelıklerını) ,ne sekıl ve ne zamanda olacaklarsa onların hepsını ezelde yanı onlar daha yok ıken bılıp o suretle tahdit ve takdir bulunmus olmasına "Kader" denır.

Her seyı yaratan Allahu Teala Hazretlerıdır. Iyı yada kotu cıhedden bırını secıp almak kulun takdırıdır. Kul ıradesını hangi cıhette sarfeder , hangi tarafı tercıh ederse, Allahu Teala da ona uygun bır sekılde yaratır. Allah'ın kendısıne vermıs oldugu ırade ıle mumkun olan bır seyı yapıp yapmamakta ınsan hur ve serbesttır.

Bunun ıcındırkı her ınsan ısledıgı seyden sorulur. Hesap gunu bu yuzden vardır. Hayır ıse ıslenen mukafat, ser ıse ceza bu sebebtendır.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.