< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 29 Ağustos 2026; 18:49:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 29 Ağustos 2026; 18:49:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bu nasıl haber başlıgı resmi açıklama olmuş gibi algı yapıyorsunuz oy ugruna EYT geldi bu da olabilkir tabiki bizimkinin R leri meşhurdur CHP nin başında kılıçdaroglu varken rakipsiz oldugundan zor kademeli |
|
50 yaşından sonra en iyisi gününü biriktiren emekli olmalı. |
|
Zaten özel sektörde o yaşta çalıştırmazlar. Kademe mecburi olarak gelecek, yoksa 45-60 yaş arası kişiler aç kalacak, bunların özel sektörde çalışması İMKANSIZ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 30 Ağustos 2026; 14:22:27 > |
|
Kademelide de hep 1 yıl sonraki öncekine göre dezavantajlı e bu kişilerin günahı ne ? Neden herkes için aynı kural ve hak yok. Hep önce doğan ya da önce işe giren mi avantajlı oluyor ? 2010 girişli 99 girişliye göre kat be kat dezavantajlı konumda buradaki mantık ne ? Kademeli deyince sanki herkes sanıyor ki ooo süper bir şey herkese eşit davranılıyor sanıyor halbuki alakası yok. Yap herkes için 50 yaş sınırını. Sonrasında ise yaşa göre veya çalışma süresine göre kümülatif bir maaşlandırma yap. Ama emekli olanı da çalıştırma işte o zaman az maaşı kabul edip ya ben çalışmayacağım diyen ya da ben bu maaşı beğenmiyorum daha çok çalışıp ilerde emekli olacağım diyenler olacaktır. İşin hakkaniyeti ve mantıklı olanı budur. |
|
Yaş şartı olmadan 9000 prim gününü koy, 18’inde çalışma hayatına başlayıp 25 yıl çalışıp 43 yaşında emekli olana kim ne diyebilir. 25 yaşında çalışmaya başladıysa 50 yaşında emekli olur. Neticede 25 yıl prim ödemiş. Prim gün sayısınını tamamlayamayana yaş şartı koyabilirsin. Adam 60 yaşına kadar 9000 günü tamamlayamadıysa ödediği prim gününe göre düşük olacak şekilde emekli maaşı bağlanır. Prim gün sayısını tartışabilirsin ama bu işin adaletli olması için yaşla bir ilgisi olmaması lazım. Emekli olmanın bedeli kaç yıl prim ödemektir ona karar verirsin. Her düzelttikleri şey başka soruna yol açıyor. Çünkü olayın özünde adaleti sağlamak yok < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 30 Ağustos 2026; 16:37:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
geçiş garantili köprüye , yolcu garantili havaalanına , hasta garantili hastahaneye ; 11 milyon afgan suri paki müsveddesine para harcamaya ; lüks ve şatafat içindeki makam sahibi 'SAHİPLERİNE' , ses çıkaramayan emeklilik mücadelesi verene sallıyor. Çünkü kendine en ulaşılabilir o olduğu için. Kademeli emeklilik haktır. Alınacaktır. |
|
|
İşiniz gücünüz hikaye; türlü türlü bahane. Emeklilik mücadelesi değil kıyak emeklilik, erken emeklilik mücadelesi olmasın o. Sanki erken emeklilik kavramı yeni bişeymiş, 90 dan öncede vardı. Göçmen mi vardı o zaman? Yok memurları bahane eder. Bahane çok. O zaman emekli olanlar kendileri talep etmediler. Yani talep nedeniyle arz değil; arz nedeni ile talep oluştu. O gün emekli olanların hakkı ne olacak; misal süper emekli olamayanlar? Onların neden hakkını savunmuyorsunuz? Kadın erkek arasındaki fark ne olacak? Senin emekli maaşından kızın yetim diye 18 den 80 yaşına kadar prim ödemeden hem maaş hem sağlık hizmeti alacak. Onun 10 da 1 ni alamayan yetim erkek çocukların hakkı ne olacak? Sigortaya girişi olmayan küçük çocuğun hakkı ne olaccak? Eyt de kademelide aynı; hepsi erken emekli. Tek haklı olduğunuz yan yasal olması, o yönden kimse eleştiremez. Açık olun emekli maaşını erken yaşta cebe koyup yine çalışmaya devam edip ekstra gelir elde edeceğiz deyin; dürüst olun. O zaman şöyle talepte bulunan çıkarsa ne yapacağız? Avanslı emeklilk; önce emekli ol sonra maaşdan prim ödeme. 25 sene boyunca maaşından prim kesilerek emekli maaşı almak. Sonuçta o da emekli; emeklilik hak ise nasıl olduğunun önemi yoksa bunuda talep eden çıkabilir. Bunu neden savunmuyorsunuz? Sanki hepsi 9000 prim ödemişde 55 yaşına gelmişde, yaşı 65 e sarkmışta erken emeklilik talep ediyor. İnsan utanır şunları yazmaya;emeklilik haktır erken emeklilik fırsat. Pes. Paranın yüzü nasıl tatlı;sistemmiş ilkeymiş falan hikaye. |
|
“Sanki 9000 prim gününü doldurmuş da 55 yaşına gelmişte” ne demek? Tek başına 9000 prim günü neden yetmiyor sana? 25 yıl çalışma hayatı demek. Ömrün 3’te biri neredeyse. Çift maaş isteyen kim, emekli olup çalışmaya devam edenin emekli maaşı kesilsin ama prim ödemeye devam etsin diyoruz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 31 Ağustos 2026; 22:23:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bu ülkede seçim yatırımı için verilen EYT bir hataydı.. Bana göre kademeli emeklilikte bir hata olacak ama sonuçta EYT'yi verdiysen bunu da vermek zorundasın, bir mağdur kesim yarattın ve kendilerine göre haklılar, yine seçim yaklaşıyor ve bunu göz ardı edemeyecekler... EYT'liler emekli oldu ama düzgün emekli maaşı alıp geçinebiliyor mu ? Hayır. Geçenlerde okumuştum sanırım % 80'i yine bir yerlerde çalışıyor. Kademeli emeklilik verilirse, bundan emekli olacaklar hayatlarını sürdürecek düzgün emekli maaşı alacak mı ? Hayır, muhtemelen onlarında büyük bir çoğunluğu yine çalışacak... Zaten çıkarılan EYT yüzünden, normal emekliliği hak eden, yaşını başını almış insanlarda sistemdeki emekli sayısının artışı yüzünden hak ettikleri emekli maaşlarını alamıyor. Kademeli de çıkarsa emekli maaşlarının durumu muhtemelen daha da kötüye gidecek. En düşük emekli maaşı alanları mağdur etmeyelim diye kaç yıldır her altı ayda bir en düşük alanlara ilave zamlar yapıp onlardan çok daha fazla çalışan ve prim ödeyenlerin maaşlarına eşitlediler , bu konuda da zamanında daha fazla çalışıp daha yüksek prim ödeyenlerden de ayrı bir mağdur kesim yarattılar. Adam diyor ki ben 9000 gün prim ödedim 5000 gün çalışıp aynı primi ödeyenle şimdi aynı maaşı alıyorum bu hak mı ? Değil tabi , onlarda şimdi haklı..... Sonuçta nereden baksan her ucu b.klu değnek misali , hükümetin oynaya oynaya içine ettiği emeklilik sistemi bu ülkede faciaya dönüşmüş durumda... |
|
heryerde öyle olma şansı yok tabi ama benim çalıştığım yerde herkes yıllarca tavana yakından prim ödediğinden emekli maaşları yüksek, eytli olup çalışmaya devam etti çoğu ve neredeyse x2 maaş alıyor. Çocukları işsiz olanlar var ama istihdam kimsenin umrunda değil tabi, kendisi işten çıksa çocuğunun işe gireceği garanti değil. Ne koparabilirsek kardır kafasında herkes. Onun için diyorum emekli olup çalışmaya devam edenin emekli maaşını keseceksin. İş kendiliğinden çözülecek. Emekli maaşı düşükse zaten emekli olmayı tercih etmeyecek, yüksekse emekli olacak çalışmanın bir getirisi yok diyecek. Ama öyle olur mu gelsin paralar… < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
çalışanın %50 maaşını kessinler hocam çok fazla alınacak tedbir istenirse yapılabilir iş yerlerine denetim yaparsın emekli çalıştıyorsa bildirmiyorsa verirsin cezayı herkes hizaya gelir 70-80 bin emekli maaşı alıpta halen daha çalışıyorsa o kişi paraya tapıyordur bu kadar basit < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Siz emekli olanın maaşının kesileceğini mi zannediyorsunuz? Bildirim yapmıyorsa 2 taraf. Örnekler ortada , kendide itiraf etmiş zaten. Emekli veya çalışan yetim kız çocuğu olup (o da nasıl oluyorsa 50 yaşında) babadan maaş alan var? Kocasından ayrılıp alan var. ( Sözde ayrı) Erkek çocuk 0 alıyor. Tek pay sahibi kız %50 de alır. Herkesin babası ne kadar alıyor? 40-50 alanda var 60 alanda. Kız babadan; erkek babayı mı yahni? Hani eşitlik? Kendince kendine eşitlik. Kervanı yolda severler mi? Yolunu kaybeden kervan misali. Rusya'da emeklilik kaç 60, Bangladeş'de kaç 55. Bunlarda düşük olsun diye kadını baz aldık. Doğu Avrupa, Güney Amerika ve Asya'da 60 ortalama. Onlar insan evladı değil mi? İrkek heryerde mağdur, daha yüksek. Sanki Sibirya'da -20 derecede kimse çalışmıyor. Ağzından baklayı düşürdü, emekli olup tabii çalışacak diyor. Yani derdi başka. Duble olsun diyor. Utanmıyor hem gelecek nesile yük oluyor, emeklinin hakkına ortak oluyor; yetmiyor hemide işini aşını elinden alıyor. Pes diyorum. Sorun hükümette değil vatandaşda bireysel çıkarı için toplumsal çıkara zarar talepde bulunuyor. Bulunmasın. Zaten tuhaflar çıksın diye ( nasıl bir para hırsı ise) herşeyi yapıyorlar, çıkıncada zorla mı çıkardık çıkarmasaydı; zorla mı emekli olduk etmeseydi diyecek kadarda tuhaflar. Onada pes. Eyt öncesi sistem en iyi sistem. 2000 öncesi girişi olanların giriş tarihine bakılmaksızın 7200 gün ve 55 yaş yap. Ondan sonraki her 5 yıl için 1 yaş ve 360 gün arttırıp, 60 yaş ve 9000 günde sabitle. 3 yılda yaş esnekliği sağla günü dolana, her yıl içinde maaşda düşme şartı ile. Günü eksik olanada; yaş eklemesi yaparak emeklilik hakkı ver. Bu kadar. Yarın besde çıkar; basamaklı emeklilik. O zaman; emeklisi yaldızlı Eytliside yesin Kademeliside yesin; yesin anam yesin canikosuda yesin. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 31 Ağustos 2026; 23:41:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Memur, Avrupa'lı bitti şimdi sırada beyaz yakalılar. Bahane çok bunlarda. ibrahim beyi emekli edelimde rahat etsin. Maaşının %25 inide ne kadar süre erken emekli olduysa o süre kadar erkek yetimlerimize maaş olarak verelim. Sonuçta sosyal demokratız, paylaşımcı olmalıyız değil mi? İsmail bey bunu kabul eder mi? Eder gibi kendine kıyak emekliliği hak görüyorsa; diğerlerinede görmeli. Karıştı karıştı;İsmail değil İbrahim bey olacaktı. İbrahim bey İbrahim bey. Yav kardeşim şunları emekli edinde kurtulalım; amma kafa şişirdiler. Alsınlar maaşlarını doya doya yesinler. Doyarlar mı; yahni? Maaşda beğenmez bunlar; 35 e bakla yüksek maaş sana ne hakla? |
|
Sinir katsayın yükseliyor gibi. Doğru sen kendi tanımlamana göre emekli değilsinki kademelisin. Emekli olamadın diye emeklileri kıskanıyorsun. Onlar oldu ben olamadım; emekli edelim arkadaşı. Başkasının derdini dert etmiyor; ama kendince dert gördüğünü başkalarına dert ettiriyor. %25 i duyunca sosyal demokratlıktan eser yok; pamuk eller cebe deyince yokuş durumu. Kademeli İbrahim bey mi yoksa Kademeli İsmail bey mi? Parayı şekile sokanlar ve para tarafından şekile sokulanlar ne oluyor acaba? Allah Allah kafalar yeni dünya, fıkra gibi. O zaman; çek bir kademeli günü az yaşı düşük maaşı yüksek olsun. |
|