Selam arkadaşlar. Forumda kısa filmle ilgili bir bölüm olmadığı için konuyu buraya açacağım. Eğer bir kusur işlediysem yetkili arkadaşlar bildirirse mutlu olurum. Ama koca DH forumunda kısa filmle ilgili bir bölüm olmaması bence büyük eksiklik. Filmi anlatayım :)
İletişim dersinde tv izleyicilerin hakkında bir konu işlemiştik. Konuda, tv izleyicisi 4 maddede ele alınıyor ve maddelerden birinde insanlar televizyonu kaçış/rahatlama için izliyor. Bu konuyu ele alıp, dünyada ve gündemde olup biten sorunlara değinerek senaryoya döktüm. Bir çok mesaj vermeyi denedim ama hata yapmış olabilirim. Çünkü film işinde oldukça tecrübeli bir tanıdığım bana, bir film için fazla şey anlatmaya çalışmışsın demişti. Konusunu çok kısa yazacağım:
"Dünyada olup biten sorunlardan televizyon ile kaçak yaşayan Cenk, bir anda kendisini haberlerde hiç ilgisi olmadığı bir sürü suça bulaşmış olduğunu görür."
Çekim için canon 7d kullandım. Lens sıkıntısı çektiğim için sadece 50mm ve 18-55 kullanabildim. Kurguyu premiere ile yaptım ve görsellik için magic bulletle oynaştım ((: Işık kullanmadım ki zaten pek tecrübesizim o konuda.
Lütfen eğer sabrınız varsa roll caption dahil sonuna kadar izleyin. Doğrularımı ve yanlışlarımı yazmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.