Şimdi Ara

Kaç İngilizce Kelime Biliyorsunuz..? (Tahmini) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1200>bildiğim kelime sayısı>1000 desem
  • Arkadaşlar Kelime ezber programlarıyla saydım bildiğim kelimeleri,tek tek değil yani
  • kaç kelime bildiğimizi ölçebilecek bir program yazmadılarmı hala?
  • 4050 geçen hafta saydım sözlükten. ( redhouse)
  • Mensucat Santral Anadolu Lisesi'nde dil bölümündeyim lise son ingilizcem ii ama en fazla 3500-4000 kelimem wardır en fazlaaa.bu 10-15k bilen hatta onuda geçtim 5k falan bilenlere ben burdan (biri sölemiş) say lan 5k yı demek istiorum
  • 8
  • quote:

Orjinalden alıntı: osstation

Arkadaşlar Türkçe 5000 kelime bilmiyosunuzdur, nasıl İngilizce biliceksiniz? Baya yüksek uçtunuz sanki, İngilizi getirsen o bile 5000 demez ya

benim sadece küfür haznem 5000 türkçede ne diyosun sen
    derdimi anlatıcak başkasının derdini anlıycak kadar ingilizce biliyorum yetiyor
  • Şüphesiz bu sorunun cevabının verilmesi için bir başka soru daha sorulması gerekir. "İngilizce'deki hedefiniz nedir?" Eğer hedefiniz günlük İngilizce konuşmaların % 80 veya % 90'ını anlamaksa, bunun cevabı oldukça basit. İngilizce kelimelerle ilgili bir analiz, İngilizce'de en çok kullanılan ilk 1000 kelimenin avantajlarını şöyle sıralıyor; en çok kullanılan ilk 1000 kelimeyi öğrenen bir insan günlük konuşmaların % 84.3'ünü, hikaye ve romanların % 82.3'ünü, gazete yazılarının % 75.6'sını ve akademik metinlerin % 73.5'ini kolayca anlayabiliyor.

İlginç olan şu; İngilizce'de en çok kullanılan ikinci 1000 tane kelimeyi bilmek sadece % 6'lık bir artışla günlük konuşmaların % 90.3'ünü kolayca anlamanızı sağlıyor. İkinci 1000 kelime hikaye ve romanın anlaşılmasında % 5.1, gazete yazılarının anlaşılmasında % 4.7 ve akademik yazıların anlaşılmasında % 4.6'lık bir artış sağlıyor.

İlk 1000 kelimeyi öğrenmenin çok büyük avantajlarının olmasının yanında, ikinci 1000 kelimeyi öğrenmek için harcanan zaman ve çabanın - ilk 1000 kelimenin sağladığı faydaya oranla - büyük bir kısmının boşa gittiği de bir gerçek. Ancak ilk 2000 kelimeyi öğrenen bir kişinin günlük konuşmalarında hiçbir sıkıntıya girmeyeceği de çok açık.

alıntıdır

5000+ biliyorumdur ama bi pratik konuşamıyorum

• tabloya bakılırsa Türkiye'de herkes ileri düzeyde ingilizce biliyor, maşşallah

DH konu dışı sallama rekorları kırıyor kırdıkça

Dil bilimcilerine göre 1400 ingilizce kelime bilmek ingilizceyi rahatlıkla konuşmak için yeterli olmak la birlikte. 550 ve üstü toefl puanım var ve sadece ama sadece 2000-2500 kelime civarı biliyorumdur.

2000 ve üstü kelime diyenler toefla girse kaç puan alırlar merak ediyorum

Edit. bir çok kişi 5000+ demiş OHA demek istiyor ayakta alkışlıyorum bu arakdaşları

ortalama 300 türkçe kelimeyle idame ettirilen günlük hayattaki insanların, 5000+ ingilizce kelime bilmesi ne kadar da hoş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 31 Ağustos 2008; 1:59:00 >
  • +4000
  • 750+

Kendimi anlatsam yeter bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: XR9

i don't really know...

Ben söyliyim 4

Bende 350-450 felan biliyorumdur ama önemli olan bazı şeyleri bilmek kelime geliyor zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: |Selç|

quote:

Orjinalden alıntı: XR9

i don't really know...

Ben söyliyim 4

Bende 350-450 felan biliyorumdur ama önemli olan bazı şeyleri bilmek kelime geliyor zaten.

4 değil 5 olmalıydı benimde upper-intermediate ile advanced arası olmalı ve eğer en basit sözcükleri bile sayarsam 2000-3000 civarı olur galiba( bu sayı çok iyi ve yeterlidir). 5000 ve yukarısı diyenler artık aşmış veya sallamış Ana dili ingilizce olan biri bile hayatı boyunca 5000 farklı kelime kullanmadan yaşayabilir

• kimse kesin bir yanıt veremez ki bu soruya. neye göre "kelime" diyorsunuz?

sufix, prefix ekleyerek bir kökten onlarca kelime de türetebilirsiniz.

bana sorarsanız, orijinal romanları okuyacak kadar biliyorum. herhangi bir romanı rahatlıkla okuyorum.

+kimse birbiriyle çiş yarışına girmeye kalkmasın, önemli olan kelime bilmek değil, bildiğini kullanabilmektir. ne kadarını kullanabiliyorsunuz bu önemlidir. ve kelime oturup sözlükten ezberlenmez, bir şekilde öğrenilmesi gerekir. arada büyük fark vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemtraş -- 31 Ağustos 2008; 3:02:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.