Şimdi Ara

Kaby Lake-X - Skylake X [ i5 7640K / i7 7740X - 7800X / 7820X / i9 7900X / 7920X - X299 Çipset] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
1
Favori
13.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam, bu işlemciyi değerlendirmek için daha henüz erken. RyZen'de yapılan haksız alaycı eleştirilerden kaçınmak lazım.
    Bios/yazılım güncellenmesiyle birçok problemi çözebilirler diye düşünüyorum. Hem RyZen'in hem de İntel'in benzer cache tasarıma sahip olmasının bize büyük faydası olacağına inanıyorum. Yazılımcılar artık İntel'le de birlikte buna dikkate alacaklardır ve bundan herkes faydalanacaktır.

    Sadece güç tüketimin yazılımla çözülebileceğine şüpheyle bakıyorum, o videoyu izledim, bana da yanlış gösteriyor gibi geldi ama güç tüketim verileri, kimi ağır testlerde çok yüksek geldi. OC ile 320+ watt. Daha önce de yazdım, soğutulabilse problem değil.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Son yillarda 1.5-1.6 volt uzerinde calisan bir islemci ben gormedim. LN2 ayri tutuyorum.

    1.8'de acilmasi ve hatta o videodaki gibi hafif programlarin calismasi... Ayakta alkislarim inteli. Yazilimla cozulecek bir sey degildir o.

    İncelemelerde under volt ile de stabil calismadigi belirtildi. Yapilacak bir sey yok, elde bu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Gerçekten şu tür işlemcilerin delid'e ihtiyaç duymasının 1 gram mantıklı açıklaması ve mazereti yok. Bu tip büyük firmalar neden böyle şeyler yapıyorlar anlamak güç..

    Bu platformun elle tutulur tek işlemcisi 7800x gibi gözüküyor. Hem content creation hem gaming için tam ortası. Biraz ordan biraz ordan. Şahsen beni cezbetti, bayram sonrası X299 TUF MARK 1'ı alacağım gibi gözüküyor.
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    PLL ayarı her zaman o değerlerdeydi. Ama 10ms gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Bunlarda bayağı 1.8 gidiyor. Hw unboxed videosunu gördüm, onda da benzer durum var. Bir şey var ama tam bilemedim. Bios güncellemesi de gelmesi lazım, saçma sapan farklar var anakartlar arasında.
  • Ben de anlamiyorum. İntel cok innovative, vizyon sahibi bir sirket degil artik, giristigi ve basarisiz oldugu onca alan var.

    Ama her forumda her incelemedi herkesin tek agizla sikayet ettigi su tim meselesini cozmemeleri ayri basiretsizlik.



    Fiyat acisindan 7800x, ozellille ulkemiz fiyatlarla en butce secenek gibi duruyor. İncelemelerde sadece o islemcinin ne kadar Oc yapilabildigi, Oc iken ne kadar guc tukettigi ve nasil bir sogutucuya ihtiyac duydugu konusunda bir seyler goremedim.



    6/12 oldugundan o guc ve isi problemleri yasamiyor belki. Platformun getirisi de pci lane'lerdeki kisilmayla ne olcude yararlanabilecek dikkatli olmak lazim. En azindan Tr'deki fiyati dusurmesi acisindan Threadripper'in cikmasini beklemeli.

    @Firaristt cok tutarsiz bilgiler var. Biraz beklenmeli. Cok acele cikarilmis bir platform.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judas28 -- 24 Haziran 2017; 0:16:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çoğu ürünümü yurtdışından aldım, 7700k geleceği olmadığı için, RyZen'i ise problemleri olduğu için tercih etmiyorum. En ufak örnek olarak, ram uyumsuzluğu anında 1 ay bekleyeceğim Ryzen yüzünden. Bana geriye 7800x kalıyor. Çalışacağım programlar da açıkçası tek çekirdek performansı iyi çoklu çekirdek ve frekans hızı seviyor. Bakalım 7800x'i 4.3 seviyelerine 4.5 seviyelerine çektiğimizde ısılar, harcanan güç ne olacak. Kısmetse Ağustos başında testleri yapmış olurum bir aksilik olmazsa hep birlikte görürüz.
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Halen iyi sonuclar verse de 4/8 bir sisteme cok para verilmesi yanlis olur. O yonden artik pek bir tartisma kalmamistir.



    Hayirlisi hocam, ilk elden testleri gormek her zaman daha gercekcidir.



    Ryzen'nin ram problemin cozuldugu seklinde biliyorum??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skylake x serisi işlemciler ipc olarak güzel bir artış sağladı ancak ısınma problemi sebebiyle sağlam oc için anlaşılan 360mm radyatörlü sistem hatta custom 240mm+240 yada 360mm custom loop gibi birşey lazım. Bu durumda i7 7800x bile pek alınabilir olmuyor fp olarak. amd r7 1700 ile asus x370 prime sistem açık ara farkla üst seviye fp ürünü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 24 Haziran 2017; 2:19:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • judas28 J kullanıcısına yanıt
    Hala tam olarak tam ram desteği sağlayamıyor diye biliyorum. Ayrıca kullanılacak programların İntel optimizasyonu ve desteği de cabası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Çözüm Delid+Sıvı metal. veya sadece sıvı metal bile olur. Die ile case arasına uyduruk termal macun koyunca ısı iletimi yavaş oluyor, diğer uçta sen istediğin kadar uğraş, o işlemci serinleyemiyor. 7800X 4.5GHz görür H100 gibi bir soğutucuyla o da 1800X'le kafa kafaya getirir diye tahmin ediyorum. Ama en azından sağlam bir termal macun şart, mümkünse sıvı metal olanlardan. 7800X oyun oynayıp stream yapanlara, youtube'a atanlara ideal işlemci. Hem oyunda hem işlemede performans yüksek. Doğrudan CPU üzerinden yapılan işlerde, Render, CAD, AI vs. R7 serisi AMD işlemciler çok daha ucuz ve biraz daha hızlı.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Noctua NT-H1 almayı düşünüyordum, önerdiğiniz başka bir macun var mı acaba?
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    İyidir, ben de onu kullanıyorum ama tavsiyem sıvı metal. Teknik veriler şöyle zira:

    Liquid Metals:
    Thermal Grizzly Conductonaut - 73 W/mk
    Coollaboratory Liquid Ultra - 38.4 W/mk
    Coollaboratory Liquid Pro - 32.6 W/mk

    Traditional Paste:
    Gelid GC Extreme: 8.5 W/mk
    Grizzly Kyronaut: 12.5 W/mk
    ICD: 4.5 W/mk


    Sıvı metal şart mı? Değil. Ama olması iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 24 Haziran 2017; 12:37:52 >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Beyler sıvı metali bildiğimiz sıradan soğutucu blok altına sürmekten mi bahsediyorsunuz? Fark yaratacağına emin misiniz?
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Termal macun yerine sıvı metal olanı. 10-20C fark ettiriyor. Tabi biraz daha uğraştırıcı ve alüminyum ile falan olmuyor bazıları. Yine de ısı iletimi termal macunların 3-4 katı olduğu için fark ettiriyor. Intel'de sorun die'ın üzerine uygulanan, işlemcideki metal plakanın altındaki termal macunun zayıf olması.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    1000 euro degerinde Alphacool Eiszeit Chiller 2000 sogutamadigi bir islemci icin yuzeyinde kullanilacak macun ve sogutucun cok da onemi yok. Dedigin gibi, asil sorun TİM'den hizlica iletilemeyen ısı. Delid disinda cozumu de yok bunun.



    Bu arada Turbo boost konusunda yazarken dikkatimden kacti. 7820x'in altindaki islemciler 3.0 destegi sunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi güzel de, risk. En ufak bi hatada anakart + işlemciye güle güle deriz. Noctua olacak gibi duruyor şu an için.

    Bunun yanında, H115i ile gelen ilk macunu kazımama gerek var mı ilk kullanım için yoksa kalsın mı?
  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Çok fark etmez, kalabilir de, değiştirebilirsiniz de. Aceleniz yoksa, biraz bekleyin, güncelleme gelecek mi ne olacak bir görün bana kalırsa.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    1 ay daha sürem var fakat, 1500 TL'ye 7700k alacağıma 1700 TL'ye 7800x almayı tercih ederim, ki zaten OC çok abartı olmadıktan sonra problem çıkarmayacak gibi gözüküyor. Şu an Ebrar'daki anakart 311 $ gibi bir fiyata geliyor(Vergi hariç), ki bu anakartın çıkış fiyatı zaten 339$ o yüzden kaçırmak istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lundy -- 24 Haziran 2017; 14:33:22 >
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Öyle bir ihtimal söz konusu ama etkisinin 2-3 dereceden fazla olacağını hiç sanmıyorum. Zaten yıllar içerisinde işlemcideki sıkıntı o macundan ziyade degrade olayı. Benim işlemci 6. yılında, anakart da öyle. Birkaç ay sonra 6 sene dolacak, 7. seneye gireceğim. İlk günkü OC değerlerini almak cidden zorlaştı.Bende meşhur seri 2600K var, 5.1GHz hava soğutma ile çıkanlar vardı, benimki de 4.8GHz'de bile azcık voltaj istiyordu.Tabi günlük 4GHz kullandım, 1.5-2 senedir de 4.5GHz kullanıyorum. Voltajlar da düşük ama artık 4.8GHz'e çekince daha fazla voltaj istiyor. 1.4V'u geçmeden stabil kalmıyor. 1.4V verince de ısınıyor haliyle. 75-76 dereceleri hatta anlık 80 dereceleri görüyor fanlar düşük hızdayken. Fanları biraz devirlendirsem ısılar düşecek ama o zaman da çok kafa ütülüyor. CPU fanlarında PWM desteği de olmayınca kasayı açıp ayar yapmaya üşeniyorum bayağıdır.

    Diyeceğim o ki kuruma, degrade falan dert etmeyin, zaten o kadar zaman geçtikten sonra yani bunların etkileri görülebilir seviyelere geldiğinde zaten işlemci eskimiş olacak, üçün beşin anlamı kalmayacak. Ha, bu sorunlar ne zaman gerçekten sorundur? Mining yapılan GPU'lar gibi uzun süre yüksek yükte, sıcak şekilde çalıştığında sorundur. O zaman 1-1.5 senede 5-6 senede olan etki oluyor. O da OC yaparken vs. kendini belli eder. Mining'ten çıkan satılık kartlara bakın, hiç biri muadilleri gibi kararlı değil, doğru düzgün OC olamıyor.




  • Lundy kullanıcısına yanıt
    Yannız onu nasıl o fiyata koydular ben hala anlamadım. Sipariş vereceğin zaman dikkat et hocam bi yamuk olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realthing -- 24 Haziran 2017; 14:39:21 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.