Şimdi Ara

Kablosuz mouse a usb kablo takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Can sıkıntısı adama neler yaptırıyor :)

Evde alıcısı bozulmuş bir adet VX Revolution mouse vardı. Dedim boş boş yatacağına olursa usb kablo takıp kullanayım.

Eski bir microsoft mouse vardı, onun kablosunu çıkardım, daha sonra Logitech'in içini açtım. Kırmızı ve siyah kablolar pilin + - kutuplarına bağlıydı, bende usb kablodaki siyah ve kırmızı kabloları aynen bağladım ve pc'ye taktığımda mouse'a güç geliyor, ışıkları yanıyor.

Peki bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Neyi nereye bağlamalıyım ki pc mouse'u algılasın? Yoksa "Hiç uğraşma güzel kardeşim, o işler öyle olmaz" mı diyorsunuz?

Kablosuz mouse a usb kablo takılır mı?  Kablosuz mouse a usb kablo takılır mı?  Kablosuz mouse a usb kablo takılır mı?  Kablosuz mouse a usb kablo takılır mı?

• Devre kartının şeması elimde olsa cevap verebilirim ama bunu resimlerden anlayamazsın ayrıca diğer mouse'lada karşılaştıramazsın çünkü kullanılan bileşenler farklı tek aklıma gelen yöntem (biraz ilkel bir yöntem olsa da) kablolu mouse'un devre kartını kablosuz olanın içine koyman bu durum da mouse performansı (dpi değer vs.) kablolu olanla aynı olacaktır fakat sırf kablosuz olan eline rahat geliyor diye yapıyor isen bir çözüm olabilir.
    Saygılar...
  • Onu yapmamın bir anlamı olmaz, eski olan mouse 2 butonlu mouselardan, vx revolution üzerinde 8-10 buton var. Maksat tüm fonksiyonları ile kullanabilmek. Zaten çöpe gidecekti mouse, bir umut giriştim bu işe..

Kartın şemasınıda bulamayacağımıza göre bu işten tamamen vaz mı geçeyim sizce?
  • "Hiç uğraşma güzel kardeşim, o işler öyle olmaz"
    Mouse ile pc arasındaki iletişim yöntemi , kablolu olandan farklı.
    Mouse'un işlemcisinin çıkışına usb'ye çevirecek bir adaptör varsa ve takılırsa belki olur.Bir bilgim yok ve olacağını sanmıyorum da
  • Yani en azından benim görüşüme göre çünkü lazerden gelen sinyalin nereye gittiğini bilmek gerekir.Eğer devre şeması olsaydı (sadece teoride aklıma gelenler) mouse içindeki vericiyi pasif duruma getirip vericiye bağlı devre kartının uygun yerlerine kabloları lehimle diyecektim ama buda dediğim gibi sadece teoride böyle pratikte ne gibi sorunlar olur veya bu şekilde yapmak mümkün mü kesin bir cevap veremem ancak devre şeması ile az çok yorum yapabilirdim ona da ulaşamayacağımıza göre sanırım yapmak pek mümkün değil.
  • Teşekkürler cevaplarınız için. Ben yavaştan toplamaya başlayım mouseları Usb alıcı bulamazsam Logitech çöpe..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Teşekkürler cevaplarınız için. Ben yavaştan toplamaya başlayım mouseları Usb alıcı bulamazsam Logitech çöpe..

Ben teşekkür ederim.Bu arada hep yolunuza taş koyar gibi oluyorum fakat Usb alıcı bulsanız bile şimdiki kullandığınız kablosuz mouse'un alıcısı olmalı çünkü kablosuz mouse içinde bulunan vericinin gönderdiği veriler alıcıya özeldir bir nevi şifrelenmiş gibi de düşünebilirsiniz zaten öyle olmasaydı bütün kablosuz sinyaller birbirine karışırdı evde bile farkında olmadan bir çok kablosuz cihaz kullanıyoruz karışıklığı siz düşünün artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxartistxxx

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Teşekkürler cevaplarınız için. Ben yavaştan toplamaya başlayım mouseları Usb alıcı bulamazsam Logitech çöpe..

Ben teşekkür ederim.Bu arada hep yolunuza taş koyar gibi oluyorum fakat Usb alıcı bulsanız bile şimdiki kullandığınız kablosuz mouse'un alıcısı olmalı çünkü kablosuz mouse içinde bulunan vericinin gönderdiği veriler alıcıya özeldir bir nevi şifrelenmiş gibi de düşünebilirsiniz zaten öyle olmasaydı bütün kablosuz sinyaller birbirine karışırdı evde bile farkında olmadan bir çok kablosuz cihaz kullanıyoruz karışıklığı siz düşünün artık

Onu biliyorum. Epeydir araştırıyorum Logitech forumlarında ama bulmak çok zor.Ebay'deki fiyatlarıda 20 dolar civarı. Burdan mouse alırım o paraya :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.