bizim 2,5 katlı evimiz var en alt katımda bilgisayar dünkkanımız var dükkanda çift antenli airties kablosuz modem var altında hub var ve yaklasık 100 kablo var hepsi biyere gidiyo ve biri benim şahane masaüstü bilgisayarıma geliyor ama benim bir android telefonum var evde kalın kolon olduğu için wifi sinyali az çekiyor bende bunu yükseltmek için huawei echolifehg521 çarptım dükkandan ben bunu hem kablolu modem hemde access point olarak nasıl kullanabilirim ? özet : bir tek port kalosuz modemi nasıl hem kablosuz hemde kablolu kullanabilirim ( ama access point olacak )
aynı sorun bendede var bende çözüm arıyorum bendede aynı modem ve bir android telefon var umarım bi çözüm bulabilriz.
benimki sorun değil ben hem access point yapıcam hemde kablolu bağlanıcam
quote:
Orijinalden alıntı: thepanpa
bizim 2,5 katlı evimiz var en alt katımda bilgisayar dünkkanımız var dükkanda çift antenli airties kablosuz modem var altında hub var ve yaklasık 100 kablo var hepsi biyere gidiyo ve biri benim şahane masaüstü bilgisayarıma geliyor ama benim bir android telefonum var evde kalın kolon olduğu için wifi sinyali az çekiyor bende bunu yükseltmek için huawei echolifehg521 çarptım dükkandan ben bunu hem kablolu modem hemde access point olarak nasıl kullanabilirim ? özet : bir tek port kalosuz modemi nasıl hem kablosuz hemde kablolu kullanabilirim ( ama access point olacak )
slm. anladığım kadarı ile evine cat-5 kablo ile internet geliyor. sen bu kablo ile hem direkt bilgisayarında kullanmak hemde aynı anda huwai modemle evin içinde wifi yayını yapmak istiyorsun.
1 adet 5'li switch alıcaksın. evine gelen kabloyu önce switch'in 1. portuna takıcaksın. switch'in 2. portuna bilgisayarını, 3. portuna huwai modemi takıcaksın.
huwai modemden dhcp kapatacaksın yada relay yapıp asıl modemin ip adresini göstereceksin. yalnız asıl modemle huwai modem aynı ip grubunda fakat farklı ip adreslerinde olacak. kablosuz ağ ismini gireceksin şifreni verip yayına başlıyacaksın.