Şimdi Ara

Kablosuz modemi Access Point yada kablosuz adaptör olarak kullanma (AIRTIES RT205 ve benzerleri) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
790
Cevap
57
Favori
524.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaşlar bağlanamıyorum bi yardım edecek yok mu
  • Arkadaşlar bu konu ilaç gibi geldi....Bende airties rt 205 modem var...alt komşumla ortak kullanıyoruz.Ben lan portundan giriyorum o da wireless.Ancak şimdi yan apartmandaki bi komşu daha dahil oldu....Bu yüzden bana kesinlikle access point lazım olur diye düşünüyorum.Ancak kendimi rt 205 mi access point olarak kullanıcam o yüzden yeni alacağım modemin ne olacağını bilmiyorum.bu konuda yardım bekliyorum
  • Arkadaşlar dün com21 kablotv modemimle, Airties RT-205 kablosuz modemimi ethernet kablosu ile birbirine bağlayarak dizüstü bilgisayarımdan internete kablosuz olarak bağlanabildim. Fakat daha sonra kablosuz modemin ağ şifresini değiştirmek istedim fakat beceremedim (eski şifremi hatırlayamadım) bende kablosuz modeme reset attım. Reset işleminden sonra yine tüm bağlantıları yaptım fakat şimdi kablosuz olarak internete bağlanamıyorum. Dizüstü bilgisayarımla kablosuz modeme bağlanıyorum fakat explorurda sayfa görüntülemiyor diyor. Acaba neyi değiştirdim ki bağlanamıyorum, akşamdan beri uğraşıyorum kafayı yiycem. Yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • Merhaba, benım bir sorunun var bu access point olayı ile ilgili. Elimde suan ASUS Marka AAM6020VI modelinde bir modem var. Bunu adsl e baglayıp ana modem olarak kullanıyorum evde. Elimde birde AIRTIES RT-205 var. Konuda anlatılanları AIRTIES RT-205 modemime uyguluyorum. MESH kısmından ASUS u bulup kaydey diyip ekliyorum. DHCP ayarlarınıda anlatıldıgı gibi yapıyorum. İki modemde de şifre yok. Ama Bilgisayardan AIRITES a baglandıgımda sadece yerel diyor internet yok. Ama asus a baglandıgımda internete girebiliyorum sorunsuz. Dikkatimi çeken birşey ise Asus un ve Airties in wlan ısıkları senkronize bir şekılde yanıyor. Birbirlerine baglılar ama baska bir sorun varmıs gibi geliyor bana. Asus dan da mı bir ayar yapmam gerekiyor anlamadım biri yardımcı olursa çok sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akoray

    Arkadaşlar dün com21 kablotv modemimle, Airties RT-205 kablosuz modemimi ethernet kablosu ile birbirine bağlayarak dizüstü bilgisayarımdan internete kablosuz olarak bağlanabildim. Fakat daha sonra kablosuz modemin ağ şifresini değiştirmek istedim fakat beceremedim (eski şifremi hatırlayamadım) bende kablosuz modeme reset attım. Reset işleminden sonra yine tüm bağlantıları yaptım fakat şimdi kablosuz olarak internete bağlanamıyorum. Dizüstü bilgisayarımla kablosuz modeme bağlanıyorum fakat explorurda sayfa görüntülemiyor diyor. Acaba neyi değiştirdim ki bağlanamıyorum, akşamdan beri uğraşıyorum kafayı yiycem. Yardımcı olursanız çok sevinirim...


    Sorunumu çözdüm....




  • arkadaşım çook teşekkür ederim. dediğini aynen yaptım ve süper oldu.
    airties rt-211 i accesspoint yaptım. yeni aldığım rt-206' yı da modem olarak ayarladım. wep şifresini de koydum. oh be.
    sayenizde hanımla kablo kavgasından kurtuldum...
  • slm..bende usr 9108 i ap olarak kullanmak istiyorum..ana modem quicknetin verdiği pirelli modemi ne yapmam lazım..3 saattir uğraşıyorum acaip karışık ?
  • Merhaba,
    Quicknet denemem hiç olmadığı için firmanın verdiği modemin kullandığı teknolojiyi bilmiyorum ve bu modem konusunda bir önerim yok. Modem hakkında bir döküman vs. varsa daha çok yardımcı olunabilir.

    Ancak USR 9108 modemi AP olarak kullanmak için yapmanız gereken şey çok basittir. Modemin arayüzüne girin. Orada LAN bölümünde DHCP'yi kapatın. İşlem bu kadar. Artık modemi AP gibi kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 17 Eylül 2009; 20:15:12 >
  • peki ana modemden herhangibir ayar yapıyormuyuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: groll
    peki ana modemden herhangibir ayar yapıyormuyuz ?


    Önceki mesajımda da dediğim gibi Superonline firmasının verdiği modem konusunda deneyimim yok. Ama öğrendiğim kadarı ile firmanın verdiği modemde DHCP sunucu özelliği var. Dolayısı ile her iki modemi bir birine kablo ile bağladığınızda ortamda IP dağıtan ve ağ geçidi görevi gören bir cihaz bulunmuş olacak.
    Bunun anlamı şudur: superonline firmasının verdiği ve internet çıkışı veren ana modemde hiçbir ayar yapmanıza gerek yok.
    Önceki mesajda bahsettiğim şekilde ayarı yapıp modemleri ethernet kablosu ile bağladığınızda interneti kullanabiliyor olmanız lazım. İki modemi kablo ile bağladığınızda ethernet ışığının her iki modemde yanıp yanmadığını kontrol edin.
  • hocam yanlız şöyle bir durum var ben kablosuz ağı genişletmek için kullanıcam yani modemle usr9108 arası mesafe 100m civarı olucak.gelen sinyali tekrarlaması burdaki amaç..kabloyu bağladıktan sonra çıkarıp 100 m öteye (açık alan) koyduğumda bir sorun olmaz umarım...doğru anlamışmıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: groll
    hocam yanlız şöyle bir durum var ben kablosuz ağı genişletmek için kullanıcam yani modemle usr9108 arası mesafe 100m civarı olucak.


    Bu yapmak istediğiniz konfigürasyonu daha önce belirtseydiniz daha iyi olurdu. Zira benim bahsettiğim ayarların tamamı her iki modemi kablo ile birbirine bağlama üzerine kuruludur.
    Oysa son mesajınızda her iki modemi kablosuz olarak birbiri ile bağlamak ve kablosuz ağı genişletmek istediğiniz belirtiyorsunuz.
    Öncelikle şunu belirteyimki 100 m kablosuz erişim çin kolay bir mesafe değildir. Yani iki modem arasında erişim sorunu olabilir.
    Genelde kablosuz ağ genişletmeleri Router veya AP'lerle yapılır. İki modemi bu amaçla kullanabilirmisiniz bilemiyorum. Bu iş için modemlerin dökümanlarına bir gözatmak gerek.
    WDS denen bir teknoloji var. Modemlerin Wireless bölümünü bir kontrol edin. Bu teknolojiyi destekliyorlarsa bağlamayı deneyin. Ama bu teknoloji modem-Router/AP arası bağlantı için kullanılır. Modemler arasında iletişim yapabiliyormu bilmiyorum. Ben iki tane 3COM adsl modem arasında WDS desteği olmasına rağmen bağlantı sağlayamadım.




  • eet sorunda o zaten ben usr9108 i ap moduna getirdim (access point olarak kullanılabiliyor)yanlız içinde wds için herhangibir menü mevcut değil..sadece mod--ap (veya bridge) olarak 2 seçenek mevcut..ap ye getirdim...fakat ne yapmamız gerek daha sonra ? kablosuz tekrarlaması için ne yapmamız gerekicek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasansenol

    Merhaba, benım bir sorunun var bu access point olayı ile ilgili. Elimde suan ASUS Marka AAM6020VI modelinde bir modem var. Bunu adsl e baglayıp ana modem olarak kullanıyorum evde. Elimde birde AIRTIES RT-205 var. Konuda anlatılanları AIRTIES RT-205 modemime uyguluyorum. MESH kısmından ASUS u bulup kaydey diyip ekliyorum. DHCP ayarlarınıda anlatıldıgı gibi yapıyorum. İki modemde de şifre yok. Ama Bilgisayardan AIRITES a baglandıgımda sadece yerel diyor internet yok. Ama asus a baglandıgımda internete girebiliyorum sorunsuz. Dikkatimi çeken birşey ise Asus un ve Airties in wlan ısıkları senkronize bir şekılde yanıyor. Birbirlerine baglılar ama baska bir sorun varmıs gibi geliyor bana. Asus dan da mı bir ayar yapmam gerekiyor anlamadım biri yardımcı olursa çok sevinirim..


    arkadasım aynı sorun bendede var 2 modemi lan kablosuyla taktığımda harika çalışıyo ama kablosuz olarak bir turlu yapmaaıdm 3 gundur urasıyorm lutfen biri yardm etsn asustan ne gibi ayarlar yapmam lazım




  • elimde bide asusun genel kullanım klavuzu var ingilizcem pek iyi değil biri yardım ederse sevinirim

    http://rapid-share.com/files/311278680/751b99528b93c7757f08fbd4066d5fd7.PDF.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u-fuck -- 24 Kasım 2009; 1:19:28 >
  • ben bu anlatılanları rt-210 ile beceremedim. anlatılan ayarların yakınından bile geçmiyor benim menü'lerim... tamamen farklı yerlerdeler sanırım. o yüzden beceremedim :( tek yapmak istediğim rt-210'u basit bir routera çevirmek... yani lan1den gelen interneti 2-3-4 numaralı ethernet portlarından yaymasını sağlamak. bu kadar :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duna
    ben bu anlatılanları rt-210 ile beceremedim. anlatılan ayarların yakınından bile geçmiyor benim menü'lerim... tamamen farklı yerlerdeler sanırım. o yüzden beceremedim :( tek yapmak istediğim rt-210'u basit bir routera çevirmek... yani lan1den gelen interneti 2-3-4 numaralı ethernet portlarından yaymasını sağlamak. bu kadar :(


    RT-210 modemin LAN bölümünde IP ayarı ve DHCP diye bir alan olması lazım. Orada DHPC sunucusunu kapatma ile ilgili bir seçnek var. Onu seçip kaydedin. Yapılması gereken sadece budur. Bundan sonra bahsettiğiniz şekildeki bağlantı ile rahatlıkla internete dağıtımı yapabilirsiniz. Hatta kablosuz da dağıtım yapabilirsiniz.

    Bir düzeltme: yukarıda bahsettiğim işlemle modeminiz basit bir AP veya switche dönüşmüş olur. Routera dönüşmez.




  • evet. söylediğiniz ancak 1 adım olabilir. ondan sonrası gelen ve giden ip'lerin nasıl dağıtılacağının ayarlanması gerekiyor. zor yani o iş :)
  • Arkadaşlar apartmanda 6 dairenin kullandığı ortak bir internet var.Modem Rt-206.Benim de kendime ait Linkys WAG54GP2 v2 modemim var.RT206 kablosuz sinyal çok zayıf.Benim linkysle bunu artırmam mümkün mü?Biraz önce rt206 dan gelen kabloyu masaüstü bilgisayarımdan çıkarıp benim modeme taktım.Şuan onunla bağlıyım.Masaüstünde çalışıyor fakat wireless yok, görüyor bağlanıyor fakat internet yok..Biraz kurcaladım.Bu sefer wireless çalıştı masaüstü gitti..İkisini birden nasıl bağlayabilirim..???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MadWolf

    Arkadaşlar apartmanda 6 dairenin kullandığı ortak bir internet var.Modem Rt-206.Benim de kendime ait Linkys WAG54GP2 v2 modemim var.RT206 kablosuz sinyal çok zayıf.Benim linkysle bunu artırmam mümkün mü?Biraz önce rt206 dan gelen kabloyu masaüstü bilgisayarımdan çıkarıp benim modeme taktım.Şuan onunla bağlıyım.Masaüstünde çalışıyor fakat wireless yok, görüyor bağlanıyor fakat internet yok..Biraz kurcaladım.Bu sefer wireless çalıştı masaüstü gitti..İkisini birden nasıl bağlayabilirim..???
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.