Şimdi Ara

Kablosuz Modem Tavsiyesi (Fiberi Destekleyebilecek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar internete normalde Dsmart Netin 8mbit e kadar olan paketine uyeyim. Bulundugum bolgede hatta cok yakinimiza Fiberoptik kutusunu getirip koydular. Calismalarinida yapip saniyorum ki faaliyete gecirdiler. Bunu dusunerek ben Dsmart i arayip eger hattim destekliyorsa fiber internete gecmek istiyorum dedim ancak bana hattimin desteklemedigini henuz fiber optik alt yapisinin bulunmadigini soylediler.

Simdi asil sorum su. Normalde 8mbite kadar olan internetim cok hizli gorunuyor. Buyrun degerlere bakin.

----------------Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 24552 1012
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 27386 1186
    SNR Sınırı (dB): 9.4 14.8
    Hat Zayıflaması(dB): 3.0 0.0
    Güç (dB): 14.0 12.6
    --------------------------
    Simdi hal boyleyken hala fiber optik alt yapim olmamismi oluyor. Ben bu hizlari daha once hic gormedim. Cesitli yerlerde de test ediyorum 17mbitin altina dustugunu gormedim. Hal boyleyken benim gidip farkli bir modem falan mi almam gerek maximum faydalanabilmek icin. Cunku hemen hemen hergun sabah kalkiyorum hattimda sorun yok gorunurken sag alt kosede sari unlem isareti oluyor ve internet baglantim yok gorunuyor internete baglanamiyorum. Taa ki modemi kapatip acincaya kadar. Bu defa duzeliyor ve baglanti sagliyorum. Sizce bu neden kaynaklaniyor modemin ayarlarinda mi var yoksa modem mi yetersiz kaliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERKAN_G -- 23 Eylül 2012; 18:02:39 >

• Çalışma yapılmış ve yakınıza dış tip bir DSLAM kurulmuş ama, DSmart sisteminde bu kurulum yapıldıktan sonra güncelleme yapılmadığından görünmüyor muhtemelen. Ondan fiber internete geçemezsiniz demişlerdir.
    Gerçi bu hız bile gayet mükemmel bir hız. Adil kullanımı düşününce bu yeter de artar size derim, nasılsa aşınca hız 3 Mbit'te sabitlenecek. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Çalışma yapılmış ve yakınıza dış tip bir DSLAM kurulmuş ama, DSmart sisteminde bu kurulum yapıldıktan sonra güncelleme yapılmadığından görünmüyor muhtemelen. Ondan fiber internete geçemezsiniz demişlerdir.
    Gerçi bu hız bile gayet mükemmel bir hız. Adil kullanımı düşününce bu yeter de artar size derim, nasılsa aşınca hız 3 Mbit'te sabitlenecek. :D

Ben eger hattim fiber interneti desteklediginde bilgilendirilmek istiyorum not alirmisiniz dedim. Onlarda not aldilar. Hat fiberi destekleyince bana donecekler bende fibere gecis yapmak istedigimi belirtcem bakalim... Ama sizede soruyum eldeki mevcut modemim fiberi desteklemeyecegini tahmin ediyorum. Yeni bir modemmi almam gerek onlar mi bana verecek modemi.

Ayrica birtane kablosuz modem almayi dusunuyorum tavsiyeniz su durumda ne olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BERKAN_G

quote:

Çalışma yapılmış ve yakınıza dış tip bir DSLAM kurulmuş ama, DSmart sisteminde bu kurulum yapıldıktan sonra güncelleme yapılmadığından görünmüyor muhtemelen. Ondan fiber internete geçemezsiniz demişlerdir.

Ben eger hattim fiber interneti desteklediginde bilgilendirilmek istiyorum not alirmisiniz dedim. Onlarda not aldilar. Hat fiberi destekleyince bana donecekler bende fibere gecis yapmak istedigimi belirtcem bakalim... Ama sizede soruyum eldeki mevcut modemim fiberi desteklemeyecegini tahmin ediyorum. Yeni bir modemmi almam gerek onlar mi bana verecek modemi.

Ayrica birtane kablosuz modem almayi dusunuyorum tavsiyeniz su durumda ne olur.

Airties Air5452 Modemini Tavsiye Ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kabusgaming
    Airties Air5452 Modemini Tavsiye Ederim.

Fiberi destekler mi bu modem peki.
  • Arkadaslar fiberi desteklermi bilmiyorum ama suanda vatanda kampanyada olan bazi urunler buldum sizce hangisi daha iyidir. Tabi fiberi desteklemesi onemli

AIRTIESAIR 5452 300MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-N ADSL2+ 4 PORT MODEM- 149 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/modemler/airties-air-5452-air-5452-300mbps-dual-bant-kablosuz-n-adsl2+-4-port-modem/productdetails.aspx?I_ID=53155

ZYXELP660HN-F1Z 300MBPS KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM- 100TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/modemler/zyxel-p660hn-f1z-p660hn-f1z-300mbps-kablosuz-n-4-port-adsl2+-modem/productdetails.aspx?I_ID=36226

Asus DSL-N12U ADSL 2/2+ 300MBPS, 2 ADET 5DBİ ANTEN- 148 tl
    http://www.webdenal.com/asus-dsl-n12u_400954.html

ASUSDSL-N12E 300MBPS KABLOSUZ-N ADSL2+ 4 PORT MODEM- 136 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/modemler/asus-dsl-n12e-dsl-n12e-300mbps-kablosuz-n-adsl2+-4-port-modem/productdetails.aspx?I_ID=61616

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERKAN_G -- 23 Eylül 2012; 16:07:35 >

• Arkadaslar oneride bulunacak kimse yokmu. Bugun yarin almam lazim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Modem Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaslar oneride bulunacak kimse yokmu. Bugun yarin almam lazim.

Yapılan sisteme göre modem alın yoksa hiç kullanamayabilirsiniz.Veya neti aldığınız issyi bekleyin bence.Onlar uygun modemi veriyorlar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vestham

quote:

Yapılan sisteme göre modem alın yoksa hiç kullanamayabilirsiniz.Veya neti aldığınız issyi bekleyin bence.Onlar uygun modemi veriyorlar zaten.

Sorun su ki benim access point bitkisel hayata gecti. O yuzden acale ediyorum modem icin.
  • Turk Telekom'un fiberi, eğer kendi apartmanınızda Turk Telekom dolabı yoksa VDSL2+ ile veriyorlar. Bu durumda da VDSL2+ destekli bir modem almanız işinize yarar. Tabi fiber ihtimaline karşı fiber kablo girişi de olan bir VDSL2+ destekli modem almak iyi olabilir. Ama bu konuda tam olarak şu marka ve modeli alın diyemem. Modem aldığım Mayıs ayından beri piyasada ne marka ne tür modemler var bilmiyorum.
    Bütçenize göre bulun işte bir şeyler.
    Yalnız Turk Telekom, fiber interneti size VDSL2+ üzerinden verirse, şöyle bir mevzu var. VDSL'de ping süresinde biraz uzama oluyor. Yani hattın hızı artsa da ping süresi de artıyor ki böyle bir olumsuz tarafı var. Bu durumda modeminizde ADSL2+ seçeneği de olmalı, yani istediğiniz modda çalıştırabilmelisiniz modemi.
  • quote:

Turk Telekom'un fiberi, eğer kendi apartmanınızda Turk Telekom dolabı yoksa VDSL2+ ile veriyorlar. Bu durumda da VDSL2+ destekli bir modem almanız işinize yarar. Tabi fiber ihtimaline karşı fiber kablo girişi de olan bir VDSL2+ destekli modem almak iyi olabilir. Ama bu konuda tam olarak şu marka ve modeli alın diyemem. Modem aldığım Mayıs ayından beri piyasada ne marka ne tür modemler var bilmiyorum.
    Bütçenize göre bulun işte bir şeyler.
    Yalnız Turk Telekom, fiber interneti size VDSL2+ üzerinden verirse, şöyle bir mevzu var. VDSL'de ping süresinde biraz uzama oluyor. Yani hattın hızı artsa da ping süresi de artıyor ki böyle bir olumsuz tarafı var. Bu durumda modeminizde ADSL2+ seçeneği de olmalı, yani istediğiniz modda çalıştırabilmelisiniz modemi.

Telekomun dolabi var hatta fiber optik vs yaziyor. Benim aklimda bi kac secenek var modem icin ama karar veremedim dogrusu. Siz olsaniz bu uc secenekten kullanis bakimindan hangisini tercih ederdiniz. Bu uc modelde fiberi destekler heralde.

Zyxel P660HN-F1Z
    Asus dsl 12u
    Airties 5452

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Fiber internet dediğin VDSL ise TTNET kampanyasından almanı önerebilirim ben TTNET kampanya modemi olan P-2812HNUL-F1 model modem aldım modem hem adsl hemde vdsl hatta çalışıyor memnunum.
  • Ttnet kullanmiyorum ben arkadasim. Smile kullaniyorum. Kampanyadan alamiyorum o yuzden. Smile modem verir belki ama gidip onun icindemi tahahhut yaptiralim. 100 tlik modemi 200 tl ye getiriyorlar taksitli vs diye.

• Linkini verdiğiniz modemlerin ufak tefek şeyler dışında sizinkinden farkı yok. Hepsi ADSL2+ destekli modem.
    Eğer binanızda dolap varsa VDSL2 ile bağlantı kurulabileceği gibi gelecek bir güncellemede evlere fiber kablo da götürülebilir, bu konu hakkında ayrıntılı bilgiyi yaşadığınız yere bakan telekom müdürlüğünden alabilirsiniz.
    Ama tavsiyem alacaksanız VDSL2 destekleyen ve fiber kablo girişi de olan bir modem olabilir. Ha şu da var, Turk Telekom ne yapıyor tam bilinmiyor, alacağınız bir modem uyumsuzluk da çıkarabilir, boşa para vermiş olursunuz. Elinizdeki cihazı biraz daha kullanmaya bakın derim. Yukarıda linkini verdiğiniz modemlerin hiçbiri şu anki cihazınıza çok büyük fark atmaz.
  • quote:

Linkini verdiğiniz modemlerin ufak tefek şeyler dışında sizinkinden farkı yok. Hepsi ADSL2+ destekli modem.
    Eğer binanızda dolap varsa VDSL2 ile bağlantı kurulabileceği gibi gelecek bir güncellemede evlere fiber kablo da götürülebilir, bu konu hakkında ayrıntılı bilgiyi yaşadığınız yere bakan telekom müdürlüğünden alabilirsiniz.
    Ama tavsiyem alacaksanız VDSL2 destekleyen ve fiber kablo girişi de olan bir modem olabilir. Ha şu da var, Turk Telekom ne yapıyor tam bilinmiyor, alacağınız bir modem uyumsuzluk da çıkarabilir, boşa para vermiş olursunuz. Elinizdeki cihazı biraz daha kullanmaya bakın derim. Yukarıda linkini verdiğiniz modemlerin hiçbiri şu anki cihazınıza çok büyük fark atmaz.
    quote:

sis651

Soyle diyim. Bendeki access point 54mbps lik bir modeldi. Oda bozuldugu icin yeni bir kablosuz modem almak sart oldu. Onun icinde almisken iyi birsey alayim ve hemde ileride fiberi destekleyecek bir modem olsun dusuncesindeyim. O yuzden acele ediyorum yoksa fiber gelene kadar beklerdim tabi ki.

Bu yukarida belirttigim asus, airties ve zyxel modemleri birbirine cok yakin ve benzer modeller. Ancak cogu kisi zyxell den memnun degil. Airtiesi de kimse begenmiyor on yargilardan oturu. Asus ta fena degil ama airtiese gore ozellik bakimindan biraz daha dusuk ozellikle usb ile dosya paylasma olmamasi buyuk eksiklik. Bu yuzden airties 5452 modeline sicak bakiyorum. Ancak fiberi destekliyormu bu modemler onu bilmiyorum. Sizin bilginiz varsa benide aydinlatirsaniz bu konuda cok makbule gececek. Bende o dogrultuda bir modem secicem.

Air 6372 2 VoIP Portlu Kablosuz ADSL2+ / Fiber Internet Gateway modelinde bir modem var. Buradan bakabilirsiniz

Fiber internet yaziyor ama benim dedigim 5452 modeli bu modelden cok daha ustun. Tek fark 5452 de fiber internet falan yazmiyor. Bu yuzden celiskide kaldim.5452 nin Adsl, Adsl2, Adsl2+ destekledigini yaziyor. Bunlarda sanirim fiber icin yeterli degil. Bu durumda o kadar parayi bu modeme vermek sanirim pek akil kari degil.

Eger fiberi desteklemezse fiber modem almak yada daha ucuz bir modeme yonelmek mantikli olacak.

• quote:

Linkini verdiğiniz modemlerin ufak tefek şeyler dışında sizinkinden farkı yok. Hepsi ADSL2+ destekli modem.
    quote:

sis651

Soyle diyim. Bendeki access point 54mbps lik bir modeldi. Oda bozuldugu icin yeni bir kablosuz modem almak sart oldu. Onun icinde almisken iyi birsey alayim ve hemde ileride fiberi destekleyecek bir modem olsun dusuncesindeyim. O yuzden acele ediyorum yoksa fiber gelene kadar beklerdim tabi ki.

Bu yukarida belirttigim asus, airties ve zyxel modemleri birbirine cok yakin ve benzer modeller. Ancak cogu kisi zyxell den memnun degil. Airtiesi de kimse begenmiyor on yargilardan oturu. Asus ta fena degil ama airtiese gore ozellik bakimindan biraz daha dusuk ozellikle usb ile dosya paylasma olmamasi buyuk eksiklik. Bu yuzden airties 5452 modeline sicak bakiyorum. Ancak fiberi destekliyormu bu modemler onu bilmiyorum. Sizin bilginiz varsa benide aydinlatirsaniz bu konuda cok makbule gececek. Bende o dogrultuda bir modem secicem.

Air 6372 2 VoIP Portlu Kablosuz ADSL2+ / Fiber Internet Gateway modelinde bir modem var. Buradan bakabilirsiniz

Fiber internet yaziyor ama benim dedigim 5452 modeli bu modelden cok daha ustun. Tek fark 5452 de fiber internet falan yazmiyor. Bu yuzden celiskide kaldim.5452 nin Adsl, Adsl2, Adsl2+ destekledigini yaziyor. Bunlarda sanirim fiber icin yeterli degil. Bu durumda o kadar parayi bu modeme vermek sanirim pek akil kari degil.

Eger fiberi desteklemezse fiber modem almak yada daha ucuz bir modeme yonelmek mantikli olacak.

• Hocam o nasıl bir ürün bilmiyorum, fiber olması garip. Senin alabileceğin şunun gibi VDSL özelliği olan bir modem:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-huawei-hg655d-4-portlu-vdsl-adsl-kablosuz-modem-voip-99755557/detay
    Aslında bu da değil de önceden gördüğüm modelleri bulamadım şimdi. SuperOnline'ın fiber modemlerini satan kullanıcılar vardı, bunlar hem fiber kablo girişli hem de VDSL2 ve ADSL2+ destekli idi. 60 TL'ye bulmuştum ben modem alırken de almamıştım. :D
    İnternet'te bazı VDSL modemler de gördüm Turk Telekom'un VDSL'i ile uyumlu değildir diye not düşmüşler. Yani VDSL bir modem alsanız da onun da çalışmama ihtimali var sanırım. Siz yukarıdakilerden işinize uygun bir tanesini alın derim. Tabi DSmartNet'i de arayıp modem erip vermeyeceklerini sormakta fayda var. Vereceklerse bekleyebilirsiniz, vermeyeceklerse de işinize keyfinize göre alırsınız bir tane. VDSL veya fiber olması da 50 GB AKN meselesinden dolayı size çook fazla şey getiremeyecek. ADSL2+ ile hiç değilse ping süreleriniz VDSL'den iyi olacak.

• Ben o zaman airtiesi 5452 modelini aliyim. Bakalim sansa nasil cikacak.

• Arkadaslar airties 5452 modem aldim ama pek bir artisini goremedim henuz. Benmi ayarlarini yanlis yapiyorum anlamadim. Eski access point tek antenliydi bir kat ustte full cekerken bu modemle 4 dalga falan cekiyor. Modem 300mbhz e kadar kablosuz hiz diyor ama ben bu hizi 5ghz de dahi goremedim. Galaxy S2 den 5ghz hizinda baglanti kuruyorum. Ancak denildigi gibi 300mbhz hizi goremedim. Sizce bendemi yanlislik var yoksa modemden max. faydayimi saglayamiyorum.

• AirTies5440
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.