Şimdi Ara

Kablosuz bağlantı ve Alan arttırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim masaüstü ve laptop bilgisayarım var.Masaüstü bilgisayarım kablosuz bağlantıyı desteklemiyor ve laptopun internetini karşıdaki bir yerden alıyorum.Camın önünde bir,iki diş çekiyor.Benim yapmak istediğim şey masaüstüme kablosuz internet bağlamak bunun için USBler oluyormuş ve bağlandığım kablosuz internetin diğer odalardada çekmesini istiyorum.Bunun için tek bir alet kullanmak istiyorum ne yapabilirim bu konuda.Teşekkürler

• Hocam alman gereken alet bu:
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR843ND
    http://www.akakce.com/router/en-ucuz-tp-link-tl-wr843nd-fiyati,953359.html
    WISP Client Router Moduna kurup cam kenarına koyman yeterli cihaz kablosuz bağlantıyı alıp hem kablosuz hem kablolu olarak dağıtacak böylelikle hem laptop hem masaüstü bilgisayar için internet erişimine sahip olacaksın sağlam cihazdır.

• @kadir.uluag cevabın için çok teşekkür ederim.Masaüstü biraz camdan uzak çekermi acaba ?Bu verdiğiniz linkdeki cihaz alanı arttırıyor demi gelen bağlantının.Bunların adı AP/Client Router mı oluyor ?
    Birde bunun bağlantısını usb ile masaüstüne mi bağlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naughty.gif -- 6 Şubat 2014; 15:10:30 >
  • Masaüstünün nerede olduğu önemli değil mesafe ne ise ona göre kablo alıyosun elektrikçiden (CAT5 kablo)
    kablonun bir ucunu bilgisayara bir ucunu cihaza bağlıyosun ayarlarını da yapıp cihazı yakın bir yerde fişe takıyosun hepsi bu kadar.
    Ayarları yapmak için;
    bilgisayar ve cihaz arasında kablo ile bağlantı kuruyosun kutu içeriğinden çıkan kullanım klavuzunu kullanarak cihazın standart IP adresini öğreniyosun ve arayüzüne giriş yapıyosun cihazı WISP Client moduna alıyosun ve bir wireless usb adaptör gibi kullanıp çevredeki ağları taratıyosun ve arayüz aracılığıyla bağlanmak istediğin ağa bağlıyosun kablosuz kullanmak için kablosuz ve güvenlik ayarlarını yapıyosun.
    Yapılan ayarlara göre cihaz kablosuz aldığı bağlantıyı hem kablosuz hem kablolu olarak veriyor ayrıca ağ içi 300 Mbps dosya erişim hızı veriyor (çift anten olması sebebiyle)
    üstelik cihaz 802.11n destekliyor yani 802.11n destekli bir modem ile kullanılıyorsa cihazdan alacağınız performans iki katına çıkıyor.
    Cama uzaklık yakınlık olayını kafanıza takmayın cihaz içeriğinden çıkan bir aparat (POE anahtarı) yardımıyla onu da halledebiliyorsunuz yani cama yakın fiş olmadığını varsayalım aparat yardımı ile cihazı adaptör ile güç alacak şekilde değilde yalnızca ethernet kablosundan güç alacak şekilde kullanabiliyorsunuz.
    Aynen Ap/Client Router çok amaçlı bir cihaz her işe yarıyor.

• Yardımın için çok teşekkür ederim bugun gittiğim bi yerdede 2 antenli wiriless adaptor yazıyordu oda aynı görevi görür değilmi.Eğer yapamazsam yardım isterim.İyi günler
  • Hocam bu cihazın adı wireless adaptör değil yalnız belirteyim gidip wireless adaptör alma sakın :)
  • kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Peki ne oluyor bunun adı.Eğer gittiğim yerde yoksa bundan o yüzden soruyorum yanlış olmasın.wiriless adabtor ne işe yarıyor peki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Router oluyor hocam AP/Client dediniz ya yukarda o tanım doğru bu cihaz bir AP/Client Router.
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR843ND
    internetten satın almak isterseniz;
    http://www.akakce.com/router/en-ucuz-tp-link-tl-wr843nd-fiyati,953359.html

• kadir.uluag kullanıcısına yanıt
    Tamam çok teşekkür ederim yardımların için :)
  • Forumdaki benzer bir konuyada sıkıntımı yazdım burdada tekrarlamak istiyorum gerçi cevaplanan duruma benzer:
    "Arkadaşlar,

Ben de Dark 300Mbit 802.11n kullanıyorum 6aydır, 90m2 ev 2duvar var yan odadan interneti göremiyorum kopmalar var verimi çok düsük, hole taktım-bilgisayarın yanıbaşındaki prize taktım olmuyor! 5mbit bağlantım var Kablonet - iki antenli modemim var, 10bağlantıdan 2sinde istenen hızı görebiliyorum..modemin yanında hız süper tabiki.. Allah rızası için bu işlerde sorun yaşayan birileri varsa net olarak şu cihaz desin alayım parasında değilim ..düşük hız psikolojimi bozuyor artık! Forumlardaki yorumlara istinaden bu cihazı aldım ancak sıfır memnuniyet, cihaz nadiren full hız görüyor! ek olarak elektrik hattındaki sistemden çalışan cihazlar varmış onlardan almak istemiyorum Akım korumalı fişlerde çalışmıyormuş..kesin net bir tavsiye lütfen! "

Tavsiye edilen ürün: "TL-WR843ND" %100 işimi görür mü ? Kablonet, "CBW-383Z4 Docsis 3.0 802.11n Wireless Kablo Modem" mevcut, bu seferde deneyip yanılmak istemiyorum.. Teşekkürlerr

• @kadir.uluag
    Bende bi kablosuz modem vardı tp link td-w8101g 54m wiriless ADSL2+Modem router bu aynı işi görür mü ? @kadir_uluag modemi bağladım kablosuz çekiyor ama ünlem işareti var ? Bu bendeki alet işe yaramazmı benim yapmak istediğimi yapar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naughty.gif -- 7 Şubat 2014; 11:31:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x1dark1x

@kadir.uluag
    Bende bi kablosuz modem vardı tp link td-w8101g 54m wiriless ADSL2+Modem router bu aynı işi görür mü ? @kadir_uluag modemi bağladım kablosuz çekiyor ama ünlem işareti var ? Bu bendeki alet işe yaramazmı benim yapmak istediğimi yapar mı ?

direk takmayla calismaz ayar yapacaksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk mesajımı okudunmu olurmu bu modem de benim istediğim şey için.
  • quote:

İlk mesajımı okudunmu olurmu bu modem de benim istediğim şey için.

karsidaki modemin marka model nedir

• Modem burda olmadığı için modeli tam bilmiyorum bildiklerim bu;
    kablosuz bağlandığım; Ttnet huawei EchoLife Home Gateway

benim modem; tplink td w8101g

Buldum : EchoLife HG521

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naughty.gif -- 7 Şubat 2014; 12:54:11 >
  • quote:

Modem burda olmadığı için modeli tam bilmiyorum bildiklerim bu;
    kablosuz bağlandığım; Ttnet huawei EchoLife Home Gateway

benim modem; tplink td w8101g

Buldum : EchoLife HG521

simdi 1. mesajina bakarak aklimdakini soylim

modelde wds desteği yok ve kablosuzu rezalet bir ürün

eğer masaüstü pc ni kablosuz olarak bu ağa baglamak istersen pc ye usb den veya pci slottan çalışan bir bagdastirici alman gerek kablolu baglarim dersen mesele yok

karşıdaki yayına en iyi şekilde bağlanıp hem kablolu hem kablosuz yayın yapmak istersen sana lazim olan tp link 701nd tarzı bir cihazdır bununla ister üniversal repeater yapar kablolu ve kablosuz yayin yaparsın istersen client olarak baglanir kablosuz alip kablolu yaparsin elindeki modemde access point olur

ikisi mod arasındaki farkı sorarsan üniversal repeater modda kayip çok fazla olur client modda daha az

• Bu konuda bilgim olmadığı için tam anladım diyemem.Benim elimdeki tp link td w8101g modem router işe yaramazmı?
    Benim yapmak istediğim şey karşıdaki aldığım kablosuz bağlantıyı alıp evdeki bir güçlendiriciyle her yerde çekmesini istiyorum ve + kablolu olarak masaüstüne bağlammak şuan zaten bağlı masaüstüne interneti verebiliyorum ama laptopun camın kenarında olması lazım.
  • quote:

Bu konuda bilgim olmadığı için tam anladım diyemem.Benim elimdeki tp link td w8101g modem router işe yaramazmı?
    Benim yapmak istediğim şey karşıdaki aldığım kablosuz bağlantıyı alıp evdeki bir güçlendiriciyle her yerde çekmesini istiyorum ve + kablolu olarak masaüstüne bağlammak şuan zaten bağlı masaüstüne interneti verebiliyorum ama laptopun camın kenarında olması lazım.

hg521 de wds olmadigi için elindeki cihazla kablosuz baglanamazsin

bir adet tp link 701nd ile üniversal repeater yaparsan biraz kayıpla olur

üniversal repeater de ana modemin bir önemi yoktur

• Yani anladığım elimdeki modem işe yaramaz mı diyorsun snin görüşün nedir kadir.uluag
  • quote:

Yani anladığım elimdeki modem işe yaramaz mı diyorsun snin görüşün nedir kadir.uluag

tek basina elinizdeki cihazin bir ise yaramaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.